fredag 7 november 2008

Kycklingfilé med honung- och limesås


Ingredienser för 2 portioner
2 st kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
0,5 st hönsbuljong
1,5 msk flytande honung
0,5 msk kinesisk soja
0,5 st limefrukt
salt och peppar

Tillagning
1. Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn i stekpanna i ca 5 minuter på varje sida.

2. Blanda ihop resterna av ingredienserna i en kastrull och värm upp, spara limen till senare.

3. Limen pressas över kycklingen i stekpannan innan man häller över resten av den goda såsen. Låt stå och puttra på svag värme under lock i ca 15-20 minuter tills kycklingen är genomkokt.

4. Servera kycklingen med ris och smaksätt gärna med lite mer limesaft eller honung efter tycke och smak.

Inga kommentarer:

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek