tisdag 21 juni 2011

Rågfrallor med russin


Smör + olja (vet inte riktigt hur mycket för det fanns inte så mycket smör kvar, därför hade jag i lite olja också)
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk sirap
2 dl russin
1 msk farinsocker
1 ägg till pensling
5 dl rågmjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl + lite till vetemjöl special
Havregryn + quinoa att strö på

Gör så här:
  • Smält smör och ha i mjölken. Värm tills det blir fingervamt. (Jag var inte så noga med detta)
  • Smula jästen i en bunke. Ha i lite av vätskan och rör ut jästen och ha sedan i resten.
  • Blanda i sirap, salt och russin
  • Häll i mjölet, spara lite till utbakningen. 
  • Jäs degen i 90 minuter
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen, forma till rulle och dela i ca 15 delar, rulla till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper att jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter
  • Pensla med ägg och strö över havregryn + quinoa
  • Grädda på 225 grader i ca 15 minuter

Här hittar du det ursprungliga receptet. 

Inga kommentarer:

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek