torsdag 29 januari 2009

Gymnastik

Idag har vi haft det första seminariet. Det gick helt okej, även om jag inte sa så mycket. Hehe. Nu är det i alla fall intressant, det var det inte förut.

Efter lunch hade vi gymnastik... Det gick också rätt bra, men jag behöver träna en hel del på det. Nästa termin, typ vid jul, ska vi kunna stå på händer i tre skeunder utan att röra på oss, vi måste stå helt stilla. Vi ska även kunna hjula och antagligen en massa andra jobbiga saker. Det är bara att öva!

Sist hade vi en föreläsning om anpassad fysisk aktvitet (AFA). Det var intressant. Imorgon ska vi få prova på detta inom bollsporter, tror jag. Och så slutar vi klockan tolv. Vi ska även bestämma vilka vi ska bo med i Idre i morgon.

tisdag 27 januari 2009

Skogsfotboll

Idag har vi badat. Vi fick börja med att köra pepparkaksgubbarna och björnen sover i vattnet. Sen fick vi göra en massa "inte-vara-rädd-för-vattnet"-övningar. T.ex. hälla vatten över huvudet och sånt. Det känns lite fjantigt och stå och hålla på så där, men det är ju för att vi ska lära oss tills vi blir klara. Efter var det lunch och efter det var det dags för "utepraktik". Först fick vi spela fotboll på en vanlig plan, med en och två bollar. Efter en stund gick vi in till skogen och spelade där. Syftet var att visa att i skogen har alla samma förutsättningar. De som är duktiga och har bra teknik kan inte använda detta på samma sätt i skogen och det gör att fler tycker att det är roligt.

Sist var det dags för föreläsning. Den kändes rätt onödig att gå på. Det var om fysisk utveckling och det kändes som att man kunde allt redan. Vi fick i alla fall sluta lite tidigare.

Imorgon är jag ledig!

måndag 26 januari 2009

Super Mario-tema

Idag började vi med att åks skridskor igen och idag fick vi spela bandy. Fast på halva hockeyplanen, men det var roligt i alla fall. Vi fick även träna på att åka bakåt och översteg. Det känns som att jag kan det redan. Hehe.

Efter lunchen var det dags för "tema 1". Idag var det Super Mario-tema. Det var tre olika banor uppställda och så blev vi indelade i lag. I dom lagen skulle vi ta oss igenom banorna genom att samarbeta och klara olika uppgifter. Det var rätt roligt. Jag är inte så smidig av mig, så vissa saker var lite halvsvåra.

Snart är det dags för träning!

söndag 25 januari 2009

Bakning och bandy

Idag vaknade vi sent, halv tolv ungefär. Vid halv tre gick vi en promenad till Ica för jag skulle baka muffins. Och dom blev hur goda som helst.
-------------------------------------------------------
Double chocolate muffins

För 15 personer.

I dessa amerikanska muffins har man inte sparat på krutet.
Rikligt av två sorters choklad gör dem till en given favorit!

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad

Garnering: Ev . florsocker

Muffinsformar av papper eller aluminium , gärna hög modell

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver.

Tillsätt mjölblandningen i äggvispet och rör sedan ner matfettet.

Hacka de båda chokladsorterna grovt. Rör ner chokladen i smeten.

Ställ muffinsformar på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Sikta ev florsocker över muffinsen strax innan de ska serveras.
---------------------------------------------------

Annars har det inte hänt mycket idag. Jag har läst lite till seminariet som vi har på torsdag i alla fall. Det går mycket lättare att läsa om det här än det vi läste om förut. Det här är i alla fall intressant. Just nu handlar det om genus.

Just ja, vi har kollat på bandy också. Sverige tog VM-guld. Det var roligt. Utklassning av Ryssland nästan.

lördag 24 januari 2009

Scrabblemästare!

Idag har vi gjort rätt många saker. Vid tolv åkte vi till Stadsgården och fikade. Jag åt ett wienerbröd och drack festis och Niklas åt en bulle och drack Zingo. Sen åkte vi vidare till Köping. Först skulle vi på Jysk, men vi hittade inte riktigt dit så det får bli en annan gång. Vi måste köpa ett till täcke för det är så jobbigt att bara ha ett täcke ibland. Plus att Emelie kommer och hälsar på sen. :) När vi insåg att vi kanske inte skulle hitta till Jysk åkte vi till Big Inn, där gick vi på Inter Sport och några fler affärer och så handlade vi på Willys. Vi köpte även Ben and Jerrys, Cookie Dough, på Kvantum.

Vi har även bakat pizza och kollat på bandy och nyss spelade vi Scrabble. Jag vann som vanligt. ;)

Fem år!

fredag 23 januari 2009

Andra ämnet?

I morse blev det tidigt igen. 06:30 ungefär. Först var det lite information om examinationerna och sånt och så fick vi veta i vilka grupper vi ska vara då. Inget individuellt i första delkursen. Det känns rätt skönt. Sen var det dags för "boll 1". Vi fick se lite hur man planerar en lektion, som jag har gjort ett antal gånger förut och så fick vi hålla på med en massa olika bollövningar. Rätt roligt. :)
Bra mycket roligare än vad dom som ska bli svenskalärare har i alla fall. De ska lära sig alla ordklasser (hur många det är vet jag inte riktigt). Plus att de ska sitta och analysera ord och en massa sånt. Det känns inte som att jag kommer orka bli svenskalärare, som andra ämne.. Så nu måste jag komma på nåt annat, vilket jag inte har en aning om. Jag är inte speciellt bra på matte och absolut inte engelska. Jaja, det är ett tag kvar dit.

Imorgon är det en speciell dag :)

torsdag 22 januari 2009

Inställt

Dansen blev nyss inställd. Segt. Nästa "lektion" börjar inte förrän 15:15. Då ska vi ha motoriklektion och prova på olika sinnen och sånt också. Hoppas det blir roligt.

Motorikföreläsningen var i alla fall intressant.

onsdag 21 januari 2009

Ledighet

Idag har jag varit ledig, fast jag har gjort rätt mycket. Diskat, städat lite, vikt om kläderna i min tröjlåda (det var lite kaos där), gjort plats för glas i köksskåpet, plockat upp tvätten och till sist gick jag till biblioteket och lånade en bok.

Jag har även fått munsår idag, inte allt för roligt. När jag gick till biblioteket gick jag även till apoteket och köpte såna där compeed för munsår. Vi får se om det hjälper, jag hoppas det i alla fall. Det kostade 99 kr för 15 stycken. Inte billigt.

Sen blir det träning bara. Det blir nog rätt lugnt för mig idag eftersom jag har ont i låret, eller kommer få.

tisdag 20 januari 2009

En aktiv dag

Igår spelade jag match och äntligen var det vi som låg under och vände. Vi vann med 4-3 och jag gjorde ett mål. :)

I morse var det en tidig morgon. Klev upp ungefär 06:15 och klockan 7 kom dom och hämtade mig. Först hade vi en föreläsning. Det är sån stor skillnad på dom här föreläsningarna och dom på pedagogiken. Man kan nog inte riktigt kalla det vi har nu som föreläsningar, det är mer som vanliga lektioner fast vi är ca 60 st i ett klassrum. Idag var det typ om precis samma saker som vi gick igenom på gymnasiet. Det är rätt skönt att man känner igen vissa saker i alla fall.

Vi har även åkt skridskor idag. Det var roligt. Det var väldigt många som inte kunde göra "hockeystopp". Läraren sa att dom som kände sig säker på det skulle åka fram och ställa sig och det gjorde jag och sen fick vi en varsin liten grupp som vi skulle visa hur man ska göra. Det är rätt svårt att förklara hur man ska göra för nån som typ aldrig har åkt skridskor. De flesta är för raka i benen och då vågar dom inte ta i för att de är rädda att ramla.

När skridskorna var klara var det dags för lek. Vi fick leka en massa olika lekar. Rätt roligt. Fast jag fick ont i mitt lår som jag gjorde illa på matchen i fredags (tror jag).

Idag har jag beställt böcker. Känns tungt. :p

måndag 19 januari 2009

Äntligen!

Idrotten har äntligen dragit igång. Det verkar såååååå mycket roligare än förra kursen. Imorgon är det först en föreläsning, sen skridskor och sen var det nåt mer praktiskt. Det kommer blir skönt att inte bara sitta still och lyssna. Det värsta är att det blir så långa dagar ibland, från 8-17. Men jag överlever nog.

Ikväll är det match. Måste vinna!

söndag 18 januari 2009

Pastasås med squash, morot och basilika

Idag testade jag och Niklas en ny pastasås som jag hittade. Det blev rätt gott faktiskt. Vi hade dock ingen squash. Det är lite roligare att ha en sås än att bara äta ketchup till pastan.

Receptet kommer från matklubben.se.
------------------------------------------------------------

För 3-4 personer.

Ingredienser

1 stor squash
2-3 stora morötter
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl matlagningsgrädde eller motsvarande
Basilika (färsk eller torkad)
Svartpeppar
Salt


Gör så här
Skiva squash och morötter tunt, förslagsvis med hjälp av matberedare. Skiva också vitlöken tunt.

Fräs morötterna en stund i olivolja. Tillsätt squash och vitlök och fräs vidare tills alla grönsakerna är lagom mjuka. Det går fortare om man lägger lock på stekpannan/grytan. Rör om då och då.

Tillsätt grädde, salt och peppar. Låt koka ihop någon minut, smaka av och tillsätt basilikan på slutet. Tanken är att grädden mest ska glasera grönsakerna, inte att grönsakerna ska bada i grädden.

Servera med pasta.

Bedömning

Vi har pratat en del om bedömning i skolan nu, det var det sista momentet i kursen pedagogik. Och självklart, eftersom vi är tre idrottslärarstudenter i våran grupp, kom bedömningen på idrotten upp. I nästan alla ämnen utom idrotten är det proven som gör vilket betyg man får, självklart är det andra saker som spelar in också. På idrotten räcker det ofta att man bara är med och är ombytt för att man ska på godkänt, varför är det så? Borde det inte vara vissa saker man ska klara av där också. T.ex. att man ska kunna hoppa en viss längd i längdhopp. Det var några stycken som blev "upprörda" över det här. Undrar varför? Kan ha varit att dom kände att dom inte skulle ha klarat av idrotten då. Det var någon som sa att alla har olika förutsättningar inom idrotten, men det har man ju i alla andra ämnen också, så det borde inte spela någon roll.

Någon som inte inte håller med eller håller med? :)

lördag 17 januari 2009

Promenad på okänt ställe

Idag gick vi en liten promenad där vi inte har gått förut. Det var rätt fin där faktiskt, men det ser lite tråkigt ut nu eftersom det bara är grått typ. Det var en massa fåglar där, mest änder. Det måste vara kallt att simma i vattnet nu. Hehe. Vi gick även på en kyrkogård och där hittade vi Max och Sagas grav. Alltså barnen som dog i Arboga-morden. Dom hade väldigt mycket saker på sin grav. Annars har det inte hänt mycket idag. Vi har fixat lite i djurens bur bara och snart ska vi äta. Blir samma som igår, enchiladas.

Änder


Niklas gör en fin min ;)

fredag 16 januari 2009

Skickad

Idag har jag redan hunnit göra rätt mycket. Först var jag på ÖB och handlade kollegieblocck för 7 kr styck och kuvert som jag skulle skicka hemtentan i. När jag var klar där åkte jag till Ica och skickade hemtentan och handlade och sist var jag till biblioteket och lämnade in böcker som jag skulle ha lämnat in i går. Jag fick betala 14 kr.. Men det var det nog värt, annars hade jag inte haft några böcker till tentan.

Idag har vi match i Örebro. Drygt att det är på en fredag kväll, men det är väl smällar man får ta.

torsdag 15 januari 2009

Hemtentan klar

Ja, då var den äntligen klar. Eller det var ett tag sen. Det känns skönt i alla fall. Jag vet inte riktigt hur bra det blev, men jag har i alla fall svarat på alla frågor. Hoppas det blir bra i alla fall. Max var tio poäng och man måste ha fem och jag tror nog att jag ska klara av det...

Har hållit på med tentan hela dagen känns det som..

Emelie har bestämt sig för att åka hem. Jag förstår att det känns sjukt jobbigt, men jag tycker verkligen att det ska bli kul att hon kommer hem igen. Du är verkligen saknad!

Nu ska jag kolla om det är nåt på tv eller spela lite tv-spel. :)

onsdag 14 januari 2009

Sista seminariet

Idag var det sista seminariet. Mycket skönt, fast det var riktigt tråkigt idag. Idag blir det träning bara, kanske kolla lite på vad som skulle kunna komma på hemtentan imorgon. Det kan ta tid, eftersom man inte har en aning om vad det kan bli. Jag hoppas verkligen inte att det blir allt för svårt. Det kommer vara tre frågor, två som man måste svara på och sen två som man ska välja en av. Man får "bara" skriva två A4-sidor på varje fråga.. Det vore verkligen jobbigt om man skulle få göra om den... Så det hoppas vi på att jag inte kommer behöva.

Nu ska jag spela tv-spel!

tisdag 13 januari 2009

Trådlöst nätverk

Internet på min dator har slutat fungera. När internetkabeln sitter i står det att den inte är ansluten och det kom bara helt plötsligt. Drygt. Antagligen nånting inuti det har blivit fel på. Det trådlösa fungerar i alla fall, så nu ska jag köpa en trådlöst nätverk i stället. Skönt att ha det också.

Imorgon är det sista seminariet på den här kursen och sista gången vi träffas i gruppen. Det känns lite tråkigt, för det har varit en bra grupp. Men det är hur skönt som helst att den här kursen är över, om jag klarar hemtentan som vi har på torsdag till fredag. Jag hoppas verkligen att jag gör det. Jag kanske borde plugga lite till den, men det är lika svårt som till tentan vi hade förut. Man har ingen aning om vad som kommer eller vad det är för typ av frågor. Antagligen blir det ungefär lika som på förra tentan, men man vet aldrig.

På måndag börjar idrotten. Äntligen! Och på tisdag ska vi åka skridskor. Hoppas att det blir roligt.

lördag 10 januari 2009

Systembolaget

Idag har jag varit på systembolaget för första gången. Jag köpte två cider bara för att jag skulle köpa nåt. :) Annars har jag typ bara spelat tv-spel idag och inte blir det mycket annat gjort heller.

torsdag 8 januari 2009

Tv-spel

Då var det dags att börja i skolan igen då. I morse klev jag upp 07:15. Det var rätt segt att kliva upp, men det kunde ha varit värre också. Det var rätt lugnt idag, allt gick fort på seminariet. Vi var klara på ca en timme. 13:00 var det dags för föreläsning, det var om läsning och skrivning för barn. Kändes rätt meningslöst, för hon pratade bara om saker man redan förstod och visste. Vi lyssnade inte speciellt mycket. Hehe.

När jag kom hem spelade jag tv-spel (vi har tagit vårt Playstation 2, eftersom John har köpt Playstation 3) och sen blev det mat. Jag har även gjort uppgiften till imorgon och jag tror i alla fall att jag har gjort rätt.

Här kommer lite bilder från mina "kalas", 5 och 6 januari:



onsdag 7 januari 2009

I Arboga igen

Det var länge sen jag skrev nu, men jag har inte haft någon lust alls.

Nu är vi i Arboga igen, det är rätt skönt faktiskt. Fast det har varit skönt att vara hemma också.

I måndags hade vi kalas för mig, Lena, Emil, Jonas och Håkan var där. Niklas var också där förstås. Vi åt god mat och hemgjord glass. Det blev även en del Guitar Hero-spelande, nästan hela kvällen.

I går, när jag egentligen fyllde år, kom Malin, Micke, Hampus och Oscar och Kent och Berit. Då blev det tårta och lite annat fika. Även då blev det Guitar Hero-spelande, fast inte så mycket för min del. Vid fyra åkte jag och Niklas till Alfta för att packa Niklas grejer och idag åkte vi.

Imorgon är det dags för skola igen. Känns inte så kul att det är kvar en massa på pedagogiken, jag vill bara att idrotten ska börja nu. Har hemtenta den 15 januari, sen är allt klart. Om jag klarar den vill säga...

söndag 4 januari 2009

Kallt

Igår kväll var jag hos Sandra. Det var trevligt. Vi kollade på "Alvin och gänget", ekorrarna var riktigt söta måste jag säga. Sen pratade vi en massa skit bara. Hehe. Det var roligt att träffas igen.

Idag kommer Niklas hit, vet inte riktigt när, men nån gång i alla fall. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det är ju så kallt ute, så ut vill jag nog inte. Jag kanske kan ta och läsa lite.. kanske..

fredag 2 januari 2009

Sjuuuk


Bilder från skridskoåkningen.



Nyårsafton



Världens goaste hund :)

Idag mår jag inte speciellt bra. Vaknade av att jag hade skitont i magen och har haft det hela dagen ungefär. Jag har inte ätit någonting på hela dagen. Niklas är likadan, vilket är konstigt. Tur att jag åkte hem igår i alla fall. Jag känner mig lite bättre nu. Hoppas det går över snart.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek