söndag 30 november 2008

Julskyltning

Idag är det för en gångs skull jag som har bakat bröd. Det blev faktiskt bra den här gången, fast jag kunde inte göra det bröd jag ville göra. Det fanns inte tillräckligt med rågsikt.

Julskyltningen här i Arboga var inte mycket att hänga i julgranen. (Haha) Det var inte alls mycket folk och inte speciellt mycket att titta på. Bara en massa skolklasser som sålde saker. Jag vill ju ha knäckäpple, men det fanns inte.

Nu blir det våfflor och Ensam hemma. :)

lördag 29 november 2008

Vinst!







Äntligen var det vi som fick en uddamålsvinst! Det var riktigt skönt, för det var längesen vi vann nu. Vi var verkligen förtjänta den här segern. Alla var skitbra idag, det var roligt. Vi vann med 5-4 och jag fick en assist i alla fall.

Fler bilder finns på bilddagboken.

fredag 28 november 2008

Hjärterdams sista sång

Det är dock inte från Gävle, men det är fortfarande helt underbart bra!

Lars Winnerbäck - Solen i ögonen


Filmen var bra. Den påminde mig om hur bra konserten i somras var. Den var verkligen hur bra som helst. Hoppas att det kommer en ny skiva snart. :) Den 10 december kommer filmen ut på DVD och då finns det en massa extramaterial, som består av hela låtar. Det blir nog bra. Stackars Emelie som inte får se den här förrän om ett halvår typ, om hon inte laddar hem den förstås. :)

torsdag 27 november 2008

Ensam

Det var länge sen jag var ensam hemma nu. Niklas har åkt iväg och roar sig med att köra radiostyrd bil. Det kan han behöva. Jag ska nog börja och sätta och lite julsaker. Fast vi har inte så mycket, så det får bli det lilla vi har. Vi kanske kan köpa nå mer nån dag. :)

Igår fick vi våra träningsställ och mjukiskläder. Jag hade även beställt en väska och det behövdes verkligen, för min gamla håller på att ramla ihop. Träningsställen får vi och mjukiskläderna får vi när vi har betalat. Jag vill ha det nu! :)

Jag klarade tentan!

Det var väldigt skönt! Jag hade klarat den även om dom inte hade sänkt godkäntgränsen. Skönt att slippa tänka på det där igen. :)

Idag började jag klockan tio, det var också väldigt skönt. Fick lite sovmorgon för en gångs skull på VFU:n. Imorgon ska vi till kyrkan på nå adventsgrejs. Det blir nog fint. Hehe.

Idag ska jag bara ta det lugnt och försöka få bort min förkylning.

onsdag 26 november 2008

Cosmonova

Ungefär två timmar tog det till Stockholm härifrån med buss. Helt okej. Det gick faktiskt rätt fort att åka. När vi kom fram gick vi först på museet och kollade, det har jag sett några gånger men det är alltid roligt. Efter vi hade gått klart där inne var det dags för mat... Vi hade så klart mat med oss, pannkakor som skulle värmas till ca 30 barn. Det tog tid och det fanns inte speciellt många sittplatser till en början, för det var precis när alla andra också skulle äta. Det gick bra till slut i alla fall.

Då var det dags för filmen. Den var skitbra. Det var läskigt när det var 3D. Haha. Det kändes verkligen som att fiskarna simmade precis över och under en själv. Det läskigaste var när dom kom rakt emot en. Det var intressant också. Det handlade om en massa djur som levde i vattnet för väldigt många miljoner år sedan, som människor har hittat och grävt fram nu.

Bussresan hem var inte allt för rolig. Massa barn som sitter och skriker till varandra och skickar "brev". "Skicka till Kalle, läs inte", "skicka till Kajsa, läs inte". Varför inte bara gå och prata med varandra?

Det var i alla fall snällt att jag blev bjuden på allt det här. :)

tisdag 25 november 2008

Från klassrum till idrottshall

Idag har det varit en ganska skön dag på VFU:n. Vi var ner till biblioteket och lånade lite böcker och sen har dom pratat om människans uppkomst, den vetenskapliga teorin. Sen hade dom idrott. Jag är självklart med på idrotten och så fort jag kommer in i hallen blir allt så mycket roligare. Jag skulle gärna vilja vara med idrottsläraren hela dagarna istället för att vara i klassrummet, men det går nog inte. Inte på den här VFU-perioden i alla fall.

Imorgon ska den klassen jag är i åka till Stockholm och gå på Cosmonova och jag ska följa med. Det kommer nog bli roligt. Vi ska sen nån film som handlar om vad som finns under vattenytan och så kommer vi få ha såna där 3D-glasögon, tror jag i alla fall.

måndag 24 november 2008

Saknade


:)

Ingen lust

Just nu har jag ingen lust med nånting. Det ska bli skönt med träning snart..

söndag 23 november 2008

God mat

Nu var det dags för VFU igen. Det känns inte allt för lockande. Det som är lockande är maten på skolan. Den är så sjukt god och det finns alltid två maträtter att välja på. Detta bjuds det på denna vecka. :)

lördag 22 november 2008

Skridskor i Köping





Idag åkte vi äntligen skridskor. Det gick bra, fick inte ont i fötterna eller nånting. Fast det fick jag inte förra året heller tror jag. Det var helt perfekt väder för att åka skridskor och lagom mycket folk, det var inte för mycket i alla fall. Det går aldrig att vara för lite.

När vi kom hem var vi trötta, Niklas sov på en gång och jag kollade lite på Scrubs först och nu har vi ätit pytt i panna.

Imorgon är det match!

fredag 21 november 2008

Personlighetstest

Niklas la in ett personlighetstest på sin blogg, så det var väl bara att göra det. Jag tycker dock inte att yrkena stämmer riktigt...


Västerås - Edsbyn

Matchen började rätt bra, men sen blev den lite segare och Västerås vann med 6-5.



Broberg vann med 4-3 idag. :)

Bandy!

Ikväll blir det årets första bandymatch för mig. Västerås - Edsbyn. Hoppas att det blir en bra match. :)

torsdag 20 november 2008

Syndat

Det känns dumt, men jag behöver faktiskt lite nytt och det blev inte mycket pengar. Jag har lite pengar på mitt andra konto, så jag klarar mig nog i alla fall. Jag vill ha nån ny, fin klänning också, men det är svårt att köpa utan att prova först. Det blir nog under mellandagsrean. :)

Fika och virus

Idag har vi städat, eller jag har städat. Mest jag i alla fall, men det gör inget. :) När det var klart gick vi och fikade på Stadsgården Café, som vi hade gratis fika på. Nyhitflyttadrabatt. Det var jättefint där inne, jättemycket fina och gamla möbler och stort var det också. Vi har en till sån där kupong också, eftersom vi fick en varsin och det är fika för två på båda. Vi får se när det blir nästa gång.

Ikväll är det Hell's kitchen! :)

Jag har fått virus på min dator! Jobbigt. Det skickar nån länk till alla på min lista på msn.. Jag har nyss kört virusprogrammet och det hittade inget fel. Kör ad-aware nu, hoppas det hittar nåt.

Grattis på 22 årsdagen :)

onsdag 19 november 2008

Rörstrand

Hanna
Kurbits

Jag har hittat något jag kan samla på och önska mig i julklapp, present osv. Jag har redan två muggar från Hanna-serien och idag när jag gick in i en affär här i Arboga såg jag att det fanns mer saker till. Jag trodde inte jag skulle fastna för något sånt här någon gång, men det gjorde jag. Allt är så himla fint! Allt på hela Rörstrands hemsida är fint faktiskt.

Jag ser det snöar

Nu snöar det igen och nu är det till och med snö på marken! Hoppas det fortsätter snöa så det blir mycket.

tisdag 18 november 2008

En helt vanlig dag

Idag blev det en heldag i Örebro. Först träffades vi i förseminariegruppen, inte dom riktiga, och gjorde uppgifterna vi hade till seminariet och sen hade vi seminariet. Jag åkte vid nio och kom hem typ halv fem. Jag hade räknat med att komma hem halv sex, så det var skönt.

Nu är det läsfritt ett tag. Halva gruppen hade uppgifter tills idag, jag, och halva tills på fredag. Nästa vecka är det VFU och då blir det inte heller någonting att läsa. Skönt, fast då måste jag gå varje dag och det är lite jobbigt.

Imorgon ska jag försöka hitta nåt att köpa åt Niklas, som fyller år på torsdag. Jag vet i alla fall en sak som jag ska köpa. Hihi. Jag ska även soooova imorgon, fast inte alldeles för länge.

Nu blir det Scrubs!

Alfa Romeo 159

En sån ska jag ha nån gång. :)

måndag 17 november 2008

Väldigt roligt

Träningen idag var skitkul. Eller inte först, för då fick vi springa hinderbana och jag kan inte hoppa över dom där jäkla häckarna. Jag vågar inte hoppa... Jaja, sen fick vi spela med killarna hela träningen för vi var bara sex stycken tror jag. Jag fick göra en massa mål idag. Hehe. Hoppas att det har släppt med målen på matcherna sen också. :)

Promenad

Idag blev det en ny promenad där vi inte har gått förut. Det finns faktiskt en massa fina hus här. :)

Näe, nu måste jag fortsätta läsa.

söndag 16 november 2008

Snö!


Idag kom den första snön här. Fast det höll inte i sig speciellt länge, tyvärr.

Torka

Känner inte att det finns något att skriva. Det har inte hänt så mycket idag heller. Vi åkte aldrig iväg och åkte skridskor eftersom det har varit så varmt och regnigt och här i Arboga var det inte nån allmänhetens åkning.

Imorgon har jag föreläsning, men jag ska nog inte åka på den. Så jag är "ledig".

lördag 15 november 2008

En inte så händelserik lördag

Vi klev upp lite efter tio och åt frukost. Vid halv tolv gick vi iväg till Vasahallen för att kolla när Asta dansade. Tyvärr så var det alldeles för mycket människor där, så vi fick inte komma in. Väldigt dåligt organiserat tycker jag. Anita Jönsson skulle ha varit med. Haha. :p Jag träffade i alla fall Asta en sväng. Sen vandrade vi vidare och hemåt. När vi kom hem fastnade vi i ett spel på miniclip.com och klockan fem började vi tvätta.

Imorgon ska vi nog åka skridskor i alla fall. Roligt. :)

fredag 14 november 2008

Bejeweled


Har nyss suttit och spelat "Bejeweled". Jag fastnade i det förra veckan nån gång och nu när jag spelade tog det aldrig slut. Jag kom till nivå 14 och fick 91010 poäng. Det var lite segt. Hehe.

torsdag 13 november 2008

Misslyckad bakning

Nu på kvällen har jag bakat bröd och kladdkaka, inget av det blev speciellt bra. Kladdkakan blev god men alldeles för lös och brödet, ja, det vet jag inte.

Imorgon är jag ledig! Det ska bli så skönt. Jag ska inte ställa någon klocka. Jag ska nog städa lite imorgon och läsa måste jag göra. På kvällen blir det tacos i alla fall. :)

onsdag 12 november 2008

Den värsta förlusten man kan vara med om

Det kändes bra på uppvärmningen för en gångs skull idag och det visade sig fortsätta under matchen. Fast förr oss började inte matchen speciellt bra. Rönnby tog ledningen med 2-0 ganska snabbt och det kändes rätt tungt. Vi kämpade ikapp till 2-2 och dom fick en utvisning. I powerplayet, spelade jag bakom mål, och så fick jag bollen i ena hörnet och sprang runt målet och in bredvid, och samtidigt som jag sköt klev jag på en annans klubba och halkade och gjorde mål. Äntligen!

I andra perioden spelade vi lika bra och när den perioden var slut stod det 6-3 till oss.

I tredje perioden började Rönnby med att göra ett snabbt mål och till slut stod det 6-6. När klockan stod på 18:57 gör Rönnby 6-7...

tisdag 11 november 2008

276 kr tillbaka

Det gick bra hos tandläkaren. Jag slapp ta nya bilder eftersom jag hade gjort det nyss, så det blev bara en undersökning. Hon tyckte att jag skulle använda tandtråd oftare och borsta lite noggrannare. Annars såg allting bra ut.

Boken jag köpte igår kan jag lämna tillbaka. Niklas lånade den på Mälardalens högskola. Så nu får jag tillbaka 276 kr. Skönt. Hoppas jag får lämna tillbaka den...

Tandläkaren

Idag är jag ledig, fast jag måste läsa lite tills imorgon. 12:45 ska jag till tandläkaren, vilket jag känner att jag egentligen inte behöver eftersom jag var dit precis innan vi flyttade. Jag ångrar att jag inte avbokade tiden.. Jag hatar att ta kort på tänderna, för jag får kväljningar av den där plattan. Varför ska den vara så stor? Eller så är det jag som har liten mun. Jag har ingen skräck annars för att gå dit, det är bara just det där. Jag ska i alla fall gå dit, annars får jag betala 100 kr och det känns rätt onödigt.

måndag 10 november 2008

Delkurs 2, Kunskapsuppdraget

Idag började vi med ett seminarie. Det var det första på den här delkursen, fast vi hade mest utvärdering av den förra. Efter det hade vi en föreläsning om olika utvecklingsmetoder. Jag kände igen rätt mycket av det sen gymnasiet. Föreläsningen var riktigt bra. Bra föreläsare och vettigt innehåll till uppgifterna vi har den här veckan, så nu känns det inte som att jag behöver läsa så mycket i boken om det där.

Apropå bok, vi ska ha en massa nya böcker den här delkursen. Det är tråkigt, för då går det en massa pengar på tråkiga saker. Jag ska i alla fall kolla på biblioteket om böckerna finns där och så kan Niklas kolla om dom finns på biblioteket i Västerås.

Träningen idag var rolig. Det gick rätt bra också. :)

söndag 9 november 2008

Kjol och mat

I morse vaknade jag klockan halv tio ungefär, klev upp och satte mig och kollade på tv och åt frukost. Vid tolv gick jag, mamma och Lena till tunnelbanan. Vi klev av vid gamla stan och gick där en stund, det var en massa folk som vanligt. Till slut hade vi gått igenom hela och kom fram till "plattan". Då gick vi in på HM, där köpte jag en kjol och strumpbyxor. Eller inte jag, mamma. :) Sju minuter över tre tog jag tåget hem igen.

Igår blev det en massa mat över, så jag fick en massa mat att ta med mig. Nu har jag mat till lunch hela veckan. Hehe.

Blodplättar och försökskaniner

Igår åkte jag till Stockholm, min moster fyllde 55 år och skulle ha fest. När jag kom dit åkte vi nästan direkt och kollade på innebandy, min kusins nya lag. Massa ynglingar med där. Hehe. När vi kom hem hade några redan kommit och då fick vi champagne och snittar, mycket gott. Speciellt dom med lax på. Vid sju började vi äta. Det var nån köttgryta med ris till, det var också gott. Sen blev det efterrätt och då var det paj, som mamma hade gjort, och glass och grädde. En kväll med bara en massa goda saker.



Emil, Lotta och John

När man är med dessa människor, speciellt med dom två övre, vet man aldrig vad som kan hända. Det blir alltid en massa tok i alla fall. Här t.ex. har Emil blivit en stol och Lotta skulle såklart provsitta den.



Eller här, där Lotta hittade en bok i bokhyllan som handlade om sensuell massage. Den boken var det prat om mycket under kvällen.



Det var även en massa vuxna, äldre än oss, som var där, men dom blev inte med på bild. Det var i alla fall roligt igår.

fredag 7 november 2008

Ny layout

Nu har jag fixat en ny layout. Blev rätt bra till slut i alla fall.

Nu börjar jag bli nervös... Jag hoppas att det går bra imorgon. Jag har i alla någonting roligt att tänka på efteråt.

Nu ska jag packa, sen sova.

Kycklingfilé med honung- och limesås


Ingredienser för 2 portioner
2 st kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
0,5 st hönsbuljong
1,5 msk flytande honung
0,5 msk kinesisk soja
0,5 st limefrukt
salt och peppar

Tillagning
1. Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn i stekpanna i ca 5 minuter på varje sida.

2. Blanda ihop resterna av ingredienserna i en kastrull och värm upp, spara limen till senare.

3. Limen pressas över kycklingen i stekpannan innan man häller över resten av den goda såsen. Låt stå och puttra på svag värme under lock i ca 15-20 minuter tills kycklingen är genomkokt.

4. Servera kycklingen med ris och smaksätt gärna med lite mer limesaft eller honung efter tycke och smak.

Vilka är det som läser?

Det är ca 30 stycken varje dag som läser min blogg och jag vet ungefär vilka två-tre stycken är. Vilka är ni som läser? :)

torsdag 6 november 2008

Klänningar





Satt nyss och kollade lite på Nelly.com och det finns massa fina klänningar som jag vill ha. Bland annat de här fyra, speciellt den röda. Den är lite dyr tyvärr, nästan 3000 kr.

onsdag 5 november 2008

Mamma Mia


Jag kollade nyss på Mamma Mia, den var riktigt bra måste jag säga. :)

Sista seminariet

Seminariet idag kändes rätt onödigt från en början, men när vi hade gått i genom uppgiften tills idag gick vi igenom allt vi har gjort under hela kursen. Det var verkligen bra. Nu känns allt mycket bättre inför tentan. Fast jag ska nog plugga lite mer.

Idag är det träning, annars inget speciellt. Vet inte vad jag ska hitta på faktiskt. Nu ska jag i alla fall kolla på Srubs som jag har fastnat i igen. :)

tisdag 4 november 2008

Nyklippt

Äntligen har jag klippt mig! Det känns som en befrielse att få bort allt hår, inte allt men mycket i alla fall. När jag kom dit fick jag sitta och vänta typ 30-40 minuter, för hon hade blivit försenad under dagen. När jag hade suttit och väntat ett tag kom det två barn och en mamma. Efter ett tag kände jag att det luktade konstigt, typ som spyor, och när jag väntat ännu lite längre så kommer en barnet till mamma och säger:"Mamma, jag har fått hundbajs under skon". Där hade jag förklaringen varför det luktade.
Det känns inte som att det ser ut riktigt som på bilden, men nästan. :)

Klippning och föreseminarie

Snart ska jag iväg till biblioteket här i Arboga. Min förseminariegrupp ska träffas och göra lite uppgifter och kanske prata lite om tentan. Det gör vi nog, eftersom den är snart.

Halv fem idag ska jag äntligen klippa mig. Det känns lite nervöst att klippa sig där man inte har nån aning om hur dom är, men det blir nog bra. Jag har i alla fall 75 kr rabatt där.

I morse var vi uppe tidigt. Tvättid från 7-12, drygt men välbehövligt.

måndag 3 november 2008

Didaktik och hållbar utveckling

Segt, massor att läsa. Fast egentligen är det inte så mycket. Bara att jag inte har någon lust, men jag har läst det mesta som vi har tills imorgon i alla fall.

Idag har vi haft två föreläsningar, en om didaktik och en om hållbar utveckling. Den första som var om didaktik, var inget vidare och den andra var helt okej. Det var intressant att lyssna på. Jag förstår inte vissa föreläsare som har hållit på i flera år och inte kan bättre än så. Dom borde ha lärt sig. Fast dom kanske inte får någon kritik. Det borde dom. Haha. Vissa visar liksom inget engagemang i det dom pratar om och då blir det inte intressant, som den första föreläsningen idag och den som var förra veckan när jag och Elin gick efter en halvtimme och typ hälften hade gått senare. Han som höll i den andra föreläsningen idag verkade verkligen brinna (låter lite töntigt, men så var det) för det han pratade om och då blev det genast mycket lättare att lyssna. Så borde alla vara, vilket kanske kan vara lite svårt.

Snart: Träning!
Sen: Boston tea party

söndag 2 november 2008

Tenta

Tenta om ungefär en vecka, lördag. Jag vill plugga, men jag vet inte hur jag ska göra.. Om man läser det man ska kunna låter det inte allt för svårt, men eftersom det är första gången som dom har en salstenta inom det här området så är det svårt i alla fall. Det finns inget material som man kan kolla på, alltså hur själva upplägget är. Man vet inte vad det kommer vara för sorts frågor. Varför ska dom börja med salstentor precis nu?

lördag 1 november 2008

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek