fredag 29 januari 2010

Den onda trenden har brytits!

Och jag hoppas att den nya håller i sig! Idag blev det äntligen vinst och ett mål. Hoppas att vi har fått lite självförtroende nu tills på söndag!

torsdag 28 januari 2010

För lite plugg

Idag har jag pluggat alldeles för lite. Jag får ta igen det på lördag, för då ska jag inte göra nåt speciellt. Eller jo, stå i kiosken på sporthallen i Kungsör, men det tar ju inte hela dagen.

Jag har i alla fall varit på gymmet idag. Det gick bra. Idag tränade jag ben och mage.

Imorgon ska jag i alla fall åka till skolan på föreläsning. Inte så kul, men välbehövligt. Jag ska nog försöka träna lite på gymnastiken också... Sen är det match!

onsdag 27 januari 2010

Snöoväder!

I morse blev det promenad igen, samma sväng som förra gången. Jag ska försöka ta mig ut imorgon också. Vi struntar i att åka till skolan imorgon för att det är så mycket snö. Farligt att åka bil och tågen är antagligen försenade eller inställda. Så vi får se om jag åker dit på fredag.

Idag innan träningen ringde dom från Media markt i Örebro och jag ska få komma på anställningsintervju nästa fredag klockan 12. Jag har tenta från 8:15 - 12:15, men jag brukar aldrig sitta så länge. Jag vet inte om jag vill ha jobb där heller. Jag kommer troligen inte gå i Örebro nästa termin och då känns det lite jobbigt att ha ett jobb där. Men vi får väl se vad dom säger.

tisdag 26 januari 2010

Första besöket på gymmet

Idag hade vi föreläsning, två timmar bara. Det gick rätt fort. Sen gjorde vi klart seminarieuppgiften och sen åkte vi hem. Skön dag. Nästan på en gång när jag kom hem åkte Niklas till skolan, då kollade jag lite på datorn och gjorde morotsbröd. Vid 18:00 stack jag till gymmet för första gången. Det känns lite töntigt att göra alla grejer, men jag ska sluta tycka det. Nu har jag gjort upp ett schema för vad jag ska göra varje gång och jag ska försöka gå tre gånger i veckan.

Imorgon är jag ledig, men jag ska försöka plugga lite. Tenta om mindre än två veckor...

måndag 25 januari 2010

Nyklippt!

Blev inget speciellt, men skönt att få bort en massa hår!
(Mitt huvud ser skitstort ut pga av skuggan)

Straff!


I morse blev det en promenad eftersom jag åt godis mer än en gång förra veckan. Det blev precis 45 minuter. Vi har höjt längden på straffet, förut var det bara 30 minuter. Man får heller inte äta nåt godis alls under straffveckan. Så inget godis den här veckan! Det känns lite tungt eftersom jag har halva min Ben and Jerry's-glass kvar i frysen.

Idag ska jag ringa till gubben som har hand om gymmet och sen blir det träning. Jag ska även klippa mig!

6 år!

Igår firade jag och Niklas sex år. Det låter så sjukt länge men det känns inte riktigt så länge. Eller jo, det gör det. Vi började med att åka skridskor i Köping i en och en halv timme ungefär. Jag lärde mig att åka överstegsåkning bakåt. Lite i alla fall. När vi kom hem gjorde vi inget speciellt, satt vid datorn lite och så bara. Vid fem började vi med maten som blev tacopaj och det blev hur gott som helst! Vi fick skynda oss lite för klockan sju skulle vi på bio, Snabba cash. Den var riktigt bra faktiskt. Efter bion kollade vi på Sunes jul och åt Ben and Jerry's. Mycket bra dag!

onsdag 20 januari 2010

Tatueringstid!

Idag hade jag seminarium, sen åkte jag till Sandra en sväng för att se hur hon bodde. Det var inte lika illa som jag hade tänkt mig. Hehe. Det var rätt mysigt. Sen gick vi på stan en sväng och nu har jag äntligen bokat tatueringstid, här.

Snart är det dags för träning och imorron är jag ledig!

Böngryta med paprika och taco kryddmix

4 personer

Ingredienser

1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
10 champinjoner
2 msk olja
1 burk kidneybönor 240 g
1 burk stora vita bönor 240 g
1 paket krossade tomater 500 g
3 msk russin
1 ½ dl vatten
1 påse taco kryddmix
Crème fraiche



Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna.Halvera eller skär svamparna i klyftor.

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg.

Spola bönorna i vatten och låt rinna av. Tillsätt bönor, krossade tomater, russin, vatten, samt taco kryddmix och låt allt puttra samman i ett par minuter.

Servera med en klick crème fraiche ett gott bröd samt lite ris.

måndag 18 januari 2010

Ny termin

Idag börjar jag min fjärde termin. Det känns sjukt att jag har gått så länge.

I helgen har jag inte gjort nåt speciellt. Spelade match i fredags, gick inget bra.. I lördags spelade jag mest tv-spel, Guitar Hero och Pro Evolution Soccer. Igår hade vi sopsortering, inte allt för kul. Det är i alla fall lättförtjänta pengar.

Idag hoppas jag att vi slutar lite tidigare än vad det står på schemat. Jag vill hinna åka och köpa gymkort innan träningen, annars får jag vänta till nästa måndag och det har jag ingen lust med. Jag vill börja träna nu!

torsdag 14 januari 2010

Gym!

Jag, eller Niklas sa att han hade sett att det fanns nåt gym i Köping som också fanns i Arboga och det gjorde det! 199 kr/månaden och det är typ 500 meter från oss. Hur har vi kunnat missa det?

Slut på termin 3

Nu är föredraget över. Det känns väldigt skönt, det känns som att en tung sten har försvunnit från min kropp. Det gick i alla fall rätt bra idag. Det tog ungefär tre minuter kortare än när jag har tränat hemma och så glömde jag säga några saker, men nu är det över i alla fall!

Nyss var jag ute och gick. Jag körde till och med lite rusher lyktstolparna ibland. Jag blev så sjukt sugen på att springa, så det kanske blir en lite löptur imorgon om det inte är för kallt. Då kan jag inte andas. När jag kom tillbaka körde jag lite styrkeövningar. Nu har jag ätit två hårdmackor med ost, kalkon, gurka och tomat på. Gott!

Imorgon är jag ledig och då blir de tvätt... Men det behövs. Får se det som träning att springa upp och ner i trapporna. Haha.

onsdag 13 januari 2010

Dansexamination

Dansexaminationen gick bra, jag klarade allt. Det känns som att alla lärare är lite snällare nu än vad dom brukar vara och det är för att dom behöver pengar till skolan. Skolan får ju pengar för varje student som klarar sig och i den förra kursen är det många som har rester kvar. Men det är ju skönt för oss.

Idag hade vi ingen träning. Vi var och badade i Kungsörs badhus istället. Vi körde lite stafetter och spelade volleyboll. Det var roligt även fast mitt lag inte vann en enda gång. Haha.

Jag har nästan inte tränat nånting på föredraget idag, men det känns som att det mesta sitter i huvudet redan. Idag har jag fixat overhead-papper också, så nu är det klart. Bara jag inte får börja imorgon, för det vill jag verkligen inte. På ett sätt vore det skönt att få det gjort, men näe, jag vill inte börja. Jag har inte förrän 13:15 imorgon och då hinner jag träna några gånger imorgon också.
Nu ska jag skriva en sammanfattningen på hela föredraget och skriva referenser.

tisdag 12 januari 2010

Plugg och träning

Idag klev jag upp runt halv tio, åt frukost och sedan började jag med föredraget på en gång nästan. Nu är allt som jag ska säga klart och det känns bra. Nu är det bara att hoppas på att min lärare också gör det. Jag har tränat några gånger idag och sista gången kändes det rätt bra, fast jag tror att jag kommer ha ganska många stödord. Det får man ha, hoppas jag.

Sen har jag tränat lite på min gymboll och lite med hantlar. Annars har det inte hänt speciellt mycket idag.

Nu ska jag lägga mig. Dansexamination imorgon. Vet inte riktigt hur det går..

måndag 11 januari 2010

Slingor

Idag har jag haft seminarium om stress. Det var rätt slappt. Tanten som hade det pratade mest, så vi behövde inte säga så mycket. Sen åkte jag hem med elva-tåget, åt, satte mig vi datorn en stund och sen råkade jag somna i en och en halv timme. Lite för länge, men det var skönt. Sen har jag pluggat lite till föredraget, borde ha gjort mer. Snart är det match!

Igår gjorde jag slingor i håret hemma. Det blev rätt bra faktiskt, fast det syns inte så mycket på bilderna. (Dags för klippning snart..)


Dagens mat: Raggmunk, keso, lingonsylt och morötter

lördag 9 januari 2010

Ruccola på väg upp!

Gymboll, nu blir det träning!

Igår var det omexamination i gymnastiken. Jag hade inte tränat nånting sen sist, men jag klarade i alla fall handstående och hjulning. Det var skönt. Vi kommer inte att vara så mycket i skolan nu, så jag kommer ha ganska mycket tid på mig att träna på det jag inte klarat än.

Efter jag hade gjort det åkte Niklas till Örebro och så gick vi på stan en sväng. Eller inte på stan. På Rusta och sen till Marieberg. På Rusta köpte jag en gymboll, så nu ska jag träna! Jag köpte även att par shorts och ett underställ. Vi köpte lite smågrejer på Ikea också.



Nu borde jag plugga, men jag har ingen lust alls...

onsdag 6 januari 2010

Så här varmt har vi vid våra fönster


Vi har haft så kallt hela vintern och idag upptäckte Niklas att det var is vid fönstren och att det var en ventilationsgrej där som man kan stänga. Smart!

21!





Idag fyller jag år, 21. Känns inte som att jag är så "gammal". Jag har fått en berlock till armbandet, pengar och srumpbyxor och en klänning.

Ikväll är det träning igen, men före det så ska jag skriva klart uppgiften tills imorron..

tisdag 5 januari 2010

Träning!

I morse blev det promenad igen, 43 minuter om jag ska vara exakt. Nu när jag är ledig är inte så farligt att gå före frukost, men det lär ju bli värre när skolan börjar igen. Fast vi kommer oftast bara vara i skolan max tre gånger/vecka den här terminen vilket är väldigt skönt. Men jag kommer nog behöva vara där mer för att träna på gymnastiken jag inte kan än... Det är omexamination på fredag och det känns inte speciellt bra, men det är inte så mycket att göra åt. För en av mina lärare tog det två år innan hon klarade att göra elva "kickar" med en fotboll.

Idag har jag skrivit rätt mycket till föredraget. Jag hoppas att det blir rätt, jag blev lite osäker när jag läste i studiehandledningen igen. För en stund sen gjorde jag lite styrkeövningar. Jag ska försöka göra det dom dagar jag inte tränar innebandy. Det här gjorde jag idag, de översta övningarna. Jag ska försöka gå ut och gå också. Den här veckan gör jag det på morgnarna och har ingen lust att göra det igen, framförallt inte när det är typ 20 minus ute.

måndag 4 januari 2010

Recept - Dinkelfrallor


Dinkelfrallor

För 15 personer


Ingredienser
5 dl vatten
1/2 paket jäst
1 tsk salt
1 tsk honung
3,5 dl müsli
600 g dinkelmjöl


Gör så här
Låt vattnet bli ljummet och lös upp jäst, honung och salt i det. Tillsätt müsli och mjöl. Knåda degen ordentligt och låt sedan jäsa till dubbel storlek, ca 45 min.

Tag upp degen och forma till frallor. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.

Pensla bullarna med vatten och grädda i ugnen i 225 grader ca 10-15 min


Jag hade även i solrosfrön, pumpakärnor och vetegroddar. Det blev mycket gott!

Bakning

Idag började jag med en promenad till Konsum (tog en lite omväg för att det skulle bli längre) för att handla lite till ett bröd som jag tänkt baka idag och som jag håller på med nu. Recept och bilder kommer sen när det är klart. Snart ska jag nog börja med lite skolgrejer. På torsdag och nån dag nästa vecka har vi seminarium och på torsdag nästa vecka ska vi ha våra föredrag... Jag har i alla fall kommit på vad jag ska prata om nu, diabetes, så det känns lite bättre.

Ikväll är det träning!

lördag 2 januari 2010

Hårprodukter



Har nyss köpt de här två sakerna. Det ena är ett shampo för torr hårbotten, som jag har, och det andra är hårprodukt som ska vara bra. Jag köpte det på forhair.se.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek