söndag 31 maj 2009

Solning och träning

I morse klev vi upp ganska tidigt, lite före nio. Jag åt havregrynsgröt till frukost. Det har jag faktiskt gjort flera dagar i rad nu. Sen satte jag mig på balkongen på en gång och läste lite tidningar. Vid elva var vi ut och cyklade en sväng och resten av dagen har jag suttit på balkongen typ, eller ja, fram till typ fyra i alla fall. Fem var det träning. Det är så tråkigt att det inte kommer några och tränar. Idag var vi fem stycken. Eftersom jag i alla fall åker en bit känns det rätt meningslöst att åka. Det som är bra att jag slipper träna ensam i alla fall.

Nu känner jag att det hettar på mina ben. Jag har suttit med mina ben i solen typ hela dagen. Hoppas dom blir lite bruna sen också då. Mina ben blir aldrig bruna.

På fredag åker jag till Söderhamn!

lördag 30 maj 2009

Fästing och älg

Idag skulle vi åka ut till en badplats vid Hjälmaren, men vi hittade ingen badplats där och sen skulle vi åka vidare till en annan men hittade ingen där heller. Segt. Så vi åkte och la oss vid ett bad inne i stan typ.

Ikväll har vi ätit mycket god pizza från en pizzeria vi aldrig ätit på förut. En ny favorit!

Ännu senare ikväll åkte vi ut i skogen till ett naturreservat och när vi hade gått ca fem minuter hörde vi att knakade, vi gick lite till och såg att det var en älg. Ungefär 15 meter ifrån oss. Rätt coolt. Jag har aldrig sett en älg "på riktigt". Jag har bara sett när jag suttit i en bil eller i på djurparker.

När vi var på hem upptäckte jag att jag hade fått en fästing på benet. Första någonsin för mig. Dom är riktigt äckliga! Vi fick i alla fall bort hela nyss. Dom sitter verkligen hårt. Hela skinnet följde liksom med innan den släpte... Näe, fy!

fredag 29 maj 2009

Stenbäcken

Igår när jag vaknade kändes det inte allt för kul att tänka på att jag skulle vara ute i skogen tills idag. Det regnade och det såg inte direkt ut som att det skulle kunna spricka upp heller. Det första vi gjorde när vi kom fram var att sätta upp tälten (då regnade det inte så mycket). Sen gjorde vi upp en eld i vindskyddet som fanns där vi var. Vi hade sån tur att vi hade ett tak som gick ut och under där kunde man elda och det fanns en skorsten. Hos de andra var det inget tak framför vindskyddet så de hade mycket svårare att elda.

På kvällen sprack det i alla fall upp och det blev lite ljusare, men det var fortfarande väldigt blött.

Från början skulle vi sova i tält, men jag och fem andra sov i vindskyddet. Jag hade inget liggunderlag så det var väldigt hårt. Men jag tror inte det hade varit så stor skillnad även om jag hade haft det.

När jag vaknade i morse var det sol men fortfarande lite småkallt och fåglarna kvittrade. Det är en rätt så härlig känsla att sova ute faktiskt. Idag har vi mest legat och solat och jag har även tagit mitt första dopp för i år. Det var väldigt uppfriskande.

Nu luktar allting rök och jag har ingen lust att packa upp väskan. Det får nog vänta lite.







onsdag 27 maj 2009

God sömn

I natt sov jag tolv timmar. Det var hur skönt som helst. Jag vaknade inte en enda gång förutom när Niklas låste och stängde dörren när han gick. Jag var så sjukt trött i går kväll så jag la mig vid tio.

Idag var jag i skolan en timme ungefär. Rätt onödigt egentligen, men ändå inte. Vi skrev lite på det vi ska lämna in på tisdag och såg vad den andra hade skrivit och så. Det blir nog bra. Nu har jag varit på träning. Det gick bra till en början, men självklart ska jag sträcka mig, ljumsken. Hoppas det går över fort.

Imorgon är det tältning på gång. Det blir nog roligt. :)

Nu: dusch
Sen: Grey's anatomy

Chilla i solen







Idag när jag tog ut Chilla la hon sig direkt i solen. Och självklart när man tar fram den bra kameran ska hon inte ligga kvar längre...

tisdag 26 maj 2009

Skogsdag

Idag har det varit en riktig skogsdag. I morse, 8:15, började vi med att gå ut i skogen och där skulle vi se olika sätt att upptäcka naturen på. Det var rätt roligt, fast det låter kanske lite konstigt om man inte vet vad det innebär och det orkar jag inte förklara. Efter lunchen hade vi orientering vilket jag inte såg fram emot. Först fick vi göra "stjärnorientering". Man ska alltså hitta en kontroll och sen tillbaka till startplatsen och ta en ny karta för att hitta ännu en kontroll. Sen fick vi springa/gå en bana på fyra km. Jag tror inte jag hade klarat det om jag hade gått själv...

När jag kom hem åt vi och sen har Madde varit här och hälsat på. Det var roligt eftersom vi inte har träffats sen i somras nån gång.

Imorgon blir det i alla fall lite sovmorgon!

måndag 25 maj 2009

Pastabuffé

Det här har varit en lång dag. Åkte halv tio i morse. Då hade vi "färdplanering". Planering inför Stenbäcken på torsdag och fjällvandringen i höst. Sen lunch. Vi åt pastabuffé. Mycket gott. Man får äta hur mycket man vill för 50 kr och det är väldigt bra mat. Sen hade vi lite hål så vi började skriva lite på "papret" som vi ska lämna in nästa tisdag. Nästan klart. Efter det hade vi seminarium. Och självklart får vi den bästa att ha! I alla fall idag.. Han skulle åka iväg nånstans och var tvungen att gå klockan fyra, vi skulle ha hållit på till fem. Vi fick även sitta ute och då blev det ännu bättre.

Eftersom vi fick sluta en timme tidigare hann jag hem och äta (var hemma typ en halvtimme) och sen åka iväg på träningen. Skönt. Det var en jobbig men en rolig träning. Men det är väl så det ska vara.

Nu ska jag äta mackgrillsmackor och snart är det Boston Tea Party.

söndag 24 maj 2009

Onda ljumskar

I morse kände jag mig äntligen frisk igen, det var skönt. Först satt jag lite vid datorn och sen gjorde jag klart uppgiften till seminariet imorgon. Vi skulle läsa en text (på engelska) som handlade om naturupplevelser ungefär och sammanfatta den och skriva hur detta kan påverka oss i framtiden. Drygt. Detta tog ett tag eftersom jag är så dålig på engelska.

Klockan fem var det träning. Det var roligt och det kändes faktiskt rätt bra, förutom att jag fortfarande har dödsträningsvärk i ljmuskarna. Jag är glad att vi inte har någon fysisk aktivitet i skolan imorgon.

Imorgon missar jag träningen, tråkigt.

lördag 23 maj 2009

Lite fler fåglar






Vänninan

Jag mår ganska mycket bättre idag. Igår på eftermiddagen fick jag nån attack av att må jättedåligt. Jag orkade knappt stå upp. När jag låg ner var det bra men så fort jag ställde mig upp blev jag helt trött och slut. Jag har fortfarande ont i halsen idag, så vi får se om det blir någon träning imorgon.

Igår när jag låg ner låg jag och läste och igår kväll läste jag klart boken. Vänninan av Denise Rudberg. Hur bra som helst! Jag ville att boken skulle fortsätta.

Idag har jag gjort rent buren och städat lite. Jag måste nog diska lite också, annars orkar jag nog inte göra så mycket mer idag.

Ikväll ska vi baka pizza!

Det har varit lite dåligt med bilder på sistone så här kommer några på Chilla.



fredag 22 maj 2009

Sjuk

I morse vaknade jag med halsont. Inte kul. Känns som att jag har feber också. Så fort jag rör mig blir jag helt svettig och det känns väldigt jobbigt. Jag har i alla fall dammsugit det mesta i den gamla lägenheten nu, bara att torka golven kvar nu.

Nu ska jag nog kolla på nåt på datorn.

torsdag 21 maj 2009

GIH-kampen

Nu är jag hemma igen. Gårdagen var mycket rolig. Jag skulle vara med på handboll och innebandy från början, men jag blev även med på fotboll. Det gick inte allt för bra för oss. Vi vann fyra grenar av typ 26 eller nånting. Vi vann i alla fall innebandyn och det var sjukt roligt för det var så många som kollade på och hejade. Förra året var det tvärtom, då vann Örebro nästan alla grenar, så det beror nog lite på vilka som har hemmaplan. Det blev inte så mycket bilder, eftersom jag hade fullt upp hela dagen.

Idag har jag sån sjuk träningsvärk överallt och jag är lite rädd för hur det ska kännas imorgon eftersom det alltid brukar vara värst andra dagen...

P.S. Emelie kommer hem igen! Roligt för mig, men kanske tråkigt för henne.

tisdag 19 maj 2009

Seg dag

Idag åkte jag till Örebro för att träna innebandy med dom som jag ska spela med imorgon på GIH-kampen i Stockholm. Vi var fyra som var där. Det kändes så meningslöst att ens ha åkt dit. Efter det fick jag vänta i två timmar på att åka hem. Inte så kul.

Imorgon blir det upp tidigt, väldigt tidigt. Vi har samling utanför bussen i Örebro 5:45.. Efter alla aktiviteter och sånt imorgon ska vi äta mat och så och sen är det väl lite festligheter. Sen ska jag sova hos Emil. Det är svårt att veta hur mycket jag ska ha med mig.. Det löser sig nog.

måndag 18 maj 2009

Schema för sommaren och första försäsongsträningen

Idag började vi med två föreläsningar. Den första var rätt bra, men egentligen inget man måste veta och saker man förstår ändå. Efter lunch hade vi orientering igen och idag började vi med kompassen. Det är krångligt... Fast jag tror att jag har ganska bra koll nu.

Sen åkte jag hem, åt och åkte till första innebandyträningen. Vi spelade bara idag, så det det var skönt.

Idag fick jag även mitt schema för sommaren. Jag kommer att börja jobba 29 juni och sluta 6 augusti. Ganska lagomt, fast om jag hade fått jobba mer hade jag fått mer pengar.

söndag 17 maj 2009

Städning

Idag har vi tvättat och städat den gamla lägenheten. Den enda som är kvar nu är att dammsuga och tork golven. Det är lite saker kvar också...

Sen har jag suttit ute på balkongen och solat och läst lite och för en stund sen bakade jag vaniljbullar igen (alltså bullar med vaniljkräm i). Dom blev mycket bättre än förra gången, fast kanske lite för små.

Imorgon är det en lång dag, 8:15 - 16:30, sen första försäsongsträningen.

Fåglar










lördag 16 maj 2009

Ikeashopping

Idag har vi varit till Örebro. Niklas åkte före mig med bilen vid tio ungefär och körde radiostyrd bil och jag tog tåget tjugo i ett. Jag gick en sväng på stan först, köpte nya jeans! Såna jag velat ha jättelänge, rea och allt. Sen kom Niklas och hämtade mig och så åkte vi vidare till Ikea. Vi handlade ny bokhylla och lite andra smågrejer. Vi har även byggt ihop allt, som var bokhyllan och en pall till köket för att jag ska kunna nå allt.

Nu börjar röstningen i Eurovision song contest. Hoppas Sverige kommer topp 10 i alla fall!

fredag 15 maj 2009

Daim - Cool Breeze

Idag har vi börjat städa lite grann i den gamla lägenheten, torkat ut lite skåp och sånt. Sen tog det stopp. För jag blir så jäkla torr om händerna när jag håller på med vatten nu för tiden. Niklas skulle ta över och torka för att vi senare skulle dammsuga, men vi får se om det blir något idag. Annars har det inte hänt mycket idag.

När vi var och handlade upptäckte vi att det kommit en ny Daim-smak, Daim - Cool Breeze. Den smakar apelsin och citron. Jag tycker att den var rätt god faktiskt.

torsdag 14 maj 2009

Orientering

Idag hade jag klockan på mycket tidigare än på länge, 05:35. Det var rätt tungt att kliva upp då. Första lektionen hade vi orientering. Det var rätt roligt faktiskt. Det är bra att vi kommer att börja från grunden. Idag fick vi först ställa ut lite grejer på en fjärdedel av en gympahall och sen skulle vi rita upp det på ett papper i rätt storlek och rätt avstånd. Vi var alltså fyra grupper och varje grupp hade en varsin fjärdedel. Sen fick vi sätta ut små kontroller och byta kartor med varandra och gå de andras banor. Vi fick även lära oss lite karttecken. Sen gick vi ut och hade skolgårdsorientering. Det är som sagt bra att vi börjar lugnt. Hehe.

Jag har kommit på att jag skulle vilja åka utomlands och jobba. Nästa sommar ska jag nog göra det, om jag får något jobb. Jag satt och kollade på lite jobb på hotell där man ska "ta hand" om barnen och så. Det tror jag kan vara roligt. Jag funderar även på att jobba som au pair eller liknande nånstans när jag är klar med idrotten och kanske även pedagogiken. Det är i och för sig två år dit...

onsdag 13 maj 2009

Sol = varmt

Lite tidigare idag gick jag och la mig ute och det var sjukt varmt. Typ en kvart senare var solen borta och det var skitkallt. Inte kul.

Ikväll ska jag ut och äta med klassen. Det kommer nog att bli roligt.

Nu blir det dusch för att slippa torka håret så mycket med hårtorken sen.

Lite bilder





Chilla har hittat ett nytt favoritställe som inte ser speciellt skönt ut.

tisdag 12 maj 2009

Barnhemmet


Jag såg den här filmen igår och jag tycker att den var sjukt bra. Läskig att kolla på ensam.

Snurrig

Nu fungerar internet som det ska. Det var nån som hade bytt ut den där saken som sitter i väggen till en som inte passar, därför fungerade det inte. Smart.

Idag har jag varit hemma. I morse mådde jag inget bra så jag stannade hemma. När jag vaknade var jag helt yr i huvudet och allt bara snurrade. Det kändes som jag drömde. Det känns fortfarande lite konstigt och ibland känns det som att jag har feber. Nånting konstigt är det i alla fall...

Jag har i alla fall flyttat över några fler saker idag, men vi måste som sagt köpa en till hylla för det får inte plats nånstans.

Cypern


Idag åker hon till ett annat land igen. Hon kommer att vara saknad hela sommaren när jag ska vara i Söderhamn. Hoppas att allt går bra. :)

söndag 10 maj 2009

Det går framåt

Nu är det mesta på rätt plats. Förutom lite smågrejer som inte riktigt har någon plats där det ska vara. Jag har även lite kläder kvar.

I natt sov vi första natten här. Det kändes lite konstigt igår men inte lika konstigt som när vi flyttade sista. Nu har vi i alla fall sprungit här fram och tillbaka en hel dag plus att det bara är typ en meter från där vi bodde innan. Det kommer väl lite bilder någon gång, men det dröjer nog ett tag till. Allt ska bli klart först.

Nu ska jag nog flytta lite kläder..

lördag 9 maj 2009

Fullt upp

Nu håller vi på och flyttar för fullt. Igår flyttade vi allt som ska vara i vardagsrummet plus byrån till sovrummet (det känns bra att säga att man har ett vardagsrum och ett sovrum) , växterna och gardinerna. Idag ska vi flytta sängen och sen ska jag flytta köksgrejerna för Niklas har en massa matte och göra.

Det blir i alla fall hur bra som helst! :)

torsdag 7 maj 2009

Ikea

Sitter och kollar lite på Ikea nu. Det är så mycket jag vill köpa till den nya lägenheten, men det kommer vi inte ha råd. Tråkigt. Lite grann ska vi i alla fall köpa. Någon slags bokhylla och kanske en rullgardin eller något till sovrummet. Annars blir det lite ljust.

Hoppas vi får över det mesta imorgon!

Bollexaminationen avklarad!

Ja, det var det klart. Självklart fick jag förklara badmintongrejerna och båda två till och med, men det gick bra i alla fall.

Nyss när vi skulle och handla satt det en lapp på rutan, parkeringsböter. Det stod att vi stod nio meter från korsningen. Aldrig att vi gjorde det. Dom kan inte ens ha klivit ur bilen och mätt. Vi mätte själva sen och det var ca tolv meter kanske.

onsdag 6 maj 2009

Softboll

Idag spelade vi softboll i skolan. Det var rätt roligt. Men man hann bara slå en gång, det var lite synd. Vi gjorde en massa annat innan vi började spela.

Efter ett tag när jag hade varit hemma kom hann som bodde i lägenheten vi ska flytta till med nycklarna, så nu är det bara att flytta in. Jag har börjat lite, men jag får ingen hjälp idag. På fredag ska vi kanske försöka flytta det mesta. Jag ska nog flytta lite mer köksgrejer idag i alla fall.

Imorgon är det examination i boll! Tror det kommer att gå bra...

tisdag 5 maj 2009

Hemtentan klar!

Idag har jag varit hemma hela dagen typ. Jag och Niklas var och handlade på Willys i Köping bara. Och nu är hemtentan klar! Jag ska kanske kolla igenom den lite bara, men det blir nog inte speciellt mycket. Det känns bara skönt att vara klar med den.

Så jag har inte så mycket mer att säga idag..

måndag 4 maj 2009

Bullarna


Så här blev bullarna. Vissa blev växte och blev höga, men dom blev väldigt goda. :)

Bullbak och frisbee

Idag hade vi Ultimate Frisbee, det var rätt roligt. Vi gjorde även några andra frisbee-grejer. Efter det tränade min grupp lite på bollexaminationen. Jag tror att det kommer att gå bra. Det värsta är att kunna förklara hur man ska göra. Kanske ska kolla upp lite instruktioner på internet. Mycket annat har det inte hänt idag.


Nu håller jag på att baka bullar. :)


Imorgon är jag ledig. Eller jag har en föreläsning, introduktion inför nästa kurs, men det känns rätt meningslöst att åka på.

söndag 3 maj 2009

Frukten gör dig fet!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Igen. Jag och Niklas var ut och cyklade en sväng och nyss har jag varit ute och sprungit. Jag sprang två varv runt ån, eller vad man ska säga. Det blir ca 4,4 km och jag sprang i ca 34 minuter. Inte så jättefort, men jag har ju ganska nyss börjat springa. Ska springa den där rundan några gånger nu och se om jag förbättrar mig. 

aftonbladet.se idag var det en artikel där det står att frukt gör dig fet. Det är väl som med allt annat, om man äter för mycket. Man ska äta allt i lagoma mängder. Töntigt!

lördag 2 maj 2009

Florence Valentin - Pokerkväll i Vårbygård

Shopping i Örebro

Idag har jag varit i Örebro och shoppat lite. Niklas skulle åka och köra radiostyrd bil så jag passade på att åka till Marieberg. Det här blev köpt: 

Leggings och BH från Kappahl och solglasögon från Cubus



Två par skor från DinSko

Nu ska vi laga mat, Enchiladas!

fredag 1 maj 2009

Pizza

Idag har det varit en slödag igen. Idag har jag inte gjort nånting på hemtentan. Jag har verkligen inte haft nån lust. Jag har typ legat och suttit på balkongen hela dagen, rätt skönt faktiskt. Vi gick och handlade på Konsum en sväng bara.

Nu börjar solen försvinna från balkongen.. och det är inte så jättevarmt i skuggan.

Ikväll ska vi äta pizza!

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek