onsdag 29 februari 2012

Packning påbörjad

I dag var det dags för tvätt och mellan maskinerna var jag ut på en promenad på 57 minuter. Mycket skönt! Jag har även hunnit diska, plugga, gymma, packa lite böcker och kläder inför flytten och kollat lite på serier. Nu är det snart dags för mat och idag blir det tomatsoppa med pasta.


Nu är det bara att ladda för innebandyträning!

tisdag 28 februari 2012

Löpning

Idag har jag varit i skolan på två onödiga och tråkiga föreläsningar. Det hade varit mer värt att vara hemma. Jag gick i alla fall en timme tidigare från den andra föreläsningen, så jag kom hem vid halv fyra. Då bytte jag om och stack ut och sprang 5 km, fast det gick inte alls bra. I går när jag vaknade hade jag ont på baksidan av låret och lite upp på rumpan och det sitter fortfarande i, så första löpsteget kände jag att "det här kommer inte gå bra". Det är tråkigt när man inte kan ta i fast man känner att man har mer energi. Det var i alla fall skönt att komma ut i vårvädret en stund.

Bild från mars 2011

Nyss fick jag ett mail om att föreläsningen imorgon är inställd. Lycka!

måndag 27 februari 2012

Måndagsmorgonpromenad

 Isgata


Det blev varken gym eller löpning, men däremot en promenad. Halsen kändes inte riktigt bra, så jag kände att det fick räcka med en promenad. Det var lite kyligt, så jag hoppas att det blir varmare snart!

söndag 26 februari 2012

Vinst!

Igår kväll la vi vår bäddmadrass i vardagsrummet framför tv:n och låg där och kollade på tv, vilket resulterade i att vi sov där. Det var inte speciellt bekvämt. I morse när jag vaknade kändes det i ryggen, men nu har det i alla fall gått över.

Vid halv tolv åkte jag mot Kungsör för samling och match. Matchen var i Västerås och idag blev det äntligen vinst. Så jäkla skönt! När jag kom hem blev det plugg och mat och nu sitter jag och kollar på Wallander. Imorgon är det seminarium igen (det känns som att jag alltid har det), men innan det blir det någon form av träning. Frågan är bara vad? Löpning eller gym? Vi får se vad jag känner för imorgon när jag vaknar.

lördag 25 februari 2012

Chinsträning


Idag har jag hunnit göra rätt mycket. Tagit en promenad, plockat undan tvätten, dammsugit och städat undan lite saker, gymmat, kollat på film och pluggat. På gymmet körde jag ett överkroppspass, eftersom jag inte hinner köra igenom alla muskelgrupper annars. Det kändes riktigt bra idag.

Idag började jag öva på chins och på Emelies blogg har jag fått tips om hur man kan träna. Fast jag kör inte med handflatan mot mig, utan handryggen. Jag tror att det här kan hjälpa mig mot mitt mål att klara en riktig chin!


Tipsen kommer från den här sidan.

Morgonpromenad

Idag startar dagen med en morgonpromenad i härligt vårväder!

Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 24 februari 2012

Första jobbdagen

I morse åkte jag med Niklas till Västerås för att äntligen få jobba lite. Jag var lite nervös, men läraren som jag skulle vara vikarie för ringde igår och berättade lite vad jag skulle göra och hur det skulle gå till. Det minskade nervositeten lite. Det blev ändå inte riktigt som hon sa. Det är två lärare som delar på två klasser, 40 elever, hälften har slöjd på morgonen och den andra hälften efter rasten. Det var från början meningen att jag skulle ha en fjärdedel och ha matte, men läraren som jobbade idag tyckte att jag skulle få lära känna klassen lite först. Det kändes ungefär som att jag hade praktik, fast jag fick betalt. Det var i alla fall väldigt roligt och det verkar som att jag kommer få vara där fler gånger!

Jag har varit lite halvsjuk dom senaste dagarna vilket har resulterat i vilodagar och därför har min bloggmotivation inte varit riktigt på topp. Men imorgon hoppas jag på att kunna gå till gymmet igen!

torsdag 23 februari 2012

Restaurang Forums mörka goda bröd

1 liter vetemjöl
6 dl rågsikt
4 dl vetekli
4 dl havregryn
6 dl blandade korn, gryn, solroskärnor mm.
4 tsk salt
1/2 dl bikarbonat
3 dl sirap
2 liter filmjölk

  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Ha i sirap och filmjölk
  • Blanda! Degen ska vara lös.
  • Häll upp i 4 smorda formar som bör rymma 1,5 liter
  • Grädda 170 grader ca 70 min
Jag gjorde halvsats på det här receptet och gjorde en rund och en avlång. Det här är verkligen bland det godaste bröd jag någonsin ätit, så jag rekommenderar att ni provar detta. Det här brödet kan man äta på en restaurang på Örebro Universitet, Restaurang Forum. 

Halsont

Är på väg till skolan och tänkte precis på att det är så ljust. Klockan är i och för sig halv nio, men det är ändå ljusare än det brukar vara.

Idag vaknade jag med halsont. Inte kul. Vill inte vara sjuk...

Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 22 februari 2012

Nytt på bloggen

Idag har det inte blivit någon träning. Jag känner mig lite småsjuk, det svider i halsen och är allmänt seg. Hade tänkt åka till innebandyträningen men den blev inställd och det var kanske bra för min del. Det blev i alla fall en promenad idag. I morgon hade jag tänkt vara hemma, men dom har bytt plats på två föreläsningar och seminarier och jag har inte litteraturen vi ska ha tills på nästa seminarium som är på måndag, så jag måste åka dit och fixa en bok och kopiera lite. Sen ska jag hem och vila och läsa och bli pigg tills på fredag när jag ska jobba.

tisdag 21 februari 2012

Tenta: check!

Nu är tentan gjord och det kändes bra, så jag hoppas att det stämmer också. Hoppas på VG faktiskt! Jag hade tänkt att jag skulle bli klar till strax efter tio för att hinna med elva-tåget, men det blev inte så. Strax före elva var jag klar och fick vänta på ett-tåget istället. Det var lite segt, men jag fick i alla fall äta god pastabuffé. När jag kom fram till Arboga blev det en sväng till gymmet. Började med 10 minuter på crosstrainern och sen fick ben och mage sig en genomkörare. Passet blev inte jättebra, men inte dåligt heller. Jag var rätt så trött eftersom jag klivit upp halv sex två dagar i rad nu. När jag kom hem la jag mig i soffan och slöade bara och sen somnade jag en stund, vilket var välbehövligt.

Imorgon är det dags för seminarium igen. Inte så smart att lägga ett seminarium dagen efter en tenta.

måndag 20 februari 2012

Samsung Galaxy SII


Jag håller på och blir galen på min mobil. Den är så seg hela tiden. Jag är lite småsugen på en sån här istället...

Dagen innan tenta

Ge mig sommar nu!

Är på väg mot skolan nu. Sista passet innan tentan. Det känns rätt bra (fast det vågar jag inte riktigt säga). Övningstentorna har gått bra i alla fall.

Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 19 februari 2012

Söndagsfrukost


Har precis ätit mitt favoritmål på hela dagen, frukost. Nu blir det plugg ett tag, sen gym och vid tre ska jag kolla på herrarnas match. Mycket mer hinns det inte med idag.

fredag 17 februari 2012

Russian twists

Idag har jag varit till skolan en sväng igen. Föreläsning som var väldigt seg och tråkig, så vi gick lite tidigare och pluggade lite till tentan istället. Tog ett-tåget hem och gick direkt till gymmet och körde ben och mage med någon pulshöjande aktivitet var tredje övning:


* Löpning 10 min
- Knäböj 3 set
- Raka marklyft 3 set
- Omvända crunches 5 set
* Crosstrainer 10 min
- Benpress 3 set
- Utfall med ett ben på bänk 3 set
- Russian twists 5 set
* Cykel 10 min

Hemma blev det dusch, lite mellanmål och sen fixa pizzadeg. För en lite stund sen åt vi och pizzan blev sjukt god. Nu blir det bara slapp i soffan resten av kvällen. På spåret-finalen är det som gäller!

torsdag 16 februari 2012

Nystart - LCHF-bröd



Idag när jag var och handlade såg jag det här brödet (har sett det förut, men inte kollat på det så mycket). Det är mer fett och protein och mindre kolhydrater än i vanligt bröd. Jag har smakat det idag och det är inte riktigt lika gott, det var lite segare. Det smakade lite som det här receptet som jag testade förut. Men helt klart ett bra alternativ om man vill äta mindre kolhydrater!

Ica salladsbuffé

Bulgur, gurka, tomat, ägg, räkor, ost, kyckling, fetaost, avokado och mangocurrysås. Mums!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Grötfrukost


Idag hade jag tänkt gå till gymmet innan jag ska till Västerås, men när jag vaknade och såg hur kallt det var ute fick jag ingen lust att gå ut så jag körde lite yoga med Jillian Michaels istället. Det är faktiskt väldigt jobbigt och roligt.



 Sen blev det frukost i form av havregrynsgröt med keso, mjölk, äpple och kanel och ett ägg. Nu ska jag göra en mattetenta och sen bär det iväg mot Västerås och informationsmöte.

onsdag 15 februari 2012

Ananas

Idag var det den här terminens första seminarium. Det kändes inte speciellt givande, men det gick ändå bra. Jag är verkligen glad att jag inte slutade tio idag och skulle åka med elva-tåget hem. Det gick strax efter att ett-tåget, som jag åkte med, gick. Inte allt för kul att vänta i två timmar.


Dagens mellanmål: Kvarg, keso och färsk ananas.

tisdag 14 februari 2012

Mangocurry

Kom hem från gymmet för en liten stund sen. Började med 15 minuter på crosstrainern och sen blev det axlar och lite triceps:
  • Utåtrotation i CC
  • Drag åt sidan i CC
  • Axelpress i maskin
  • Drag till hakan med stång
  • Smal bänkpress
Jag kände mig lite seg idag så passet blev inte jättebra, men helt okej. Löpning tror jag inte att det blir, men däremot en långpromenad!


Jag har hunnit fått i mig lite mat också och idag stekte jag kyckling i curry/mangokrydda och till det blev det keso och en massa grönsaker. Nu blir det plugg en stund och sen promenad.

måndag 13 februari 2012

Snart dags för tenta!

Idag har jag varit i skolan igen. Sista föreläsningen före tentan. Usch. Det var evigheter sen jag hade tenta senast, men jag tror att det ska gå bra. Sen blev det gym, rygg och biceps idag.

Det ser ut att kunna bli en löprunda imorgon!

söndag 12 februari 2012

Svenska rallyt

Igår åkte vi iväg mot Fredriksberg och Svenska rallyt. Uppstigning klockan sex en lördag är inte speciellt vanligt. Vid tio var vi alla fall framme och det blev en heldag, åtta timmar, ute i skogen med mycket promenerande och mycket rök. Håret och kläderna stinker rök just nu, men igår när vi kom hem var jag för trött för att duscha och det känns ganska onödigt att duscha nu eftersom det är match idag. Här kommer lite bilder från igår:









Dags att börja ladda för match!

fredag 10 februari 2012

Formbilder 2011 vs 2012


Det har ju hänt lite i alla fall!

Effektiv förmiddag

I morse åkte jag med Niklas till Västerås för att lämna in ett papper från belastningsregistret till där jag sökt jobb. En kvart senare fick jag ett mail om att jag de vill anställa mig och att jag ska komma dit på ett informationsmöte. Den här veckan har verkligen varit bra hittills! (Undrar vad som kommer gå fel). Sen satt jag på stationen och väntade på tåget som gick vid nio. Väl framme i Arboga blev det gym och handling. Och idag körde jag ben och mage med pulshöjande aktiviteter mellan övningarna.

- Löpning 10 min
* Knäböj 3x10
* Raka marklyft 3x10
* Omvända crunches 5x15
- Löpning 5 min
* Liggande bencurl 3x10
* Utfall med en fot på bänk 3x15/ben
* Magmaskin 5x15
- Crosstrainer 10 min

Det kändes riktigt bra och benen var rätt så döda när jag kom hem och skulle gå upp för trapporna. När jag kom hem blev det diskning och nu håller på jag och tvättar. Jag ska försöka ta tag i pluggandet också...

P.S. Det kommer nog upp en formbild senare idag!

torsdag 9 februari 2012

Vilodag

Idag har jag varit i skolan igen och idag var det föreläsning om matematikens historia. Inte så jätteintressant. Åkte hem med ett-tåget och gick hem och la mig i soffan och vilade en stund, sov till och med. Så idag har jag haft vilodag. Vi har bara varit ute på en promenad nu på kvällen.

Idag är kontraktet för nya boendet klart och vi har även varit och hämtat kontrakten till vår nuvarande lägenhet. Snart är alla papper och alla saker runt omkring klart.

onsdag 8 februari 2012

Axlar och triceps

Axlar och triceps stod på schemat idag, men idag körde jag inte som igår. Jag har sån träningsvärk i mina vader sen jag hoppade hopprep i måndags, så när jag ska resa på mig när jag suttit ett tag kan jag nästan inte gå. Började i alla fall med 10 minuters uppvärmning på crosstrainern och sen körde jag:
  • Utåtrotation i CC
  • Drag åt sidan i CC
  • Axelpress med hantlar
  • Fjärilen
  • Push down med stång
  • Stående tricepspress i CC


     Sen hem och äta lite mellanmål som bestod av kvarg, hallon, lite vaniljsocker och fullkornshavreringar. Nu ska jag försöka plugga lite, men jag känner mig inte speciellt motiverad just nu så vi får se hur det går med det.

    tisdag 7 februari 2012

    Snart klart!

    Bild från Svensk fastighetsförmedling. Högst upp och längst till höger!

    I morse la vi vårt först bud och vid halv sex ringde mäklaren tillbaka och sa att säljaren accepterar vårt bud. Det känns ganska overkligt, fast på ett bra sätt. Nu är det bara kontraktsskrivning kvar och det ville hon göra så fort som möjligt (vi med!). Det ska bli så roligt och jag vill köpa en massa nya saker!

    Dagens träning

    Idag kom jag in på gymmet och kunde starta mitt nya upplägg. Det var riktigt roligt och jag blev väldigt svettig. Ungefär så där svettig som man kan bli på sommaren när det är 25-30 grader ute och man har varit ute och sprungit. Så här körde jag:

    - Löpning 10 min 1,97 km
    * Latsdrag
    * Rodd i CC
    * Cablecurls
    - Löpning 10 min 1,98 km
    * Latsövning (vet inte vad den heter)
    * Hantelrodd
    * Hantelcurls
    - Löpning 5 min 1,01 km
    * Tryndrag
    * Ryggresning

    Alla övningar körs 2x15 och övningarna mellan löpningen körs som superset, alltså att man kör ett set på varje övning och sen vilar man en minut och kör sen ett set till. Jag kanske inte kommer köra så här varje pass, men i alla fall två gånger/vecka.

    Pulskurvan under passet

    måndag 6 februari 2012

    Det blir inte alltid som man tänkt sig

    Idag var det dags för föreläsning igen och idag handlade det om potenser. Det kändes ganska enkelt, vilket var skönt eftersom det vi gjorde förra veckan, bråk, var lite knepigare. När jag kom fram till Arboga igen gick jag till Ica och handlade lite smågrejer och sen vidare till gymmet. Var supertaggad eftersom jag skulle köra en ny grej idag, men så går det inte att öppna dörren. Det lyste grönt när jag "blipade", men dörren var fortfarande låst. Så surt! Jag gick hem och körde lite hemma istället. Så här såg det ut:

     Tänk att det alltid ska bli något fel på bilderna 

    * Hopprep 5 min
    - Sumoknäböj 2x15
    - Fällkniven 2x15
    - Pullover 2x15
    * Hopprep 5 min
    - Höftlyft med ett ben 2x15/ben
    - Rygglyft + snurra något runt huvudet (vet inte hur jag ska förklara) 2x15
    - Dips 2x15
    * Hopprep 5 min
    - Utfall 2x15/ben
    - Rygglyft 2x15
    - Tricepsarmhävningar 2x15

    Jag har kollat runt mycket på bloggar som handlar om fitnessfighten och har tänkt testa deras upplägg februari ut. Egentligen hade jag tänkt springa 10 minuter där jag körde hopprep och jag hade tänkt köra rygg och biceps på gymmet. Men nu blev det så här istället.

    Snart ska jag fixa lite här hemma och sen ska vi iväg på visning igen. Hoppas allt blir bra!

    söndag 5 februari 2012

    Februariutmaning

    Nu har jag bestämt mig för att vara med på en utmaning som Emelie håller på sin blogg. Så nu blir det hårdkörning resten av månaden!

    lördag 4 februari 2012

    Arm- och bröstpass


    Det blev lite cykling innan arm- och bröstpasset. 20 minuter och ca 6,7 km. Jag fattade inte riktigt hur man höjde motståndet på cykeln i början så jag startade om några gånger, men till slut lyckades jag. Passet såg ut så här:
    • Bicepsmaskin
    • Push down med stång
    • Hantelpress (bröst)
    • Skivstångscurl
    • Push down med rep
    • Armhävningar
    Nu har jag duschat och druckit proteindrink och när Niklas kommer hem ska vi till Dollar Store en sväng en sen Netto och köpa lite choklad. 

    Lördagsfrukost

    Naturell yoghurt med kvarg, tinade frysta hallon, äpple och fullkornshavreringar, en äggmacka och ett glas juice.

    Idag är jag upp ganska tidigt för att vara helg. Niklas ska åka iväg och flyga, så jag passade på att kliva upp samtidigt som honom. -17 står det på termometern, vilket innebär att det är ungefär -18-19 ute. Burr! Jag ska i alla fall iväg till gymmet senare och köra armar och bröst. Funderar även på att köra någon slags kondition där eftersom det är så kallt ute.

    fredag 3 februari 2012

    Egg Perfect


    Igår satt jag och kollade på en massa inredningssidor och hittade den här smarta saken på inreda.com. Man lägger i timern i vattnet tillsammans med äggen och under tiden ändrar timern färg. Man kan se om ägget är löst eller hårt. Timern känner även av hur många ägg som ligger i vattnet.

    Lite dyrt med 115 kr, men jag skulle ändå vilja testa en!

    Snyggt från Stadium



    Stadium har fått in en massa snygga vanliga kläder. Jag vill ha allt! Men det får nog vänta. Jag har precis beställt en fin present tills jag och Niklas ska flytta och han vet inte vad det är. Roligt! Det kommer bli så bra.

    Kall morgonpromenad


    Idag bangade jag inte morgonpromenaden! En promenad i -13 ungefär. Det är verkligen mycket jobbigare att gå med flera lager med kläder. Har nu ätit frukost och håller på och tvättar. Längtar tills vi har en egen tvättmaskin! När tvätten är klar blir gym och lite handling.

    torsdag 2 februari 2012

    Det närmar sig

    Dagens frukost: Naturell yoghurt mes keso, blandade frön och nötter och fiberflingor och ett ägg.

    I morse hade jag tänkt ta en morgonpromenad, men när det var ca -12 ute försvann motivationen. Det blir nog en promenad senare istället. Sitter och kollar på bandy nu. Perfekt tidsfördriv! Senare idag ska vi på en nya visning på ett bostad vi kollat på förut som vi är lite sugna på. Dock har den ganska dyr avgift. På måndag ska vi kolla på en likadan fast en lite mindre och med lägre avgift. Så på måndag/tisdag ska vi nog försöka bestämma oss. Det närmar sig! Jag vill flytta nu!

    Så här såg det ut ute nyss

    onsdag 1 februari 2012

    Levis Horse

    Ge mig!

    Kycklinglunch

    Jag hade riktigt bra energi på gympasset idag och idag körde jag axlar och triceps och avslutade med en magövning.
    • Utåtrotation
    • Drag åt sidan i CC
    • Push down med red
    • Skivstångsaxelpress
    • Tricepspress med stång
    • Omvända crunches

    Efter gymmet gick jag hem och åt. Köpte en grillad kyckling på vägen dit, så det fick bli lunch idag. Kyckling, keso och grönsaker. 

    Funderar på att vara med på Fitnessfighten i mars. Vore roligt att testa något nytt!

    5 km löpning

    Igår var jag på intervju för Västerås bemanningstjänst och jag tror att det gick ganska bra. Hon ställde en massa frågor om hur jag skulle hantera olika situationer i skolan, bl.a. hur jag skulle göra för att motverka mobbing och hur jag skulle agera om jag misstänkte att något barn far illa hemma. Det är frågor vi har pratat mycket om under utbildningen, så det var inga nya saker jag behövde svara på. Det svåraste var att svara på saker om mig själv. Men nu är det bara att hålla tummarna!


    Idag startade jag dagen med en löprunda på 5 km. Det blev ingen kanontid, men jag känner att jag kan springa fortare. Det är just den tredje kilometern som är lite seg, måste försöka hålla tempot där nästa gång. Resten av dagen kommer bestå av att plugga matte, gymma, kolla bandy, plugga matte och sist innebandyträning.

    Follow this blog with bloglovin

    Follow Ida Leek