fredag 31 oktober 2008

Idol

Haha. Lars kanske gick lite över gränsen, men det var fortfarande skitkul. :D Fast han passar inte riktigt in i Idol och han tycker inte om tävlingen själv, så jag förstår inte riktigt varför han är med.

Nollesittning

Dagen började med att Isabella och Elin skulle hämta sin GIH-kläder på Team Sportia, sen åkte vi till universtitetet för att ha seminarie. Seminariet slutade ca en timme innan, klockan tre istället för fyra, det var sagt och det var väldigt bra eftersom jag och Elin skulle på nollesittningen. Vi gick hem till Elins kompis för att byta om och så. När vi var klara var klockan ca halv sex, då åkte vi till Göte, Elins faddergrupps kapten. Där var det rätt mycket folk, en massa människor som jag aldrig har sett förut.

När klockan var ungefär kvart över sju började vi gå mot universitetet och kåren. När vi kom dit fick alla ta en lapp, på tjejernas lappar stod det en låt och på killarnas lappar en artist eller ett band. Jag fick Dressed for success, alltså Roxette. Vi skulle alltså hitta den som hade skrivit låten. Det tog ganska lång tid innan jag hittade honom och det visade sig att han inte var så jätterolig. När vi hade satt oss och skulle äta sprang han iväg och pratade i telefon hur många gånger som helst och när jag försökte prata med honom dog det bara ut på en gång... Annars var det trevligt, rätt rolig underhållning och så. Kanske inte världens bästa mat, men det får duga. :)

Det blev tyvärr inga kort, för jag glömde bort att jag hade kameran med mig.

onsdag 29 oktober 2008

Seminarie och en vända på stan

Seminariet idag var rätt skönt, lagom långt. Två timmar bara. När det var slut åkte jag till Team Sportia och hämtade min tröja som jag köpte igår. När jag kom dit och han plockade fram tröjan hade dom inte tryckt den än, men dom gjorde det på en gång. Den hade hängt fel, så dom trodde att den var klar. Sen gick jag runt på stan i typ två timmar och väntade på att klockan skulle bli tre, så jag kunde åka hem. Jag köpte även mössa, halsduk och strumpbyxor. Strumpbyxorna behöver jag imorgon på sittningen.

Vi har flyttat vårat seminarie på fredag till imorgon istället, så jag blir ledig på fredag. Skönt med lång helg.

Nu ska jag snart gå till tåget igen, träning!

tisdag 28 oktober 2008

Bra och dåligt

I morse fick jag ett sms av Elin, hennes tåg från Eskilstuna var försenat. Jag gick in på SJ:s hemsida och såg då att mitt tåg också var försenat. Det var signalfel, igen, i Stockholm. Det har varit det några gånger på kort tid. Det känns som att dom borde uppdatera sig lite. Tåget från Eskilstuna ersattes med buss, den skulle egentligen gå direkt till Örebro, men det var en man som skulle kliva av här i Arboga. Det var tur för mig, annars hade jag fått vänta tidigast till 11:45, det skulle egentligen ha gått 10:41, och då hade jag inte hunnit gå på Team Sportia.

På Team Sportia köpte jag nya skor, en tröja och strumpor. Jag hoppas att skorna blir bra. Jag skulle vilja prova springa i dom, men jag kan inte dirket springa här i lägenheten. Hehe. Jag kanske får ta och springa lite i trappan.

När vi var klar på Team Sportia tog vi bussen till universitetet, där vi hade en föreläsning kl. 13:00 - 14:30. Den var väldigt intressant, en av dom bästa föreläsningarna hittills. Hon pratade urifrån saker som hon hade varit med om själv och då blir det alltid mycket bättre. Föreläsningen som började kl. 15:00 var inte alls lika bra. Han sa bara det han hade skrivit i sitt bildspel, han verkade inte riktigt veta vad han pratade om. Jag och Elin orkade inte lyssna på hela, så vi gick vid 15:30 och hann med tåget som gick vid 16:00. Skönt att komma hem i tid.

måndag 27 oktober 2008

Kolla in det här målet.

Ganska bra i alla fall

Papret blev nog rätt bra till slut i alla fall. Det kändes ganska bra idag på seminariet när jag berättade om det. Först när alla andra berättade om sina kändes det som att jag hade gjort helt fel, men sen när jag berättade om mitt verkade seminarieledaren nöjd i alla fall. Det är bara att hoppas på att jag tror rätt. Hehe.

Imorgon har jag två föreläsningar, men före det ska jag till Team Sportia och köpa det jag behöver. Om jag hittar något bra vill säga. Så imorgon kommer jag nog hem sent. Jobbigt. Vi fick i alla fall sköna uppgifter tills på onsdag, läsa texterna, fyra stycken, och sen skriva en fråga eller kommentar om varje text. Inte så svårt.

söndag 26 oktober 2008

Cibatta

Här är brödet vi bakade idag.

Ingredienser

25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk salt
1 tsk strösocker
3 dl rågsikt
ca 11 dl vetemjöl
1 msk olivolja

Gör så här

Smula jästen i en bunke och häll i vattnet samt salt och socker. Rör om och tillsätt rågsiktsmjölet. Häll i det mesta av vetemjölet, degen ska vara ganska lös. Arbeta degen 10 minuter, gärna med elvispens degkrokar. Klappa in olivolja lätt i degen och platta ut lagom så att den ryms att jäsa direkt på plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 2 timmar. Platta ut degen lite med mjölad hand och skär den i 8-10 portionsbitar. Låt jäsa i 30 minuter.Värm ugnen till 200 grader. Grädda bröden cirka 25 minuter.


Det blev mycket gott. :)

Lång söndag

Den här söndagen har varit väldigt lång. Det känns som att klockan är åtta nu, men den är knappt sex. Vi har hunnit med mycket idag. Bakat bröd, skrivit klart papret (nästan i alla fall) och bakat pizza.

Imorgon börjar allvaret igen. Börjar halv nio, känns lite tungt att kliva upp så tidigt. På tisdag har vi på GIH nedsatta priser på Team Sportia i Örebro, så då ska jag nog se om jag hittar några nya innebandyskor och så ska jag köpa nå shorts eller nåt. Vi får även GIH-loggan tryckt på kläderna. Väska skulle jag också behöva köpa. Vi får se om jag hittar nån bra. Den jag har nu är nästan helt trasig.

På torsdag är det nollesittningen, det blir nog roligt. Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig bara, eller jo, ungefär. Fast skor vet jag inte... Det löser sig nog.

lördag 25 oktober 2008

Oavgjort

Det blev tyvärr oavgjort. Vi spelade inte alls bra, fast vi tog ledningen med 1-0. Sen gjorde dom 1-1 och till slut stod det 1-3. Inte bra. Vi kämpade i alla fall in två mål till. Tror jag fick assist till båda, i alla fall ett. Sen gjorde dom 3-4 och när det var typ tre minuter kvar gjorde vi 4-4.

När det var typ 40-50 sekunder kvar drar tränarna på sig en utvisning, lite onödigt kanske, men jag kan förstå det lite. För det var verkligen ett riktigt hugg med klubban. Jaja, nästa helg är det spelledigt med det blir troligen lagfest då. Kul!

Nu blir det spagetti och köttfärssås!

fredag 24 oktober 2008

4 år och 9 månader


Ida hjärta Niklas

VFU:n slu för den här gången

Då var dom här tre veckorna slut. Det har gått så sjukt fort. Första veckan gick det halvsegt, men sen har det bara rullat på. Papret känns inte allt för bra just nu. Det känns som att jag har förstått det fel. Det brukar i och för sig kännas så ibland även fast jag har förstått rätt.

Imorgon är det match i Västerås, H/M IBK. Vi får se hur det går eftersom jag inte tränat på hela vecken, men det blir nog inga problem. Dom har inte vunnit en enda match än, så jag hoppas på vinst. Men man ska aldrig ta ut segern i förskott.

onsdag 22 oktober 2008

Typiskt

Jag vill köpa så mycket nya kläder. Det är så typiskt, nu när man inte har några pengar så hittar man en massa saker. Jag måste skaffa mig ett jobb så att jag får mer pengar. Jag fick en HM-katalog idag, jag vill ha allt, nästa i alla fall. Mössa och halsduk står högst upp på lista just nu. Jag har lyckats glömma min mössa i Söderhamn, så jag har ingen just nu. Det börjar bli kallt nu och då kan det behövas sånt.

Blev ingen träning idag heller. Tråkigt. Jag hatar att missa träningar och matcher. Fast jag får vara med på matchen i helgen ändå. :) När jag skrev till tränaren idag och sa att jag fortfarande var sjuk och frågade om jag fick vara med ändå fick jag som svar: "Klart du ska vara med. Du behövs. Bädda ner dig". Det var lite roligt. :)

tisdag 21 oktober 2008

Tatuering

Nu har jag blivit sugen på tatuering igen. Det finns dock inte pengar till det nu. Jag ska nog önska mig tatueringspengar i julklapp och födelsedagspresent. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra heller, men funderar på att göra någon blomma. T.ex. den där. ----------->
Inte precis just den bilden, men den blomman, Passiflora Racemosa. Den skulle i såna fall symbolisera en speciell person för mig. Hihi. :)

Blev hemma i alla fall

Har sovit väldigt oroligt i natt känns det som. Jobbigt. Fast jag har sovit i ungefär tolv timmar i alla fall. Vaknade i natt och hade skitont i huvudet. Inte kul. Nu har jag fått lite hosta också. Hoppas att jag är friskare i morgon så jag kan gå till VFU:n. Vill inte missa något, då måste jag ta igen det någon annan gång.

måndag 20 oktober 2008

Förkyld

Igår kväll kände jag hur det brände i halsen och då förstod jag att jag skulle få ont i halsen. Fast jag har inte så ont i halsen nu, är mest snorig och trött. Jag kanske ha feber också, det känns så. Vi får se om jag orkar gå till skolan imorgon. Jag hoppas det, annars måste jag ta igen den dagen någon annan gång och det har jag ingen lust med.

Idag hände det inte så mycket i skolan. Det kom nån schackgubbe och lärde fyrorna hur man spelar schack. Jag spelade med en kille, jag vann, han blev nog lite sur. Hehe. Sen åkte vi till badhuset, jag fick cykla med dom själv för att min handledare skulle på något möte. På badhuset fick de simma och träna på att livrädda.

Nu ska jag kolla på Warberg - AIK. :)

söndag 19 oktober 2008

Promenad på andra sidan järnvägen

Nyss var jag och Niklas på en promenad på andra sidan järnvägen. Där har vi aldrig gått förut, så det var lite spännande. Det fanns en massa fina hus och sånt där. Vi hittade även Vasa gymnasiet. Det blev till slut ca 4,5 km och det tog typ en timme och tjugo minuter. Fast vi gick runt i typ 15-20 minuter på en kyrkogård och kollade på en massa gamla gravar också, så vi gick kanske i en timme.

Näe, nu ska jag börja med mitt paper och skriva lite intervjufrågor.

lördag 18 oktober 2008

Vinst!

Det blev vinst idag med, inte lika stor, men skönare. Vi vann med 5-4 mot Örebro Universitet. Där var det mest "tanter". Hehe. Dom flesta var födda på 70-talet och om man jämför med vårt lag så är det gammalt. Dom var väldigt passningsskickliga men inte så snabba, inte alla i alla fall. Det var en rolig match.

Nu har vi knäppt lite kort på det "stora" rummet också. :)

fredag 17 oktober 2008

Aristocats

Nyss kollade jag och Niklas på Aristocats. Den är faktiskt riktigt bra. Jag har bara sett den när jag var liten, så det var roligt.

Imorgon är det match igen. Då möter vi Örebro universitet. Har ingen aning om dom är bra eller inte. Jag vet bara att dom förlorade med 9-3 mot dom som vi vann mot i onsdags. För det är det inte säkert att dom är dåliga, men jag hoppas på vinst i alla fall.

Innebandybilder

Jag hade lite tråkigt igår, så jag gjorde ett kollage på mig själv med innebandybilder från förra året. Rätt nördigt, men skitsamma. :)

torsdag 16 oktober 2008

Lägenheten

Nu har vi äntligen knäppt lite kort på lägenheten. Det blev i köket, hallen och badrummet. Det andra, stora, rummet är så stökigt. :p




I helgen kanske det kommer bilder på det andra rummet, om vi orkar städa vill säga. ;)

onsdag 15 oktober 2008

Vinst!

Vi vann äntligen idag med 6-0 mot Per-Ols, som kommer från Fagersta. Riktigt skön seger. Dom var inte dåliga direkt, men de fick inte fram sina passningar. Det var roligt i alla fall.

Imorgon ska jag vara med på min klass slöjd. Ska försöka hitta dit. Hehe.

Nu är det sovdags!

tisdag 14 oktober 2008

Konferens om mål 3

Jag är verkligen glad att jag slipper planera alla förändringar som ska ske i skolan nu. Ingen verkar tycka att det är bra och alla tycker att det verkar vara onödigt med vissa saker. Jag har nyss suttit på min VFU-skolas möte om detta och det känns inte som att dom kommer någonstans med allt. Till slut kanske dom kom fram till något bra, men det verkar vara skitsvårt.

Nu har jag i alla fall kommit på vad jag ska skriva om i mitt "paper" som vi ska skriva om VFU:n, barn i behov av särskilt stöd. Jag tror att det inte blir så svårt att skriva, jag hoppas det i alla fall.



Näe, nu måste jag diska....

söndag 12 oktober 2008

Ben & Jerry's

Nu har vi ätit en till Ben & Jerry's, Half baked. Den var helt okej, men kanske lite för mycket choklad och även lite för mycket deg. Men det är fortfarande väldigt gott. :)

Örebro

Idag har jag äntligen hämtat min mobil. Det känns bra. Hehe. Jag har även, äntligen, köpt ett litet paraply som man kan ha i väskan. Det har jag sagt ända sen jag flyttade hit, men det har aldrig blivit av. Vi var in på Ikea också, så klart. Vi köpte lite smågrejer, diskborstar, en kastrull blev det, en gran och så var det nå mer.

För någon dag sen när jag var på min VFU-skola var det en tjej som sa: "Jag måste köpa en ny mobil, för jag har haft den här i (vet inte om det var ett eller två år)". Dom är tio år och tjatar om att dom ska ha nya mobiler. Det är sjukt. När jag var tio år visste jag knappt vad en mobil var. Näe, men jag ville nog inte ha någon i alla fall.

Imorgon blir det bad, jag ska dock inte bada. Hehe.

lördag 11 oktober 2008

Aladdin

Nyss kollade jag och Niklas på Aladdin. Vi skulle kolla på Lejonkungen från början, men vi hade inte den på skiva. Nu har jag blivit jättesugen på att kolla på alla Disneyfilmer. Dom är ju så bra. :)

Förlust, 0-5

Första perioden var riktigt dålig. Ingenting var som det skulle. Alla sköt bollen ifrån sig, det fanns liksom inget passningsspel. Det var lite segt. Efter första perioden stod det 0-2.

Det blev bättre i andra, men ändå inte bra. 0-3.

I tredje blev det ändå lite bättre. Vi var väldigt nära några gånger, men allt bara studsade åt fel håll. Så var det ungefär hela matchen. Resultatet blev inte riktigt rättvist. Jag vet, så säger man jämt om man förlorar, men det var verkligen så.

Jag är i alla fall rätt nöjd med min egen insats, förutom att jag fick iväg för lite skott på mål. Hade gärna skjutit lite mer, men lägena kom aldrig.

fredag 10 oktober 2008

Tvätt och förseningar

Äntligen helg. Men helgen börjar med att tvätta, lite drygt men välbehövligt. Vi har inte tvättat på två veckor ungefär. Det går i alla fall fort att tvätta, två maskiner och så tar det typ 45 minuter/maskin. Så det är rätt lugnt.

Hungrig är jag. Niklas sitter på tåget från Västerås och dom står just nu still. Det var något "tekniskt fel", vad nu det kan vara. Hoppas dom åker snart.

Jag har nyss kollat på Sex and the city-filmen. Den var bra tycker jag, inte riktigt som jag hade tänkt mig, men bra ändå. Hehe.




Helgen blir som vanligt lugn, förutom matchen imorgon då och på söndag ska jag i alla fall hämta mobilen i Örebro.

torsdag 9 oktober 2008

Klar för spel i helgen

Ja, så blev det. Mycket roligt. Jag börjar bli nervös. Hehe. Det var ett tag sen jag var nervös för att spela match. Det är lite tråkigt att typ dom två bästa inte kan vara med. Men så är det ibland, som på DM förra säsongen.

Vi möter VIB ungdom i helgen. Jag har ingen aning om något av lagen i serien. Det är rätt roligt, men svårt också. Jag vet att ett lag, IBK Rutin, är en massa gamla elitseriespelare som har startat ett lag och dom ska tydligen vara bra. Det tror jag också.

Idag fick jag sluta klockan två. Det var skönt. Jag är så sjukt trött när jag kommer hem. Idag somnade jag i alla fall inte, det gjorde jag i förrgår. Imorgon är det äntligen helg, då slutar jag också två. Efter jag har slutat ska jag nog åka till Örebro och hämta min mobil, som har varit klar i ungefär två veckor snart.

onsdag 8 oktober 2008

Nationellt prov i trean

Idag har jag varit på ett möte med en massa lärare. Det handlade om att det nu har blivit att även det som går i trean ska göra ett nationellt prov, det i femman har även blivit obligatoriskt, som det tydligen inte var förut. Allt verkar bli väldigt individualiserat i skolan, det är lite tråkigt.

Kom precis på att jag inte vet vart min plånbok är och där ligger mitt tågkort som jag ska ha snart, för att jag ska åka till träningen... Leta!

Jag hittade den. Hehe. Den låg i ryggsäcken som jag hade till träningen sist.

På det där mötet i alla fall, så skulle lärarna svara på nån fråga och även vi, lärarstudenter. Vi blev indelade i grupper och skulle säga vad vi hade svarat, vilket var skitsvårt eftersom vi inte kunde nånting. Hehe. Det kändes lite dumt. Men det förstod och det var rätt intressant att sitta och lyssna på deras diskussion.

Träning snart!

tisdag 7 oktober 2008

HTML-expert

Jag har nu suttit och hållit på med en massa html-grejer. Det tar nog ett tag innan jag lär mig, men det går framåt i alla fall. Jag skulle helst vilja ha den mall som jag hade igår, men då kunde jag inte få hela röd för jag vet inte hur man gör. Det blev bara typ halva som blev röd och resten var fortfarande grön. Mycket konstigt. Nu har jag i alla fall en röd blogg, som jag ville.

Idag träffade jag min klass för första gången. Dom verkar vara lugna, vilket var väldigt skönt. Jag fick vara med på deras idrott idag, det var två som hade skor. Det är sjukt det. Hur kan kan man ha idrott utan att ha skor på sig? Det flesta sprang alltså runt i strumpor eller barfota. När jag hade idrott fick vi knappt vara med på idrotten om vi inte hade skor och det ska inte mina elever få heller, när jag blir klar. Hehe. Skor tycker jag borde vara ett måste om man ska vara med på idrotten.

Apropå skor, jag vill köpa nya. Tycker mina är så klumpiga. Tyvärr är det ganska dyrt och det finns inte så mycket pengar nu, eftersom jag bara får 2500 i månaden. Jag vet ett par som jag vill ha, men jag vet inte om dom finns i damstorlekar, hoppas.

måndag 6 oktober 2008

VFU

Första VFU-dagen avklarad. Idag var vi inte med barnen nånting. Vi fick mest en massa information och själva skolan och så. Nu är jag rätt trött i huvudet. Det verkar i alla fall som att det kommer bli bra.

Idag blir det träning. Skönt. Hoppas det inte blir något kortknäppande idag. Hehe. Dom ska knäppa nåt kort på mig till laguppställningen på hemsidan. Jag hoppas verkligen att jag får vara med på matchen i helgen. Annars får jag väl gå och kolla.

Nu blir det mat.

söndag 5 oktober 2008

Tillbaka i Arboga

Ja, då var vi tillbaka igen. Helgen har varit bra, lite regnig bara.

Igår var jag och kollade när Söderhamn spelade, det gick riktigt bra. Det känns som att dom kan bli farliga i år. ;) När matchen var slut och jag och köpte hårfärg, så nu är jag mörkhårig igen. Inte riktigt lika som jag var förut. Det blev i alla fall bra tycker jag.


Idag har jag varit på innebandy igen. Hertsjö - Krokom. Jag åkte med Sigge dit, hon hade typ tusen frågor när jag hoppade in i bilen. Hehe. Hertsjö vann med 7-3, även fast det såg lite darrigt ut i första perioden. Jag saknar verkligen att spela i det laget, det var så roligt... Men det ska nog bli bra i det nya också.

Imorgon har jag min första VFU-dag. Jag börjar klockan elva här i Arboga, så jag får riktig sovmorgon. Skönt.

fredag 3 oktober 2008

Söderhamn i helgen

Ännu en vecka avklarad. Veckorna går så himla fort, måndagen kommer och så helt plötsligt är det fredag igen. På måndag är det första dagen på VFU:n, det blir nog bra.

Snart bär det av till Söderhamn, vi ska bara diska lite och packa. Det ska bli skönt att komma hem faktiskt. Träffa alla som jag inte träffat sen jag flyttade, inte alla, men några.

Seminariet idag var ganska bra, rätt lugnt. Vi fick reda på lite mer om vad vi ska göra på VFU:n och så fick vi ta upp våra "fall".

Nu ska jag gå och packa.

torsdag 2 oktober 2008

Ledig

Eller ja, ledig och ledig. Är väl meningen att jag ska läsa en massa böcker, men jag tycker inte att jag får ut någonting av det just nu. Känns inte som att jag kommer lära mig en massa lagar och paragrafer utantill. Jag har i alla fall gjort klart uppgiften till i morgon och det känns bra.

Imorgon åker jag och Niklas "hem", Niklas till Alfta och jag till Söderhamn. Det kan bli svårt att åka hem senare, för jag kommer ha match typ varje helg sen. Det är i och för sig bra också. Jag är så sugen på att spela match nu och bättre kommer det antagligen inte att bli på lördag när jag ska kolla på Söderhamn. Hoppas dom vinner!

Nu finns jag med i laguppställningen på hemsidan. :)

onsdag 1 oktober 2008

Skoljuridik

Idag har jag haft den tråkigaste och, kanske, den mest meningslösa föreläsning hittills. Den handlade om skoljuridik, vilket i sig är ganska viktigt, men det var bara tråkigt att lyssna på. Först gick han igenom en massa internetsidor vi kunde hitta bra saker om skoljuridik på, det hade vi nog kunnat hitta själva, ja, och sen var det en massa mer som jag inte kommer ihåg nu riktigt. Hehe.

Tills på fredag ska vi hitta på ett fall, som kan hända i skolan, alltså om någon lärare t.ex. bryter mot lagen, och sedan ska vi komma på hur man kan gå vidare med fallet. Egentligen skulle vi ha jämfört en massa texter, men vår seminareledare ändrade uppgiften. Det tycker jag var väldigt bra.

Idag har jag tränat. Det är så roligt! Tränarna verkar nöjda i alla fall. "Om du ska bli bättre för varje träning vet jag inte vart det ska sluta". Haha. Det är klart att det blir bättre nu i början när jag inte har hållit en klubba sen i maj nån gång. Han hoppas i alla fall att jag skulle vara spelklar tills nästa helg och det hoppas jag också.

Jag måste bara säga att jag saknar faktiskt Hertsjö, det var riktigt roligt att spela där. Hade gärnat fortsatt där, men jag hoppas att det var värt att flytta. Det tror jag nog. Om jag vill bli bra och spela i något bättre lag är det nog bättre att spela här. :)

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek