torsdag 31 juli 2008

Äntligen ledig!

Nu har jag jobbat fyra dagar, två av dom har varit 13 timmar och 45 minuter. Ganska drygt, men det blir ju rätt mycket pengar. Jag har en sån tur kvar, eller det är inte så länge, men det är i alla fall tio timmar. Snart är det bara en vecka kvar, det ska bli så skönt.

Imorgon ska jag och Emelie bada, om det blir bra väder. Hoppas på det.

Nu ska jag lägga mig och läsa Harry Potter om jag orkar.

måndag 28 juli 2008

13 timmar och 45 minuter

Nu är jag äntligen hemma igen. Jag jobbade från 8:00 till 21:45 idag, utan rast. Drygt, men det gick snabbare än vad hade tänkt att det skulle gå. Imorgon ska jag sooooova. Inte för länge, men till halv tio eller nåt i alla fall. Börjar jobba klockan 16:00 igen.

Näe, nu ska jag kolla på mina nya Scrubs-avsnitt. :)

söndag 27 juli 2008

Stugan med bad och dåligt fiske

Det har varit så skönt att vara i stugan när det har varit så här varmt. Igår när jag och mamma var ut på en ö, Gråhäll, blåste det nästan ingenting där ute ens. Det var helt sjukt varmt. I vattnet var det också varmt, där ute var det ungefär 20-21 nånting och inne vid stugan har det varit 23 grader, t.o.m. lite över 23. Så varmt har det nog aldrig varit där ute någon gång. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall.

Jag har blivit rätt brun nu. Hehe. Igår var jag röd lite överallt, ansiktet var nog värst och näsan är fortfarande röd. Jag hoppas att de blir nån dag mer där ute innan vi flyttar.




Niklas kom dit igår ungefär vid fem, då åt vi köttärsspett i pitabröd med tzatziki och grönsaker. Det var mycket gott. Lite senare gick vi och fiskade, vilket inte gick alltför bra. Det nappade absolut ingenting, även fast det hoppade fiska överallt.


Nu är vi hemma igen. Det var nyss en gubbe här som ska flytta hit. Så nu är det klart. Skönt.

fredag 25 juli 2008

Havet

Nu ska jag snart åka till stugan. Mamma kommer ungefär klockan sex och hämtar mig. Det ska bli så skönt att åka ut med båten imorgon.


Jobbet idag har gått bra, det var som vanligt ungefär. Det är så skönt att vara på den där avdelningen, jag önskar jag fick vara där resten av dagarna som jag jobbar. Nu är det i alla fall bara två veckor kvar.

Nu har Anki varit och kollat på lägenheten. Hon verkade vara lite intresserad i alla fall, men den är ju rätt dyr. Det är en till som ska kolla imorgon också. Så vi får väl se hur det blir. Bara vi blir av med den fort.

torsdag 24 juli 2008

4 år och 6 månader


Ida hjärta Niklas

onsdag 23 juli 2008

Färssjön

Det är så tråkigt när alla jobbar så olika. Som på fredag t.ex. jag slutar kl. två och Emelie börjar fem. Då hinner man inte hitta på någonting. Det känns som att det har varit så hela sommaren. Lika har det varit med Niklas också, jag har mest jobbat kvällar och han på dagarna. Jaja, det är väl sånt man får leva med. Hehe.

Idag var jag och Emelie till Färssjön en snabbis. Hon skulle börja jobba fem från början, men det blev halv två till slut. Så vi hann inte vara där så länge. Det var varmt i vattnet i alla fall. Klockan fyra började jag jobba. Det gick helt okej. Det börjar bli lite enformigt nu tycker jag. Samma saker varje dag. Inget framtida jobb för mig i alla fall.

I helgen är jag ledig. Det ska bli så skönt. Jag ska nog åka ut till stugan då, så jag och mamma kan åka ut med båten till nån ö. Om det blir varmt vill säga, men det skulle det ju bli.

tisdag 22 juli 2008

Lägenheter

Igår var vi till Arboga och kollade på lägenheter. De första hyreslägenheterna vi kollade på dög väl, men inte mer än så. De andra fem var inte bättre de heller. Men så kom vi till slut till en bostadsrätt och det var en betydlig skillnad mot för vad vi hade sett tidigare. Det var inte något svårt beslut egentligen. Vi får köpa den för 10 000 kr, det tycker jag känns bättre. Då är hyran lägre också, 2 230 kr/månaden och då ingår internet och tv. Det känns lite läskigt, men det kommer nog att bli bra.

Nu har vi kanske fått en som ska ta över den här lägenheten också. Min kära gamla klasskompis Anki. :) Då behöver vi inte betala två månader extra.

Idag blir det jobb, 16 - 21. Sköna tider. Nu är det bara tre veckor kvar. Jag hoppas att det går fort, för nu har jag ingen lust att jobba längre.

söndag 20 juli 2008

Helt slut

Jag har typ aldrig varit så här slut i hela mitt liv. Om jag la mig ner skulle jag somna på direkten. Dagen har ändå gått fort, måste jag säga. Tolv timmar.

Imorgon får jag inte sova så länge heller. Då ska jag och Niklas och ner och kolla på lägenheter. Hoppas att vi hittar nån bra.

Jag orkar inte skriva mer nu...

fredag 18 juli 2008

Jobbjobb

Då var denna jobbdag slut. Jag måste gå och lägga mig snart för jag börjar kl. sju imorgon. Drygt. På söndag blir det ännu drygare för då jobbar jag från sju på morgonen till åtta på kvällen. Jag tjänar mycket pengar den dag i alla fall.

Tårta

Jag måste bara lägga in en bild på tårtan som mamma hade bakat när hon fyllde år.Den var lika god som den ser ut. :)


onsdag 16 juli 2008

Intervju och jobb

Intervjun gick bra och fort. När dom fick reda på att jag jobbade ville dom även komma till Björbacka och knäppa kort. För dom hade nå sommarjobbsgrejs. Hehe. Jaja, jag får hoppas att det blir bra. Jag glömde fråga vilken dag det kommer i tidningen bara.

Idag när Niklas skulle ringa och säga upp lägenheten sa dom att det var tre månaders uppsägningstid. Kul. Nej. Så är det någon som är i behov av en lägenhet är det bara att höra av sig. Gamla Stugsundsvägen 23.


Jobbet idag gick bra. Det var en från bemaningen där, så det var lite svårt att veta hur vi skulle göra med alla. Det löste sig och gick bra i alla fall. Imorgon jobbar jag 16 - 21 igen. Det är lite dumt när Niklas jobbar dag. Vi har knappt träffat varandra sen i söndags. Tråkigt.

Nervös

Jag börjar bli nervös för intervjun nu. Jag hoppas dom inte ställer allt för svåra frågor.

Nu håller jag på att läsa Harry Potter och Fenixorden. Den har varit bra ändå från början. Jag har inte kommit så jättelångt än, men den är i alla fall bra. Jag ska försöka läsa lite mer så jag blir klar nån gång. Hehe.

tisdag 15 juli 2008

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Det blev inga skor, dom fanns ingenstans. Jag måste åka till Vagabondaffären i Gävle. Där borde dom finnas. Det blev inget annat heller, John var så trött och sur så jag hade ingen lust att gå runt och titta.

På sjukhuset i Falun såg vi Jenny Kallur och Pim Pim Johansson. Ganska coolt. Jag skulle ha tagit kort på dom. Hehe.

Idag när jag satt i bilen på väg till Falun ringde Kuriren och frågade om dom fick intervjua mig om hur det var att gå Barn- och fritidsprogrammet och vad jag ska göra nu. Lite läskigt, men det får jag väl bjuda på.

Falun och Valbo

Snart ska jag och mamma, kanske John också, åka till Falun. Mamma ska fixa sitt öga där, sen ska vi åka till Valbo. Då ska jag köpa nya skor. Kanske, om dom finns där. Det är ett par Vaga Bond-skor som det är halva priset på. I alla fall på deras hemsida. Jag hoppas att dom finns nånstans.

söndag 13 juli 2008

Örebro eller Stockholm?

Det blir troligen Örebro, om det går att välja. Om jag kan ta bort min reservplats i Stockholm.

Om jag går i Örebro så ska jag och Niklas bo i Arboga eftersom han ska gå i Västerås. Det blir nog billigast så. Vi har hittat en lägenhet som kostar 8000 kr. Jag trodde dom hade skrivit fel först, alltså att det skulle vara en nolla till eller nåt. Men så var det inte. 2252 kr/månad och då ingår internet och tv. Det är inte speciellt dyrt. Vi får se hur det blir. Vi vet inte hur den ser ut än, men jag har skickat och frågat om det finns några bilder.

Nu har jag jobbat. Det gick bra idag. Det är skönt att vara på Hasselbacken. Det är många som kan lägga sig själv och så. Imorgon ska jag jobba från 16 - 21:45, sen är jag ledig på tisdag och efter det är det jobb ända till söndag.

fredag 11 juli 2008

Chokladmuffins



Jag och Niklas fick ett ryck och bakade nyss :)

Winnerbäck och jobb

Nu har första spelningen för Winnerbäck varit. Låtlistan ser bra ut tycker jag, även om det inte blir riktigt samma på alla. Jag hoppas i alla fall att dom spelar Strimmor, annars blir jag besviken.

Låtlistan:

Mareld

Dom tomma stegen

Stockholms kyss

Farväl Jupiter

Dom sista drömmarna

Söndermarken

Om det blåser genom hallen

Elegi

Om du lämnade mig nu (med Miss Li)

Tvivel

Jag fattar ingenting

Du hade tid

Hugger i sten

Elden

Dunkla rum

Åt samma håll

Solen i ögonen

Extranummer:

Strimmor

Kom

Kom ihåg mig

Extranummer 2:

För dig


Nu är det snart dags för jobb. Har ingen lust alls, för jag ska vara på den avdelning som jag inte vill vara på. Jag får vara själv i två timmar igen, från två till fyra. Jag får hoppas på att det är någonting bra på tv och att det inte händer någonting oväntat.

torsdag 10 juli 2008

Antagningsbesked 1

Dagarna i stugan har varit sköna och roliga. Det var tråkigt att det var dåligt väder igår bara, när mamma fyllde år. Det har varit god mat och god tårta. Igår var även mormor där en stund. Efter ett tag skulle hon hem, vilket inte går. Det är ungefär en mil in till stan. Jag har bilder på kameran, men jag vet inte vart sladden är igen. Vi hämtade även mormors syster, Karin, i stan så att hon fick komma ut till stugan också. Jag har lite bilder från de här två dagarna, men jag vet inte vart sladden är igen. Jag blir tokig. Den blev säkert kvar i stugan.

Idag har jag inte gjort något speciellt. Jag har åkt runt lite med mamma och Lena på stan och så. Sen hamnade jag till slut hemma hos Niklas. Då satte jag mig vid datorn och gick in på studera.nu. Antagningsbeskedet var klart. Jag ligger som 25:e reserv på betygen och som 13:e på högskoleprovet på GIH och jag kom in på Örebro universitet. Nu får jag vänta ungefär en månad till tills jag får veta säkert. På ett sätt vore det skönt att bo i Stockholm och på ett annat sätt i Örebro. I Örebro får jag bo helt själv, jag känner ingen alls. Det är lite intressant och så. I Stockholm är antagligen skolan lite bättre och jag känner några stycken. Det blir antagligen bra vilken skola jag än hamnar på, det blir nog vad jag gör det till.

tisdag 8 juli 2008

Present?

Trött, trött, trött är jag nu. Ska nog sova en stund snart. Duscha måste jag göra också.

Jag vet inte om jag ska åka till stugan ikväll eller imorgon. Mamma fyller år imorgon och jag vet inte vad jag ska köpa i present. Jag funderar på om jag och John ska bjuda henne på Dragonen eller nåt, men det känns lite tråkigt på ett sätt. Det är så svårt. Jaja, vi får väl se vad det blir. Det blir nog en sen present i alla fall. Om jag inte kommer på något snart.

måndag 7 juli 2008

Myror

Narnia var bra tycker jag. Jag höll nästan på att somna efter en halvtimme ungefär. Jag var hur trött som helst eftersom jag inte hade sovit så mycket under natten, plus att jag hade jobbat. Efter filmen gick vi på Amore och åt, gott. Klockan nio stängde dom och då blev vi typ utslängda. Töntigt. Sen åkte jag och Emelie hem till mig och tittade på film. Vi tittade på Scream 2 . Jag kan inte påstå att den är speciellt bra. Allt är ganska förutsägbart. Det är typ alla skräckfilmer. Jag förstår mig inte riktigt på dom. När den var slut kollade vi runt lite på Canal+ och där var Linas kvällsbok. Den är faktiskt riktigt rolig.

Idag kom mamma och hämtade mig och John vid halv tolv, för vi skulle åka till stugan. Där har jag hjälpt mamma att spika på ny papp på taket på lillstugan. Det var så jäkla varmt där, jag var tvungen att sitta på en dyna och även ha fötterna på den. Annars skulle jag har fått brännsår. Jag har i alla fall fått skavsår i handen av hammaren.

Mamma kom på att vi skulle såga bort en stubbe som har stått där länge, så John tog fram motorsågen och fixade den. När han hade sågat en bit i stubben så vällde det ut myror från den. Det var verkligen hur mycket som helst. Då kom jag att tänka på när jag, mamma och John var på Västra berget när jag var liten. Då går man upp för en trappa för att komma högst upp och bredvid trappan fanns en myrstack. Där gick jag och stannade precis i den och stod där ett tag. Jag hade myror på hela kroppen. Det var inte så roligt. Mamma sa att jag hade skrikit hur mycket som helst. När jag kom hem kommer jag ihåg att jag såg myror överallt, även fast det inte var några.

söndag 6 juli 2008

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Bio ikväll med Emelie och Mickis :)

Alfta

Det var ett tag sen jag skrev nu, men jag har bara inte orkat. Det har inte hänt något speciellt heller. Jag har jobbat och så bara.

Igår var jag och Niklas till Alfta på fest, eller vad man ska säga. Hehe. Det var roligt. Det blev lite kubbspel och så. Vi åkte hem lite efter elva, för jag skulle upp och jobba klockan sju i morse. Jag slutade tolv i alla fall, det var skönt. Det har varit lugnt idag också. Jag skulle vilja vara mer på den avdelningen, men det får väl duga med dom andra också.


torsdag 3 juli 2008

Västra berget

Nu har jag avklarat min andra riktiga jobbdag. Än så länge har det varit ganska lugnt. Jag fick i alla fall prova lite olika saker idag, och jag tycker att det har fungerat bra. Hoppas det fortsätter så.

När jag kom hem la jag mig på gräsmattan och solade lite och somnade. Jag sov nog typ tjugo minuter innan Niklas kom hem och väckte mig. Då åt vi mat och sedan tog vi en cykeltur upp på Västra berget. Vi gick upp till det där tornet och man får faktiskt bättre utsikt därifrån än från Östra berget.

Imorgon börjar jag jobba 16:00 och slutar 21:45, lite drygt att det är på en fredag.


En söt killing på Järvzoo :)


onsdag 2 juli 2008

Klippning och stugan

Klippningen blev inte så drastisk, men jag har klippt bort rätt mycket. Alltså klippt upp det. Nästa gång jag klipper kanske det blir kortare. Vi får se om jag vågar då. Hehe. Jag hittar inte sladden till kameran, så jag kan inte lägga in nån bild.

Efter jag hade klippt mig åkte jag med mamma ut till stugan och var där till nu. Det har varit ganska skönt. Jag har mest suttit i solstolen och solat och löst sudoku.

Imorgon blir det jobb igen, mellan 7:30 till 13:30. Ganska lagom tid. När jag slutar ska jag nog går och träna på gymmet som finns där. De sägs att det ska vara ganska bra.

tisdag 1 juli 2008

Järvzoo

Idag har jag, Niklas, Oskar och Åsa varit till Järvzoo. Det började som vanligt med att Niklas kommer på att vi ska göra något precis i sista minuten innan vi ska åka. Den här gången var det att vi skulle bränna en skiva. Det blev inte så jättesent ändå. Vi åkte i alla fall ungefär 9:15 och hämtade upp Oskar och Åsa vid tågstationen i Bollnäs vid 9:45. Sen bar det iväg till Järvzoo.

Det har varit väldigt roligt. Vi såg inte riktigt alla djur, t.ex. räv och järv, men de flesta var ute. Björnarna var nog roligast. Det var fyra ganska små ungar som var väldigt busig, även mamma var det. De sprang runt och härjade.Precis innan vi skulle gå därifrån klättrade tre av ungarna upp i samma träd, högst upp. Vet inte hur dom tog sig ner sen.


När vi fikade var det en massa, eller ja, två-tre stycken, ekorrar som sprang runt och var nästan tama. De sprang upp på borden och var nästan inte alls rädda. Dom är så söta. :)


Det var i alla fall ganska skönt väder. Lite varmare hade det kunnat få vara. Det regnade inte i alla fall.






Imorgon ska jag klippa mig. Jag vet inte hur. Jag vill prova något nytt för en gångs skull. Det har jag sagt så många gånger men jag har inte vågat. Någon gång måste bli den första. Jag funderar på att klippa mig ganska kort, men jag vet inte på vilket sätt eller nånting. Jag har en bild på en frisyr som jag tycker är skitsnyggt, men frågan är om jag passar i det. Jaja, vi får se hur det blir.

Nu är det Allsång på Skansen och sen Morden i Midsomer.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek