onsdag 30 september 2009

Plugg igen

Idag började jag plugga vid tio ungefär och då pluggade jag till tolv, sen blev det mat och så kollade jag klart på sista avsnittet på säsong två av Criminal minds. Sorgligt. Nu måste jag se säsong tre! Efter det blev det lite mera plugg och nu har jag haft en lite paus igen men jag orkar typ inget mer. Jag måste. Jag kan verkligen inte allt än.

Match imorgon!

tisdag 29 september 2009

Pluggplugg

Idag började vi med dansen, det var rätt roligt faktiskt. Hoppas att det inte blir värre bara, fast det lär det ju bli. Hehe. Sen hade vi simning. Idag tränade vi på livräddning och efter lektionen gjorde jag och Elin det korta livräddningsprovet som vi ska göra själva. På torsdag (innan tentan) ska vi göra det långa och han sa att det inte var nån som hade misslyckats med det förut. Åtta minuter är nog inte så lite ändå.

När jag kom hem vid halv två började jag att plugga typ på en gång och sen har jag bara haft en matpaus på en timme ungefär, annars har jag suttit med fysiologin hela tiden. Idag har jag pluggat på dom två första föreläsningarna. Imorgon är jag ledig och då ska jag kliva upp vid åtta och börja plugga. Först tar jag nog dom två sista föreläsningarna och lite senare på dagen allt. Det känns rätt bra ändå nu. Jag tror att jag förstår det mesta, det gäller bara att komma ihåg allt då. Jag ska plugga lite mer ikväll också och hoppas på att Niklas kan förhöra mig.

söndag 27 september 2009

Kul sak!

http://www.expressen.tv/noje/1.1721036/succe-for-babyns-beyoncedans

Det här är så sjukt sött och roligt!

En vinst och en förlust

Nu är jag äntligen hemma efter en hård dag. Första match (DJ) vann vi ganska enkelt, 10-1 blev det. I andra matchen spelade vi sjukt bra, jag tror inte att Forsby hade förväntat sig att få så bra motstånd. Det stod lika så det blev sudden och när det var typ 40 sekunder kvar gjorde dom mål. Mycket tungt. Jag fick i alla fall göra mål och det var skönt

Nu ska jag försöka plugga lite om jag orkar...

lördag 26 september 2009

Seriepremiär!


Äntligen är det dags!

Samling imorgon klockan 9:00 och då ska vi äta frukost med laget. Första matchen börjar 11:15 och då är det DJ och 13:nånting börjar dammatchen. Hoppas på vinst!

Nya skor

Igår var det kläddag på Team Sportia för oss som går på GIH och då får vi 20% på allt så jag passade på att köpa nya skor. Jag köpte även mjukiskläder med GIH-loggan och dom är på tryck nu så jag får hämta dom på onsdag.

fredag 25 september 2009

Just nu känns allt skit med tentan...

torsdag 24 september 2009

Smoothie

Idag började vi med simning igen, fast idag var det mest lek. Vi fick slänga ut en massa saker (ringar som sjunker ner på botten, "sjögräs", djur mm) på ena sidan av bassängen och på den andra sidan dyka och sånt och lite ryggsim.

Sen åkte vi till skolan och tränade på gymnastiken och jag klarade att snurra runt i ringarna åt en hållet och stå rakt upp, vilket jag typ inte vågade förut. Stå på händer känns det som att jag kan nu typ så nu är "bara" allting på räcket, hjula, allting i ringarna och några konstiga hopp kvar...

Efter det hade vi föreläsning som jag typ inte lyssnade på alls. Jag var så sjukt trött så mina tankar svävade iväg åt annat håll.

Nu är jag hemma från träningen och det kändes riktigt bra idag. Match på söndag!


Sjukt gott! Jag gör såna här lite då och då nu. Det här är exotiska frukter, banan och lite mjölk.

tisdag 22 september 2009

"Moccasegisar"


Fint va? Det var tre stycken som klarade sig från att rinna över. 3/12. Jag kollade i muffinreceptet sen och där är det bara en halv tsk bakpulver, men i dom här skulle det vara en tsk. Det måste vara det, för så här har aldrig muffinsarna blivit.

Det blev mycket gott i alla fall!

Simning och seminarium

Idag har vi haft simning igen och det sjukt mycket bättre den här gången än förra gången. Stewe tyckte till och med att mitt crawl såg bra ut och att jag bara skulle behöva träna lite till så skulle det gå bra. Bröstsimmet vet jag inte riktigt, men dom som kollade på mig sa att det såg bra ut i alla fall. Det vi ska kunna på simningen är:

  • 1000 m varav 200 meter ryggsim
  • Start i vattnet för 25 meter simning med livboj följt av upptagning av livräddningsdocka från 2,5 meters djup som föregås av 5 meters längddykning, följt av 25 meters bogsering av kamrat i livboj. Maxtid: 1 min 50 sek
  • Redogöra för mun till munandning, larmrutiner samt visa stabilt sidoläge
  • Simning 100 meter valfritt sätt följt av 50 meter simning med livboj, följt av 50 meter bogsering av jämstor person i livboj. Maxtid: 8 minuter
  • Upptagning av person från bassängkant, brygga eller strand
Det andra livräddningsprovet kommer nog bli sjukt jobbigt. Åtta minuter känns som det är rätt kort tid..

Vi ska även simma 50 meter crawl och 50 meter bröstsim, instruktivt.

När vi har klarat det här blir vi simlärarassistenter, det kan nog vara roligt som sommarjobb.


Efter simningen hade vi seminarium och det känns som att det klarnade lite mer inom fysiologin.

måndag 21 september 2009

Det börjar dra ihop sig

Idag har jag varit ledig. Hade tänkt att jag skulle läsa mycket i fysiologiboken. Tror ni jag har gjort det? Nej. Jag läste lite grann, men det tar emot så mycket när det är på engelska och man måste kolla upp var annat ord man läser. Har läst lite nu efter att jag kom hem från träningen och nu gick det rätt bra. Jag förstod i alla fall det mesta jag läste och det är väl tur det eftersom det är tenta om mindre än två veckor. Jag tycker att det är sjukt kul att lära sig en massa sånt här men det blir inte lika roligt nu. Jobbigt. Dagen efter tentan är det examination i orientering och den ser jag inte heller fram emot.

Seriepremiär på söndag, längtar!

lördag 19 september 2009

Rally

Det första jag gjorde, nästan, var att glida ner i ett dike där det var blött och lerigt

Min favorit!



Gräshoppa

Gräshoppa igen

Det kommer kanske in fler bilbilder på Niklas blogg sen.

Efter att vi hade varit på rally åkte vi hem och åt och sen åkte jag till Kungsör och stod i kiosken på herrarnas match som inte gick allt för bra. Förlust med 5-10.

Nu blir det tv:n!

fredag 18 september 2009

Nyklippt!


Det känns skönt att äntligen få nån ordning på det. Det kanske inte är så stor skillnad mot för innan, men det känns ändå bra.

Idag har jag bara haft en föreläsning och ikväll blir det tacos och så ska jag nog kanske tillåta mig själv att äta lite chips. 500 grams chipspåsar på ÖB för 20 kr. Billigt.

Imorgon ska vi kanske åka och kolla på rally och klockan tre ska jag stå i kiosken på herrarnas seriepremiär.

torsdag 17 september 2009

Torsdag

Idag har vi haft både simning och friidrott. Efter det hade vi seminarium som vi typ blev idiotförklarade på, men jag lärde mig i alla fall lite grann. Sen har jag tränat och nu ska jag gå och lägga mig och kolla på Criminal Minds. Det är min god natt-saga.

Imorgon är de bara en föreläsning och sen är det klippning och helg!

onsdag 16 september 2009

Vill ha!

Fick en HM-katalog nyss. Vill ha allt, allt, allt! I alla fall mycket av det.

Kan någon ge mig ett jobb? Det vill jag också ha, så att jag kan köpa det andra som jag vill ha. Haha.

tisdag 15 september 2009

En rätt bra dag

Planeringen av mångkampsgrenarna gick bra och labben också. Vi gjorde ett "Åstrandstest" som går ut på att mäta syreupptagningsförmågan. Man ska cykla i sex minuter och varje minut kollar man vad pulsen ligger på. Sen tar man ut medelvärdet på dom två sista resultaten. För att sedan veta vad syreupptagningsförmågan (liter/minut) är kollar man i en tabell på den medelpulsen man hade.

Det är lite krångligt att förklara. Det finns ett till värde man kan ta ut också, men jag orkar inte förklara det. Jag vet inte ens om jag förstår det jag har skrivit själv.

Jag hann med ett tidigare tåg idag och det var väldigt skönt. Jag kom hem halv fyra istället för halv fem. Efter maten började jag plugga på fysiologin och det var faktiskt rätt roligt. Det som är mindre roligt är att läsa i boken som är på engelska, men det känns som det kommer gå att lära sig i alla fall.


Nu är jag hungrig igen, jag är alltid hungrig. Jobbigt.

Imorgon är jag ledig och då blir det antagligen mer plugg!

måndag 14 september 2009

Lite nytt

Ja, det fick bli lite förändring. Jag vill egentligen göra något annat, men jag vet inte riktigt hur man gör och jag orkar inte riktigt sitta och hålla på. Det får vara svart ett tag nu. Det kommer kanske nån ny header sen fast jag har inga bra eller roliga bilder just nu och inte har jag någon kamera för den dog i fjällen...

Idag hade vi först föreläsning och sen friidrott. Imorgon ska vi planera mångkamp inom friidrotten och sen ha lab3. Sen blir det nog att plugga lite fysiologi...

Träningen kändes väldigt bra idag!


Ge mig den!

(Alla "bloggar jag läser" försvann. Orkar inte lägga till dom nu... Bara några.)

P.S. Jag har namnsdag idag. ;)

söndag 13 september 2009

Säsong 2

Jag kunde inte låt bli!

Criminal minds

Jag har nyss kollat klart på första säsongen och nu håller jag på att bli galen för så där kan den inte sluta. Nu måste jag ju se säsong två också. Det är nästan så att jag överväger att köpa den.

Fredag, lördag, söndag

I fredags var jag ledig. Dagen började då med städ. Det var skönt, för det hade inte städats riktigt här på ett tag då. På kvällen gjorde jag sjukt god glass. Vanlig glass, banan och frysta blåbär och hallen. Det blev riktigt gott. Det kommer jag nog att göra fler gånger.

Igår gjorde vi inget speciellt. Men vid tre kom Niklas på att vi kunde åka till Ikea och handla lite saker som vi behövde, så det gjorde vi. Det blev lite smågrejer.

Idag ska jag sopsortera sen. Inte allt för kul, men det är rätt lättförtjänta pengar till laget.

fredag 11 september 2009

Smyckesträd

Nu har jag äntligen hittat ett smyckesträd. Det kanske är lite för litet, men det är bättre än ingenting. 129 kr på Indiska.

torsdag 10 september 2009

Crawla

Idag har vi haft simning och vi började med att lära oss crawl. Det är inte lätt, men det känna bra mycket bättre nu än det gjorde innan. Det som är svårast att få till är andningen. Nu ibland blir det att jag glömmer på att andas ut under vattnet och så gör jag det när jag ska andas istället, så jag får ingen luft alls. Haha. Men det är väl bara att träna.

Vi har även haft seminarium idag. Fysiologi. Det var bra för nu känns det som att jag förstår ännu lite till. Dom här seminarierna är frivilliga, men det är nog värt att gå på dom. Det är som extra pluggtid ungefär.

Hoppas det känns bättre på träningen idag, det har känts segt den här veckan..

tisdag 8 september 2009

Inte mycket till vila

Det har inte blivit mycket vila sen jag kom hem från vandringen. Match dagen efter att jag kom, i skolan hade vi nån cykellab där vi skulle kolla blodtryck och sånt. Det var i och för sig inte speciellt jobbigt, men det är alltid något. Sen träning efter det. Idag hade vi friidrott och beeptest. Jag känner mig helt slut just nu. Trött i alla fall...

Imorgon har vi friidrott igen och på kvällen är det träning. På torsdag är det simning och träning på kvällen. Sen blir det äntligen lite vila.

Nu har vi börjat med fysiologin. Känns som att det kommer bli rätt mycket plugg ett tag nu. Mycket nytt att lära sig och det är tenta om mindre än en månad. Men det ska gå!

söndag 6 september 2009

Fjällvandringen

Nu är jag äntligen hemma igen. Det har varit sjukt roligt, men även jobbigt och en massa andra saker. Dom två första dagarna hade vi jättebra väder. Det var soligt nästan hela dagarna och på torsdagen var vi upp på toppen, ca 1700 meter över havet. Det var riktigt coolt. I fredags regnade det hela dagen och det var inte så roligt. Jag har nog nästan aldrig frusit så mycket i hela mitt liv.


Jag kanske skulle kunna tänka mig att gör detta igen, men inte än på ett tag.


Vadning på gång

Vi såg en massa renar :)

Högsta toppen där var vi upp på


Toppen

Utsikt från toppen

Toppen låg i Norge

På vägen ner från toppen åkte vi ner på regnbyxorna, det var kul och gick väldigt fort


Det kommer in fler bilder på facebook sen.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek