lördag 25 maj 2013

Nya löparskor och nytt gymkort

 

 Nike free 5.0+

I torsdags satt jag och kollade på nya löparskor på Sportamore och har länge funderat på dessa och just då var det rea. Tänkte att jag skulle slå till. Det fanns bara 36 kvar, så jag la dom i varukorgen och skulle betala. Då blev det något fel så att jag var tvungen att göra om allt och då var skorna slut... Det är inte första gången det här händer mig. Men jag gick inte någon timme senare och då fanns dom igen, så nu är dessa på väg hem till mig.


Nya gymkortet

Idag har Member 24 öppnat ett nytt gym här i Västerås och vi hade bestämt att vi skulle gå dit och kolla hur det såg ut och träna. Men det blev ingen träning, det kändes så dumt när alla gick runt och kollade. Vi blev i alla fall medlemmar där, så nu har jag äntligen skaffat gymkort och träningen ska bli mer varierad än den varit nu ett tag. Längtar verkligen till första passet som jag tror blir imorgon!

onsdag 22 maj 2013

Vårruset 2013

Idag har jag sprungit Vårruset för första gången. Jag var ganska nervös tidigare idag, eftersom den här gången gällde det inte bara mig eftersom vi tävlade för Västerås i stadskampen. När startskottet gick släppte det mesta och det var bara att springa på. Kollade på klocka och tänkte "shit vad fort det går", men det var bara att hänga med strömmen för jag skulle ju under 25 minuter. Efter första backen var jag lite trött och seg, men det gick lite neråt efter det och jag kunde vila upp mig lite. När det var lite mindre än 1 km kvar kom det en lång och seg backe som aldrig tog slut kändes det som. Där dog jag lite. Sen var det lite nerför och sen upploppssträckan. När jag närmade mig mål och såg att klockan stod på 24:50 tog jag i lite extra och trodde att jag fick ungefär 25:02, men nu när jag kom hem såg jag att det blev prick 25:00, men min egen klocka visar 24:58. Kan vi inte säga att jag sprang på 24:59 då?


 Mina mellantider


Det är så surt att den stannade på prick 25. Men jag är helt klart nöjd, jag har ju aldrig sprungit så här fort. 26:40 var mitt snabbaste på 5 km förut.

 Även alla andra i laget fick väldigt bra tider, så vi borde ligga ganska bra till i Stadskampen.


Det lönar sig att vara med på lopp ibland

lördag 11 maj 2013

Plank- och squatsutmaning


Löpningen går framåt (som det känns). Idag blev det 5 km väldigt lugnt och det var skönt. Bytte plats på dagens och morgondagens pass, så imorgon blir det lite tuffare. Nu är det inte lång tid kvar till Vårruset och då är det bara att hoppa på nästa schema som ska göra så att jag får en bättre tid på Tjejmilen som är första helgen i september.

Jag håller även på med en utmaning den här månaden, jag började förra lördagen så schemat stämmer inte riktigt. Jag brukar vara ganska dålig på att följa såna här utmaningar, men nu jäklar ska jag köra varje dag. Dock är plankan en av mina hatövningar, men jag har bestämt mig. 3 minuter och 30 sekunder ska klaras!

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek