torsdag 28 februari 2013

Matlådor färdiga!


Nu är matlådorna klara! Hade tänkt göra i ordning två olika matlådor, men eftersom jag hade tinat all kyckling så blev det bara en stort. Det är 150 gram kyckling, 70 g kokt bulgur och 100 gram grönsaker. Sen tillkommer det även 50 gram keso och 75 gram broccoli. Jag kommer inte äta dom här matlådorna efter varandra. På lördag blir det kanske två likadana, men inte imorgon och på söndag. I mellanmålslådorna finns 140 gram keso och 40 gram melon.

Sitter och väntar på att klockan ska bli tolv nu, så att jag får träningsprogrammet!

Ny spännande läsning


Idag var tvättdags. Klev upp vid nio och åt frukost och fixade lite med tvätten. Sen ner och slänga in två maskiner och sen upp och mysa lite med en som jobbat natt. Efter att jag slängt i andra omgången gick jag ut på en promenad och det får bli dagens träning. Vid två åkte vi och åt pizza, jag såg det som en lite uppladdning inför fitnessfighten och efter det åkte vi och handlade lite mat som jag behöver nu. Vi stannade även på bokrean på Ica Maxi och jag hittade två spännande böcker. Jag har även beställt den första i den här serien nyss, Den hemlige kocken. Så nu har jag lite att läsa ett tag.

Snart ska jag börja laga matlådor inför helgen.

Nu har jag knäppt bilder, lagt in bilder, vägt och mätt inför fitnessfighten. Så nu är allt klart. Inga bilder kommer visas förrän om en månad!

onsdag 27 februari 2013

Nytt i träningsgarderoben

Nu har vi äntligen en bil igen. Det är så skönt. Vi åkte en sväng till Erikslund och gick på Stadium. Jag hade 300 kr där och jag har varit sugen länge på att köpa något nytt.Det blev ett snyggt linne från Adidas.

 
ADIDAS W RELOAD TANK

Nu har Marcus åkt och jobbat och jag har varit ute och sprungit en sväng Jag sprang lite vilse så det blev ingen jättebra tid. Det kändes i alla fall lättare att springa idag än det gjorde söndags, så jag hoppas att konditionen kommer tillbaka snabbt.

tisdag 26 februari 2013

Planering pågår

Igår fick jag ett sms från Timecarpool. " Åh nej!" tänkte jag på en gång. Jag hade så klart glömt och ta bort min tillgänglighet på bemanningstjänsten. Som tur var var det i alla fall på en av dom skolorna som jag tycker om. Så det blev en dags jobb på sportlovet. Först var jag till länsmuseet och tittade på någon medeltidsutställning och spöade barnen på nåt spel som man brukade spela på medeltiden. Sen tillbaka till skolan och då fick jag vara på någon annan avdelning och så blev det lunch. Efter det bakade jag muffins med två småpojkar och när det var klart var det dags för mellanmål och sen slutade jag. Bra dag! När jag kom hem somnade jag i två timmar. Trodde inte att jag skulle sova så länge...

Nu sitter jag och planerar maten inför fitnessfighten och jag känner mig riktigt taggad inför detta. Det blir ju lite speciellt eftersom vi ska flytta i helgen, därför blir det mest sallad i helgen så att jag slipper värma matlådorna. Jag ser i alla fall fram emot den kommande månaden.

Den här satt på spegeln på toan på skolan jag jobbade på idag.

söndag 24 februari 2013

Träningskläder





Detta ska infinna sig i min träningsgarderob inom en snar framtid. Kanske inte just den här månaden då det kommer gå en massa pengar till flytten. Men sen så! Kläderna kommer från Gina tricot.

Morgonlöpning

Idag efter löpningen

Idag blev det bättre än en promenad, det blev till och med löpning. Det gick inte speciellt fort och det blev inte jättelångt, men jag sprang i alla fall och det är jag nöjd med. Nu är det bara att börja få in en rutin på det här. Perfekt att vara ledig en vecka då. 

I morse tog jag vilopulsen, eftersom man ska göra det till Fitnessfighten. Förra våren eller vintern hade jag ungefär 50 i vilopuls, nu hade jag ungefär 65. Det är verkligen inte roligt att se att allt blir sämre, men från och med nu ska allt bli bättre igen. När man ser resultaten på Fitnessfighten så sänker många vilopulsen med ca 15 slag/minut. Om jag kämpar tillräckligt så kanske jag är nere i 50 om en månad igen. 

lördag 23 februari 2013

Tjejvasan och morgonpromenad

Idag startade jag dagen med en morgonpromenad, vilket var sjukt länge sen (för länge sen) jag gjorde. Varje gång jag gör det tänker jag; Varför gör jag inte det här oftare? Det är speciellt skönt på helgen när man inte behöver stressa efteråt och kan äta frukosten i lugn och ro. Det blir troligtvis samma start imorgon. I drygt en månad nu har jag åkt buss till jobbet, eftersom det blev något fel på tändningslåset (?) på bilen och det tog väldigt lång tid för de nya sakerna att komma till verkstan. Och då måste jag kliva upp mellan sex och halv sju, vilket skulle betyda att jag skulle behöva kliva upp minst en timme tidigare för att hinna gå ut och gå på morgonen och det blir lite väl tidigt. Förhoppningsvis blir bilen klar nästa vecka.

Dagens frukost: Yoghurt, kvarg, nötter och müsli + frökuse med kalkon

Kollade lite på Tjejvasan nyss och mår lite dåligt över att jag inte är där. Men jag har absolut inte haft de förberedelser jag behövt och just nu har jag ingen bil heller, så det blev nästan omöjligt. Väldigt tråkigt, men det är bara att ta nya tag till nästa år och hoppas på att förberedelserna blir betydligt bättre. Nu har jag i alla fall ett par skidor.

tisdag 19 februari 2013

Klagoinlägg

Den här vintern har verkligen varit upp och ner för mig. Letat lägenhet som en tok och fick tag på en lägenhet samma vecka som vi var tvungna att flytta. Det var/är en korttidslägenhet som vi får bo i två månader. Men samma vecka blev det även klart att vi fick köpa en lägenhet, vilket är väldigt, väldigt skönt. Nu har vi bott i korttidslägenheten i drygt två veckor och jag längtar väldigt mycket tills vi får flytta till den "riktiga" lägenheten, och det är mindre än två veckor kvar nu. 1 mars får vi nycklarna. Perfekt, för då är det sportlov och då är jag ledig hela veckan.

Köket i nya lägenheten

Träningen är en annan sak som inte varit speciellt bra den här vintern. Det började med att jag gjorde illa foten och kunde inte träna ordentligt på två månader. Det blev mest gym och sedan långsamma promenader. När jag väl kan börja träna igen kommer allt det här med lägenheten och allt vad träning kallas hade inte så stor betydelse. Det är verkligen bland det värsta jag varit med om i mitt liv, att inte veta vart man ska ta vägen. Jag hoppas att alla slipper uppleva det någon gång. När allt löst sig med lägenheten blev jag sjuk istället. Ont i halsen, ont i huvudet, snorig, hosta osv. Har känt mig någorlunda frisk i helgen och tränade igår. Idag när jag ställde mig upp och skulle gå ut och gå en sväng fick jag ont i magen och blev lite illamående och det  har suttit i sedan klockan tolv ungefär. Jag åt frukost vid halv tio idag och jag åt igen klockan tre och det händer aldrig. Jag är hungrig max tre timmar efter att jag ätit nåt. Det känns som när jag hade magkatarr sist och det är väl kanske inte så konstigt om det skulle vara så att jag har fått det igen... Jag vill bara komma igång och träna ordentligt igen. Sen får jag så dåligt samvete över att jag inte är på bandyträningarna. Jag brukar typ aldrig missa någon träning och jag brukar typ aldrig vara sjuk heller. Är ganska säker på att det hänger ihop med att jag inte tränat som jag gjorde tidigare.

1 mars är det även start för fitnessfighten, som jag har anmält mig till. Då hoppas jag att jag ska kunna komma igång med bloggandet igen.

Det här blev ett riktigt klagoinlägg, men jag ville bara skriva av mig lite grann och nu har jag gjort det och hoppas på att slippa göra det igen på länge.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek