onsdag 20 mars 2013

Pulshöjande övningar

Så var dagens träning avklarad. Det blev ingen löpning ute idag, så jag körde 4x5 minuter med pulshöjande övningar under passet istället, t.ex. burpees, x-hopp och höga knän. Det gick riktigt bra och det blev riktigt svettigt. Idag var det dags för vägning och mätning igen, eftersom det gått 20 dagar nu, vilket innebär att 2/3 av fitnessfighten är klara. Vågen fortsätter att visa minus och även måttbandet. Jag skulle kanske vilja att det var lite mer, men jag är glad att det är minus i alla fall.

Före dagens träning

söndag 17 mars 2013

Peanut butter cup

Den här ska bli min när fitnessfighten är slut!

FF dag 17

Nu är det bara två veckor kvar av fitnessfighten och jag tycker att det flyter på väldigt bra. Vägde mig i morse och blev positivt överraskad. Man kanske inte ska göra det, men jag kunde inte låta bli.

Har hittat en bra runda som tar ungefär 27 - 28 minuter nu, som jag springer innan styrkedelen. Hoppas på att komma ner på 25 snart. Troligtvis skulle jag kunna trycka på lite mer och jag vet faktiskt inte varför jag inte gör det. Antagligen för att jag är rädd för att bli för trött.

Jag gillar verkligen frukosten som fitnessfighten ger som förslag. Fast jag har bytt ut grönsakerna och istället har jag i hallon i yoghurten. Det är lite tråkigt att bara äta naturell yoghurt.

Snart ska jag hoppa in i duschen och lite senare idag ska vi kolla på innebandy, Rönnby - Dalen.


måndag 11 mars 2013

Det minskar på vågen

Det händer grejer på vågen
 
Igår skulle man väga och mäta sig (det hade gått 10 dagar då). Jag vägde mig i morse för jag hade missat att man skulle göra det. Det hade minskat och jag är i alla fall nöjd med resultatet än så länge. Det hade även minskat i midjan.

Idag märktes det på eleverna att det var måndag. Trodde att jag skulle bli galen på en av lektionerna. Nästa vecka har jag jobbat halva den här terminen. Det går så fort. Fast det är skönt. Låt det bli sommar nu. Längtar så mycket tills man bara kan dra på sig ett par shorts och ett linne och gå ut och springa.

Nu blir det dusch och sen mat och efter maten ska jag börja skriva en massa omdömen. Jippi!

söndag 10 mars 2013

Nya lägenheten

 Vardagsrummet

 Hallen

 Badrummet

 Köket

 Matplats

Sovrummet


Vi har faktiskt lyckats få det mesta på plats redan och så här ser det ut än så länge.

lördag 9 mars 2013

Tio timmar

Dagens frukost


I natt har jag sovit ungefär tio timmar. Väldigt skönt! Jag var så trött igår, så vi gick och la oss och läste lite. Jag orkade bara läsa en och en halv sida ungefär, sen var jag tvungen att lägga bort boken för jag förstod inte vad jag läste och då var klockan strax efter tio. Vaknade lite efter åtta i morse och kände mig pigg. Har nu ätit lite frukost (mycket frukost, jag blir verkligen proppmätt av FF-frukosten), fixat så att internet fungerar och ska nu bara ta det lite lugnt en stund och sen försöka städa undan lite kartonger och skräp här. Sen blir det även träning såklart, men det får nog vänta tills det blir lite varmare ute. 

fredag 8 mars 2013

Helg och chilihamburgare

Äntligen är det fredag igen och den här dagen har varit riktigt bra. Lektionerna har flutit på väldigt bra, solen skiner, dagens träning är avklarad och nu är det helg. Blev nyss klar med träningen och när jag kollade tiden på löpningen blev jag väldigt förvånad över att jag sprungit så fort. När jag nyss la in passet på Shapelink så visade det sig att GPS:n inte riktigt stämde och den trodde att jag var lite längre bort än jag var. Jag hade alltså inte sprungit så fort som det stod... Det var lite tungt. Nu ska jag snart duscha och sen börja lite smått med maten.


 Idag efter löpningen

Igår testade jag ett nytt recept på Worldofshape.com. Chilihamburgare. Jag gjorde inte alla tillbehör exakt lika som det stod, men ungefär. Det blev i alla fall väldigt gott! Idag ska också testa ett recept därifrån. Hoppas att det också blir bra.


Gårdagens chilihamburgare

onsdag 6 mars 2013

Ingen höjdare

Idag har jag vikarierat lite på skolan jag jobbar på. Jag var med fyrorna och det har gått riktigt bra. Jag hade ingen matlåda med mig idag, så jag åt maten i skolan och det var fisk. Tror att jag tog bra mängder av allting. Imorgon kommer skolinspektionen till skolan. Lite läskigt, men dom kommer bara gå en snabb rundvandring på skolan och förhoppningsvis hinner min lektion sluta innan dom kommer dit.
Idag före träningen

Efter jobbet idag stack jag direkt ut och sprang och sen körde jag styrkeövningarna. Usch, vad det är tungt att springa, men det känns som att det blir bättre och bättre. Annars känns det som att det har gett resultat på kroppen i alla fall. Igår sa jag att jag trodde att det försvunnit lite runt midjan, det kan vara inbillning. Marcus mätte, men jag vill inte veta förrän om en vecka ungefär, så jag vet inget än.

Dagens mat
Receptet jag visade igår blev ingen jättehöjdare, men det gick att äta. Jag tycker det är lite svårt med curry. Nu har jag i alla fall fyra matlådor som jag kan äta framöver. Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och antingen läsa "Den hemliga kocken" eller "Born to run".

tisdag 5 mars 2013

Kycklinggryta med curry och banan med ris samt grönsaker

Det här ska jag testa imorgon:

1 portion
1500 kcal - (2200 kcal) - Ingredienser

150 g - (200 g) - Kyckling
25 g - (25 g) - Ris
30 g - (50 g) - Färska champinjoner
1 st - (1 st) - Hackad vitlöksklyfta
2 msk - (2 msk) - Hackad gul lök
30 g - (30 g) - Skivad banan
2 tsk- (2 tsk) - Curry
50 g - (150 g) - Kesella lätt 1%
1 tsk - (1 tsk) - Olivolja
30 g - (50 g) - Gurka
30 g - (50 g) - Tomat
40 g - (50 g) - Sallad
Salt och Peppar
Gör så här:
Koka riset enligt paketet.
Fräs kycklingen med 1tsk olivolja i pannan tills den nästan är klar.
Lägg i lök, vitlök samt champinjoner och fräs ett tag till.
Häll i curryn och fräs lite till.
Ta av pannan från spisen och lägg i banan samt rör ner kesellan försiktigt så det inte skär sig.
Skär upp tomat och gurka samt sallad till garnering.


Receptet kommer från worldofshape.com, för dom som kan logga in. Omdöme kommer imorgon!

FF dag 5

Då var det dag 5 och jag tycker att allting flyter på ganska bra. Tiderna blev inte helt följda under helgen, men annars har det funkat bra. Träningen har också fungerat bra. Idag blev det träning på morgonen, eller förmiddagen kanske jag ska säga. Idag sprang jag lite längre först och körde styrkedelen efter.

Idag före löpningen

Nu ska jag snart gå till bussen för att åka till jobbet på APT (arbetsplatsträff). Känns sådär att åka dit för en och en halv timme.

lördag 2 mars 2013

Flytt!

Idag har flyttlasset gått. Vi har några saker kvar i ett förråd, som vi ska ta imorgon bitti. Just nu är jag helt slut. Det är verkligen inte att rekommendera att ligga på kaloriunderskott när man flyttar. Orkar inte skriva mer idag. Återkommer kanske med lite bilder och sånt imorgon.

fredag 1 mars 2013

FF dag 1

Nu är första passet avklarat. Det blir lite krångligt när man inte är på ett gym. Eftersom man först ska göra någon slags konditionsövning (t.ex. springa, crosstrainer, roddmaskin osv) först och sen efter första omgången med styrkeövningar.. Äh, svårt att förklara, visar så här istället:

  • 10 minuter löpning eller annan pulshöjande konditionsträning.
  • Övning 1-3: 15 repetitioner.
  • 
Upprepa 1-3 igen: 15 repetitioner
  • 
10 minuter löpning eller annan pulshöjande konditionsträning.
  • 
Övning 4-6 :15 repetitioner.
  • Upprepa 4-6 igen: 15 repetitioner.
  • Övning 7-9: 15 repetitioner.
  • Upprepa 7-9 igen: 15 repetitioner.
Om man tränar hemma kan man istället t.ex. hoppa hopprep i 90 sekunder istället för löpning, men jag tycker att det känns lite tråkigt. Idag sprang jag i alla fall ute, imorgon kommer jag nog inte göra det.


Dagens (och de närmaste 30 dagarnas) frukost

Första frukosten är också intagen och jag tycker att det var jättemycket frukost. Nästan mer än jag brukar äta. Jag blev i alla fall väldigt mätt. Nästa mål ska intas klockan två, vilket inte alls passar idag eftersom vi ska få nycklarna till lägenheten då. Dålig timing...Det löser sig nog.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek