söndag 30 maj 2010

Avslutningsfest





Fler bilder finns på facebook.

Igår kväll var det avslutningsfest med klassen. Det var riktigt roligt. Kvällens höjdpunkt var nog brännbollen. Nu är det bara paddlingen kvar! Eller ja, vi har ett seminarium dagen efter men det borde inte vara så seriöst.

Ikväll är det dags för första försäsongsträningen!

fredag 28 maj 2010

Sex and the city 2







Igår var jag och ungefär 9-10 stycken till på Sex and the city 2. Först träffades vi och drack Cosmopolitan. Jag drack en alkoholfri eftersom jag körde bil, men det var ju själv glaset vi var ute efter. Hehe. Sen gick vi och köpt lite godis och sen till bion. Det var egentligen inte något speciellt med den, men den hade sina roliga stunder. Det var i alla fall en rolig kväll!

onsdag 26 maj 2010

Inte mycket kvar nu!

Idag har jag äntligen visat mina nya gymnastikkunskaper för en av mina lärare. Nu är mellanhoppet och överkastet klart och det är bara ringarna kvar. Dom ska jag träna på i sommar. Jag har upptäckt att det finns ringar i taket på gymmet (det är en gammal gympahall). Perfekt!

Vi är klara med våra studentledda lektioner nu också. Imorgon är det sista färdplaneringen och på måndag åker vi på kanotpaddling till Klarälven i Värmland. Inte mycket kvar nu!

lördag 22 maj 2010

Träning och plugg

Nu var det ett tag sen jag skrev, men jag har inte haft nån lust och jag har inte suttit vid datorn speciellt mycket. I torsdags hade vi seminarium och efter lunch hade vi en massa olika bollsporter/lekar i tre timmar. Det var roligt och jag blev lite solbränd på armarna. På kvällen fick jag med Niklas ut och springa. Det var roligt och jag sprang snabbare än nånsin på min ÖB-runda.

Igår var det plugg hela dagen som gällde och idag var tentan. Den var helt olika den första och jag vet inte riktigt hur det gick idag heller... När jag kom hem satte jag mig på balkongen en stund, men jag blev så rastlös så jag gick ut och gick. 1 timme och 17 minuter blev det, med ett stopp på gymmet i en halvtimme.

Ikväll ska jag nog kolla på Sommarkrysset och sen 27 dresses.

onsdag 19 maj 2010

Inte riktigt rätt färg


Färgen stämde inte riktigt den färg jag trodde att det skulle vara. Det syns inte på mina bilder vilken färg det är egentligen heller. Dom är i alla fall typ neonrosa... Behålla eller skicka tillbaka?

tisdag 18 maj 2010

Balkongdag

Igår var det dags att åka till skolan igen efter en lång helg. Vi skulle haft en häcklöpningslektion först, men när vi kom dit fick vi reda på att läraren vi skulle ha hade suttit fast i Boden med nåt tåg, så hon skulle inte hinna komma dit. Vi flyttade då sista lektionen till den första och då fick vi sluta klockan 15 istället för 17. Vi hade sista danslektionen igår, skönt! Det känns att allting börjar ta slut nu.

I morse var jag morgonpigg och stack ut och sprang halv 8. Det var jätteskönt väder att springa i. Inte för varmt och inte för kallt. Jag sprang 4,7 km på 28 min och 10 sek. Nästa gång hoppas jag komma under 28 minuter.

Idag var jag också i skolan. Vi skulle egentligen haft mångkamp idag, men eftersom vi inte hade häcklöpningen igår, flyttade vi den dit istället. Det var ett mycket bra val och häcklöpningen var skitrolig. Mycket teknik, men det kändes som att man lärde sig ganska mycket i alla fall.

När jag kom hem satte jag mig ute på balkongen och pluggade anatomi ett tag. Sen blev jag sugen på pizza så jag gick först upp till Ica för att jag skulle hämta ut mina nya Converse som hade kommit, men när jag kom dit hade dom inte det. Så det var bara att gå tillbaka tomhänt. När jag hade ätit blev jag trött och sov ute på balkongen en timme ungefär och sen har jag och Niklas suttit här ute och pluggat lite båda två tills nu. Vi har alltså suttit på balkongen hela dagen nästan. Snart börjar det nog bli dags att gå in.

Imorgon är jag ledig!

söndag 16 maj 2010

Löpning och cykling

Idag har jag också gjort en massa bra saker. Det första jag gjorde var att fixa brödet som jag började baka igår (se inlägget före), åt frukost, kollade runt lite på internet sen började jag skriva lite och leta bra referenser till våran kursplan. När jag inte orkade göra det längre stack jag jag ut och sprang, 4,7 km på 29 minuter och 20 sekunder. Det var meningen att jag skulle springa ganska lugnt och det tyckte jag att jag gjorde, men när jag kollade m/km hade jag sprungit 6,14 min/km och det är ganska snabbt för att vara jag. Jag har fått gratis medlemskap på motimate.se i 10 dagar och där har satt upp som målsättning att klara 1 mil på 60 minuter. De sätter då upp ett program som jag ska följa och idag var första passet. Idag var det alltså "lätt jogg 20 minuter", men jag tycker att 20 minuter är lite kort så jag sprang längre. Efter löpning diskade jag och sen började jag plugga lite anatomi.

Nyss kom jag och Niklas hem från en cykeltur på 1,3 mil. Det var skönt, men rätt jobbigt eftersom jag inte har så mycket luft i mina däck och så funkar inte alla växlar. Dags att köpa en ny cykel kanske?

Surdegsbrödsbakning

Igår började jag baka surdeg. Just det här brödet tar ungefär ett dygn att göra. Skålen vi hade var lite för liten så det jäste över lite grann under natten. Det blev gott i alla fall!

lördag 15 maj 2010

Sol!

Idag har jag fått ganska mycket vettigt gjort faktiskt. Jag har legat ute på balkongen och pluggat anatomi i en och en halv timme ungefär och jag har lärt mig hälften av vad som händer när en muskel kontraherar och slappnar av. Plus att ursprung, fäste och funktion sitter kvar rätt bra sen innan. En vecka kvar till omtentan nu!

Jag har tränat också. Tog en lite längre promenad (jag gick i shorts och linne första gången för i år!) till gymmet och på gymmet körde jag biceps, rygg och lite mage på slutet. Efter gymmet städade jag typ hela lägenheten, dammsög och plockade undan lite saker (som inte behöver vara framme som ändå alltid kommer fram igen snart). Så nu är det lite finare här.

fredag 14 maj 2010

GIH-kampen

I tisdags hade vi friidrott och fotboll igen. Det var roligt. Sen började jag han som jag ska ha min lektion med att planera den. Vi kom rätt långt faktiskt och det kändes som att det blev rätt bra.

I onsdags var det dags för GIH-kampen igen. Alltså GIH-Stockholm möter GIH-Örebro och i år var det Stockholms tur att komma hit. Det har aldrig hänt att ett bortalag har vunnit, men i onsdags kändes det lite nervöst till en början. Det ordnade i alla fall upp sig till slut och vi vann med 22-11. Jag var med på innebandy och fotboll och det var skönt att sätta det avgörande målet på innebandy. Fotbollen gick tyvärr inte lika bra.

På kvällen var det fest på Strömpis. Först var det buffé och det är ju alltid farligt eftersom man äter mer än vad man behöver. Vid halv ett åkte vi därifrån ungefär och då åkte vi hem till Jocke och var där till halv tre ungefär. Sen gick vi hem till snälla Lina, som lät mig sova hos henne, och vi somnade ungefär halv fyra. Det blev i alla fall en lyckad dag och kväll.

Det som var dåligt var att jag lyckades glömma minneskortet till kameran i datorn...

måndag 10 maj 2010

En aktiv dag

Idag har det varit en aktiv och lång dag. Jag klev upp 05:45, åkte med tåget som gick 06:41 och första lektionen började 08:15. Först hade vi friidrott och idag var det spjut vi skulle träna på. Det var riktigt roligt när man hade fått till tekniken ganska bra. 10:15 var det dags för fotboll och det var också roligt, vilket inte var speciellt oväntat. Efter lunch hade vi sista lektionen och då var det dans. Idag dansade vi först lite afro och sen street och det även det här var roligt. En rolig dag hel enkelt. Det var en föreläsning om idrottsskador efter dansen också, men jag orkade inte stanna kvar.

Jag har varit sugen på att börja spela fotboll igen ett tag nu och jag ska nog prova att spela lite grann. I alla fall träna lite till att börja med.

söndag 9 maj 2010

Grönt!

Den här dagen har varit rätt seg. Hade tänkt att jag skulle plugga lite grann i alla fall, men än har det inte blivit nåt. Jag har i alla fall fixat cykeln, alltså sågat bort stödet, så nu måste jag köpa ett nytt stöd och sätta fast. Det var inte så mycket luft i mina däck och vi har inte köpt någon pump än så vi tänkte cyklas till ÖB och köpa en, men dom stängde 16:00 så vi hann inte. Det blev i alla fall en lite premiärcykling.

Något som är bra är i alla fall att det börjar bli grönt på träden. Björkarna här är nästan helt täckta med grönt nu. Det här är ingen björk, vet inte riktigt vad det är. Det börjar i alla fall bli
grönt. :)

lördag 8 maj 2010

Shopping

Nu är vi hemma från Örebro igen. Det gick inte så bra för Niklas att köra så jag fick inte gå på IKEA själv, men det gjorde ingenting. Några saker jag hade tänkt köpa fanns inte, så det får vi ta nån annan gång. Jag hittade i alla fall lite saker på stan.


Örebro

Snart tar jag tåget till Örebro, men första ska jag äta lite tacos som blev över från igår. Jag tar tåget för att Niklas skulle vara i Örebro så tidigt och vara kvar till ganska sent. Jag tror inte att jag skulle orka gå på stan så länge. Fast det skulle nog inte vara några problem att gå där så länge. Haha. Det ska bli skönt att gå på IKEA själv också. ;)

fredag 7 maj 2010

Opponering

Idag hade vi opponering på våra lokala kursplaner som vi har gjort. Det gick rätt bra, inte så mycket som vi skulle ändra. Det var det ända vi hade idag, så jag kom hem vid 11. Mycket skönt! Då åkte vi till ÖB och köpte en såg som man kan såga i metall med för att såga bort mitt stöd på cykeln som nån idiot har böjt så att det inte går att trampa. Det går inte att böja tillbaka. Vet inte när vi ska fixa det, på söndag kanske?

Lite senare på kvällen fick jag nåt ryck och började städa lite. Jag flyttade lite grejer så att det skulle se lite mer städat ut och så skruvade jag upp skruvar i garderoben så vi kan hänga påsar med diverse saker i. T.ex. glas som ska slängas. Förut låg det på golvet i garderoben, nånstans, och då blir det bara att vi slänger det i vanliga soporna. Men nu ska det ändras.

För en lite stund sen var vi ut och gick en kort promenad.


Imorgon ska vi åka till Örebro, Niklas ska köra radiostyrd bil-tävling och jag ska gå på stan och på IKEA förhoppningsvis.

torsdag 6 maj 2010

Höjdhopp och rock'n roll

Idag hade vi friidrott och idag var det höjdhopp. Det var faktiskt oväntat roligt och jag lärde mig väldigt mycket som jag inte visste. Sen dansade vi rock'n roll och det var också roligt. Det var något liknande som vi dansade i gymnasiet fast det här var nog roligare ändå. Väldigt jobbigt också. Mina vader är helt slut nu. Man står och hoppar hela tiden, så det tar mycket på vaderna.

Imorgon blir det en kort dag i skolan och sen är det helg!

Daim Summer Dream


Idag när jag var och handlade på Ica såg jag att det fanns en ny Daim. Den här är med päron och mintsmak. Någon som har smakat den? Jag kommer nog att testa en sån i helgen.

onsdag 5 maj 2010

Ingen bra start på veckan

Det här har inte varit någon bra vecka hittills. I måndags fick jag reda på att jag inte klarade anatomitentan och idag var det omorientering som var skitsvår. Svårare än första gången. Ingen klarade idag, men den skulle tydligen ha samma svårighetsgrad som de andra gångerna. Visst. Förra gången hittade jag alla kontrollerna och idag hittade vi två.

Jag känner mig rätt slut i kroppen nu. Vi har en massa praktiska saker i skolan igen nu. Boll, dans och friidrott. Minst ett praktisk varje gång vi är i skolan. På måndag har vi alla tre. Det är för det mesta roligt i alla fall och det blir lite gratisträning.

Anatomitentan känns inte så jättefarlig att göra om. Jag vet exakt vad det är jag inte kan för det hade jag inte pluggat nånting på, i princip, förra gången. Tyvärr. Men jag fattade ingenting av det och det blev aldrig att jag lärde mig det.

Nu ska jag snart lägga mig och läsa Harry Potter!

tisdag 4 maj 2010

Nya Converse!

Har precis köpt dessa på Ellos för 374 kr. Dom kostar 499 kr och så var det ett erbjudande på 25%. Jag hoppas att det är den färgen jag har tänkt att det är.

söndag 2 maj 2010

Min första flygtur





Idag har jag flugit med Niklas för första gången. Det var lite nervöst innan, men inte så mycket som jag trodde att det skulle vara. I luften var det inte heller så farligt som jag tänkt mig. Det var rätt roligt faktiskt. :)

Innebandyavslutning






Igår var det innebandyavslutning. På dagen var det tänkt att vi skulle spela brännboll, men det blåste så mycket så vi gick in i sporthallen och spelade fotbollsbrännboll. Det var roligt ett tag, sen var det några som klagade bara.. Efter det följde jag med Katrin hem och där bytte jag om och sen åt vi. Kött och potatissallad blev det för mig! Vid halv sju började vi gå dit vi skulle vara på kvällen. Det blev i alla fall en rolig kväll!

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek