fredag 31 december 2010

HTC Wildfire

Nu har jag köpt en ny mobil. Kollade på Halebops hemsida igår och dom hade lite mellandagsrea. Hoppas att det blir bra. Den har i alla fall fått bra omdömen. 

torsdag 30 december 2010

Arboga och ljus

Nu är vi framme i Arboga igen och det är inte speciellt varmt här hemma.Därför har vi lite ljusparty här hemma.

onsdag 29 december 2010

19 år

I natt har jag inte sovit speciellt bra. Har svettats och hostat. Har nyss varit iväg och handlat med mamma och snart ska jag ner på stan och äta lunch. Sen ikväll kommer Niklas och så blir det lite kalas för John som fyller 19 år idag.

tisdag 28 december 2010

Innebandy och Gävle

Idag har jag varit en sväng till Gävle och kollat in rean lite. Jag var rätt trött i morse och visste inte riktigt om jag skulle orka, men det gjorde jag. Jag åkte med tåget som gick 8:54 och jag gick härifrån (Knektslätten) till resecentrum. Det var en ganska skön morgonpromenad faktiskt. Det gick rätt segt i början när jag hade kommit fram och jag hittade inte som jag ville ha. Till slut hittade jag ett träningslinne, lite underkläder och en innebandyklubba.

Jag har fortfarande ingen kamera, så bilder på allting kommer senare. En bild på klubban kan jag i alla fall slänga in.

Nu på kvällen har jag varit och tränat innebandy med Söderhamn och det var jäkligt roligt. Det finns en sak som skulle kunna få mig att flytta tillbaka hit, men den är inte tillräckligt stor.

måndag 27 december 2010

Förr och nu

2010


Jag funderade väldigt länge på att lägga ut det här eller inte för jag skäms ganska mycket för bilderna ovanför. Men jag är ändå väldigt nöjd med vad jag lyckats åstadkomma utan att göra allt för stora förändringar i mitt liv. Det jag har ändrat mest är träningen. Jag tränar betydligt mycket mer än vad jag gjorde då och jag tränar också betydligt hårdare och tar i mer än då. Jag måste nog säga att jag äter väldigt  mycket bättre också, i alla fall mindre.

Dåligt

Jag kom ner på stan när det var 40 minuter kvar innan bussen skulle gå till E-Center och då tänkte jag att jag skulle bli tvungen att skynda mig lite. Efter 20 minuter var jag klar med alla affärer jag tänkt gå på... Det var sämre än någonsin på stan nu. Jag åkte i alla fall ut till E-Center och där gick jag först på Dollar Store, köpte lite hårband och bodylotion. Sen gick jag till Team Sportia och kollade lite och sen till Jysk. Där köpte jag två påslakanset. Efter det var det typ 10 minuter tills bussen skulle gå tillbaka. Den kom ungefär 20 minuter sent...

När jag kom hem skottade jag bort lite snö och sen har jag pluggat och kollat på film.

Nu hade jag tänkt lägga ut bilder på det jag köpte, men kameran dog precis...

Fortfarande halvsjuk

Igår kväll mådde jag inte så bra, igen. Hosta och trött. Idag har jag lite hosta och det svider lite i halsen. Så jag får väl fortsätta att vila ett tag till. Jag har i alla fall sovit nästan 11 timmar i natt och det borde ju ha hjälpt lite i alla fall.

Idag ska jag ner på stan en sväng och sen tänkte jag ta bussen ut till E-Center.

söndag 26 december 2010

Julklappar 2010









+ pengar

Julen






Det har varit en rolig jul hittills. I torsdags åkte jag från Alfta till stugan. John kom och hämtade mig. På kvällen spelade vi lite yatzy och jag vann i alla fall en gång av två. På julafton var vi ut en sväng och tog lite enris som sedan blev våran gran för i år. Efter Kalle Anka åt vi mat och vid sex började vi och öppna julklapparna.  Det kommer bilder på julklapparna senare. Vid åtta började vi spela Monopol, som har blivit en jultradition nu. Spelet tog slut vid ett, alltså för dom två som var kvar sist och det var John som vann till slut.

Igår, lite efter fyra, åkte jag och John in till stan och vid fem kom Emelie och hämtade mig och så åkte vi hem till henne och gjorde i ordning oss för lite fest. Det blev tyvärr inga bilder, men jag hoppas att jag kan få några av någon annan sen. Det var i alla fall väldigt trevligt igår.

Snöstorm

Idag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret såg det ut så här. Det ser nästa ännu värre ut just nu. Jag som hade tänkt att jag skulle ut och springa eller liknande idag. Jag har inte tränat nånting sen i måndags och det börjar kännas nu. Men jag ska försöka få till nånting här hemma istället.

tisdag 21 december 2010

Morden i Sandhamn

Nu är vi äntligen framme i Alfta. Eller vi kom fram lite före åtta ungefär. Efter seminariet idag åkte vi till Marieberg och köpte dom sista julklapparna. När vi kom dit kände jag att jag hade ont i huvudet och kände mig lite klen. Sen när vi väl började åka började jag frysa och få ont i hela kroppen och sen var det så hela resan. Det känns lite bättre nu, men jag har fortfarande ont i huvudet och är sjukt trött. Vill inte bli sjuk nu....

Nu ska vi kolla på Morden i Sandhamn.

måndag 20 december 2010

Hälsingland

Kom nyss hem från innebandyträningen. Det blev ingen fys idag. Jag hade sett fram emot det lite grann eftersom det var sista träningen för mig innan jul och nyår. Men jag får väl se till att köra några egna fyspass i Söderhamn. Fast det blir ju aldrig samma sak som när man är flera och kör.

Idag har jag bara slöat och pluggat lite. Läst inför seminariet imorgon. Det är det sista i skolan för den här terminen och efter seminariet imorgon åker vi uppåt. Först åker vi till Alfta och jag är där en eller två dagar för att sen åka vidare till Söderhamn. Det ska blir skönt att komma "hem".

Jag har förresten inte bara slöat, jag har kört det där styrkeyogapasset som jag gjorde igår och så körde jag en annan träningsvideo med Jillian Michaels.

Nu ska jag packa färdigt inför imorgon!

Veckans träning

Måndag: Gym, biceps + rygg + baksida axlar, 35 min
              Crosstrainer, 10 min
              Innebandy, 90 min

Tisdag: Vila

Onsdag: Innebandy, 90 min

Torsdag: Gym, triceps + axlar + bröst, 45min
              Crosstrainer, 20 min
              Innebandy, 70 min

Fredag: Vila

Lördag: Gym, biceps + triceps, 30 min
             Crosstrainer, 30 min

Söndag: Styrkeyoga, 35 min

Totalt: 455 min

söndag 19 december 2010

Styrkeyoga

Städningen är klar och jag har precis kört lite styrkeyoga med Jillian Michaels. Det är så sjukt jobbigt, men det behövs för mig som är så stel. Jag hade tänkt gå ut och springa med jag fick inte så stor lust med det när det snöar och blåser så mycket.


Nu blir det dusch och sen jobb 16-21.

Rocky road


Så här fina "rutor" blev det.
Frågan är om man vågar bjuda på dom här. Gott blev det, men dom ser inte så bra ut.

    * 600 g mörk choklad
    * 2 påsar dumlekola
    * 2 nävar minimarshmallows
    * 3 dl salta jordnötter
    * 1 dl pekannötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad.
Låt chokladen svalna något, blanda därefter i de övriga ingredienserna.
Lägg ett bakplåtspapper på en bricka. Häll ut smeten på papperet, ca 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
När kakan har stelnat, skär upp den i bitar.

Städning på g

Igår försökte jag mig på att göra "Rocky roads". Det gick inte allt för bra. Det blev för mycket fyllning och för lite choklad, så att stelnade lite för fort. Alltså innan jag hann hälla ut det. Jaja, det kommer bild på det senare.

Idag började jag städa det första jag gjorde när jag klev upp och nu har jag fått i mig lite frukost. Två mackor med ägg på och mjölk. Men nu ska jag återgå till städningen.

lördag 18 december 2010

Jobb igen

I morse klev jag upp vid halv nio, kollade på julkalendern och efter det Disneydags. Sen satt jag och slöade lite bara och läste lite tills på måndag. Vid elva gick jag till gymmet och idag blev det ett armpass och crosstrainer 30 minuter. Mycket skönt!

När jag kom hem åt jag två äggmackor och duschade och nyss har jag sovit en stund. Snart bär det av till Kungsör och jobb igen, 16-21. Pengar, pengar, pengar!

fredag 17 december 2010

Mord i sinnet

Det gick bra att jobba och det var ganska roligt faktiskt. Det är roligt med gubbar som säger roliga saker. Hoppas att det blir ungefär lika imorgon, men det är kanske inte så stor chans.

Snart blir det Mord i sinnet!

Pepparkaksfil

Jag har nyss testat pepparkaksfil, eller "fil med smak av pepparkaka" som det står på förpackningen. Det var gott, men det var inte lika gott som pepparkakor.

Tvättning

Idag var det uppstigning klockan sju för tvättning. Har nyss kollat på julkalendern och ätit havregryns- och quinoagröt med äppelmos, kanel och mjölk. Jag säger det igen, det finns verkligen inte mycket som slår frukost.

Idag ska jag läsa en massa och ikväll blir det jobb från 16-21. Känner inte riktigt för det just nu....

torsdag 16 december 2010

Fys

Det blev som sagt fys på innebandyträningen idag också och idag blev det en massa bengrejer igen. Jag som hade tänkt köra ben på gymmet imorgon. Det får bli på lördag eller söndag istället. Imorgon kanske det blir en liten löprunda istället för att få bort lite slaggprodukter.

Nu ska jag kolla på någonting roligt, riktigt vad vet jag inte. Men det brukar alltid finnas något.

Axel, bröst- och tricepspass

Axlar: Kabeldrag åt sidan 10kg 12*1, 12,5kg 10*3
          Hantelpress 7kg 12*2, 10*1
          Fjärilen 5kg 14*3

Triceps: Pushdown 17,5kg 15*1, 22,5kg 10*3
             Smal bänkpress 25kg 12*3
             Tricepspress 10kg 12*3

Bröst: Bänkpress 20kg 15*1, 35kg 7*1, 4*1 (Tänkte helt fel när jag la på vikter, men jag tänkte att det var lika bra att köra på).
          Cablecross 17,5kg 15*1, 20kg 12*2

Criminal minds

Idag klev jag upp vid åtta, kokade ägg, åt frukost och kollade på julkalendern. Sen har jag varit på gymmet. Idag blev det axlar, triceps och bröst och efter det 20 minuter på crosstrainern. När jag kom hem åt jag keso, kesella, banan och kanel och kollade på senaste avsnittet av Criminal minds. Det är ju så bra. Det är en av mina favoritserier.

Senare ikväll blir det innebandyträning igen och idag skulle vi tydligen köra ännu hårdare.

onsdag 15 december 2010

Nya hängare


Idag kom mina hängare som jag beställt från Jotex. Perfekt om man inte vill borra hål i väggen.

Krångel

Det har blivit en massa krångel med mina kurser till  nästa termin. Jag hade tänkt läsa PDI II, alltså andra terminen med pedagogik. Men eftersom jag har två kurser som jag inte har godkänt i än så kommer jag inte upp i den poängen som behövs. Jag har två praktiska saker kvar och det gör så att det fattas 15 hp. Kurserna borde vara mer uppdelade så att inte en sån liten grej gör att man förlorar så många poäng. Jag har i alla fall varit till en studievägledare idag och hon skulle försöka fixa så att jag får dispens. Får jag inte det har jag sökt andra kurser som jag måste ha som "sen anmälan". Det som är mest drygt om jag inte får läsa PDI II är att jag kommer ha en termin där jag inte kommer ha någonting att göra, så jag får vänta ett halvår till innan jag blir klar. Jag hoppas verkligen att jag får dispens.

Frukost

Frukost är lätt den bästa måltiden på hela dagen. Idag blev det jordgubssyoghurt med müsli, en äggmacka och ett ägg.

tisdag 14 december 2010

Trött

Vilken dag. Den ordinarie personalen skulle på någon utbildning eller vad det var idag, så det var bara vikarier i tre timmar. Jag var en av dom som kunde mest just där, men det gick bra i alla fall. Nu är jag rätt trött och ska nog gå och lägga mig snart. Imorgon är det dags för skola igen. Jag vill vara hemma...

Jobb

Vaknade för en liten stund sen och har precis ätit klart frukosten, yoghurt, keso och müsli. Idag ska jag jobba från 12-21, så idag blir det ingen träning. Jag hade tänkt att jag skulle gå dit nu på morgonen men jag känner att behöver vila lite. Just nu sitter jag och skriver upp lite vad Niklas ska handla. Han är i Köping och flyger och då passar han på att handla på Willys.

Nu ska jag kolla på julkalendern som jag missade igår.

måndag 13 december 2010

Inga bilder

Nu är jag hemma från innebandyträningen. Idag blev det fys i 40 minuter och jag kände det på mig när jag åkte dit. Men jag är inte den som säger nej till det. Det är så skönt efteråt.

Nu hade jag tänkt att jag skulle lägga in bilder på kläderna jag beställt, men typ inget av det finns kvar på hemsidan och det blir så dåligt när man knäpper kort själv. Så det blir inga bilder. Nu ska jag prova och se så att allting passar!

Redovisning

Idag har jag varit i skolan. Vi hade muntlig redovisning idag och det gick bra. Fast vi var sist och fick väldigt lite tid på oss. När jag kom fram med tåget till Arboga gick jag till gymmet en sväng och idag blev det rygg + biceps + baksida axlar och lite crosstrainer. Sen kom Niklas med tåget och då gick vi och hämtade bilen! Det känns så skönt att ha den hemma igen. Så ikväll blir det varken tåg eller buss till träningen.

När jag åker till träningen ska jag åka och hämta ett paket från HM. Vissa saker beställde jag den 7 oktober. Det var alltså ett tag sen...

Äntligen!

Nu har vi fått tillbaka bilen!

söndag 12 december 2010

Chilla

Jag har suttit och kollat igenom en massa gamla inlägg nu och jag måste säga att jag saknar Chilla lite grann.

Veckans träning

Måndag: Gym, biceps + rygg + baksida axlar, 30 min
              Crosstrainer, 10 min
              Innebandy, 45 min

Tisdag: Gym, triceps + bröst + axalar, 35 min

Onsdag: Simning, 30 min (Vi badade med laget, körde lite tävlingar och så)

Torsdag: Vila

Fredag: Vila

Lördag: Innebandy, 60 min

Söndag: Gym, ben + mage, 40 min
             Crosstrainer, 20 min

Totalt: 270 min

Det blev inte så mycket träning som jag hade velat den här veckan heller. Mycket pga jobb och att vi inte haft någon bil den här veckan heller. Imorgon hoppas jag verkligen att vi får den!

Tredje advent

Jag har alltså bytt tillbaka till den här bloggen. Allt har blivit bättre på blogspot sen jag använde den förut och det känns bra att byta. Det var så tråkigt med den andra, det gick inte att byta färger eller nåt sånt och det vill jag kunna göra ibland när jag har tröttnat på det gamla.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek