fredag 14 augusti 2009

Currymarinerad kyckling

Nu står kycklingen och marieneras i kylskåpet. Den ska stå där i typ åtta timmar. Här kommer receptet:

För 4 personer

Ingredienser

1 kyckling à ca 1,2 lg

Saften av en citron
Salt
Peppar

Marinad:
1 färsk chilifrukt
2 cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
3½ dl youghurt
2-3 msk curry
1 msk paprikapulver

Gör så här

Dela kycklingen i 8 delar och ta av skinnet. Skär små skåror i kycklingen. Lägg kycklingdelarna i en skål och droppa över citronsaften. Salta och peppra kraftigt. Ställ in skålen med kycklingen i kylen tills marinaden är färdig.

Halvera chilifrukterna och ta bort fröna. Hacka chilifrukten fint och lägg den i en skål, tvätta händerna direkt efteråt eller använd plasthandskar. Skala ingefäran, riv den fint och blanda den med chilin. Skala och pressa ner vitlöken med chilifrukten och ingefäran.

Häll youghurten över chiliblandningen och krydda med curry och paprika. Blanda väl. Häll marinaden över kycklingen och vänd kycklingdelarna så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 8 timmar.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek den i ugnen 30 minuter. Pensla kycklingen ett par gånger med marinaden under stektiden.



Jag har kycklingfilé istället för en hel kyckling och så hittade jag ingen ingefära igår när jag handlade. Men jag hoppas att det ska bli bra ändå.

Inga kommentarer:

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek