torsdag 30 juni 2011

Jobb

Idag har jag jobbar 7 - 15 och det känns. Hade svårt att somna igår. Varmt. Massa ljud utanför. Sent. Måste sova. Ja, massa saker. Direkt efter jobbet åkte jag och handlade lite och sen hem och la mig på soffan och sov i typ en halvtimme.

Kom nyss hem från en powerwalk på 45 minuter. Hade egentligen lust att springa men jag kände att jag behövde ta det lite lugnt idag. Jag har kört ganska hårt de tre senaste dagarna. Imorgon är det jobb 8 - 16 som gäller och sen är jag ledig i helgen.

onsdag 29 juni 2011

Maxpuls uppnådd?

Det blev backintervaller och jag tror nog att jag kan ha uppnått min maxpuls för en gångs skull? Det borde kunna stämma. Eller?

Växter på balkongen




Det blev ett pass på gymmet, armar blev det idag. Nu sitter jag här och laddar för tränings med innebandy. Det blir nog jobbigt idag...

Morgonpromenad - check!

Idag blev det en halvtimmes morgonpromenad och nu sitter jag och mumsar i mig frukosten. Yoghurt med smak av vanlij, äpple och kanel, keso, psyllium- och linfrön, jordgubbar och blandade nötter och torkade frukter och bär. Frukost är helt klart det bästa på hela dagen!

Igår var jag på gymmet för första gången på tre veckor och jäklar vad roligt det var. Det blev ett skönt ryggpass och idag har jag träningsvärk. Får se om det blir en sväng dit idag också!

tisdag 28 juni 2011

Löpar/träningskjol


Något som blir allt vanligare på träningsklädeshemsidorna är löpar/träningskjolar. Jag tror inte att jag skulle gilla att springa i det. Blir det inte fladdrigt? Någon som provat? Hur var det i såna fall?

Wiggle

Är sjukt sugen på att köpa dessa från Wiggle. Gratis frakt från England!

Fotbollstittande från balkongen

Published with Blogger-droid v1.7.1

lördag 25 juni 2011

Resemellanmål

Published with Blogger-droid v1.7.1

Midsommarafton



Det var en mycket trevlig kväll igår, med god mat, kubbspel, Med andra ord, massa prat och till slut en sväng på krogen. Om en timme åker jag tillbaka till Arboga och jag får äntligen träffa Niklas igen!

torsdag 23 juni 2011

onsdag 22 juni 2011

Två veckor har snart gått

Idag klev jag upp vid halv nio, åt frukost och sen satt jag och slöade lite vid datorn och tv:n. Vid elva hoppade jag upp på mammas cykel (vill ha den!) och cyklade in till stan. Jag höll ett ganska bra tempo, utom i uppförsbackarna då jag var tvungen att stå upp, för då åkte väskan fram och var i vägen. 1,3 mil blev det i alla fall. För man är ju tvungen att åka över Vågbro eftersom Forsbackabron är avstängd.

Hemma blev det en snabb dusch och sen ner på stan och äta lunch med Emelie. Det blev två kulor glass också. Sen gick jag på systemet med mamma och sen åkte vi till E-Center och handlade.

Vid fem åkte vi till Malin och hälsade på. Vid åtta var vi hemma igen och då stack jag ut och körde intervaller och den här gången körde jag i backe, ca 30 x 25 m. Det kändes att det tog mer den här gången. Skönt!

På lördag åker jag tillbaka till Arboga igen. Dom här två veckorna har gått alldeles för fort, på ett sätt. Bra att det gått fort eftersom Niklas varit i Arboga hela tiden, men dåligt för att jag tycker om att vara här. Jag längtar till gymmet också!

tisdag 21 juni 2011

Rågfrallor med russin


Smör + olja (vet inte riktigt hur mycket för det fanns inte så mycket smör kvar, därför hade jag i lite olja också)
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk sirap
2 dl russin
1 msk farinsocker
1 ägg till pensling
5 dl rågmjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl + lite till vetemjöl special
Havregryn + quinoa att strö på

Gör så här:
  • Smält smör och ha i mjölken. Värm tills det blir fingervamt. (Jag var inte så noga med detta)
  • Smula jästen i en bunke. Ha i lite av vätskan och rör ut jästen och ha sedan i resten.
  • Blanda i sirap, salt och russin
  • Häll i mjölet, spara lite till utbakningen. 
  • Jäs degen i 90 minuter
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen, forma till rulle och dela i ca 15 delar, rulla till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper att jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter
  • Pensla med ägg och strö över havregryn + quinoa
  • Grädda på 225 grader i ca 15 minuter

Här hittar du det ursprungliga receptet. 

Rabarberkräm och löpning


 Försökte göra ett inlägg från mobilen när krämen var klar (innan jag sprang) men det ville inte riktigt fungera, så vi får väl se om det kommer in senare. Jag har i alla fall gjort rabarberkräm idag och den blev riktigt god måste jag säga. Gott efter en skön springtur.


Idag blev det 5 km och maxlöpning i uppförsbackarna (order från tränare ;) ) och jag tror inte jag sprungit så fort förut. Tiden blev i alla fall 28:20, vilket betyder 5:40/km. Jag är nöjd! Fick bara lite ont sista kilometern. Fast det känns som att mitt mål att springa 5 km på 25 minuter är ganska långt borta...

söndag 19 juni 2011

Under armour

UNDER ARMOUR HEATGEAR TIGHT

Har beställt  nya träningstights från Stadium, som man snälla mamma betalar!

Veckans träning - Vecka 24

Måndag: Löpning, 5 km

Tisdag: Powerwalk, 4,5 km

Onsdag: Intervaller, 30 x 25 m, hopp + styrkeövningar

Torsdag: Powerwalk, 3,8 km

Fredag: Löpning, 8 km

Lördag: Vila

Söndag: Löpning, 6 km

Helt okej vecka. Börjar sakna gymmet lite!

fredag 17 juni 2011

8 km

Published with Blogger-droid v1.7.1

Idag blev det en runda på 8 km, men det gick lite tungt. Tror det beror på att jag var lite seg i benen efter cirkelträningen i onsdags. Jag tog mig runt och sprang hela tiden i alla fall. 

Nu ska jag snart ner på stan och på systemet. Ikväll blir det vinkväll med några av mina bästa!

 

onsdag 15 juni 2011

Cirkelträning

I morse när jag vaknade ösregnade det verkligen och det såg inte ut som att det skulle sluta. Vid tolv hade det slutat och jag stack iväg och körde intervaller på en väg i skogen. 30 x 25 m blev det. Efter det körde jag lite hoppövningar som vi kört under försäsongsträningen och en gick jag hem. När jag kom hem körde jag ett träningsprogram som fanns i Topphälsa som jag (mamma) köpte igår. Så nu är jag skönt trött och mör i kroppen!

Tävling!

Jag är med och tävlar om att vinna en sån här smart matlåda. Det är inbyggd kylklamp. Perfekt att ta med när jag åker till skolan!

Tävlingen finns på Hälsonötens blogg och produkten kommer från Mika Design.

måndag 13 juni 2011

Sköna dagar



Det har varit riktigt skönt ute i stugan. Igår var det jättevarmt halva dagen och helt plötsligt blev det jättekallt. Det var ca 20 grader när vi åkte in till stan och 20 minuter senare var det bara 15.

I lördags blev det lite löpning, det kändes riktigt bra då. Jag hade nog kunnat tagit i lite till. I morse blev det också löpning, i spöregn. Det var skönt med en varm dusch efteråt. Jag har även varit hos Martina med Emelie idag och ätit lunch och fikat. Det var roligt och trevligt! Imorgon får vi se vad jag hittar på.

lördag 11 juni 2011

fredag 10 juni 2011

Årets första jordgubbar med mjölk

Published with Blogger-droid v1.6.9

torsdag 9 juni 2011

Norrut

Idag åker vi norrut och jag kommer troligen inte att skriva speciellt mycket då heller. Jag kommer prioritera andra saker då. Det kommer säkert nåt inlägg, men inte varje dag.

Ha en bra dag!

måndag 6 juni 2011

Slappdag


Det gick inte jättebra på cupen, men det har varit väldigt roligt. Vi vann två matcher och förlorade tre.

Idag har jag bara tagit det lugnt och inte gjort något speciellt. Har legat på balkongen och handlat lite. Snart blir det en tur på inlinesen och senare ska vi kolla på SOS - Sällskapsresan.

söndag 5 juni 2011

Hemma!

Nu är jag hemma från cupen, eller jag kom hem vid sex. Det kommer lite mer uppdateringar imorgon!

onsdag 1 juni 2011

Pretty little liars

Har börjat kolla på en ny serie och jag tycker att den är bra faktiskt. Kanal 5 har en bra beskrivning på serien: Serien bjussar på en blandning av glamour och dödliga intriger. 4 highschool-tjejer, som ser i princip exakt likadana ut, var bästa vänner men har glidit ifrån varandra sedan deras femte vän mystiskt försvunnit. På ytan ser allt lyckligt och lyxigt ut men under ytan gror hemligheterna och lögnerna. Mystiska meddelanden från den försvunna tjejen börjar dyka upp och det blir uppenbart att det finns en stor fet hund begraven någonstans. 



Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek