lördag 30 juli 2011

Försenad 7,5-årsfirning

Idag har jag jobbat 7 - 16 och idag hade vi bestämt att vi skulle gå på restaurang och fira vår 7,5 årsdag. Så efter jobbet blev det dusch och sen gick vi iväg. Mycket gott var det!


Jag åt grillmix och det bestod av fläskfilé, nån köttfärsbiff, lammracks och kyckling. Sen var det även lite grönsaker, tzatsiki och klyftpotatis till. Senare blir det efterrätt i form av Noggerglass.

fredag 29 juli 2011

Morgonpromenad


Idag blev det en liten morgonpromenad innan jobbet, ca 45 minuter. Vilket är längre än jag vanligtvis brukar gå på morgnarna. Nu blir det en lite frukost och sen jobb 8 - 16.

torsdag 28 juli 2011

Morgonlöpning

 Svettiga ben efter löpningen

Kom nyss hem från löptur. Mina ben var väldigt sega och trötta idag. Det beror nog på innebandyn igår. Nu blir det dusch, sen frukost och sen jobb 12 - 21.

tisdag 26 juli 2011

Abborre till middag


Idag blir det abborre och mos till middag.
Published with Blogger-droid v1.7.4

söndag 24 juli 2011

Storabborren

Största abborren jag fått!
Published with Blogger-droid v1.7.2

fredag 22 juli 2011

Åska och regn

I morse vaknade jag av att det spöregnade och åskade. Då vill man ju bara ligga kvar i sängen hela dagen, men det får man inte. Snart dags för jobb, 8 - 16, sen bär det iväg till Los.
Published with Blogger-droid v1.7.2

torsdag 21 juli 2011

Morgonträning!

Morgonträning är nog bland det bästa som finns! Idag blev det en lite kortare morgonpromenad till gymmet och där blev det ett ryggpass. Det kändes riktigt bra förutom att jag får så ont i händerna. Måste nog börja använda handskarna igen.


När jag kom hem blev det frukost, som jag nyss ätit. Havregrynsgröt, men lite havrekli och psylliumfrön som jag kokade och hade sen på mjölk, jordgubbar, pumpafrön och blandade nötter och torkad frukt/bär. Det blev sjukt gott! Det finns så mycket olika variationer man kan göra till frukost, men det är lätt att fastna i samma. Jag ska försöka variera mig lite mer.

Senare idag är dags för jobb, 12 - 21.

onsdag 20 juli 2011

Nike Moto 8

Mina nya skor! 890 kr på Intersport, 1200 från början. Fast jag ska inte börja använda dom än, inte att springa i alla fall. Jag ska försöka hålla dom fina så att jag kan ha dom till vardags. Till exempel när vi ska gå omkring i Prag. Då känns det som att det är bra att ha bra skor på fötterna. Det märkte jag när vi var i London sist. Supersköna i alla fall!

Betydligt bättre!

Idag jobbade jag bara 7 - 12. Mycket skönt! När jag slutade åkte jag en sväng till Tuna Park och kollade lite. Hittade ett par nya springskor (bild kommer senare), en tröja och ett par springstrumpor.

Kom nyss hem från en springtur. Idag var det intervaller som stod på schemat. Så här såg det ut:

Uppvärmning 2km


Stegringslopp 3x80m med lugn gång tillbaka. Tänk på tekniken, avslappnad


3x5min 2 min vila. Fart kring 5:00 - 5:20 min/km + 3min med fart på 4:55 - 5:05 min/km


Nedjogg 2km

Man ska, enligt schemat jag går efter, även köra lite styrka efter sista intervallen, men det struntar jag i. Jag kör ju ändå på gymmet och lite hemma ibland ändå.

Nu har jag fått i mig lite mat, snart blir det dusch en sen blir det nog tv:n resten av kvällen. Just ja, tvätten också...

tisdag 19 juli 2011

Chokladrutor/kussimurror

Dom blev väldigt goda!

Åkte till Köping en sväng för att kolla lite på Inter Sports rea, vilket var en stor besvikelse. Det fanns nästan ingenting. Handlade lite på Willys och åkte hem igen. Vid halv fem stack jag ut och sprang vilket också blev en besvikelse. Efter två kilometer fick jag ont (typ håll, fast ännu ondare) så jag fick gå resten. Eller egentligen skulle jag ha sprungit 8 km, men det blev bara 4,5. Tycker verkligen inte om när det inte blir som jag vill. Usch! 

När jag kom hem och öppnade dörren låg i alla fall nya Fitness Magazine där vilket i alla fall var roligt. Nu ska jag bara slappa resten av kvällen.

Morgonpromenad och gym


Idag blev det en morgonpromenad och gym på morgonen. Gick upp vid halv åtta och åtta gick jag iväg. Efter gymmet gick jag en sväng till Ica och köpte mackor och jordgubbar och jordgubbarna var sjukt goda idag! Sen blev det frukost. Vaniljyoghurt (med äkta vanilj i), jordgubbar, linfrön, pumpafrön och blandade nötter och bär/frukter. Nu håller jag på och bakar chokladrutor/kussimurror. Resultat kommer senare!

söndag 17 juli 2011

Veckans träning - Vecka 28

Måndag: Löpning, 6,55 km
              Innebandy

Tisdag: Morgonpromenad
            Ben + mage
            Innebandy

Onsdag: Armar + bröst

Torsdag: Promenad

Fredag: Skogspromenad

Lördag: Löpning - intervaller
             Cykling

Söndag: Rygg + axlar + mage

Den här veckan känns det som att jag har hunnit med mycket. Både torsdag och fredag kan man säga att jag vilat. Promenaderna har inte varit särskilt ansträngande, utan har mest varit i "uppmjuknings"-syfte. Nu är det bara att fortsätta köra på, för just nu är det sjukt kul att träna!

Grötfrukost


Idag blev det gröt till frukost. Jag gjorde den på 1 dl mjölk, 1,5 dl vatten, 2 msk mannagryn och 1,5 msk havrekli. På gröten hade jag blåbär, hallon, mango, banan, keso och mjölk. Mycket gott blev det!

Nu ska jag byta om och sen bär det av till gymmet!

lördag 16 juli 2011

Cykeltur och löpning

Igår jobbade jag mellan 7:30 - 16:00 och klockan sex var det tänkt att det skulle vara träning. Jag hade gått runt och gruvat mig för träningen halva dagen och hade ingen lust över huvudtaget. När klockan var fyra och jag var på väg och skulle byta om kollade jag på mobilen och såg att träningen var inställd. Det kändes riktigt skönt. Det blev i alla fall en långpromenad med Niklas. Vi gick runt lite i skogen och helt plötsligt såg jag något som rörde sig och det var tre grävlingar. Ganska coolt, fast läskigt också.


Idag har jag varit ledig och hade lite sovmorgon i morse. Vid tolv stack jag iväg ut och sprang. Idag var det intervaller som gällde. Det gick rätt bra. Sen hem och handla och sen stack vi iväg på en cykeltur på 38,5 km. Så nu blir det mys hela kvällen.







torsdag 14 juli 2011

Fläskfilé med ugnstekt potatis

Idag var det dags för jobb igen, 7 - 16. Det gick väldigt fort idag. Det känns som att jag har gjort nånting hela tiden, annars kan det bli väldigt mycket sitta ibland. Vi var bland annat upp till Pressbyrån och köpte mjukglass åt två av dom som bor där.

När jag kom hem satte jag igång med maten direkt och idag blev det fläskfilé med ugnsstekt potatis, beasås och grönsaker. Mycket gott!

Idag har jag en riktig vilodag, förutom en lugn promenad nyss. Jag har sån träningsvärk i framsidan av låren så jag tänkte att en promenad skulle vara bra för att få träningsvärken. Just nu känns det bättre i alla fall.

tisdag 12 juli 2011

Prison break och frukost

Det blev en morgonpromenad på ca 35 minuter och nu har jag ätit en god frukost och kollat på Prison break. Det är faktiskt väldigt bra. Jag har alltid varit lite skeptisk mot det, men jag tänkte att jag skulle ge det en chans eftersom jag ville ha en ny serie att kolla på.

Nu sitter jag och slökollar lite på Doctors på fyran och om ett tag blir det ett pass på gymmet. Kanske ska köra ben idag? Det har jag inte gjort på evigheter.

Dags för morgonpromenad!

Published with Blogger-droid v1.7.2

måndag 11 juli 2011

Banancheesecake med jordgubbar


I lördags gjorde jag i ordning den här cheesecaken och igår åt vi den som efterrätt. Den var inte speciellt svår att göra och det är ju alltid bra. Den smakade nästan lite för mycket banan, så om jag gör den en gång till kommer jag nog ha i lite mindre. Men den var helt klart god! Det passade väldigt bra med jordgubbar till.

söndag 10 juli 2011

Veckans träning - Vecka 27

Måndag: Innebandy

Tisdag: Rygg
            Löpning, 4,7 km

Onsdag: Försäsongsträning (Massa löpning)

Torsdag: Morgonpromenad
              Armar + Bröst
              Löpning (Intervaller)

Fredag: Morgonpromenad
            Axlar + Mage

Lördag: Vila

Söndag: Löpning, 5 km
            
 Jag är riktigt nöjd med den här veckan. Det har blivit några morgonpromenader, vilket är bra. Orkar inte gå när jag börjar sju eller halv åtta, det blir lite väl tidigt. Så jag passar på när jag är ledig eller jobbar kväll. Gymmet har också känts riktigt bra. Jag har fått till riktigt bra pass, hade till och med träningsvärk i magen vilket jag brukar ha svårt att få. Nu är det bara att köra på och försöka få till kosten lite bättre än den sett ut i helgen!

PB på 5 km!

Nu har jag jobbat färdigt för den här helgen och nu är jag ledig i tre dagar, om inte någon blir sjuk för då kommer dom säkert ringa till mig. Det är väl bra på ett sätt. Ringer dom imorgon vill jag nog vara ledig i alla fall.

Kom nyss hem från en springtur och det blev PB på 5 km. 27:27 min, vilket innebär 5:29 min/km. Jag kommer sakta men säkert närmare mitt mål på 5 min/km på 5 km, alltså 25 minuter.

Imorgon är det 10 veckor kvar till tjejmilen och då börjar jag på en träningsprogram inför det. Det är ett program för att kunna springa 1 mil på 50 minuter. Just nu är jag ganska långt ifrån det, men jag vill sätta ribban lite högre.

Snart blir det lite tacos och senare ikväll cheesecake som jag gjorde igår.

(Inte så bra bild, men jag orkade inte stänga fönstret och en dålig bild är bättre än ingen. Kanske?) 

lördag 9 juli 2011

Fisksoppa

Idag testade jag Keldas fisksoppa och jag hade inte så stora förväntningar, men den var väldigt god. Jag slängde även i lite torsk och åt två mackor till. Mycket gott och det höll mig mätt länge!

Jobbhelg

Det har blivit lite dåligt uppdaterat de senaste dagarna, men jag blir så omotiverad till att skriva när jag inte knäpper några bilder. Jag/vi måste köpa en ny kamera snart. Det är så tråkigt att knäppa med mobilen och jag orkar inte knäppa med den stora kameran varje gång. Det skulle bli mycket smidigare med en mindre. Det blir nog snart, förhoppningsvis.

I helgen jobbar jag. Igår 12 - 20:30, idag 7:30 - 12 + 16 - 20:30 och imorgon 7:30 - 16. Sen är jag ledig i tre dagar. Skönt!

Jag ska bättra mig på bildfronten!

torsdag 7 juli 2011

Intervaller

Idag har jag hunnit med mycket. Klev upp strax före åtta, gick ner och hängde tvätt och satte igång två nya maskiner. Sen blev det en morgonpromenad på ca 30 minuter. Inte så långt, men det går så sakta att gå nu så det blir lite långtråkigt. Efter det blev det frukost och sen städning. Det har även blivit ett pass på gymmet. Jag tvekade mycket om jag skulle gå dit eller inte för jag kände mig trött, men jag blev sugen och idag blev det bröst och armar. Det kändes riktigt bra idag och jag hoppas på träningsvärk imorgon.




Nu på kvällen testade jag ett intervallpass som mamma testat förut. Så här såg det ut:

5 min gång (50% av maxpuls)
2 min jogg (60 - 70%)
1 min fort (70 - 80 %)
3 min jogg
2 min fort
20 sek spurt (80 - 90%)
3 min jogg
2 min fort
20 sek spurt
2 min jogg
20 sek spurt
3 min jogg
2 min fort
20 sek spurt
3 min jogg
3 min gång

Jag körde 30 sekunder spurt på de flesta och så joggade jag i början istället för att gå. Det var roligt att testa något nytt och tiden gick fort när jag sprang. Det gör oftast det när man springer intervaller.

Bilder från Leksand Sommarland














Tyvärr blev det inga bilder under badandet och efter badandet, men det var en väldigt rolig dag i alla fall!

onsdag 6 juli 2011

Gott!

Published with Blogger-droid v1.7.1

Idag har det varit en lång dag igen. Upp klockan sex, jobba sju - fyra och sen träning sex till halv åtta ungefär. Har nyss ätit en äggmacka, yoghurt med kvarg, jordgubbar, pumpafrön, linfrön, och blandade nötter och torkad frukt. Mycket gott!

Imorgon är jag ledig!

tisdag 5 juli 2011

Veckans träning - Vecka 26

Måndag: Försäsongsträning (Mest styrkegrejer)

Tisdag: Morgonpromenad
           Gym, rygg
           Cykling

Onsdag: Morgonpromenad
             Gym, armar
             Försäsongsträning (Backträning)

Torsdag: Powerwalk

Fredag: Innebandy

Lördag: Fotboll
            Gym, axlar + mage

Söndag: Sprang runt på Leksand sommarland hela dagen

Skönt att komma igång på gymmet igen efter två, nästan tre, veckors uppehåll. Det känns som en bra träningsvecka. Det som saknas är löpningen, men det ska bli bättre vecka 27!

lördag 2 juli 2011

Kvällsgym

Den här fina fjärilen satt i vårt trapphus idag.

 Det gick ju inte allt för bra på fotbollen idag, men det var i alla fall roligt. Jag kom hem runt sex och då blev det lite mat, tacos. Samma som lunchen, men tacos kan man nästan aldrig få för mycket av. Sen sa Niklas att han var sugen på att cykla, men jag kände att mina ben inte riktigt orkade det så jag tog en sväng till gymmet. Första gången jag gör det så sent på en lördag. Men varför inte? Det var tomt, vilket är skönt. Man behöver inte tänka på att man måste vänta på någon maskin eller något annat. Det blev i alla fall axlar och mage idag.

Imorgon åker vi till Leksand sommarland!

Vad har jag gett mig in på?

Igår var jobb hela dagen, 8 - 16, sen träning 18:00. Jag kände mig lite borta på träningen igår, helt slut i huvudet efter jobbet. Det blir väl så i början, innan jag vant mig. Efter träningen åkte jag och Niklas och badade och åt jordgubbar, chips och lite melon vid Skillinge. Mysigt! Sen åkte vi hem och kollade på Morden i Midsomer och sen var vi så trötta så vi gick och la oss. Klockan var i och för sig lite efter 23 också.

Igår fick jag förresten min Tjejmilen tröja, se förra inlägget.

Idag ska jag vara med på en mixcup i fotboll. Vi får se hur det går. Det var ju ett tag sen jag spelade fotboll nu.  Det ska bli roligt i alla fall!

fredag 1 juli 2011

Tjejmilen 2011

Published with Blogger-droid v1.7.1

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek