fredag 26 februari 2010

Tidig morgon

I morse klev jag upp 05:45, tidigt. Vi hade "tillämpad anatomi, övre extremiteter" idag. Det var i alla fall värt att gå på lektionen. Det känns som att jag lärde mig rätt mycket. Vi har ett häfte med en massa olika uppgifter, t.ex. att vi ska hitta fästen för olika muskler och hitta olika skelettdelar på sig själv och andra. Vi hade även en "docka", alltså ett skelett, som vi fick kolla på så man såg hur delarna sitter. Det är i alla fall väldigt intressant och det är något jag verkligen vill lära mig. Det tror jag är en stor fördel!

Idag var tredje dagen för armhävningarna och jag tycker att det går framåt. Idag gjorde jag 11+15+9+9 och på sista när man ska göra max, klarade jag 20. Alltså 64 armhävningar. Jag tror nog att jag nästan skulle kunna klara 30 om jag inte har gjort några innan.

Imorgon är det match!

torsdag 25 februari 2010

Läskigt!




I morse när jag vaknade blev jag livrädd. Jag trodde att tatueringen hade blivit förstörd. Det var en massa färg som var utkladdad, men det satt bara på skinnet. Nu ser det riktigt bra ut.

Från början hade jag tänkt att efternamnet skulle sitta ihop med själva rankan, men jag tycker nog att det här blev bättre ändå. Jag är i alla fall riktigt nöjd!

onsdag 24 februari 2010

Tatuering!


Här är den! Det syns inte så mycket här, men det är svårt att knäppa bilder när det är plast på. Det kommer bättre bilder imorgon. :)

måndag 22 februari 2010

En bra morgon

I morse tänkte jag först inte ut och gå för att det var så kallt, men så kom solen och det blev en promenad i alla fall. Sen körde jag igång med armhävningsprojektet. Idag skulle jag göra 10+12+7+7 med en minuts vila mellan varje och sen ett sista set med max, alltså så många som jag klarar av och jag klarade 20. Här är första veckans armhävningar.

Posten kom med positiva överraskningar idag, min träningstidning, Fitness magazine, och så fick jag en bonuscheck från HM.


söndag 21 februari 2010

Djup snö






I morse var jag ut och gick en timme, åt frukost och sen gick jag till gymmet. Jag lyckades göra illa foten där, har haft ont hela dagen. När jag kom hem från gymmet åkte vi ut till skogen för Niklas hade fått för sig att han skulle träna, genom att springa i djup snö. Djupt var det. Ibland var hela mina ben borta nästan. Jag knäppte lite bilder medan han var ute och sprang.

Sen har jag städat klart och diskat idag. Jag har även gjort klart kompletteringsuppgiften som vi fick när vi inte åkte till skolan när det snöade så mycket för ungefär tre-fyra veckor sen. Det känns skönt att bli av med den, det var i och för sig inget svårt.

100 armhävningar på 6 veckor!


Jag registrerar min träning på Funbeat och i morse satt jag och läste lite i diskussionsforumet och hittade att någon skulle klara att göra 100 armhävningar på sex veckor. Och jag ska hänga på! http://hundredpushups.com/

Vi får se om jag klarar det på sex veckor. Det var några där som skulle göra det på tolv veckor, vi får väl se hur det går.

lördag 20 februari 2010

Det växer!


Ruccola och oregano

Persilja och gräslök

Basilika


Det växer på många sätt. Snön växer på fönstret och våra kryddor växer. Jämför bilden på snön nedanför här och den som är i det här inlägget. Det är en lite skillnad.

Vi snöar in!

torsdag 18 februari 2010

Ibland är det bra med förseningar

Idag åkte jag som sagt till Eskilstuna och pluggade lite. Tågen var ersatta med buss så jag åkte gratis åt båda hållen. Alltid bra! När jag skulle åka hem hade jag lite flyt. Ungefär 12:02 kollade vi på sj.se på biblioteket i Eskilstuna, bussen skulle gå 12:07. Jag kom fram till tågstationen 12:09 och bussen var försenad. Ibland är det bra med förseningar. Men bara ibland.

När jag kom hem åt jag lite och kollade lite på datorn, sen somnade jag en stund (ca en timme). Nyss har jag tränat lite. Gick en promenad på 41 minuter, hade tänkt gå 60 minuter men jag fick skavsår, och sen har jag gjort lite styrketräning. Jag gjorde 150 utfallssteg! (3x50)

Imorgon är äntligen den vetenskapliga kursen slut!

onsdag 17 februari 2010

Träningsdag!

I morse gick jag upp ungefär nio, åt frukost, väntade en stund sen stack jag ut och sprang. Gick inte så bra idag. Jag tror att jag hade druckit för lite dagen innan, för jag mådde illa efter ett tag fick jag jättehåll. När jag kom hem drack jag en massa vatten och sen gick jag till gymmet en sväng. Sen gjorde jag inget speciellt förrän innebandyträningen. Skönt med träning igen, vi har nästan bara haft matcher nu känns det som.

Imorgon ska jag åka till Eskilstuna och fixa klart examinationsuppgiften.

tisdag 16 februari 2010

Besviken

I morse hade jag seminarium. Typ det första vettiga seminariet på den här kursen hittills. Efter det, typ kvart i tio, blev jag avsläppt på stan för att jag skulle tatuera mig klockan elva. Ungefär kvart över tio ringer det. Då är det tatueringsstudion där jag skulle tatuera mig. Då har han som skulle tatuera blivit tvungen att åka iväg på nånting så att jag inte kunde tatuera mig idag. Seeeeeeeegt. Lite jobbigt när jag har gått runt och sett fram emot det så länge och så blir det inget.. Men jag får i alla fall göra det nästa onsdag, hoppas jag.

måndag 15 februari 2010

Rea!

Jag hade tänkt åka med 10:41-tåget, men självklart är det jätteförsenat så jag tog bilen till Örebro istället. Hos tatueraren var inte han som sa göra min tatuering där och han som var där visste inte om han hade ritat upp nånting än eller inte. Så det får väl blir en överraskning imorgon.

Jag hittade lite saker på rea i alla fall:

På Åhléns hade jag presentkort på 300 kr. :)

Jeanskjol från Åhléns, 129 kr

Halsduk från Åhléns, 69 kr

Stövlar från Scorett som tidigare kostat 999 kr och nu 200 kr


Sen var jag till innebandybutiken eftersom min klubba gick sönder igår, eller det var bara bladet. Jag råkade säga till för sent att jag hade ett mecenatkort och då får man 10%, så jag fick ta någonting för ungefär 25 kr. Jag tog svettbanden där uppe, dom kostade 20 kr styck.

Snart är det dags!

Det blev ingen vinst igår. Skit.

Idag ska jag åka till Örebro för att kolla på min tatuering som jag ska göra imorgon. Ja, imorgon. Det känns helt sjukt och det känns inte som att det var speciellt länge sen jag bokade tiden och då var det ungefär en månad kvar. Läskigt fast roligt också. Jag ska nog försöka hitta ett nytt blad till klubban också, för det var det någon som trampade sönder igår. Jag är glad att det bara var bladet som gick sönder i alla fall. Ikväll är det träning. Första träningen på länge.Vi har bara spelat matcher nu ett tag. Vilket jag tror är en anledning till varför det inte har gått så bra...

lördag 13 februari 2010

Skönt att komma igång!

Igår hade vi seminarium, det gick bra fast vi hade gjort lite fel kanske. På kvällen åt jag och Niklas pizza. Annars hände det inte speciellt mycket.

I morse vi tio stack jag ut och sprang, sen gick jag till gymmet och efter det åkte vi ut i skogen och Niklas knäppte lite bilder. Idag fick jag typ kramp i fötterna när jag sprang, inte bra. Det blir typ som att det spänner i hela foten. Så idag var jag tvungen att gå några steg ibland för att det skulle släppa. Tråkigt, jag som ville slå min förra tid.

Imorgon är det match och då är det bara VINST som gäller!

torsdag 11 februari 2010

DX-ball!

Jag har äntligen hittat detta spel som jag har letat efter så länge!

Årets första springtur!


Idag och igår har jag varit ledig. Det har varit mycket skönt. Igår gjorde jag inget speciellt och idag har jag egentligen inte heller gjort det. Fast jag har varit ute och sprungit, första gången för i år. Typ 4,7 km på 29,54. Inte speciellt bra, men jag ska kanske inte ha så höga förväntningar första gången.

Imorgon har jag seminarium. Segt.

tisdag 9 februari 2010

Avokado!

Idag hade vi föreläsning klockan 8:15 - 10. Efter föreläsningen gjorde vi klart seminarieuppgifterna till fredag och tisdag. När jag kom hem åt jag och Niklas lunch och sen somnade jag i soffan en stund. Sen gick jag en sväng till gymmet och efter det åkte jag och handlade. När jag kom hem gjorde jag ugnspannkaka och det blev väldigt gott!

Avokado har blivit en av mina favoriter!

söndag 7 februari 2010

Skridskor!

Idag har vi varit och åkt skridskor, fast det blev lite olyckligt. Jag orkar inte skriva så ni kan läsa här. När vi kom hem åt jag lite, kollade lite på datorn, sen somnade jag. Annars har det inte hänt mycket idag och det kommer nog inte göra det heller. Vi ska nog kolla på "I en annan del av Köping" och sen ska Niklas kolla på "Super Bowl" klockan tolv. Vi får se om jag orkar kolla på det.

Imorgon blir gym, sen skola, sen match!

lördag 6 februari 2010

Vinst!







Det var en väldigt rolig match idag och det blev vinst med 8-6 och tre mål av mig!

Skoräkning


Idag har jag/vi hållit på och städat en del. Jag städade bland annat garderoben med skor i och jag räknade mina skor och kom i ungefär 30 par skor. Då är alla skor räknade, träningsskor - finskor.

fredag 5 februari 2010

Bokhyllan

Så här blev det med bokhyllan. Från början skulle vi han en smal men lika hög som den andra, men den får inte plats i bilen så det blev en sån där. Det syns inte så jättestor skillnad på färgerna va? (Eller så är jag som försöker få in det i mitt huvud). Dom har ju, som jag skrev i förra inlägget, tagit bort färgen bokfaner så vi köpte ekfaner istället.

Tentan klar!

Nu är tentan skriven och jag hoppas verkligen att det gick bra! Det kändes rätt bra... Men det ska jag väl inte säga.

Efter tentan åkte jag och Niklas till Ikea. Där köpte vi en bokhylla (dom har tagit bort den färgen vi hade innan så vi var tvungna att köpa en annan färg) och åt mat. Mycket gott! Sen var vi in en sväng på Marieberg och kollade lite. Jag skulle köpa tunna långärmade tröjor, för dom jag har nu kan jag knappt ta mig för dom börjar lukta svett på en gång. Jag kanske har haft dom lite för länge. Jag var även in en sväng på Lindex för jag hade sett fina underkläder på Ingrids blogg. Så jag köpte även det här fina:
Jag fick hem en sak som jag har beställt också. Egentligen skulle det vara till alla hjärtans dag, men jag kunde inte hålla mig. Det här jag jag köpt på Bluebox.

torsdag 4 februari 2010

Ny design

Nu har jag nytt igen, jag har lite svårt att bestämma mig. Hehe. Det enda dåliga med den här är att det inte står något datum. Någon som vet vad det kan stå där man kan lägga till det?

(Nu står det datum)

Tenta imorgon!

Idag har jag pluggat i princip hela dagen. Dagen har gått väldigt fort faktiskt. Imorgon är det tenta vilket inte är allt för kul. Blir det liknande frågor som det var på förra årets tenta ska det nog gå bra. Vetenskaplig metod är inte roligt.. Bara två veckor kvar nu, om jag klarar allt. Sen är det anatomi som gäller. Det blir nog roligare.

Jag hade velat varit på gymmet idag, men det har inte hunnits med och nu har jag ingen lust att gå dit. Imorgon efter tentan ska jag och Niklas på Ikea och när vi kommer hem från det ska jag nog till gymmet i alla fall.

måndag 1 februari 2010

Match, match match!

Igår var det match igen. Vi vann med 6-3! Vi hade kunnat vunnit med mer, men så blev det inte. Jag lyckades göra fyra mål och en assist, vilket känns helt sjukt. Men det är lätt när man får stå helt fri framför målet och får bra passningar.

Idag har jag varit ute och gått och sen var jag på gymmet. Idag körde jag axlar och rygg. Nyss åt vi stuvade makaroner och korv. Mycket gott!

Nu måste jag verkligen ta tag i pluggandet och sen är det dags för match igen!

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek