söndag 28 mars 2010

I love you

I dag när jag skulle äta frukost tänkte jag kolla på "Halv åtta hos mig" på tv4play. När jag trycker på firefox-ikonen kommer det här fram. :)

Jag älskar dig också!

torsdag 25 mars 2010

Snart är det över

Idag har varit en pluggdag. Jag har i alla fall pluggat rätt mycket och nu börjar det kännas som att jag typ inte kan nånting. Det är bara att hoppas på att det kommer saker som jag kan. Det känns som att det dyker upp nya saker som man ska kunna hela tiden. Varför ska man alltid börja plugga så sent? Och den här gången var jag tidig för att vara jag... Idag får jag nog inte in mer, det börjar bli korvstoppning och så börjar jag bli trött. Tentan är inte förrän klockan två imorgon, så jag hinner plugga lite då också.

Jag har inte bara pluggat idag, jag har även varit ute och sprungit, gjort armhävningar och lite magövningar.

Nu är det snart läggdags. Jag ska upp tidigt imorgon så jag hinner plugga så mycket som möjligt

Iphone

Klicka på länken så kan jag vinna en Iphone!

onsdag 24 mars 2010

Specialpedagogik

Dom senaste dagarna har jag fått tänka mycket och allt har blivit fel och sen har det blivit rätt och sen fel igen. Men nu känns det som att det har ordnat upp sig.

Det jag pratar om är vad jag ska läsa till hösten. Från början hade jag tänkt läsa pedagogiken i Västerås, men när jag och Elin var till en studievägledare och pratade lite sa dom att dom rekommenderar att man läser klart "ämnena" först. Jag hade tänkt läsa pedagogiken först för att jag inte har bestämt vilket andra ämne jag ska ha än. På en gång efter att vi hade varit och pratat med henne bestämde jag mig för att läsa svenska, egentligen vill jag inte ha något andra ämne alls. Jag tycker inte att svenska är jättekul, men kände att jag inte har nåt annat att välja på.

Igår satt Niklas och läste lite åt mig på nåt han hittade på hemsidan och så hittade han specialpedagogik och det har jag funderat på förut. Så igår blev det en massa funderingar fram och tillbaka vad jag skulle välja, men nu har jag nog bestämt mig. Jag ska välja specialpedagogiken. Jag tror att det är mer intressant än svenskan och att det är nyttigt att veta.

Först när jag sökte på specialpedagogik på studera.nu hittade jag det inte och trodde att det inte fanns i Örebro i alla fall. Så jag fick skicka mail det till en studievägledare igen. Hon sa vad jag skulle söka på och då hittade jag det på en gång.

Nu känns allting mycket bättre!

måndag 22 mars 2010

Nike+

På fredag är det tenta. Den här veckan betyder alltså plugg, plugg, plugg och lite träning. Det går ju inte att strunta i.

Idag har jag varit ute och sprungit. Det kändes riktigt bra faktiskt. Det gick kanske inte så fort, men det kändes som att kommer kunna bli bra det året om jag fortsätter att hålla i löpningen.

Jag skulle vilja köpa "Nike+" skor som man har ett "chip" i skon och så mäter den hur långt man springer och en massa saker. Man måste även ha en Ipod nano, vilket jag har. Har man det så säger den till varje km man springer. Det skulle vara roligt. Skorna är snygga i alla fall och dom kostar inte mer än vad vanliga springskor gör. Dom måste ju passa på min fötter också och det vet man aldrig om dom gör.

söndag 21 mars 2010

Nyttiga muffins med kaffe & mörk choklad

ca 15 st

2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
1/2 dl hackad mandel
1-2 msk flytande honung
2 tsk bikarbonat
5 msk grovhackad mörk choklad, minst 72% kakaohalt
1/2 dl rapsolja
1 dl naturell lättyoghurt vanilj
1/2-1 dl avsvalnat kaffe
2 stora mogna bananer
2 uppvispade ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, vaniljyoghurt, mosad banan, mörk hackad choklad och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.

onsdag 17 mars 2010

Massagebänk

Nu har jag köpt en massagebänk. Läskigt. Jag hoppas att den blir bra. Jag måste ju köpa en så snabbt som möjligt så jag hinner få den innan jag åker till Söderhamn.

Massagekursen

Nu är massagekursen slut och jag har inte varit hemma alls på typ tre-fyra dagar känns det som. Kursen började i lördags och höll då på från 9 - 16, efter det gjorde jag inget speciellt. I söndags efter kursen åt jag mat och sen var det bara att åka vidare till Kungsör och spela match, kom hem vid 22 nån gång. I måndags var det först föreläsning från 8:15 - 11 ungefär, sen tränade jag lite gymnastik och nu kan jag mellanhoppet (plinthopp). Det fanns tyvärr inga lärare på skolan som jag kunde visa det för, för dom är i Idre. Sen blev det lite plugg och klockan 17:00 började massagekursen. Igår, tisdag, var det likadant, förutom att jag inte tränade nån gymnastik. Så det har varit långa dagar.

Det har i alla fall varit väldigt roligt med massagekursen. Det var ett väldigt bra upplägg och man lärde sig fort. Igår hade vi ett litet prov. Vi skulle planera en helkroppsmassage på en timme och sen utföra den. Det gick väldigt bra! Nu är det bara att utföra tio helkroppsmassager på två månader och göra en hemtenta. Jag måste även bli klar med anatomin innan jag kan bli diplomerad massör.

Jag måste köpa en massagebänk. Jag tror att jag har hittat en som jag ska köpa, den kostar ca 1700 kr. Det är inte så farligt. Jag ska i alla fall försöka muta mamma lite så hon kan betala.

Idag ska jag inte göra nåt speciellt. Jag ska nog i alla fall och gå en sväng snart, sen plugg och ännu senare blir det träning.

torsdag 11 mars 2010

Träna på 17 minuter

När jag började prenumerera på Fitness magazine fick jag en dvd med som hette "träna på 17 minuter". Det finns tre olika, en för hela kroppen, en för mage och rygg och den som jag fick var för ben och rumpa. Jag har nyss kört igenom den för första gången och jag måste säga att det var riktigt bra. Jag blev riktigt svettig och det var jobbigt. Man kan även anpassa det lite till sig själv vilket är bra.

Här kan du läsa om dvd:erna.

onsdag 10 mars 2010

Brytbröd med ost och valnötter


Ingredienser:

25 g jäst
5 dl kall mjölk eller vatten
2 tsk salt
2 msk olja
2-3 dl riven lagrad ost
2 dl grovt hackade valnötter eller hela pinjenötter
Ca 11 dl mjöl

Gör så här:

  • Smula ner jäst i en bunke och rör ut den med kall mjölk eller vatten.
  • Rör ner 2 tsk salt, olja, riven lagrad ost (gärna parmesan) och grovt hackade valnötter eller hela pinjekärnor.
  • Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen ca 5 minuter.
  • Låt den jäsa övertäckt ca 1 timme i kylskåp. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet.
  • Dela degen i 25 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl på bullarna. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225°C. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Låt bullarna svalna på galler. Servera brödet till t.ex. soppa, sallad eller som mellanmål.
  • Brödet går bra att frysa, värm det då gärna efter upptining.

måndag 8 mars 2010

Nya tavlor!



Idag har vi varit till Örebro en sväng. Vi köpte ramar till våra bilder som vi framkallat. (Bilderna jag knäppte blev inte så bra, men jag orkade inte ta fram Niklas kamera eller fixa till dom). Vi köpte även tidskriftssamlare och värmeljus. Sen var vi in på Elgiganten och kollade lite på GPS och jag köpte ett tv-spel, vi får se när jag spelar det. Hehe. Till sist var vi in på Willys och handlade lite. Äntligen hittade jag min efterlängtade sås. Den är så sjukt god, mangoraya. Det måste ni prova.


Ikväll är det innebandyträning och i morse var jag på gymmet. Jag provade att köra lite tyngre idag så jag hoppas på träningsvärk nu. Igår gjorde jag maxtest på armhävningarna och jag klarade 33 stycken. Mer än dubbelt så många som förra gången. Den här veckan kommer bli tuff med armhävningarna..

lördag 6 mars 2010

Tacopaj på gång

Den här veckan var jag i skolan bara två gånger, väldigt skönt. Nästa vecka ska vi försöka göra så att vi klarar oss med bara en gång. Men som vanligt har jag pluggat mindre än vad jag har tänkt. Det känns i alla fall som att jag kan kunna lära mig alla dessa muskler, ben och fästen.

Idag har jag varit ute på en promenad i 57 minuter. Väldigt skönt väder var det, det känns verkligen att solen börjar bli varm. Efter promenaden kollade jag på "Luftslottet som sprängdes", bra film. Nu är det dags för mat och idag blir det tacopaj. Mycket gott!

Imorgon är det dags för match och då är det vinst som gäller!

måndag 1 mars 2010

Det kliar!

I lördags vann vi matchen, vilket var väldigt skönt. Nu ligger vi inte under strecket längre. Igår gjorde jag inget speciellt. Kollade på Rederiet hela dan typ. Haha.

Idag var det föreläsning och idag handlade det om bålen. Skelettdelarna och musklerna som sitter där alltså. Det är så mycket att lära sig, men det ska nog gå. Idag fick vi hämta ut tentorna från kursen "vetenskaplig metod" också och klarade den! Så skönt!

Tatueringen har börjat klia nu. Jag antar att det är för att den håller på att läka, men det är jobbigt!

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek