söndag 28 april 2013

Barn och träning

Eftersom jag jobbar med barn och fysisk aktivitet ser jag i princip varje dag barn som verkligen skulle behöva röra sig mer på dagarna. De har idrott 40 eller 50 minuter två gånger per vecka, men det räcker verkligen inte. Förra veckan körde jag styrke- och konditionsstationer med några av klasserna och vissa var helt slut efter ett varv. Det var sex stationer och 40 sekunders arbete och 20 sekunders vila. De som är mest trötta är inte de som tagit i mest heller, utan ofta har de vilat även när de inte ska. Det märks så tydligt på de som håller på med idrott på fritiden. Där finns viljan att ta ut sig, oftast. Vissa som inte håller på med idrott på fritiden är nästan rädda för att bli trötta. De blir lite rädda när pulsen höjs mer än vanligt. Ibland händer det att någon kommer och säger att de måste vila när de har kört någon uppvärmningslek i en-två minuter och då borde de inte ha hunnit bli så trötta att de måste vila.

Det märks så tydligt att barn idag inte är ute och leker när de kommer hem från skolan. De går antagligen in och sätter sig vid någon sorts tv-spel. Visst det finns vissa spel där man ska röra på sig, men det är inte samma sak som att leka "inte-nudda-mark" i skogen.



Nästa vecka ska eleverna som går i 4:an och 5:an få göra en mat- sömn och kostdagbok en vecka och jag hoppas att det kan bli en "aha-upplevelse" i hemmet eller i alla fall hos någon i hemmet. Till exempel att "mitt barn äter för mycket godis", eller "mitt barn rör på sig för lite", eller gärna att eleven kommer på det själv.

torsdag 25 april 2013

Fokus på löpning


Löpträningen går som den ska och jag känner verkligen att det har blivit mycket bättre sen jag började springa mer kontinuerligt igen. Just nu kör jag efter ett program från marathon.se. Jag tycker att det är väldigt skönt att ha ett program att gå efter. Annars är det lätt att det blir samma runda och bara springa, springa, springa. Nu blir det lite mer varierade pass.

I tisdags tränade jag med Vårrusetgänget och vi sprang först 5 km. Efter det körde vi först 5 backintervaller, sen skridskohopp, utfall och grodhopp uppför x3 och sen 5 backintervaller till. Riktigt bra kämpat!

Vårrusetgänget
 (bilden kommer från Malin, hoppas att det inte gjorde något att jag snodde bilden)

 
Idag var det dags för löpning igen och det kändes riktigt bra, även om benen var ganska tunga. Jag måste komma igång med styrketräningen igen. Jag saknar det väldigt mycket och jag gillar inte att de muskler jag byggt upp förut försvinner allt mer...


Dagens middag
Omelett gjord i ugnen

söndag 14 april 2013

Laktosintolerant?

Efter fitnessfighten har min mage blivit helt uppblåst och spänd efter att jag ätit ibland, men jag förstod inte varför. En gång tänkte jag på det och det var efter att jag druckit en proteinshake. Magen blev hård och uppsvälld och jag fick jätteont. Det blev även likadant dagen efter. Efter det började jag tänka på vad jag äter och känna efter hur det kändes efter jag ätit färdigt och jag har kommit fram till att jag blivit känslig mot laktos. Jag har fått ont i magen efter att jag ätit; keso, nån vaniljsås, yoghurt, kvarg, whey proteinpulver (kanske nåt mer också).  Så jag får väl testa och vara utan det ett tag nu. I morse åt jag laktosfri yoghurt och laktosfri kvarg och idag har magen mått bra, väldigt skönt faktiskt. Det som är jobbigt med det är är att det blir lite dyrare...


onsdag 10 april 2013

Resultat Fitnessfighten

Motivationen för bloggen finns inte riktigt just nu, men här kommer i alla fall resultaten från Fitnessfighten:


- 4 kg
- 6 cm i midjan 
- 8 slag/minut

Jag är inte helt nöjd med resultatet och jag känner att jag hade kunnat göra bättre. Och jag tror att det hade blivit bättre om jag hade tränat på gym. Maten tycker jag var bra och det var/är som jag vill äta i annars också, men inte riktigt så lite mat. För jag var helt slut vissa dagar, eller egentligen nästan alla dagar. Jag hade ingen riktig energi och det är skönt att ha fått tillbaka den nu. Nu är det bara att fortsätta att kämpa på mot en mer vältränad kropp!

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek