måndag 31 januari 2011

Nybakat

Nybakat bröd är nog bland det godaste som finns!
Published with Blogger-droid v1.6.5

8. Favoritmat

Det här är nog den svåraste hittills. Det finns ju så mycket gott att välja på. Men jag måste säga att kyckling är en favorit. Det går att göra så mycket med det. Man kan ha det i en sallad, steka, koka, ugnssteka. Det går att äta till allt. Till exempel ris, pasta, bulgur, couscous osv. Det går att variera. För att få olika smaker är det bara att välja olika kryddor, det blir nästan en helt annan mat. Sen så är det ju proteinrikt och fettsnålt också, vilket är bra (tycker jag).

 Det här är en favorit: Kyckling marinerad i vitlöksmarinad, potatisgratäng, fetaost och en massa grönsaker.

I mitt kylskåp - Rökt kalkon

Rökt kalkon är bra att ha hemma. Det är proteinrikt och fettsnålt.

Energiinnehållet kan självklart variera lite från märke till märke, men Icas ser ut så här: 

Energiinnehåll/ 100 gram:
110 kcal
Protein: 19 gram
Kolhydrater: 1,5 gram
Fett: 2,5 gram

* Man kan ha det på mackan
* Göra en sallad
* Om man gör omelett är det gott att ha som tillbehör m.m.

Bröllopsskor

I morse var jag uppe tidigt igen. Åkte med 06:41-tåget och det var i tid. Idag var det seminarium från 8:15 - 12:00. Först hade vi om litteraturen vi läst och sen hade vi om fältstudien. Och när vi hade om fältstudien delade vi upp gruppen så ena hälften hade 50 minuter och sen den andra. Jag var först så jag slutade lite tidigare och fick en lite stund på stan. Jag försöker hitta skor tills jag och Niklas ska på bröllop, men jag hittar inga bra. Funderar på att ha skorna jag hade på balen. Jaja, det löser sig nog.

Jag vet i alla fall vad jag ska göra på fältstudien nu. 

Det blev ju inget I mitt kylskåp igår, så det kommer senare idag istället.

söndag 30 januari 2011

Veckans Träning - Vecka 4

Måndag: Innebandy, 90 min

Tisdag: Crosstrainer, 10 min
            Gym, rygg + baksida axlar + biceps, 40 min

Onsdag: Crosstrainer, 25 min
             Innebandy, 60 min (vi körde i 90 minuter, men vi gjorde en samarbetsövning som tog ett tag)

Torsdag: Crosstrainer, 5 min
              Gym, triceps + axlar + bröst, 35 min
              Innebandy, 70 min

Fredag: Powerwalk, 53 min 35 sek

Lördag: Skridskor, 90 min

Söndag: Innebandy, 60 min

Totalt: 539 min

Det har inte blivit så mycket styrketräning den här veckan, men det behövs såna veckor ibland också.

Kvällsmacka

Frökusar (mackan), kalkon, sallad, tomat, gurka och aromat. Mums!

7. Favoritövning

En favorit är fjärilen. Det är en övning för axlarna och den tar verkligen bra. Jag tycker att det är en rolig och effektiv övning. Och det är ju alltid snygg med snygga axlar.

I rymden finns inga känslor

Igår kollade vi på I rymden finns inga känslor. Har ni inte sett den? Se den!

Skjuta upp saker

Har precis ätit frukost. Idag blev det ostkakan som blev över sen i fredags. Mycket gott! Har suttit och kollat runt lite och nu måste jag sätta igång att läsa eftersom jag skjutit upp det... Sen är det dags för match!

lördag 29 januari 2011

Äppelpaj

Testade nyss en äppelpaj som jag hittat nånstans på någon blogg, fast jag har gjort om det lite grann.

2 dl havregryn
ca 2 msk smör
2 tsk dinkelmjöl
1 msk kanel
1 liten banan
1 litet äpple

* Sätt ugnen på 200-225 grader.
* Blanda havregryn, smör, dinkelmjöl och kanel i en skål.
* Skär sedan banan och äpple i skivor och lägg i en ugnsfast form.
* Ha sedan på havregrynsblandningen och sätt i ugnen i ca 20 minuter.
* Servera med vaniljsås eller ett nyttigare alternativ, keso blandat med vaniljkvarg.

6. Mål med träningen

Just nu har jag som mål att bli starkare och gå ner lite i vikt. Eller inte gå ner i vikt egentligen, utan att minska fettprocenten. Just nu kommer jag köra på med styrketräningen för att sedan dra ner lite på styrketräningen och öka konditionsträningen.

Egentligen tränar jag mest för att jag tycker att det roligt och det andra kommer som en bonus!

Soligt och skönt!

Idag när vi kom till Köping var isen helt nyspolad och det var ingen som hade åkt på den. Det är nästan lika bra som att åka i en helt nypistad skidbacke. Först var det lite mulet, men sen tittade solen fram och det blev riktigt varmt och skönt ute. Vi åkte fram och tillbaka (från långsida till långsida) i ca 12-13 minuter och det sög riktigt mycket i benen. Så det får blir veckans benpass den här veckan. För imorgon är det match och det är det kanske inte så smart att köra ett benpass.

När vi kom hem blev det lite mat och fixa i ordning maten tills ikväll (lägga kyckling i marinad). Sen la jag mig i soffan och skulle kolla på Criminal minds. Efter 20 minuter kände jag att jag höll på att somna och så sov jag i typ en halvtimme. Riktigt skönt!

Dags för skridskor igen!

Published with Blogger-droid v1.6.5

fredag 28 januari 2011

Vilka är ni?

Det är ganska många som läser min blogg nu. Mellan 50 och 80 stycken varje dag ungefär. Vilka är ni? Det vore roligt att veta. Jag vet att det nästan aldrig är någon som svarar på såna här saker, men nu när läsarna ökar blir det lite extra roligt att veta.

Ostkaka

500 g keso
2,5 dl mjölk/grädde
0,5 dl mjöl
0,5 dl socker
50 g hackade mandlar
2 ägg

Det här blev sjukt gott och mättande. Fast jag hade inte i några mandlar eller socker och så hade jag i dinkelmjöl. Till hade jag frysta hallon och mango som jag tinade lite innan.

5. Favoritmuskel

Min favorit muskel står mellan två muskler. Ryggen och axlarna. Men jag måste nog välja ryggen till slut. Det är något speciellt med en vältränad rygg. Jag har ingen speciell favoritmuskel i ryggen utan det är helheten som gör det.

Favorit!

Idag har jag rensat klart bland kläderna och nu går det till och med att stänga byrålådan utan att trycka ner tröjorna innan. Jag provade några tröjor som jag inte har velat ha på ett tag för att dom har känts för små, bland annat den på bilden. Min favorit-Winnerbäck-tröja. Nu var det bra och det känns så jäkla bra!

Hittills idag har jag även dammsugit och dammtorkat lite överallt. Det behövdes.

Idag blir det vilodag.

torsdag 27 januari 2011

4. I min träningsväska

 Jag har två träningsväskor. En som jag har när jag går till gymmet och en till innebandyn. Jag börjar med den till gymmet. Jag har alltid med mig vattenflaska, min träningsdagbok som jag skriver upp vikt, reps och antal set i, skor (om jag inte springer dit), träningshandskar och mp3-spelaren. Och en penna såklart!

I innebandyväska finns det betydligt fler saker. Bl.a. vattenflaska, duschgrejer, innebandybollar, hårborste, deo, hårband och skor. Sen finns det även en massa rammel som har hamnat där.

Garderobsrensning

 Idag gick jag ett litet ryck och började städa köket. Torkade ur "skafferihyllorna" och ställde tillbaka allt lite finare än innan. Sen gick jag över till garderoben och nu känns det som att jag inte har några kläder kvar. Nu fick jag plats med allt utan att behöva pressa in det sista plus att det blev lite bättre ordning. Nu ska jag bara försöka hålla det här...

Här är kläderna jag rensat ur. Det blev ganska mycket och då har jag inte rensat ur bland kortärmade tröjor och linnen och sånt än. Det ska jag göra imorgon. Vissa saker ska jag försöka sälja, som till exempel ett par Diesel-jeans som jag köpte förrförra våren, tror jag. Jag kan inte ha dom längre, dom har blivit för stora, annars är det inget fel på dom. En del saker ska slängas och en del ska jag nog ge bort till Röda korset eller liknande.

Spöke

Nu har jag varit på gymmet (jobbet tänkte jag skriva). Jag kom dit vid tio och då tänkte jag att jag skulle få vara ensam, men det fick jag ju inte. Det brukar nästan aldrig vara någon där vid den tiden. Idag var det tre där när jag kom, plus att det kom typ tre till under tiden. Det kändes i alla fall bra idag, speciellt i axlarna. Förutom min högra deltoideus (deltamuskeln) som spökar lite. 

Det är sjukt fint väder idag och det känns inte allt för kallt. Kanske blir en lite promenad sen, men bara kanske.

Proppfullt!

Igår blev det en lång dag. Upp kvart i sex och kom hem halv fem. Då gick jag till gymmet och jag kommer aldrig mer att gå dit den tiden. Det var proppfullt. Så jag körde bara 25 minuter på crosstrainer. Jag tycker inte om när det är så där mycket folk, för då kan jag inte köra som jag vill. Så det blir ett pass idag istället. Sen när jag kom hem åt jag spaghetti och köttfärssås (mums!) och vid kvart i sju var det dags att gå till bussen. Niklas hade möte med flygklubben i Köping så jag hade ingen bil. Kom hem vid halv elva. Dagarna går fort i all fall!

Idag är jag ledig!

onsdag 26 januari 2011

3. Ett fint idrottsminne

Mitt bästa idrottsminne är säsongen 05/06 (tror jag) när jag spelade innebandy med Söderhamns IBF. Den säsongen var så rolig. Allt flöt på och vi förlorade inte många matcher den säsongen. Vi gick upp från division 3 till division 2. Men det absolut bästa den säsongen var DM (Distriktsmästerskapen). Vi gick obesegrade genom hela DM och den kedjan jag spelade i blev kallad för "stjärnfemman". Det vore roligt att uppleva en liknande säsong igen!


Jag har tyvärr inga bilder från den tiden.

Lunchdags

Föreläsningen idag var om VFU:n. Det kändes i alla fall som att jag gjorde rätt i att åka hit. Nu har jag suttit och läst sista texten till seminariet och snart ska jag gå och ha förseminarium. Sen seminarium och sen hem med fyra-tåget och sen blir det nog gymmet. Om jag orkar.. Jag känner mig ganska trött nu i alla fall.

Nu blir det lite lunch!

Bra start på dagen?

Tåget var i tid när jag gick hemifrån, nu är det minst 20 minuter sent... och kallt är det också. Kul start på dagen. Hoppas att den blir battre!
Published with Blogger-droid v1.6.5

tisdag 25 januari 2011

Mobilsaker


I lördags beställde jag och Niklas ett varsitt skal till mobilen och det kom idag. Jag blev väldigt nöjd med det faktiskt! Det ända som är lite dåligt är att det är svårt att trycka på av och på knappen, men det kan ju vara bra också. Så att man inte kommer åt den. 
Jag beställde även en väska så man kan ha mobilen på armen när man är ute och springer till exempel. Väldigt bra!

2. I mina öron när jag tränar

När jag är på gymmet behöver jag inte ha någon speciellt musik, då kör jag på den som kommer ut i högtalarna där. Ska jag stå på crosstrainern eller ut och gå vill jag gärna lyssna på något radioprogram eller en ljudbok och den senaste tiden har jag lyssnat på Christer i P3. Det är roligt och varierande.

Om jag ska ut och springa vill jag ha musik. Nu var det ett tag sen jag sprang men sist jag sprang lyssnade jag på September. Det är lite fart i musiken och den är bra. Jag har fastnat för henne sen hon var med på Så mycket bättre. Men andra artister som funkar bra är Foo Fighters, Robyn, Hardcore Superstar m.fl.

Har ni några tips på låtar/artister som ni tränar till?

Sent igår

Idag blev det en lång sovmorgon. Jag var vaken till kvart i två i natt och kollade på en gammal Beck-film, Mannen på balkongen. Har precis ätit lite frukost, fil, äpple, müsli och ägg. Jag älskar frukost!

Idag blir det en sväng till gymmet och så ska vi handla lite. Jag ska även plugga, har en massa att läsa tills imorgon. Tråkigt..

måndag 24 januari 2011

Bloggutmaning

Jag hittade en sån här lista/utmaning som man ska skriva ett inlägg varje dag och den här handlade om träning, så jag tänkte att det skulle vara roligt. Jag hittade denna lista här.

1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…

Jag har ju precis skrivit nr 1 redan och den kan ni läsa här.
Imorgon kommer nr 2!

7 år!

Idag "firar" jag och Niklas 7 år! Det jag menar med "firar" är att jag åker till skolan vid nio och kommer hem halv sex och Niklas kommer hem typ kvart sex. Klockan sex åker jag till innebandyträningen och kommer hem nån gång efter nio. Vi kommer alltså inte träffas så mycket. Därför firade vi lite med pizza igår.

Magträning

I lördags efter gympasset gick jag hem och körde magträning. Jag testade ett program som fanns i Fitness Magazine och det tog riktigt bra. Jag brukar aldrig få träningsvärk i magen, antagligen för att jag aldrig kör tillräckligt hårt. Men igår hade jag träningsvärk. Skönt!

söndag 23 januari 2011

I mitt kylskåp - Ägg

Ägg finns alltid i mitt kylskåp och jag äter två ägg nästan varje dag. Inte alltid bara till frukost, utan även som mellanmål och då brukar jag äta en banan till för att få lite kolhydrater.

Energiinnehåll/ 100 gram:
141 kcal
Protein: 12,4 gram
Kolhydrater: 0,4 gram
Fett: 10,1 gram

Ägg innehåller även en massa bra vitaminer och mineraler som t.ex. E-vitamin, D-vitamin och selen.

(källa: slv.se)

* Man kan äta det kokt, äta det som det är eller lägga på macka
* Man kan steka det
* Göra äggröror
* Ha i det i gröten för att göra den mer proteinrik osv.

Veckans träning - Vecka 3

Måndag: Gym, rygg + baksida axlar + biceps, 40 min
              Innebandy, 90 min

Tisdag: Vila

Onsdag: Löpning (till och från gymmet) 11 min 45 sek
             Gym, triceps + bröst + axlar, 35 min
             Innebandy, 90 min

Torsdag: Gym, ben, 35 min
              Innebandy, 90  min

Fredag: Vila

Lördag: Gym, biceps + triceps, 20 min
            Magträning hemma, 12 min

Söndag: Skridskor, 80 min
             Innebandy, 60 min

Totalt: 564 min

Skridskor

Idag klev vi upp vid åtta, åt frukost och åkte sedan iväg till Köping och åkte lite skridskor. Det var ganska tomt först, men sen kom det fler och fler. Det blev ingen skridskoåkning igår för det blev inte så bra väder. Idag var det perfekt! Har precis ätit lite tacos (med kyckling istället för köttfärs) och nu ska jag vila och ladda inför matchen. När jag kommer hem från matchen ska vi äta pizza och då kommer även "I mitt kylskåp". Här kan du se förra veckans produkt.

lördag 22 januari 2011

Träningskläder



 När jag nått min målvikt kommer något av detta komma hem till mig!
(Allt är från Stadium)

Mango- och hallonkräm

Igår åt jag det är goda:

Mango, hallon, banan, kvarg och vaniljsocker.

Mixa allting och ät!

Välbehövlig sovmorgon

Det gick bra att jobba igår, men när jag kom hem var jag dödstrött. Eller inte på en gång. Framåt 23:00 började det och då kollade vi på Mord i sinnet och när det var slut la jag mig och slocknade typ på en gång. I morse sov jag typ till 9, så det blev ganska många fler timmar än dom två senaste dagarna. Det var nog välbehövligt.

Idag ska jag en sväng till gymmet och vid 15:00 ska vi åka till Köping och åka lite skridskor. Jag ska nog försöka plugga lite också...

fredag 21 januari 2011

Inställt

Kollade på SJ:s hemsida nyss för att kolla om tåget var i tid. Det var inställt. Kul att vara uppe en timme innan man behöver... Jag åker 7:30 istället.

Idag är det föreläsning och sen första seminariet. Sen hem, sova lite kanske och sen iväg och jobba.

torsdag 20 januari 2011

Operera?

Tandhygienisten ringde för typ en timme sen. Hon sa att tandläkaren ville känna på tänderna (som inte kommit upp än). Det är dom nedre visdomständerna och dom låg tydligen nära någon nerv... Så jag ska dit igen den 10 februari och tycker tandläkaren att jag ska operera bort dom ger han mig en remiss till oralkirurgen.

Någon som opererat bort tänder och vet hur det är?

Inga hål!

Jag hade inga hål den här gången heller! Men däremot lite tandsten, plus att en av mina visdomständer växer lite konstigt så jag fick göra någon specialröntgen för att dom skulle kolla lite extra. Sen skulle dom höra av sig och säga om jag måste operera bort dom/den eller inte... Läskigt. Den där extra röntgenbilden kostade förresten 485 kr extra, tur att jag hade 600 kr i tandvårdsbidrag! Annars hade det blivit över 1000 kr.

När jag var klar hos tandläkaren gick jag till gymmet och körde ett benpass. Tog 70 kg 10 gånger i benpress idag. Har aldrig riktigt vågat prova att lägga på så mycket förut, men idag tänkte jag att jag skulle testa och det gick ju! Jag klara nog mer också.

 När jag kom hem hade äntligen min bok till Kost och näringskursen som jag ska läsa på distans kommit. Så nu blir det läsning. Eller inte nu. Men imorgon.

Visdomstand

Kom hem för en timme sen ungefär och sen dess har jag ätit lunch, kollat på Criminal Minds och borstat tänderna. För snart är det dags att gå till tandläkaren. Vill inte. Men troligen har jag inga hål, eller jag hoppas i alla fall. Jag är lite orolig för min visdomstand som kommer ut bara. Det känns som att den trycker ut tanden bredvid, men det kan vara jag som inbillar mig också.

Efter tandläkaren går jag direkt till gymmet och kör ett benpass!

Tidigt igen...

Tåget är lite försenat idag, men det börjar bli dags att gå snart ändå.

Dagens planer:
* Förseminarium
* Tandläkaren
* Gym
* Innebandyträning

onsdag 19 januari 2011

140

 Fick ett paket från H/M idag (ja, H/M igen). Hade beställt ett till "dra-på-lakan" därifrån och då köpte jag en ny bikini, som jag för övrigt blev väldigt nöjd med. Men eftersom vi har en 140-säng är det svårt att hitta såna här lakan. Det finns bara i den storleken på H/M och IKEA tror jag. Jag är ganska bra på att snurra i sängen och när man har ett vanligt lakan blir det inte så bra. Oftast ligger lakanet nästan i mitten av sängen, vilket inte är speciellt skönt.

Så, rör ni mycket på er i sängen kan jag rekommendera dra-på-lakan.

Axel, bröst- och tricepspass

Idag körde jag axlar, triceps och bröst. Är helt slut i axlarna nu. Armarna också, för den delen. Jag sprang i alla fall till gymmet och det var riktigt skönt. Det är ju så fint väder idag också.

På gymmet körde jag:
Smal bänkpress
Hantelflyes (en arm fram, en arm åt sidan)
Pecdec (bröst)
Pushdowns
Axelpress med hantlar
Kickbacks
Cable cross (bröst)
Fjärilen

När jag kom hem åt jag en makrillmacka och en banan. Det får blir lunchen idag. Nu har jag diskat och ska nu försöka läsa klart texterna till imorgon. Jag har två texter kvar. En på 19 sidor och en på 15, så det är inte så mycket kvar nu. Skönt!

Sovmorgon!

Det var skönt med lite sovmorgon idag, när jag har klivit upp tidigt två dagar. Fick sms om jag kunde jobba idag, jag såg det för sent plus att jag knappast skulle ha hunnit med det idag. Har en massa att läsa till imorgon. Jag ska i alla fall jobba på fredag kväll.

Vid halv elva blir det en sväng till gymmet. Funderar på om jag ska springa dit idag, nu när det är lite barmark.
Näe, nu måste jag sätta igång med läsandet!

tisdag 18 januari 2011

Shoppat!

Igår när jag var på stan kunde jag självklart inte låta bli att gå in på H/M. Jag kollade lite på rean och hittade den här klänningen, 150 kr. Jag har bara haft ett par träningstights och jag har länge tänkt köpa ett par till, så jag slog till på det också, 299 kr. Jag hade en 50 kr-rabatt och så hade jag 20% på det, så det blev lite billigare. Vilket alltid är bra.

Prioriteringar

Idag har jag varit i skolan hela dagen igen. Känner mig ganska slut i huvudet just nu. Det har varit väldigt mycket nytt att ta in. Två föreläsningar på en timme och 45 minuter har vi haft. Det har varit trevligt också. Jag har lärt känna några nya människor och så.

Jag fick i alla fall en trevlig överraskning när jag kom hem. Tidningen som jag prenumererar på hade kommit. Det som är lite synd ärr att jag inte riktigt har tid att läsa den nu. Det finns en massa andra saker som jag "måste" göra. Diska, plugga och så har jag tänkt gå ut och gå en sväng. Promenaden går nog först, sen diska och sen plugga. Tidningen kommer tyvärr sist.

måndag 17 januari 2011

Stockholm marathon

Nu är jag äntligen hemma. Kollar på Stockholm marathon på TV4film. Alltså en gammal Beck-film. Jag vet att jag sett den förut, men jag kommer inte ihåg nånting. Det var nog nån gång när jag var liten.

Idag var det alltså första dagen på en ny kurs, så det var intro-föreläsning och sen ett planeringsseminarium där vi delade in "studiegrupper" och fick lite annan information. Vi slutade vid 16:00 så jag tog 16:56-tåget hem. Tåget var i tid. Hem, äta lite och sen åka igen. Men det är bra med såna dagar ibland också.

Vi ska göra något jag aldrig har gjort förut på den här kursen, fältstudie. Det svåra är att komma på vad man ska göra. Men jag/vi kommer nog på något till slut.

Språk, matematik och sociala praktiker

Nu är jag hemma en stund och ska snart åka iväg på innebandyträning. Jag tror att det här kommer bli en bra kurs. Jag kommer i alla fall ha nytta av den när jag ska skriva C-uppsats sen.

Bra start!

Idag klev jag upp klockan sju, åt en äggmacka och sen bar det iväg till gymmet. Första gången jag är där så tidigt. Det var en till där. Det är alltid skönt när det är lite folk. Sen hem äta en andra frukost eller mellanmål kanske man kan säga också. Och nu sitter jag här och ska snart göra mig i ordning för att åka till Örebro och första föreläsningen på nya kursen. Hoppas att den blir bra. Jag ska nog försöka hinna gå till tatueraren och boka en tid för ifyllning av tatueringen också. Jag fick ju en gratis ifyllning inom ett år och nu är det typ en månad kvar tills det har gått ett år.

Nu ska jag kolla det sista på datorn och sen göra mig klar.

söndag 16 januari 2011

Veckans träning - Vecka 2

Måndag: Skridskor, 60 min
              Innebandy, 90 min

Tisdag: Gym, biceps + rygg + baksida axlar, 40 min

Onsdag: Gym, triceps + axlar, 30 min
             Innebandy, 80 min

Torsdag: Promenad, 40 min
              Innebandy, 90 min

Fredag: Gym, biceps + triceps + mage, 30 min
            Crosstrainer, 15 min

Lördag: Vila

Söndag: Gym, ben, 30 min
             Crosstrainer, 15 min

Totalt: 521 min

I mitt kylskåp - Keso

Keso kan man använda till allt. Jag använder det till mycket i alla fall och det är något som alltid finns i mitt kylskåp.

Energiinnehåll/ 100 g:
90 kcal
Protein: 12 gram
Kolhydrater: 2 gram
Fett: 4 gram

Det finns även alternativ med 1,5% fett.

* Man kan ha det på gröten
* Ett nyttigare alternativ till grädde om man äter t.ex. pannkakor
* Göra plättar av det
* Äta den som den är
* Blanda det med t.ex. äpple eller banan (eller annan valfri frukt) och ha på lite kanel

Ja, det finns mycket att välja på och det är bara att använda fantasin för att komma på nya alternativ.

Enkelt botemedel

Hela dagen igår kände jag mig ganska nere och hade inte lust att göra nånting och jag kände likadant i morse. Jag gick i alla fall till gymmet vid 11 och genast när jag började passet så försvann "olust"-känslan. Det är så skönt att veta att det finns ett enkelt "botemedel". Så känner du dig deppig någon dag gå ut och gå en stund eller något annat. Det kan hjälpa.

Idag körde jag ett benpass och sen 15 minuter crosstrainer. När jag kom hem åt jag tacos (tredje dagen i rad, men det kan man ju inte äta för mycket av).

Jag hade tänkt att jag skulle åka skidor idag, men det är så tråkigt väder så det får vänta.

lördag 15 januari 2011

I mitt (vårt) kylskåp

Vårat kylskåp är ganska fullt just nu. Vilket givetvis är bra. Det finns ganska mycket gott att välja på. Fast det finns även många saker som jag inte äter här inne. Till exempel Fruktsodan och sylt äter jag inte heller speciellt ofta. Det finns ganska många saker som har stått där länge och som inte används så ofta. Till exempel det som står i dörren.

Det jag vill komma fram till är att jag tänker börja med att skriva om en sak som finns i mitt kylskåp varje söndag, tror jag att det blir, och skriva vad jag använder det till och vad man mer kan använda det till. Hoppas att jag kommer ihåg det bara.

Lidl

Idag har vi varit en sväng till Lidl och handlat lite. Jag hade hört/läst att det var billig kvarg där och så var det. 9:90 för 500 gram. På Ica kostar 250 gram lika mycket. Så jag köpte två naturella och en med smak av jordgubb, som jag kanske kan ha som "godis" ikväll. Testade även deras keso. Tror nog att jag kommer köpa såna här saker på Lidl hädanefter.

fredag 14 januari 2011

Nyttigare chokladbollar


Har precis gjort en halv sats av dessa chokladbollar. Dom står just nu i kylen och blir lite hårdare. Smakade lite på smeten och det kändes lovande. Dock inte lika goda som "riktiga" chokladbollar.


DU BEHÖVER:
——————

  • 2½ dl kvarg/kesella (1 %)
  • 1 skopa proteinpulver med chokladsmak
  • Havregryn
  • Kokosflingor
  • Sötningsmedel efter smak
  • Kakao efter smak
  • Ev. mörk choklad 86 eller 70 %
Blanda kvargen med chokladpulvret och släng därefter i havregryn tills konsistensen blir lagom. Ha eventuellt i lite mer kakao om du vill ha mer chokladsmak. Gör små bollar av smeten och rulla de sedan i kokosflingor eller kakao.  Låt stå kallt någon timme innan servering. Lika lätt som chokladbollar fast väldigt mycket nyttigare och fullproppat med proteiner!

Om du nu vill lyxa till bollarna lite ytterligare kan du doppa ner dom i smält choklad (86% eller 70%), sedan stoppa in i kylen innan servering…

Receptet kommer från http://candydarling.shapemeup.se

Crosstrainer

Det blev ingen morgonpromenad i morse. Jag hade verkligen ingen lust alls, så jag låg kvar i sängen en stund till. När jag klev upp började jag städa lite och sen kunde jag inte sluta, så lite efter tio åt jag frukost. Sen satt jag och letade upp några texter till kursen som börjar på måndag. Det är väldigt många, fast vi ska läsa några sidor i varje bara.

Vid tolv gick jag ner med tvätten och sen gick jag till gymmet. Idag blev det biceps, triceps och lite mage och på slutet körde jag 15 minuter crosstrainer. Det har jag inte gjort sen före jul, så det var skönt att komma igång med det igen. Sen gick jag och handlade lite till tacosen ikväll!

torsdag 13 januari 2011

Topphälsa

Idag var det en rolig träning. Vi var 15 stycken och det var ett bra tag sen vi var så många. Jag hoppas verkligen att det håller i sig. När jag kom hem åt jag havregryn- och quinoagröt med keso och kanel på och ett äpple. Så nu är jag mätt.

Imorgon blir det nog en morgonpromenad, om det inte är allt för kallt. Vilket det inte ser ut som att det ska vara. Så det blir nog sängen snart. Jag ska antingen läsa tidningen Topphälsa eller kolla på Criminal Minds.

Promenad

Det blev en liten promenad i alla fall. Ingen ansträngande promenad. Det är ju så fint väder, så det känns dumt att sitta inne hela dagen.

(Jag måste verkligen klippa mig snart...)

Vilodag?

Idag hade jag tänkt ta en vilodag, men så kom jag på när jag vaknade att det är ju innebandyträning idag. Men det får i alla fall bli vila från allt annat. Det vill säga gymmet. Har suttit och kollat runt lite på internet nu och ska snart äta lite frukost. Sitter och väntar på att äggen ska bli kalla. Det är ju så mycket godare då!

Så idag ska jag inte göra nånting alls, förutom att diska kanske. Disken verkar aldrig försvinna...

onsdag 12 januari 2011

Pannbiff

Seminariet gick som sagt bra. Vi fick även tillbaka en annan uppgift vi gjort tidigare och jag fick en liten komplettering som jag fixade direkt när jag kom hem. Så nu tror jag att allt med den specialpedagogiken ska vara klart.

Körde ett axel- och tricepspass på gymmet. Tänkte lägga in lite mage också, men det är ju så tråkigt att träna magen så det får vänta till nästa pass. När jag kom hem från gymmet fixade jag som sagt kompletteringen och sen har jag kollat på Criminal Minds och sovit i en halvtimme ungefär. För en lite stund sen åt vi mat och idag blev det pannbiff, potatis, morötter och sås.

Det är sen innebandyträning idag, den börjar halv 9. Det är lite segt, men det går ganska bra när man inte ska göra nåt speciellt imorgon.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek