För 4 personer
Ingredienser
1 kyckling à ca 1,2 lg
Saften av en citronSalt
Peppar
Marinad:
1 färsk chilifrukt
2 cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
3½ dl youghurt
2-3 msk curry
1 msk paprikapulver
Gör så här
Dela kycklingen i 8 delar och ta av skinnet. Skär små skåror i kycklingen. Lägg kycklingdelarna i en skål och droppa över citronsaften. Salta och peppra kraftigt. Ställ in skålen med kycklingen i kylen tills marinaden är färdig.
Halvera chilifrukterna och ta bort fröna. Hacka chilifrukten fint och lägg den i en skål, tvätta händerna direkt efteråt eller använd plasthandskar. Skala ingefäran, riv den fint och blanda den med chilin. Skala och pressa ner vitlöken med chilifrukten och ingefäran.
Häll youghurten över chiliblandningen och krydda med curry och paprika. Blanda väl. Häll marinaden över kycklingen och vänd kycklingdelarna så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 8 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek den i ugnen 30 minuter. Pensla kycklingen ett par gånger med marinaden under stektiden.
Jag har kycklingfilé istället för en hel kyckling och så hittade jag ingen ingefära igår när jag handlade. Men jag hoppas att det ska bli bra ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar