onsdag 31 december 2008

Gott nytt år!

I måndags åkte jag till Alfta. Igår åkte jag och Niklas skridskor med Oskar i Edsbyn. Det var roligt och han var riktigt duktig på att åka faktiskt. Sen var vi inne hela dagen bara. Rätt skönt eftersom det är så kallt ute.

Idag har vi varit i Gävle en sväng. Jag köpte en kjol och ett linne. Ikväll blir det inget speciellt heller, vi blir bara här hemma hos Niklas. Det blir nog bra. :)

lördag 27 december 2008

Innebandy hela dagen

Idag har det varit innebandy hela dagen. Det har varit DM på hallen i Söderhamn. Det började halv tolv och slutade runt sju och jag såg typ allt. Hehe. Först mötte Hertsjö Hudik i semifinal, Hudik vann. Damer alltså, herrarna bryr jag mig inte så mycket om. Alfta hade dragit sig ur, så Söderhamn gick direkt till final. Och tro det eller ej, men Söderhamn vann finalen. Det var roligt. Så nu slipper Emma slänga ännu ett DM-silver. :)

Här kommer lite bilder från juldagen.






fredag 26 december 2008

Julbilder












Julafton var trevlig. Vi åt god mat och spelade spela. Det blev visst Monopol i typ fem och en halv timme. Paketöppning blev det också så klart. Jag fick pengar, det där porslinet som jag ville ha, duschtvål och bodylotion, en chokladask och så var det nå mer. Hehe.

Igår var det en massa folk här också. Vi åt kalkon. Det var gott. Det kommer även lite bilder därifrån sen, jag orkar inte fixa till dom nu.

tisdag 23 december 2008

Mycket folk

Idag har jag varit på stan. Det var så sjukt mycket folk. Folk överallt verkligen. Jag hittade i alla fall julklapp till mamma och födelsedagspresent till John.

Nu har mamma och John kommit också och vi har nyss ätit.

Känns inte alls som att det är julafton imorgon.

Nu ska jag gå och äta lite godis.

Saknar Niklas...

måndag 22 december 2008

Stockholm

Nu är jag framme. Väskan blev väldigt tung, min axel var typ död när jag kom fram till stationen i Arboga. På tåget kollade jag på Winnerbäck-filmen. Den är så bra, vissa låtar får jag rysningar av. Jag hade inte behövt köpa nån biljett, dom kollade inte biljetterna en enda gång. Det är rätt sjukt. I och för sig var det inte så jättemånga som åkte. Jag trodde att det skulle vara fler som skulle åka, men det var skönt att det inte var det.

När jag kom fram till Stockholm gick jag till Lenas jobb, Riksbyggen, sen åkte vi och handlade och nu sitter jag här.

Ikväll ska jag kolla på innebandy på tv:n. Västerås möter Helsingborg, så Henke Larsson är med tror jag. Det ska bli roligt att se om han kan spela. Hehe.

söndag 21 december 2008

Vinst!

Idag var jag lite nervös inför matchen igen och det gick ungefär lika bra som sist jag var det. Vi vann med 6-0 och det kändes som att vi hade kontroll på matchen hela tiden. Vi fick elva utvisningsminuter, men ändå gör dom inget mål. Dom hade ett riktigt dåligt powerplay. Jag gjorde ett mål och två assist. Det som var mindre bra var att mitt tåg gick 18:13 och matchen var slut ungefär 16:30, så jag satt vi stationen i Kungsör ungefär en timme och tio minuter. Ute! Kallt, hungrig och kissnödig.

Nu har jag packat lite tills imorgon, som sagt åker jag till Stockholm då. Jag vet inte riktigt hur jag ska få plats med allt. Väskan är typ full nu. Jag har i och för inte så jättemycket mer som ska ner, men det kommer bli jobbigt att bära till stationen.

lördag 20 december 2008

Gustaf Kjellvander


Jag sökte nyss på Kjellvander i Spotify och då upptäckte jag att det fanns en till Kjellvander, Gustaf Kjellvander. :)

Tomt

I morse klev jag upp ungefär halv fem, för att Niklas skulle åka hem till Alfta. Han ska baka hela dagen åt hans pappas 50-årsfest som är ikväll. När han hade åkt hade jag blivit pigg, så jag kollade lite på Gossip girl, som jag nyligen börjat kolla på, på datorn och sen somnade jag igen och sov till nu ungefär.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra idag. Eller jo, en sak. Jag ska skriva klart, men det tar nog inte speciellt lång tid. Jag får väl gå ut och ta en promenad eller nånting i alla fall.

Det är så tomt här. Inte ens djuren är kvar, så det är ingenting som låter här, förutom det lilla surret från datorn ungefär.

Imorgon ska jag spela match, så går tiden lite i alla fall och på måndag åker jag till Stockholm. Längtar! På tisdag ska jag nog gå på stan i Stockholm en sväng. Det känns som att det är rätt mycket folk ute då, men jag måste köpa julklapp åt mamma.

Nu ska jag äta upp pizzan som blev kvar igår. :)

fredag 19 december 2008

Pizza!

Just nu är jag väldigt hungrig. Niklas tåg är försenat och han ska beställa pizza när han går hem.. Hoppas att han kommer snart, men det dröjer nog ett tag till.

Jag trodde att jag skulle få lite handledning på mitt paper idag, men det har jag inte fått. Så imorgon får jag väl ta och skriva klart i alla fall.

Det enda vettiga jag har gjort idag är att ställa in cykeln. Hehe. Eller jag har diskat också.

Åh, ge mig mat!

torsdag 18 december 2008

Snart är det jul!

Idag har det varit en städdag. Först tvätt på morgonen och sen så har vi städat. Skönt att få det gjort innan vi åker härifrån.

Igår kväll skickade jag mitt paper till min seminarieledare, jag tänkte att jag skulle få lite handledning på det. Jag hoppas att jag får tillbaka det tidigt imorgon så jag kan skriva klart det. Det känns dumt att fortsätta skriva nu om allt är helt fel, men det tror jag inte.

Vi tog även en promenad till Ica, för vi hade inget smör hemma. Det var rätt skönt att komma ut en sväng, men det blåste ganska mycket.

Nu är det final i Hell's kitchen!

Help Santa Claus collect the presents


Nyss klarade jag detta roliga spel. Det var rätt roligt, men lite segt också. :p

onsdag 17 december 2008

Lila i Örebro

Idag åkte jag och Niklas till Örebro. (Jag åkte aldrig i måndags som jag skrev att jag skulle göra). Först åkte vi in till stan för att jag skulle köpa ett par linser, mina börjar bli dåliga och jag har tid i Söderhamn den 29 december. Så länge kan jag inte vänta. När vi var klar i stan åkte vi vidare till Marieberg köpcentrum.

Jag har bestämt att jag ska ha lila på mig på julafton och jag har inte ett enda lila klädesplagg. Idag köpte jag en tröja och strumpbyxor i lila, men även ögonskugga och nagellack. Det blir kanske inte allt detta på samma gång, men jag har fastnat för lila. Jag köpte en mascara och ett par örhängen (dom blev inte med på bilden).


Imorgon är det tvättdag, 7:00. Tur att Niklas ska vara morgonpigg den här veckan. ;)

tisdag 16 december 2008

Haha!

Fick ett sms nyss: "Ni har inte betalat studentbalen 2008. 550 kr skall vara betalda senast 2009-01-09, clearing. ***** Konto ****. Märk med namn. MVH Elevrådsstyrelsen".

Har dom kommit på det redan? Det är ju bara ett halv år sen balen var. Bra koll elevrådet verkar ha. Men jag får väl ta och betala det då. Jag har inte fått mina stipendiepengar heller och det var för att det inte låg nån lapp om hur man skulle göra för att få dom. Jag kanske ska skicka ett sms tillbaka? :p

Paper-skrivning

Segt. Måste skriva, men jag har ingen lust. Jag måste läsa en massa samtidigt, så det tar sån tid. Jag har i och för sig skrivit ungefär hälften, och då ska i alla fall en sida vara mina egna tankar och sånt. Jag tänkte i alla fall försöka bli klar idag, eller imorgon. För då kan jag skicka den till seminarieledaren och så får han säga om det är något som jag behöver ändra. Just nu är det lite för mycket av samma referens, jag måste försöka trycka in någon annan också...

söndag 14 december 2008

Sopsortering

Det har inte hänt mycket under helgen, därför har det varit dött här. Jag går mest och längtar tills jag är klar med allt till skolan. Det känns som att det kommer bli jobbigt att skriva... Imorgon är sista dagen som jag behöver åka till Örebro i alla fall. Hoppas jag, om jag inte måste åka och lämna mitt paper. Imorgon efter skolan ska jag nog gå på stan en sväng, måste köpa mig ett par linser och så ska jag se om jag hittar det jag ska ha på julafton.

Idag har jag haft sopsortering. Vi har det med laget, jag tror vi tjänar typ 24 000 kronor eller nåt liknande. Två eller tre stycken har det en gång i veckan. Det var rätt lugnt idag, fanns inte så mycket att sortera bort. Det var bara någon smartskalle som hade lagt tidningar/papper i en plastsäck och slängt det bland papper. Det låg förresten vindrutetorkare i den där säcken också. Smart.

lördag 13 december 2008

fredag 12 december 2008

Hoho

Idag har det inte hänt så mycket, jag har försökt fixa min dator som "dör" ibland. I alla fall skärmen.. Och så har jag kollat på Sex and the city.

Sen gick jag och lånade en bok som jag behöver till mitt paper och efter det gick jag och handlade på Konsum.

När Niklas kom hem åt vi spagetti och köttfärssås och nu har vi tagit en drink och tre shots på typ en - två minuter. Vi har förresten gått i en timme också. Det var roligt. Haha.

Jag tycker att Emelie kan ta och komma hem nu, så vi får gå ut nån gång! Inte bara därför, men det är alltid roligt. :)

torsdag 11 december 2008

Hell's kitchen

Idag tog jag tåget som gick 10:41 till Örebro. Jag hade ännu inte då kommit på någon frågeställning. När jag satt på bussen kom jag på en bok som vi hade läst och då kom jag på ungefär vad jag skulle skriva om. När jag kom fram till universitetet gjorde vi seminarieuppgiften och pratade om frågeställningarna och då kom jag på vad jag skulle skriva. Det var en skön lättnad.

Jag hann med 16:05-tåget istället för 17:nånting-tåget. Det var skönt att komma hem en timme tidigare.

När jag kom hem åt vi och sen kollade vi lite på Scrubs och sen somnade jag i en timme ungefär.

Snart blir det Hell's kitchen! :)

onsdag 10 december 2008

Inte en allt för bra dag

Idag har jag läst och skrivit, mest läst. Jag har även försökt komma på en frågeställning tills imorgon, men det går inte. Det står helt still i mitt huvud, jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Jag måste komma på en frågeställning där jag kan hitta "svaren" i böckerna vi har haft. Jag har i alla fall lite tid på mig imorgon innan seminariet, så jag får väl fråga nån om dom har nåt förslag...

Idag stannade jag kvar efter träningen för att herrarna skulle spela mot VIB, a-laget. Kollade på en period och sen åkte jag. Det hade jag inte behövt. För när jag nästan kom fram till JET, nästan hemma, så höll dom på att fixa med mitträcket. Det tog ungefär en halvtimme längre än det brukar göra. Jag hade lika gärna kunnat kolla på en period till... Dessutom hade jag lite bensin och visste knappt om det skulle räcka ända hem och det blev inte bättre av jag satt fast i en bilkö i en halvtimme.

tisdag 9 december 2008

Pengar, pengar, pengar

Oj, vad det kommer att gå åt pengar nästa termin. Det är egentligen rätt sjukt att dom kan kräva att man måste lägga ut så mycket. Fast jag ser fram emot nästa termin väldigt mycket. Först kommer vi att åka skridskor och vecka elva åker vi till Idre i en vecka. Tyvärr får vi inte åka snowboard då, vi måste åka skidor. Jag har inte åkt skidor på väldigt länge, så jag ska nog åka en gång under julen i alla fall. I Idre ska vi även åka längdskidor och gå på nån fjälltur och då är det speciella skidor. Vi blir bjuden på resan och på liftkorten, men sen måste vi betala själva stugan och utrustningen vi ska ha. Stugan kommer kosta ungefär 1200 kr....

Ja, där rök i alla fall mina julklapps- och födelsedagspengar. Tråkigt, men det är kanske så det får bli.

Idag har vi haft en lång dag i Örebro. Jag klev upp ungefär sex och tog tåget som gick tjugo över sju. Föreläsningen började halv nio och var inte speciellt bra. Två tråkiga gubbar som pratade. Den ena stod vi talarstolen exakt hela tiden, han verkade inte speciellt bekväm i att prata inför folk. Den andra var lite bättre, fast han hade en röst som man blev trött av. Så sista halvtimmen gick mest åt till att försöka hålla ögonen öppna.

Sen hade vi "hål" från tio till halv två. Då åt vi, fixade lite inför seminariet och hade allmänt roligt. Seminariet var inte speciellt ansträngande. Han, seminarieledaren, frågade vad vi hade fått fram och sen pratade han mest. Vi fixade även så att vi inte behöver åka dit på fredag och nästa torsdag (eller var det fredag, kommer inte ihåg). Så nu är det bara två dagar kvar som jag behöver åka till Örebro, vilket är väldigt skönt.

När seminariet var slut var det, som sagt, information om vårterminen och där fick vi reda på vilka kurser som kommer, utrustning och vad vi ha för färdighetskunskaper. Då känns helt klart orienteringen värst... och dansen lite. Jag har inte direkt världens bästa koordination, men det löser sig nog.

Nu ska jag försöka skriva uppgiften vi hade om VFU:n.

Grattis på födelsedagen!

Emelie 19 år :)

Jag hoppas att det inte gör når att jag inte gjorde ett sånt där fint kollage, Emelie. :)

Oskar 7 år :)


måndag 8 december 2008

Lussebullar

Idag har jag inte gjort så mycket. Klev upp ungefär halvt tio, åt frukost och satt vid datorn ett tag. Sen åkte vi och handlade och Niklas skulle göra nånting på banken. När vi kom hem började vi (mest jag) baka lussebullar. Det blev nog inte världens snyggaste lussebullar, men dom blev väldigt goda. :)

Jag borde kanske ha läst mer än vad jag har gjort idag, men jag orkade bara inte. Det är inte speciellt roliga texter. Det kommer nog att gå bra ändå.

Imorgon har vi först föreläsning 8:30-10:00. Efter det har vi "hål" till 13:30 tror jag. Då har vi seminarie i två timmar och efter det information om nästa termin, alltså idrotten. Jag längtar så mycket dit. Jag hoppas verkligen att det blir roligare.

Nu ska jag kolla på Boston tea party.

söndag 7 december 2008

Vinst!

Jag hade som sagt haft en positiv känsla inför matchen hela dagen och den visade sig ha rätt. Det var så roligt att spela. När första perioden var slut stod det 2-1. Efter fem minuter in i andra tog dom ikapp till 2-2, vilket kändes lite tungt. Vi fortsatte att kämpa på och i nionde minuten gjorde jag mål på frislag från vänstra hörnet. Det var riktigt skönt. Rätt upp i bortre krysset. Efter några sekunder gjorde vi även 4-2. Innan perioden var slut hade dom tagit ikapp igen, 4-4. 50 sekunder in i tredje perioden gjorde vi 5-4, men dom tog återigen ikapp, 5-5. Efter ett tag fick dom två utvisningar på rad nästan och i andra utvisningen gjorde jag 6-5 och när det var sex sekunder kvar gjorde vi även 7-5.

Det var en riktigt rolig match! :)

Nu ska vi fika, pepparkakor och muffins. :)

Match ikväll

Idag sov vi länge, vi klev upp ungefär elva. Så länge brukar vi inte sova, men det var skönt i alla fall. Tänkte baka lussebullar nu, men jag kom att det bli stressigt för jag ska spela match ikväll. Dom kommer och hämtar mig vid fyra och då hinner det knappt bli klart. Vi har ingen jäst hemma nu eller, så då måste jag köpa det först och då tar det ännu längre tid. Jag är i alla fall ledig imorgon, då ska jag nog baka.

Vi har match i Örebro idag, mot Örebro ungdom. Dom ligger tre poäng under oss, så det är en "måstevinnamatch". Om vi spelar som vi gjorde förra lördagen borde vi vinna. Den matchen var skitkul att spela. Jag är så sjukt sugen på att spela idag. Hoppas det känns lika bra sen när jag kommer ut på planen.

lördag 6 december 2008

Lista

8 favoritprogram :
- Scrubs
- Sex and the city
- Desperate Housewives
- Grey´s Anatomy
- Roomservice
- Simpsons
- Family Guy
-

8 Saker jag gjorde igår :
- Var på VFU
- Glömde handla
- Kollade på Idol
- Kollade på Scrubs
- Åt tacos
- Diskade
- Åt chips
-

8 Saker jag ser fram emot :
- 19 december, "jullov"
- 22 december, åker till Stockholm
- Julafton
- Juldagen
- 26 eller 27 december, åker till Söderhamn
- Min födelsedag
- Bli klar med den här kursen
- Åka till Idre med skolan

8 Favoritrestauranger :
- Amore i Västerås
- Amore i Söderhamn
- Jag äter aldrig på restaurang nu för tiden, så jag vet inte. :p
-
-
-
-
-

8 saker på min önskelista :
- Pengar är alltid bra
- Presentkort, gärna på H/M
- Porslin från Rörstrand, Hanna
- Sällskapsspel
- Berlocker till mitt Pandoraarmband
- Träningsgrejer
-
-

Jag utmanar : Alla som vill :)

Regler :
1.Publicera reglerna på bloggen
2.Svara på sakerna
3.Meddela de utmanade på deras bloggar

En månad kvar

Idag är det en månad kvar tills jag fyller 20. Det känns helt sjukt att jag fyller så mycket, jag känner mig inte direkt så stor. Hehe.

Idag har vi städat. Skönt, för det var ett tag sen vi gjorde det. Så nu är det fint och rent.

Idag ska vi baka pizza. Det var också ett tag sen vi gjorde.

Idag har Niklas namnsdag också. Grattis! :)

Nu ska vi handla.

fredag 5 december 2008

Sista dagen

Idag var det alltså sista dagen på VFU:n för den här gången. Det känns faktiskt lite tråkigt.. Fast det är inte så roligt att vara där när man inte kan göra så mycket själv, mest titta på. Då blir det lite segt. Idag ritade alla i klassen jättefina teckningar till mig. Kanske lägger in nån favorit sen. :)
Nästa fredag har dom luciatåg och dom var besvikna över att inte jag skulle vara där då, som jag är ledig kanske jag går dit och kollar. Fast jag tror inte att jag är ledig tyvärr...

Jag vill även citera Niklas lillebror, Oskar, som sa en rolig sak idag. Niklas mamma sa att Sotis, deras katt, kanske måste avlivas. Oskar: "Då ska han begravas och efteråt ska vi tänka på honom som en människa". Han är så söt. :)
Följ min blogg med bloglovin

torsdag 4 december 2008

Pepparkakor



Nyss bakade jag pepparkakor. Dom blev rätt bra. Vissa blev lite mjuka för det var så svårt att kavla ut degen, den var så hård. Jag har inte världens bästa tålamod när det gäller sånt, så jag orkade inte vänta tills den blev lite mjukare. Vissa blev lite "fula" också. Hehe.

Tråkigt att vi inte hade fler olika formar bara. Det ska jag nog köpa några. Vi har en bit till i kylen, så den kanske jag eller Niklas bakar ut i helgen.

Korvstroganoff

Idag när jag vaknade så var det det helt vitt på taken och det snöade. Synd bara att det är lite för varmt nu, så det smälter. Det har i alla fall varit för varmt idag.

Idag har det varit segt på VFU:n. Det började med att jag inte gjorde någonting för att min klass var på slöjd och jag hade ingen lust att vara med där. Så jag hängde efter min handledare, tråkigt.. Vid tio kom barnen tillbaka och då tre av dom upp sina nyheter och det tog typ en timme och sen skrev dom i sin väderbok och sen var det rast och lunch. På rasten var jag ute och spelade "väggis". Jag vann! Haha. Efter lunchen tränade dom på luciatåget, så då kunde jag inte göra så mycket. Alltså har jag typ inte gjort nånting idag. Kul. Nej. Imorgon är det sista dagen, skönt fast lite tråkigt också för jag tycker om klassen jag är i.

Nyss åt jag och Niklas korvstroganoff och ris. Jag hade gjort korvstroganoffen, och den blev riktigt god. :) Kanske blir lite pepparkaksbakning ikväll.

onsdag 3 december 2008

Femåring sjunger Winnerbäck

Lite söt unge :)

Vill ha jul

Jag har absolut ingenting att skriva nu egentligen, men jag vill skriva nånting.

Jag vill bara att det ska bli jul nu, så jag får komma hem nån gång och att alla uppgifter till skolan är klara.

Idag är det träning, annars inge speciellt.

måndag 1 december 2008

Fullt upp

Idag på VFU:n var det några killar som upptäckte, på min tröja, att jag spelade innebandy och då var det en kille som sa: "Men Ida, varför är du inte med och spelar ute på rasterna då?". Haha. Lite gulligt. Så jag ska nog ta och vara med nån dag den här veckan i alla fall, så dom får se hur det går till. Haha.

Imorgon ska jag kanske vara med på ett barns utvecklingssamtal. Kan bli intressant, kanske. Fast det känns som att jag vet hur det går till...

Vi kommer ha en massa uppgifter att göra nu i skolan. Jobbigt. Först har vi VFU-uppgiften, sen alla seminarieuppgifter och så ska vi skriva ett paper på 5-6 sidor. Hoppas inte blir allt för svårt bara.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek