söndag 29 april 2012

Bilder från helgen

 Området till vänster är där vi bor



 I flygplanet 




Innan dagens crossfitpass

lördag 28 april 2012

Favoritfrukost

Naturell yoghurt, kvarg, jordgubbar, linfrön, pumpafrön och blandade nötter.


Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 27 april 2012

Tågfrukost och sistaminuten-plugg

Sitter på tåget som snart går mot Örebro och grammatik-tenta. Känns inte speciellt bra, men får hoppas att det är bra frågor som jag kan. Nu ska jag äta klart frukosten som idag består av keso med jordgubbar och två ägg sen plugga lite till.


Published with Blogger-droid v2.0.4

tisdag 24 april 2012

Tabata Tuesday

 Idag har jag varit till skolan. Känns inte alls bra inför tentan på fredag... Hoppas att det fastnar något imorgon och på torsdag. Jag åkte hem med ett-tåget och sedan gick jag på stan en sväng och jag hittade ett par nya jeans på Gina Tricot. Supersnygga! Halv fem var det dags för träning på Factor functional gym och idag var det tabataintervaller som stod på schemat. Det innebär alltså att man jobbar i 20 sekunder och sen vilar man 10 sekunder och så kör man varje övning sex gånger innan man byter. Sjukt jobbigt var det idag i alla fall! (Som vanligt då). Så här såg passet ut:


Tabata Tuesday

20/10 x 6
Ring dips (jag körde vanliga)
KB lunge
Box jump
Mt. climbers
Ball slams


Efter träningen hämtade Niklas mig och vi åkte hem och åt lite och sen åkte vi på en cykeltur.

måndag 23 april 2012

Första rundan i nya skorna

I morse klev jag upp vid nio, vilket är ganska sent för att vara jag på vardagarna. Men Niklas tåg blev försenat igår så han kom hem vid ett istället för tolv i natt och jag skulle hämta honom vid resecentrum. Idag har jag i alla fall fått en sida skriven till uppgiften som ska in på onsdag och jag har börjat förbereda lite inför de tre kommande sidorna. Ingen rolig uppgift, men det är väl bara att få den gjord. Det är tenta på fredag som jag är lite mer orolig för.


Nyss kom jag hem från en 30 minuters löprunda. Idag blev det bara lugn jogg, som det stod på schemat. I ungefär en km körde jag lite tävling med en tant på cykel. På platten och i uppförsbackarna sprang jag förbi henne, men i nedförbackarna rullade hon i från mig och till slut försvann hon. Använde nya skorna för första gången idag. Mycket bra!

söndag 22 april 2012

Battleship

Jag var lite orolig att den här helgen skulle bli lång och tråkig eftersom att Niklas varit i Åre sen i torsdags. I fredags var jag först ut och sprang och sen åkte jag till skolan och kom tillbaka till Västerås vid fem, då åkte jag hem och bytte om och sen in till stan igen för att möta upp Mäken och äta lite mat och sen var vi på Nya filmstaden i Västerås och såg Battleship. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den filmen, men den slutade bättre än den började.


Igår var jag som sagt och tränade och kollade på innebandyfinalerna på tv och till herrfinalen fick jag sällskap av Mäken igen. Helgen blev mycket bättre än jag hade tänkt mig!

Idag har jag bara slöat i soffan och pluggat lite och mer än så kommer det nog inte att bli, förutom att åka och hämta Niklas som kommer med tåget vid tolv i natt.

lördag 21 april 2012

Crossfit och nya löparskorna

 Igår fick jag en avi där det stod att jag kunde hämta ut ett rek. brev. Det stod inte varifrån det kom eller nånting, men jag förstod nästan att det var mina nya löparskor. Idag cyklade jag dit och hämtade ut paketet och det var skorna, så jag hade dom på mig idag på crossfitpasset och det kändes knappt att jag hade skor på mig. Sjukt lätta! Hoppas att dom är bra att springa i också. Jag fick även med ett par löparstrumpor, mycket bra!





Crossfitpasset idag var lite annorlunda mot vad jag testat tidigare och det var flera övningar jag inte gjort förut. Så här såg passet ut:

4 min x 3 (45 sec rest)

A: Chins 5
Pushups 10
Abmat 15

B: SB lunges 4/4
KB jerk 8/8
Sprinter situps 12/12

C: Burpee tuck jump 10
Russian twist 30


Nu ska jag kolla på innebandy och försöka plugga lite. 

torsdag 19 april 2012

Ny tv-bänk

Den här veckan har det verklige varit fullt upp. Igår jobbade jag hela dagen, 9:15 - 16:45 och då var det bara att cykla hem, äta lite och sen åka vidare mot Kungsör och innebandyträning. Kom hem vi tio, äta lite till och sen var det läggdags. Idag har Niklas åkt till Åre och jag kommer vara ensam fram tills söndag natt, så om någon vill komma och hälsa på eller vill hitta på något annat är det bara att höra av sig.

Strax före tolv hoppade Niklas på tåget och jag åkte till Jysk på Erikslund och kollade på en tv-bänk som jag kollat på tidigare och som det nu var nästan halva priset på. Självklart fanns den inte där men jag fick i alla fall med mig några galgar hem. Jag åkte till en annan Jysk-affär och där fanns den. Den väger 32 kg så jag visste att det skulle bli tungt att få in den, men det gick i alla fall till slut. Jag skulle vilja sätta ihop den, men eftersom den är så pass tung så tror jag att det är svårt att göra ensam. Det får helt enkelt vänta till måndag kväll.

 

Nyss har jag ätit lite mat och idag testade jag kalkonbröstfilé för första gången, det var gott men jag måste säga att kyckling är godare. Till kalkonen åt jag massa grönsaker, keso och quinoa. Nu blir det hockey och slapp i soffan.

måndag 16 april 2012

Kvinna attackerad i Rönnbyspåret

Den 28 mars var det en 21-årig kvinna som blev överfallen i Rönnbyspåret och i torsdags var det en till och där sprang jag i morse. Det är ju sjukt att man inte ska kunna vara ute utan att vara orolig för att bli överfallen. Jag som gillar att springa i skogen och jag tyckte att det här spåret var lagom jobbigt.

Klicka på bilden för att komma till artikeln

Hoppas att den här mannen ger upp eller att dom snart får fast honom.


50 minuter jogg

 
 Dagens löparoutfit

Startade dagen med gårdagens tänkta löprunda. 50 minuter jogg var det som stod på schemat och det gick rätt bra. Tänkte inte på att jag skulle hålla någon speciell fart utan mest att jag skulle orka springa hela tiden. Jag har inte sprungit så länge sen jag sprang tjejmilen förra året.


När jag kom hem åt jag frukost. Hembakat bröd med ost och keso med äpple och kanel. Mycket gott! Nu ska jag snart duscha och om ca en timme ska jag åka och handla. Senare idag blir det crossfit!

söndag 15 april 2012

Blommor

Igår efter vi hade varit och kollat på handboll åkte vi till Plantagen och köpte lite blommor, bl.a. som vi ska ha utanför dörren och så här blev resultatet:


Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag har pluggat och fixat lite smågrejer här hemma. Enligt mitt löparschema ska jag ut och springa idag, men det blir vilodag idag. Sitter nu och kollar på innebandy, sen blir det nog hockey och vid åtta Mästarnas mästare.

Jag har förresten bestämt att jag inte ska äta något godis, fikabröd eller liknande fram tills jag ska ta bort mina visdomständer (2:a maj). Gör jag det ska jag ge Niklas 1000 kr.

lördag 14 april 2012

Mantagervadmanhaver-lunch


Ska snart åka till Kristiansborgshallen och kolla på handboll men jag kände att jag behövde äta något innan så jag tog lite som fanns i kylskåpet: Två ägg, keso, mangocurrysås, tomat, honungsmelon och paprika. En salig blandning, men gott var det. 

25 min jogg

Startade dagen med en morgonpromenad på ca 40 minuter, mycket skönt! Åt lite frukost och kollade runt lite på datorn och vid halv ett stack jag ut och sprang. Idag stod det så här på schemat: Lördag 25 min jogg. Jogg vet jag inte riktigt om det blev. Tror inte jag sprungit så här fort nån gång. 4,68 km på 25:16, vilket ger 5.24 min/km. Jag var riktigt trött när jag kom tillbaka, men det känns som att det går att springa fortare. 


Nu ska jag snart duscha och sen kanske läsa lite (troligtvis inte) eller fixa med något annat här hemma. Det finns fortfarande några lådor kvar att packa upp. Sen när Niklas kommer hem ska vi iväg och kolla när hans kusin Matilda spelar handboll. 



Ge mig sommar!





















fredag 13 april 2012

Favoritskolan

Idag har jag jobbat igen, 8-12, och idag var jag på min favoritskola hittills.Det är så skönt att kunna cykla till jobbet istället för att åka buss eller bil. Kom nyss hem från en cykeltur till Ica, för ikväll blir det tacos, men innan det blir det ett crossfitpass och idag har jag även lurat med Niklas. Hoppas han tycker att det är roligt!


Förresten, jag älskar min nya cykel!

torsdag 12 april 2012

Nike LunarEclipse+ 2


Har beställt nya löparskor, Nike LunarEclipse+ 2. Jag beställde från Startfitness. Det är så sjukt mycket billigare att köpa skor från England. Dom jag köpte nu kostar ungefär 1500 kr här i Sverige och 75.95£, alltså drygt 800 kr. Frakten är bara 4£! Flera tummar upp!

Löpning och jobb

Igår jobbade jag på en skola som ligger ungefär 500 meter härifrån och jag hade 6:or, 7:or och 8:or. Det gick rätt bra förutom att det är så många som inte vill vara med på idrotten. Deras lärare hade bestämt att dom skulle köra skeppsbrott, vilket jag inte hade gjort första gången med en klass om jag hade fått välja.

Halv fem var det dags för första crossfitpasset och det var så sjukt roligt och jobbigt. Vi började med lite uppvärmning, bl.a. sidohopp, höga knän och sparka bakåt. Sen fick vi testa på thrusters för att testa vilken vikt vi skulle ligga på och efter det köra thrusters 5x4. Efter det var det dags för själva passet:

12 min
Thrusters 8
Chins 8
Burpees 4

Jag hann 7 rundor plus thrusters och 5 chins. Idag har jag träningsvärk i axlar och rygg, men benen känns helt okej.


Idag har jag också jobbat och idag hade jag 4:or och 5:or och det känns så mycket mer rätt för mig. När jag kom hem la jag mig i soffan och vilade en stund och satte igång en tvättmaskin. Strax före fem stack jag ut och sprang och idag skulle jag enligt schemat spring så här: Torsdag Progressiv löpning 10 min jogg, stegra sen långsamt farten gradvis under fem min, behåll den i fem min till, jogga 10 min. 



tisdag 10 april 2012

Factor functional gym

Bloggen är inte riktigt prio ett just nu och därför kommer det nog inte komma inlägg så ofta.

I helgen har jag varit i Söderhamn. Det var skönt att komma hem en sväng och att vara ute i stugan. Fint väder, men lite för kallt. På kvällen på påskafton var jag till Emelie och Tommy i Ljusne och det var roligt att träffa alla där. I söndags hjälpte John oss med bilen och vid halv fem - fem åkte vi mot Västerås igen. Igår var vi bara hemma och fixade lite här hemma och idag har jag varit till skolan och varit ute och sprungit.

Idag har jag köpt en prova-på-månad på Factor functional gym här i Västerås och imorgon ska jag troligtvis dit och köra mitt första pass. Längtar!


lördag 7 april 2012

Stuglöpning

Drygt 40 minuter löpning.12 min högg, lite drygt 20 min fartlek och ca 5 min jogg. Skönt att vara igång igen.


Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 5 april 2012

Visdomständer

Idag ska jag till tandläkaren, eller tandkirurgen eller vad det nu heter. För snart ryker mina visdomständer. Fast jag vet inte riktigt vad dom ska göra idag, tror inte att dom ska ta bort tänderna i alla fall. Senare idag ska vi nog försöka åka och slänga lite kartonger så att vi slipper ha häcklöpning här inne varje gång vi ska gå någonstans och förhoppningsvis blir det något mer vettigt gjort.


Igår var det innebandyträning och gud vad skönt det var att träna. Har inte tränat någonting sen i torsdags och jag har känt mig trött och seg men idag känner jag mig mycket piggare. Kanske lite löpning idag?

tisdag 3 april 2012

Tågfrukost

Första tågresan från Västerås till Örebro. Har precis fått i mig lite frukost och ska nu försöka läsa lite. Det blev inte så mycket gjort igår...


När jag kommer till Västerås igen ska jag gå och äta gratis Ben & Jerry's!


Published with Blogger-droid v2.0.4

måndag 2 april 2012

Bilder på nya lägenheten

 Matplats

 Sovrum

Vardagsrum

Kartongerna minskar och det saker och ting börjar få en plats. Idag har vi varit och städat det sista i Arboga och lämnat över nycklarna till nya ägaren. Annars har vi bara fixat här hemma och varit och kollat lite på lampor och annat som vi behöver köpa. Imorgon ska jag till skolan. Jag börjar 8:15 och då måste jag åka med tåget som går 6:10. Tiiiidigt...

Nyinflyttad

Nu är flytten snart över och vi har sovit två nätter i nya lägenheten och det känns mycket bra. Bilder och fler uppdateringar kommer nog under dagen någon gång. Nu måste jag plugga...

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek