måndag 25 augusti 2008

Utan internet

Segt att vara utan internet. Nu sitter jag vid en dator på biblioteket i Arboga. Jag hoppas att vårt internet kommer snart, men vad jag har hört så är Tele2 inte så snabba av sig.

Vi börjar i alla fall komma i ordning i lägenheten och så nu och jag börjar bli nervös för imorgon. Det kommer säkert att gå bra, det brukar det göra för det mesta. Förra veckan var vi till Örebro och kollade på universitetet. Det var ett väldigt stort område med en massa hus. Jag som tyckte det var stort på Staffangymnasiet när jag började där. Haha.

Jag fick nåt brev hem från universitetet, alltså "hem" till Söderhamn, som mamma skulle skicka hit men jag har inte fått det än. Drygt. Jag tror att det är inloggningsuppgifter till forumet på Örebros hemsida. Hoppas att det inte är något annat viktigt eftersom första dagen är imorgon.

Jag ska troligen åka hem på torsdag eller fredag, men det är så jäkla dyrt att åka tåg. Det tar skitlång tid också. Tågen åker sån omväg, så det tar typ fyra timmar, det är längre än med bil. Det blir nog bra till slut det där också, men synd att det är så dyrt.

söndag 17 augusti 2008

En dag till i Söderhamn

Vi åkte inte idag. Vi tyckte att det blev så sent och vi var så trötta efter att ha städat i sex timmar.

Jag har fått mammas prenumerationsnummer till Kuriren, så jag kan läsa lite. Jag kollade lite nyss och hittade min intervju. Det blev lite dåligt att det står att jag bor hemma hos mamma och pappa, men det är sånt man får räkna med om man är med i tidningen. Hehe.

Nu hade jag kunnat lägga in bilder och sånt från konserten, men jag har såklart packat ner allt typ längst underst i bilen. Drygt.

Flytt

Igår åkte vi ner med de flesta sakerna till Arboga, idag städar vi den gamla lägenheten.

Vet inte när vi får internet där nere, så vi får se när nästa blogginlägg kommer. Då ska jag i alla fall skriva om Winnerbäck-konserten som var huuuuuuuur bra som helst. :)

torsdag 14 augusti 2008

Winnerbäck-kväll

Idag har jag inte gjort mycket. Eller ganska ändå. Tvättat spisen och torkat ur ugnen, packat alla kläder som jag har hos Niklas, (nu är alla kläder packade), packat mina cd-skivor och böcker och så har vi bokat släpvagn. Det börjar minska med saker nu. Det känns lite läskigt, fast mest roligt tror jag.

Snart kommer Emelie hit, vi ska nörda oss med Winnerbäck eftersom vi ska till Gävle på konsert imorgon. Vi ska kolla på Live i Linköping och lyssna. :)

tisdag 12 augusti 2008

Gävle

Idag har jag varit i Gävle med Emelie. Jag tog tåget som gick 10:02, Emelie var redan i Gävle. Först gick vi inne i stan. Jag köpte skor, (inte dom som jag ville ha för dom fanns inte), och plånbok. Sen åkte vi vidare till Valbo och åt på Ikea och efter gick vi även runt på Ikea och kollade. Vi hittade en soffa som jag skulle vilja köpa, den var inte så farligt dyr faktiskt. Den var hur skön som helst.
Jag har även hittat lite andra saker som vi skulle kunna köpa till nya lägenheten. Datorbord, byrå och så är det säkert nåt mer.

I Valbo köpte jag jeans och en glasburk att ha djurens sand i, i buren. Jag hoppas att det blir bra.

måndag 11 augusti 2008

Tandläkaren

Nu har jag varit till tandläkaren. Det gick bra. Inga hål, bara lite tandsten. Jag tycker inte om att röntga tänderna, den där grejen som man stoppar in i munnen är så stor. Jag får kväljningar av den, men idag gick det i alla fall lite bättre än det brukar göra.

Idag är det sista dagen på jobbet. Skönt.

På lördag flyttar vi, det är helt sjukt. Vi har i alla fall packat rätt mycket nu, fast det är nog mer kvar. Det blir nog bra till slut i alla fall.

söndag 10 augusti 2008

Kantareller och karnevalståg

Idag klev vi upp vid tio, åt frukost och sen gick vi ut och gick en sväng i skogen. Jag gick och tänkte på att det såg ut som att det skulle kunna växa kantareller där. Helt plötsligt så ser jag någonting gult, kantareller! Det är ju så sjukt gott. Synd att det inte fanns så jättemycket, men det var i alla fall lagom till mig.


Klockan tre var det karnevalståget, som är varje år när det är Stormässan. Jag har aldrig sett det förut, men det var väl inte så jättespeciellt. Lite roligt var det i alla fall. När det var slut blev det fika. Niklas faster, Inga-Greta fyllde år. Efter det åkte vi hem.


När vi kom hem stekte jag mina kantareller och åt dom på macka. Mycket gott!

Perssons Pack

Lite efter elva åkte jag och Niklas till Barnens hus, vi skulle köpa present åt Oscar som fyller år på måndag. Det blev ett presentkort. När vi kom fram ville Hampus hoppas på stutdsmattan direkt, så det var väl bara att hoppa det. Hehe. Fast det är roligt också. Sen fick vi fika och satt och pratade och så. Niklas fick prova Mickes hagelgevär. Han fick lite ont i axeln av trycket.

Vid halv två åkte vi vidare till Bollnäs. Vi skulle på Mobackes och köpa badsand åt djuren. Sen åkte vi till Alfta. Niklas hade sin nya radiostyrda bil med sig, han tänkte köra lite där och visa den för Oskar. Oskar tyckte nog att det var roligt i alla fall. Han stod och tittade på när Niklas körde hela tiden. Han var nog lite avundsjuk. Hehe.

Halv sju var vi bjuden på mat hos Niklas mormor och morfar i Edsbyn. Köttbullar, prinskorv och potatis fick vi lite yngre och de andra åt surströmming. Det luktar inte så värst gott. Nio åkte vi till Alfta igen, lämnade bilen hos Niklas mamma och pappa och gick sen ner till Stormässan där Perssons Pack skulle spela. När vi kom dit var det lång kö utanför, drygt, men det gick i alla fall rätt fort att komma in. Spelningen var bra tycker jag, men lite kort.

Cityfesten

Jag, Emelie och Martina tog bussen till Ljusne, där Mickis mamma var och handlade och så fick vi åka med henne därifrån eftersom bussen bara gick dit. När vi kom dit åt vi lite tacos som Mickis hade gjort. Det var mycket gott. Ett tag efter vi hade ätit spelade vi spel, det blev "Tjejsnack". Det var från åtta år, men det struntade vi i. Hehe. Det första jag fick göra var att vända tröjan bakochfram och ha så hela spelet. Det var lite drygt. Emelie skulle byta byxor med någon som var med och spelade, så Martina fick offra sig. Ja, det var ganska roligt, även fast Emelie vann som vanligt. Hehe.

Vid nio började vi göra oss i ordning för att åka till Gävle. Alex var chaufför. Bilresan var trevlig, bra musik och allt. Jag och Emelie fick dock inte lyssna på "Daugava". Det gick rätt fort att åka dit. Emelie visste nån gratisparkering, men vi svägnde av fel så vi fick åka runt hela Gävle typ. Haha.

När vi kom in till stan till slut gick vi runt och kollade överallt och sen blev det langos. Fast jag orkade inte äta upp hela min. Vi träffade även Erika och Conny. Vid tolv gick vi till bilen igen och åkte hem. Då lyssnade vi äntligen på "Daugava". :)

Det var en rolig kväll. :)



torsdag 7 augusti 2008

GB glass

Glassen har verkligen förändrats på 40 år. Både själva glassarna och priserna. I och för sig går det inte riktigt att jämföra priserna eftersom pengarnas värde förändras också. Men det är fortfarande sjukt vad glassen har blivit dyr. Alla glassar utom Piggelin verkar bli dyrare och de flesta har ökat med typ två till tre kronor på typ fem år. Det är bara att hoppas på att det inte ökar lika fort hela tiden.

1967

2007

Niklas skulle kolla upp någon gammal Cornetto, Cornetto super hette den. Då hittade vi den här sidan http://www.gb.se/nostalgi.asp.

Trevlig kväll i Bollnäs

Igår 18:00 åkte jag och Emma till Bollnäs med bussen. Vi hade rätt mycket packning för att sova borta en natt. Hehe. Åsa har inte fått sin soffa än, så vi var tvungna att ha med oss sovsäck och liggunderlag. Emma hade inget liggunderlag så hon fick sova på Åsas överkast. När vi kom fram gick Åsa och köpte pizza för hon hade inte hunnit äta någonting än. Det var en mycket god pizza.

Vi började med att spela lite tv-spel, Supernintendo. Vi började med Super Mario, det var roligt, och så blev det Megaman och nå annat ballongspel. Hehe. Jag har typ aldrig spelat Supernintendo, så det var roligt. Sen gjorde vi några lekar och så spelade vi kort. Vid elva, halv tolv började vi gå mot Tranan, det var rätt skönt att gå faktiskt. När vi kom dit var det inte så mycket folk och det var det inte på hela kvällen. Det var rätt mycket jobbigt folk där, men det var roligt ändå. Det var en mycket trevlig kväll.


Åsa och Emma

Emma

Åsa

onsdag 6 augusti 2008

Tranan

Ikväll blir det Tranan med:

Åsa..

och Emma.

Vi har sagt så länge att vi ska gå ut, men det har aldrig blivit av för vi har jobbat så olika. Emma har inte varit hemma heller. Nu äntligen blir det av. Jag och Emma ska sova i Bollnäs sen, skönt att slippa åka hem.

Nu är jag ledig flera dagar. Det ska bli så skönt och på måndag är det sista dagen. Äntligen! Då flyttar vi snart. Den 16/8 blir det troligen. Innan det blir det Winnerbäck i Gävle med Emelie.

måndag 4 augusti 2008

My Musical

Jag älskar det avsnittet av Scrubs. Det är så jäkla roligt. Det går inte att låta bli att skratta åt det. Jag har inte kollat på det på länge nu, så nu var det ännu roligare.


Det bästa av allt: http://www.youtube.com/watch?v=L1qcwyomVpM

Det här är också väldigt bra: http://www.youtube.com/watch?v=b64Ca0763o8

Allt är egentligen hur bra som helst! Alla avsnitt är bra, jag kan inte förstå att man kan göra en serie där typ alla avsnitt är så bra.

Trevlig lördag

Lördagen var trevlig. Det var så länge sen jag gjorde nånting med alla nu. Det lär ju inte bli så många fler gånger nu på ett tag heller.

Det skulle egentligen ha varit ett "poolparty", men det regnade lite för mycket och var kallt. Det var synd, för det hade varit roligt. Det blev mest att vi satt och pratade om en massa saker och så spelade vi "Jag har aldrig.." inne på altanen. Vid elva åkte vi in till stan, Erika och Erika skulle på krogen. Jag skulle upp och jobba klockan åtta på söndagen, så jag hade inte så stor lust att följa med.

Martina, Erika och Micke

Systrarna Wikström och lite av Emma som vägrar vara med på kort.

Jesper och Erika

Igår blev det bara jobb och en tidig kväll.

lördag 2 augusti 2008

Hudik

Idag har jag och Niklas varit en sväng till Hudik. Niklas skulle på Hudik Hobby och köpa massa saker, så jag gick lite på stan. Hittade inget speciellt. Köpte två par leggings bara, mina går sönder hela tiden.

Igår fick jag kläder som jag beställt från H&M.
Lite drygt att man inte kan sätta bilderna bredvid varandra... Det kanske går, men jag kan inte i alla fall.

Snart ska jag hem till Sandra Wikström, som fyllde år i torsdags. Det ska bli roligt.

fredag 1 augusti 2008

Ben & Jerry's

Jag och Niklas har nyss ätit hur god glass som helst, Ben & Jerry's Bohemian raspberry. Förut en gång har vi även ätit Cookie Dough, men jag tror att den vi åt idag var godast av dom. Det finns hur många smaker som helst att välja på, i alla fall om man är i USA. Alla smaker finns nog inte i Sverige. Den är rätt dyr, men det är värt det.



Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek