söndag 29 november 2009

Lussebullsbak och adventsfika









Idag sov vi länge, jag tror vi klev upp tolv. Det var välbehövligt för mig i alla fall. Sen har jag städat och gjort lite julfint (som ni kan se i inlägget före). Vid sex började jag baka lussebullar och blev klar för en liten stund sen. Dom smakade inte så jättemycket, det kan vara för att jag köpte för lite saffran. Men dom blev goda ändå.

Imorgon är det dags för VFU igen och då är volleybollturnering igen.

Bilder på lägenheten

Jag har kommit på att jag har ju faktiskt inte lagt ut några bilder sen allt blev klart i den här lägenheten, så nu kommer det några:









lördag 28 november 2009

Tiden går fort

Igår var det match mot Skälby, det gick inte speciellt bra. Det blev förlust med 6-2. Jag kom hem vid halv elva och idag var det samling halv tio igen och match mot Skälby igen, fast med DJ den här gången. Idag spelade vi rätt bra faktiskt och det blev vinst med 5-1 och ett mål. Det blev ett mål igår också.

Känner mig rätt slut just nu. Det ska bli skönt med en dags vila imorgon. Vi ska kanske åka skridskor men det behöver jag inte åka så mycket om jag inte vill.

Det har redan gått två veckor på VFU:n. Helt sjukt fort går det! Och roligt är det för det mesta. Har haft en gymnastiklektion hittills och det gick rätt bra, en kvar och två danslektioner. Jag tycker inte riktigt om det, men det är nog bra att prova på nån gång.

Snart är det dags för Ben and Jerry's!

tisdag 24 november 2009

Jag och mitt hår

Jag vet inte vad jag ska göra med mitt hår. Låta det växa ut, ha kort eller halvkort/långt? Färg? Vilken tycker ni är bäst?

söndag 22 november 2009

Bilder från förra helgen

Det här är Martinas bilder från förra helgen, min blev så värdelösa så dom är inte värda att läggas upp.


Emelie hade ingen korköppnare


Vi spelade ölspelet och då blev det lite träning


Armbrytning

Armhävningar

Bättre dag

Det gick lite bättre på matchen idag, det blev vinst med 4-2 och två mål av mig. Det var en hård match. Vi har tappat vårt bra spel vi hade några matcher, det är lite tråkigt. Hoppas det kommer tillbaka snart! Nu börja i alla fall alla bli friska så jag hoppas det blir bra träningar den här veckan.



Emelies katt, Siri :)

lördag 21 november 2009

Tårtdags

I går fyllde Niklas år så han bakade tårta. :)

Idag var det dags för match igen och den behöver jag inte skriva nåt om för det finns inget att säga. Imorgon är det dags igen, fast då är det DJ och då hoppas jag på vinst!

onsdag 18 november 2009

VFU

Tredje dagen på VFU:n idag. Rätt segt att bara kolla på, men imorgon ska jag ha min första lektion. Det blir en skridskolektion. Det kan nog bli rätt roligt.

Jag kan absolut inte klaga på mitt schema i alla fall:
Måndag: 8:50-15:30
Tisdag: 8:50-11:25
Onsdag: 11:30-15:05
Torsdag: 8:30-9:15 och 11:35-13:15
Fredag: 8:55-12:55

Det där är bara när lektionerna är, så jag börjar lite tidigare och slutar lite senare än tiderna där.

Jag gruvar mig lite för dans och gymnastiklektionerna...

tisdag 17 november 2009

Chocolate chip cookies

Ingredienser:

100 g Smör
1 dl socker
½ dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
½ tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull, se till att det inte blir bränt.
2. Låt smöret svalna medan du hackar chokladen grovt. Rör ner socker, farinsocker och ägg i smöret.
3. Blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner det tillsammans mer chokladen.
4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt, det räcker med nio kakor per plåt.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca tio minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Det står att det ska smaka som degen i Ben and Jerry's Cookie Dough. Det får vi se!

måndag 16 november 2009

Helgen

I helgen har jag varit i Söderhamn. Det var roligt. I fredags var jag, Emelie och Martina hos Martina och kollade på tv och bara slöade typ. På lördagen kollade jag på innebandy på hallen från typ halv tre till sju. Sen hem och äta mat och vidare till Emelie. Det var en trevligt kväll. I går gjorde jag typ ingenting, bara skrev på arbetet som skulle in idag och åkte tåg.

Idag var det första dagen på VFU:n. Jag tror att det kommer bli bra. :)

Mycket bra träning idag!

onsdag 11 november 2009

Nya skor!

Idag åkte jag till skolan tjugo i elva. Det var välbehövligt med en sovmorgon. Jag gick på stan en sväng innan jag åkte till skolan och äntligen hittade jag ett par skor som jag ville ha. Har letat efter typ såna här länge men aldrig hittat några som jag har tyckt om.


Vid ett började vi träna på rörelseverket och vid tre körde vi ett riktigt genrep med lite publik. Det var ganska mycket roligare med publik, men det kommer nog vara nervöst imorgon.

tisdag 10 november 2009

Scrubs!



Frick on a Stick with a Brick



Air band!



Fork!! Me can't eat soup!



Ketchup is for winners



Two thumbs



Appeltini


Jag satt och kollade på en massa tröjor och så kom det en massa Scrubs-tröjor som är roliga om man har sett serien mycket och vet vart allt kommer ifrån.

Snart dags för rörelseverk

I lördags var det match. Det blev vinst med 6-2. Efter det hem och baka pizza. I söndags gjorde jag absolut ingenting, vilket var väldigt skönt. Jag hade lite ångest över att jag inte började skriva på arbetet vi ska skriva tills på måndag.. Igår tränade vi på rörelseverket och hade seminarium. På kvällen spelade jag match, 4-4. Dom gjorde mål när det var 10 sekunder kvar. Surt. Idag har vi tränat ännu mer på rörelseverket och snart ska jag iväg och simma.

Inga lediga stunder här inte... Idag kom jag i alla fall hem halv två. Det har jag inte gjort på hur länge som helst.

söndag 8 november 2009

Ny kamera!

Nu har jag äntligen köpt en ny kamera, eller Niklas ska hämta ut den på Elgiganten imorgon i Västerås för han ska ändå åka bil till skolan imorgon. Då slipper vi frakten. Endast 990 kronor blev det.

torsdag 5 november 2009

Less

Jag börjar bli rätt less på skolan. Dans, dans, dans eller gymnastik, gymnastik, gymnastik. Det ska bli skönt att ha VFU snart. Första dagen på VFU:n ska dom börja att åka skridskor, lite perfekt! Det jag inte ser fram emot med VFU:n är att vi måste hålla i dans och gymnastik... Men det ska nog gå bra ändå.

Imorgon han vi parkour, undrar om det är kul? Det känns inte som något för mig.

Snart träning nu!

tisdag 3 november 2009

Judo

Igår hade vi föreläsning, qi-gong och dans. Qi-gong kändes rätt töntigt, vilket kan ha berott på ledaren vi hade. "...och så böjer vi oss ner och tar upp vatten åt fåglarna", "tänk att det är molnigt och att du kan skjuta undan molnen" osv. Det som var bra var avslappningen, det var riktigt skönt. På dansen dansade vi street. Det var det roligaste danspasset hittills.

Vi slutade 16:45 igår och då hinner jag inte med 16:56-tåget. Träningen börjar 18:30 och om jag åker 18:05-tåget kommer jag fram 18:30. Cyklade snabbt hem och Niklas fick slänga ner klubbor, bilnyckel och mackor från balkongen och sen vidare till träningen.

Idag började vi med VFU-seminarium och efter det hade vi gymnastik, bom och barr. Såna grejer är inte riktigt mina grejer. Det är rätt roligt, fast sjukt jobbigt för armarna. Det känns verkligen att man (jag) inte har några armmuskler. Efter lunchen hade vi judo i tre timmar. Det var faktiskt sjukt roligt. Vi fick lära oss några grepp och kast, men det roligaste var ändå själva kampen. Sjukt jobbigt, men kul. Jag skulle nästan vilja träna nånting sånt här för att få upp lite smidighet och styrka men det skulle jag aldrig hinna. Inte just nu i alla fall.

söndag 1 november 2009

Converse

Jag vill ha dom! Men självklart kan man inte beställa från USA och så fungerar inte den svenska sidan. Tror inte man kan göra så här där heller. Alltså man får fixa sina egna Converse på deras hemsida. Fungerar den här länken för er?

Smart tänkt.

I morse var det tvätt som gällde, 7-12. Jag slapp i alla fall sätta i den första maskinen eftersom min lilla flygnörd skulle iväg och flyga klockan 9. Medan jag tvättade kollade jag på en av Johan Falk-filmerna, kollade på en igår kväll. Jag tycker att dom är rätt bra faktiskt, men jag tycker om typ alla såna filmer.

Vid 14:41 åkte jag till Örebro för att planera rörelseverket och vi kom en liten bit till i alla fall. Vi har bestämt vad vi ska ha för kläder nu och jag ska ha "discokläder", alltså från förr inte såna som dom har nu. Det kan nog bli bra.

Proppat på tåget på vägen dit och hem. Speciellt hem. Det finns alltid en obokad vagn, alltså där man kan sitta om man inte bokat nån speciell sittplats, och idag var det vagn 15. Men, det fanns ingen vagn 15 idag. Smart tänkt.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek