tisdag 29 november 2011

Färdigtränad

Strax efter sju började jag gå mot tandläkaren, när jag kommit ungefär halvvägs ringde mobilen. Det var från Folktandvården. Min tandläkare hade blivit sjuk. Åh nej, tänkte jag. Men det blev bara framflyttat till klockan elva. Jag hade träningsgrejer med mig eftersom jag tänkte gå till gymmet efteråt, men nu blev det innan istället. Inte varje dag man är på gymmet halv åtta.


Efter gymmet fick jag lust att ta en löptur, så så jag kom ganska nyss hem. Usch vad det är jobbigt att springa nu. Det går inte alls lika bra som i somras... Då sprang jag i och för sig tre gånger i veckan, nu blir det knappt en. Det är ju svårt att hinna med allt...


Nu blir det dusch och sen tandläkaren!

måndag 28 november 2011

Ökning!

Måndag igen. Idag är jag hemma och ska plugga, vilket jag inte riktigt har börjat med än. Jag ska. Snart.

Nu har jag i alla fall fått en tandläkartid. Imorgon halv åtta. Tidigt, men det är väl bra att komma upp. Undrar om jag får göra lagningen på en gång eller om dom bara tittar på det först?



Kom hem från gymmet för en liten stund sen. Det märks att det är måndag, för det var väldigt många på gymmet strax efter tio. Då brukar det max vara 3-4 stycken där. Jag tog i alla fall 5 kg mer på knäböjen och marklyften idag. Tummen upp för det! Idag hade jag mina nya träningsbyxor från Ullared. Endast 60 kr!

Kanske blir en promenad lite senare. Det är ju ändå soligt ute idag.

söndag 27 november 2011

Julklappstips



Garmin Forerunner 110, GPS-klocka. Kostar endast 1112 kr här.

Morden i Midsomer och adventsfika

Published with Blogger-droid v2.0.1

Nya träningsupplägget

Jag gillar verkligen mitt nya träningsupplägg. Jag har fått träningsvärk efter varje pass och det har känts riktigt bra. Jag ska köra det här upplägget fram till jul, för då kommer det bli svårt att gå till gymmet. Sen får vi se hur det blir efter jul. Så här såg passet ut igår:

  • Axelpress med stång
  • Hantellyftåt sidan - framåtlutad
  • Liggande bröstflyes
  • Tricepspess ovanför huvudet
  • Omvända crunches
 Allt 3x10, förutom crunches, där det blev 1x12.

 Slänger in en gammal bild. Den är från 9 januari 2011. Ser min rygg ut så där nu? Det känns som jag hade mer muskler du. Åtminstone på ryggen. Dags att göra en formkoll snart kanske?

Ligger och slökollar lite på Harry Potter och fenixordern just nu och senare ska vi kolla på Morden i Midsomer och ha lite adventsmys med pepparkakor. Har inte bakat några lussebullar än, ska göra det nån gång i veckan.

fredag 25 november 2011

Julbelysning

Idag blir det skolan en sväng, sen gym och sen tacos. Snart är alla delar på uppsatsen på plats!

Published with Blogger-droid v2.0.1

torsdag 24 november 2011

Julklappstips


Det finns en massa roliga spel att välja på Bluebox, bl.a. matspelet. Spel brukar alltid gå hem.

Trasig tand

Igår på träningen gick min tand sönder. Jag fick en armbåge under hakan och slog ihop tänderna. Det är nästan tio år sen jag gjorde det sist. Jobbigt att gå till tandläkaren...

Published with Blogger-droid v2.0.1

onsdag 23 november 2011

Ännu ett Julklappstips


Julklappstips


Tidningen Runner's gillar jag. Men eftersom jag redan prenumererar på en annan tidningen blir det lite dyrt. En bra julklapp!

Sovmorgon

Idag hade jag klockan på 8:00. När alarmet ringde stängde jag av det och somnade om en stund. Strax efter 9:00 klev jag upp. Mycket skönt! Sen har jag bara ätit frukost och slöat i soffan. Men nu är jag snart redo för en promenad!

Det blir inget gym idag i alla fall. Benen gör fortfarande ont och nu har jag träningsvärk i biceps också.

tisdag 22 november 2011

Skyr - Hallon och granatäpple

Skyr är en ny proteinrik yoghurt som kommer från Island. Den finns i fyra olika smaker; hallon och granatäpple, vanilj, blåbär och jordgubb. Jag har testat hallon och granatäpple.

Näringsinnehåll per portion:
120 kcal
Protein: 16 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 0,3 g

Konsistensen är något tjockare och krämigare än vanlig yoghurt, vilket jag tycker är gott. Smaken var helt okej, man känner hallonsmaken tydligt (jag vet inte riktigt hur granatäpple smakar). Aningen för söt kanske...

Det som är bra med Skyr är att det finns en sked i locket, så det är perfekt att köpa som mellanmål om du inte har något med dig.

Stekt torsk och ris

Idag har jag skön träningsvärk i benen, inte för mycket utan lagom. Hoppas bara inte att det blir värre eftersom det blir några benövningar på gymmet imorgon också. Idag såg i alla fall passet ut så här:
  • Hantelrodd
  • Hantelpress (bröst)
  • Tricepspress
  • Bicepscurl med stång
  • Sneda crunches på boll
Allt 3x10.

Det är så mycket roligare att träna nu när jag har något att gå efter och inte bara kör samma gamla övningar som jag brukar göra. Jag kan verkligen rekommendera att träna efter ett program. Efter gymmet gick jag en promenad och lämnade in ett paket som jag sålt på Tradera.


Efter promenaden blev det lite mat. Jag hade ingen aning vad jag skulle göra, men så kom jag på att jag har ju lite torsk kvar i frysen. Så jag stekte torsken, kokade lite ris och blandade kvarg med lite mangoraya. Mums!

Senare ikväll ska jag testa nya yoghurten från Skyr. Recension kommer antingen ikväll eller imorgon.

Hard work...

..but totally worth it.

Denna snygga tröja från Gina Tricot vill jag ha! Dock kommer den nog inhandlas innan jul, så det är ingen idé att fundera på om det kan bli en julklapp.

måndag 21 november 2011

Gym!

Idag har jag äntligen varit på gymmet och börjat det nya träningsprogrammet. Innan gymmet var jag till skolan och fixade med c-uppsatsen, som vanligt. På tåget hem somnade jag och vaknade precis när jag skulle kliva av. Nära ögat att jag fortsatte åka till Köping. Jag blev i alla fall utvilad och kände mig taggad inför gymmet. Så här såg det passet ut:
  • Marklyft 5x5 + 2 uppvärmningsset
  • Latsdrag 3xmax
  • Knäböj 5x5 + 2 uppvärmningsset
  • Crunches på boll 3x20
Det kändes riktigt bra och benen är rätt möra.  


Idag hade jag ett nytt träningslinne från Ullared, 49:95 = billigt! Jag köpte ett svart också.

Snart dags för innebandyträning!

måndag 14 november 2011

Krångel

Idag har jag varit i skolan och fixat med c-uppsatsen igen och alltid ska det bli krångel av något slag. Det löste sig till slut i alla fall.

När jag kom hem med tåget var jag så trött att jag inte orkade gå till gymmet. Kör igång med det nya träningsschemat nästa vecka istället. Nu blir det nog vila några dagar för imorgon åker jag, Sandra och Emma till Ullared.  Första gången för mig. Har fixat med matsäck och en massa sånt nu, men börjar snart bli färdig.

Snart innebandyträning i alla fall!

söndag 13 november 2011

Nytt träningsupplägg

Det känns som att jag står still i gymträningen just nu och det blir bara samma och samma hela tiden. Därför har jag suttit och kollat efter lite olika träningsprogram och hittat ett som jag är sugen på att testa. Jag har hittat det på Svenskt kosttillskotts hemsida och det är fyra passa i veckan. Imorgon kommer jag att köra igång med första passet och det ser ut så här:

  • Marklyft 5 x 5
  • Pullups 3 x max (eftersom jag inte kan det så tänker jag köra latsdrag)
  • Benböj 5 x 5
  • Crunches på boll 4 x 12
Jag ska testa att köra det här upplägget i 6 veckor och se om det skett någon förändring. 

Söndagsmorgonlöpning


Idag startade jag dagen med drygt 5 km löpning. Väldigt skönt och jag hade lagom mycket kläder på mig. Vilket jag kan tycka är svårt anpassa. Det märks verkligen att jag inte sprungit lika mycket som jag gjorde i somras. I snitt sprang jag ca 6 min/km idag och när jag gjorde det i somras var det rätt långsamt. Jag hade säkert kunnat pressa mig själv lite mer idag också, men jag kände att det inte behövdes. 


Igår efter bion åkte vi till Ica Maxi och handlade och efter all godislukt på bion var jag så godissugen, så jag köpte lite och det var det värt.

Idag blir det först lite sopsortering och sen blir det storstädning av köket!

Dålig parkering?


Igår när vi kom ut till bilen och skulle åka iväg kom det en bil och parkerade framför oss. Hur tänkte han här?

lördag 12 november 2011

Städning och bio

Idag har vi hållit igång hela dagen. Vi började med att åka till ÖB och köpa en hylla till förrådet, för att vi skulle få bättre plats där nere. Sen byggde vi ihop hyllan och sen blev det storstädning  i förrådet. Det blev rätt så mycket slängt och betydligt mer plats än tidigare. 

 Före

 Efter

Lite skillnad?

När vi var klara där nere åt vi lite mat och sedan åkte vi till soptippen och slängde en massa saker och sen vidare till Örebro och Marieberg. Vi gick i några affärer och det blev lite smågrejer handlade. Sen blev det mat på Ikea och efter det vidare mot stan och bion. Vi såg Tintin. Mycket bra film!

fredag 11 november 2011

Ettan

Idag har jag hunnit med en massa saker. Gymmat, powerwalkat, skickat iväg ett paket på posten, tvättat och bakat pizza. Tyvärr har det inte blivit några bilder idag, men eftersom jag slängde upp den här bilden på facebook nyss så kan jag väl lika gärna lägga upp den här också. Ser ni vart jag är?



Det blev axlar och mage på gymmet idag och det var inte så skönt att hänga tvätt senare på dagen... Det brände riktigt bra!

Sjukt godissugen just nu, men jag ska inte äta nåt. Inte än!

torsdag 10 november 2011

Kvällspowerwalk, med fokus på power

Idag började vi med resultat- och analysdelen i uppsatsen och det känns som att vi kom ganska mycket framåt idag. Det börjar verkligen se ut som en uppsats nu.

Jag kom hem vid halv tre och då la jag mig i soffan och vilade en stund. När man sitter och skriver tänker man inte på att man blir trött, men när jag väl la mig ner kände jag hur tröttheten kom.


När Niklas kom hem åt vi våfflor med grädde och sylt. Efter det fick jag ont i magen, vilket jag har fått de senaste gångerna jag ätit det. Kanske borde hoppa över det? För en stund sen kom jag hem från en powerwalk och det var riktigt kallt idag. Det resulterade i att jag gick snabbt och i snitt gick jag 8:23/km. Nu blir det nog tv resten av kvällen.

Frukost!

Sitter och mumsar på frukost nu. Naturell yoghurt med keso, äpple, pumpafrön, linfrön och blandade nötter och ett ägg. Ska snart ta tåget mot Köping för lite plugg. Det känns som att c-uppsatsen börjar ta form!

Äntligen känner jag mig helt frisk, men idag blir det nog vilodag. Kanske.

fredag 4 november 2011

Nostalgi!



Den här kepsen fick vi första veckan (kanske t.o.m. första dagen) i ettan


 SpiceGirlsbilder var väldigt populärt ett tag

Och sen blev det Backstreetboysbilder

onsdag 2 november 2011

Svettigt benpass

Idag har jag varit ganska effektiv. Klev upp vid halv nio åt frukost och kollade runt lite på datorn. Satte sedan igång att skriva disposition på c-uppsatsen och när det klart bytte jag om och cyklade till skolan där jag hade praktik sist och pratade med idrottsläraren där om vi kunde intervjua henne. Det gick bra! Sen cyklade jag till gymmet och körde ett ben- och magpass. Det känns verkligen att jag har varit sjuk. Inte alls samma ork som tidigare. Men det är väl bara att fortsätta träna, så kommer det nog tillbaka.
Så här såg passet ut:

Avslutade även med 10 min på crosstrainern.

tisdag 1 november 2011

Julklappstips från Nelly



Brämhults ananas- och mangosmoothie

Gott och lagom "smoothig". Bara 60 kcal/100 gram. Bra med gratis när man inte har något mellanmål med sig.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Varmt i november

Ska det vara så här varmt i november?

Idag ska jag till skolan och fixa lite med c-uppsatsen och sen är det även seminarium. Har precis ätit havregrynsgröt med keso, äpple, kanel och mjölk och ska snart börja göra mig klar. 

På torsdag åker jag till Söderhamn!

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek