lördag 30 april 2011

Pizza

Pizza på balkongen tänkte jag skriva, men det ändrades ganska fort. Solen försvann och det blev kallt...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Lördagsfrukost

 
Det blev en skön promenad med bra fart. Drygt 40 minuter blev det och det var riktigt varmt och skönt ute. När jag kom hem var jag dödshungrig och idag blev det hallonkräm med mjölk och hårdbröd och två mackor, en med ost och en med kalkon.  

Idag blir det kanske en sväng till gymmet, eller så väntar jag med det till i morgon. Jag ska i alla fall lägga mig en stund på balkongen och försöka sola bort mitt vita linne

Morgonpromenad

Dags för morgonpromenad!
Published with Blogger-droid v1.6.8

fredag 29 april 2011

Matbild

Nu är VFU-kursen avklarad. Nu är det bara att vänta på domen på arbetet jag lämnat in och det tar ungefär tre veckor.



När jag kom hem var det bara att ställa sig och laga mat och idag blev det kyckling, potatisgratäng, gurka, tomat, paprika och aubergine. Mycket gott! Nu blir det inte mycket mer ätet idag...

Imorgon ska jag testa något nytt!

Jag idag

Nya brallor på idag! Tror att jag måste försöka sola ryggen lite...

Vilodag

Idag kommer det att bli en riktig vilodag, det behöver mina knän. Knäna är i alla fall bättre idag än igår kväll, då kunde jag nästan i böja på dom. Hoppas att det blir bättre imorgon!

Nu är det snart dags att åka till skolan för examination i VFU-kursen. Hoppas att jag slipper göra om något i det jag skrivit.

torsdag 28 april 2011

Solbränd

Så här ser min rygg ut efter några timmar i solen och då hade jag en tunn, vit långärmad på mig i två timmar ungefär. Undrar hur den hade sett ut annars?

Låååång cykeltur

Kom hem för en liten stund sen. Igår bestämde vi att vi skulle ut och cykla idag och det gjorde vi. Ca 6,5 mil på ungefär 5,5 timmar, om man tar bort tiden vi vilat. Jag började få ont ovanför mina knän efter ca 2 mil och det blev inte direkt bättre efter det. Så mer än två tredjedelar har jag åkt och haft ont. Skönt att komma hem i alla fall!

Jag har träningsvärk i armarna idag! Jag hade nästan blivit besviken om jag inte haft det, för det kändes riktigt bra igår. Nu blir det bara slapp resten av dagen och lite plugg. Men jag ska inte gå många meter till...

Bra väder!

Idag blev det också en morgonpromenad. Det är inte speciellt svårt att motivera sig till att kliva upp när vädret ser ut som det gör. När jag kom hem åt jag lite frukost. Havregrynsgröt med keso, banan, kanel och mjölk. Det är helt klart en favorit på morgonen!

Om en lite stund ska vi ut och cykla.

onsdag 27 april 2011

Milbona kvarg

Det blev inte speciellt mer mycket gjort idag. Jag åkte och handlade på Lidl bara och där fick jag den fakta jag fått på lite olika bloggar bekräftad. Lidl håller på att sluta sälja Milbona kvargen! De har bytt ut den mot kvarg blandat med yoghurt. Det går ju inte! De har inte bytt ut den överallt än, men här fanns det ingen kvar.

Fått mycket gjort

Idag har jag hunnit med mycket redan:

* Morgonpromenad ca 30 min
* Diskat
* Ätit frukost
* Skrivit klart arbetet och skickat iväg på posten
* Varit på gymmet och kört ett armpass


Vet inte riktigt vad jag ska hitta på resten av dagen. Jag ska nog i alla fall vila lite från plugget. Fast jag har i och för sig vilat en vecka innan. Vi ska i alla fall läsa två andras arbeten och kommentera och betygsätta dom.

Nu måste jag äta något, men jag vet inte vad. Det blir nog en smoothie bara.

tisdag 26 april 2011

Börjar bli färdig

Nu börjar jag bli färdig med VFU-arbetet. Niklas ska bara läsa igenom det så att det duger och skulle det inte göra det spelar det ingen roll för jag orkar i alla fall inte skriva om. Inte mycket i alla fall. Det ska lämnas in imorgon. Det känns i alla fall rätt bra.

Det blev som sagt en sväng till gymmet tidigare idag och det blev ett axelpass idag. Det kändes väldigt skönt att komma igång igen. Det är nog bra att köra ett uppehåll ibland, för då känns det mycket roligare att komma tillbaka och träna. Vid sju var jag även ut på en powerwalk. Sedan har jag bara suttit och skrivit och kollat lite på tv.

Nu är det snart läggdags och imorgon blir det nog en morgonpromenad!

Hemma igen!

Nu är jag tillbaka i Arboga igen och jag har haft en skön och rolig vecka i Söderhamn och Stockholm. Påsken avslutades igår med en innebandymatch i Trosa, som tyvärr slutade med förlust. Vi hade inte speciellt höga förväntningar eftersom vi inte tränat på ca en och en halv månad, men det gick bättre än jag trott. Idag känner jag mig rätt stel och har träningsvärk i ryggen.

Idag är det bara skriva som gäller. Imorgon ska VFU-uppgiften vara klar och jag har skrivit lite mer än hälften nu, vilket är ungefär fem sidor. Så det kommer nog inte bli några problem. Vid ett kommer jag nog ha en liten paus och då blir det gymmet!

onsdag 20 april 2011

Jordgubbar

Har varit och hälsat på mamma på dagis. Nu blir det jordgubbar och Dexter.
Published with Blogger-droid v1.6.8

måndag 18 april 2011

I Söderhamn

Jag tänkte skriva förra veckans träning nu, men jag orkar helt enkelt inte. Jag tror inte att det kommer vara speciellt mycket aktivitet den här veckan.

Hejdå så länge!

På väg

Tyvärr är jag bara på väg till Örebro än så länge. Vid ett går tåget vidare mot Söderhamn. Först seminarium i nästan fyra timmar.
Published with Blogger-droid v1.6.7

söndag 17 april 2011

Balkonglådorna fixade

Igår fixade Niklas balkonglådorna, så nu är det lite finare där ute.
Published with Blogger-droid v1.6.7

En dag kvar

Idag blev det en riktig morgonpromenad, det vill säga innan frukost. Igår skulle jag också göra det, men jag var så hungrig när jag vaknade så jag var tvungen att äta frukost först. Nu håller vi på och tvättar och jag försöker plugga lite. Har lite att läsa till imorgon. När nästa två maskiner är hängda ska vi ut på en lite promenad i skogen.

Imorgon åker jag till Söderhamn!

lördag 16 april 2011

Exercitium vitae

Det betyder typ "träna för livet". Jag är så sugen på att tatuera en text och jag vill gärna att den ska handla om träning. Men kan man säga "träna för livet"? Låter det konstigt? Finns det i såna fall något annat liknande? Jag vill alltså ha en text som betyder att jag älskar att träna. Jag gör det nu, men den kommer sedan att påminna mig om att jag har gjort det, vilket jag tror kan vara motiverande att fortsätta träna senare i livet.

Någon som har något tips?

Vårtecken





Vid elva var jag ut på en skön promenad, höll rätt högt tempo faktiskt. Man blir ju helt lycklig av att gå i skogen nu och se alla färgglada blommor och fåglarna som kvittrar.

Nu är det dags för innebandyfinalerna!

Sökord

Det här är vad folk har sökt på och kommit till min blogg under en vecka. Vissa saker är evigheter sen jag skrev om och "leekstugan" liksom, varför söker folk på det?

fredag 15 april 2011

Skönt rygg- och magpass!

I natt har jag sovit nästan nio timmar och det har jag inte gjort på väldigt länge. Det var riktigt skönt att vakna och känna sig pigg. Vid tio satte jag igång och skrev på VFU-uppgiften och det blev lite mer än en sida sen gick jag till gymmet. Det kändes riktigt bra idag. Jag körde rygg och mage idag. Det var länge sen jag körde mage, det är ju så tråkigt...

Snart blir det dusch och sen ska jag fortsätta och plugga lite.

Idag hade jag nya linne som jag köpte i London på mig.

torsdag 14 april 2011

Sista dagen

Igår var det påskpyssel som gällde och det var riktigt roligt. Efter lunch kollade vi på en film, Tur och retur, så det var en ganska slapp dag. När jag slutade åkte vi till Köping och handlade lite och Niklas köpte lite nya tröjor. Sen hem och tog en macka och sen vidare till Medborgarhuset för att kolla på 2:ornas konsert. Det var roligt.

Idag har jag haft en liten tipspromenad som handlade om påsken och den verkade vara uppskattad, vilket var roligt. Nu är alltså VFU:n slut. Det är både tråkigt och skönt. Jag skulle mycket hellre vara kvar på skolan och slippa alla uppgifter, men det är ändå skönt att slippa kliva upp tidigt varje dag.

När jag slutade idag åkte jag till gymmet och körde ett armpass. Det kändes riktigt bra idag. Sen har jag även varit ute och sprungit. Jag förstår inte hur jag ska lyckas komma ner till 5 min/km, men det är väl bara att kämpa på. Jag ligger på samma tid nu som jag gjorde i slutet av förra sommaren. Det ska gå!

Proteinpannkakor

Mums!
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 13 april 2011

Fullt upp idag

Idag kommer det nog att bli en lång dag. Först VFU till 14:40. Efter det ska jag kanske vara med på ett utvecklingssamtal som börjar klockan 15:00 och slutar ca 15:45. Lite senare ska tvåorna som jag var med först ha en liten konsert som jag ska gå och kolla på. Så det blir fullt upp idag. Det blir nog vilodag om jag ska vara med på utvecklingssamtalet.

tisdag 12 april 2011

Badhuset

Idag har jag varit i badhuset igen. Dagarna går väldigt fort då och det är väldigt roligt.

Har nyss varit ute på en liten löprunda, enligt mitt program.

5 min uppvärmning
12 min i mitt sanbbaste 5 km-tempo
5 min nedjogg

Det kändes riktigt bra, men det gick långsammare än förra måndagen. Lite besviken över det. Bra att jag tog mig ut i alla fall! När jag kom hem blev det en god macka. Rågform, kalkon, keso, ost, gurka och paprika.

måndag 11 april 2011

PEAK PERFORMANCE R&D TRUNK 70 L

Min nya resväska är på väg hem till mig!

Ringarna!

Igår fixade jag en liten slinga på skolgården där jag har VFU. Den ska dom gå om dom inte har något att göra på rasten eller om dom behöver en lite paus i skolarbetet. Den är ca 900 meter och jag har gått den fyra gånger idag, så jag har gått ungefär 3,6 km. Det blev lite tråkigt dom två sista gångerna.

Efter VFU:n cyklade jag till gymmet för att köra ett axelpass. När jag kom dit var det tre killar där, men dom gick ganska snart. När dom gick tänkte jag att jag skulle passa på att träna på ringarna. Idag gick det mycket bättre än det någonsin har gjort och nu kan jag det typ! Det behövs lite finputsning, men det går inte ens att jämför med förut. Det känns väldigt bra. Nu ska jag bara få visa upp det för någon av lärarna. Jag filmade förresten när jag höll på och funderade på om jag skulle lägga ut en lite film, men det vågar jag inte riktigt.

Det blev bara några axelövningar, för jag blev så trött av gymnastiken. Men det var det värt!

Svårt att somna

Jag hade tänkt att jag skulle starta måndagen bra med en morgonpromenad, men jag kunde inte somna igår och jag tänker inte förstöra sömnen för att jag ska ut och gå. Det blir i alla fall gym och löpning idag. Det får räcka.

Nu måste jag göra mig i ordning för första dagen på sista veckan på VFU:n.

söndag 10 april 2011

Veckans träning - Vecka 14

Måndag: Axlar
              Löpning, 3,88 km

Tisdag: Löpning/promenad, 7,65 km

Onsdag: Armar + bröst
             Powerwalk, 3,94 km

Torsdag: Vila

Fredag: Rygg
            Löpning - intervaller, 6 km

Lördag: Morgonpromenad, 3,55 km
            Powerwalk, 3,7 km

Söndag: Löpning, 4,5 km


Bild från en cup i Falun 2007
                                   
Förut har jag ju alltid skrivit hur många minuter passen varit, men jag tror att jag ska försöka rikta in mig på hur långt jag springer och så istället. Det känns bättre. Jag tycker i alla fall att det här har varit en bra träningsvecka. Jag har följt mitt springschema och jag har nåt mitt mål med tre gympass i veckan. Nästa vecka ska jag köra på med styrketräningen eftersom det troligen blir en vilovecka från gymmet veckan efter.

Städning

Igår ringde dom och frågade om jag kunde jobba idag. Det var en delad tur, men jag tog bara halva. 7-12. Det kändes lagom. Nyss har jag dammtorkat och dammsugit lite, så nu är det rent och fint här. Någorlunda i alla fall. Tänkte att jag skulle köra ett pass på gymmet idag, men det struntar jag nog. Jag ska i alla fall ut och springa om en stund, fast först måste jag nog sova lite.

lördag 9 april 2011

Adidas







Jag älskar Adidas träningskläder! Dessa kommer från Stadium.

Nya jeansen

Det blev en promenad på ca 35 minuter och nyss har jag ätit lite frukost. Rågform med keso, kalkon och gurka på. Gott! 

Snart ska jag åka till Kungsör och stå i kiosken på företagscupen och idag är nya jeansen på!

Blå himmel

Snart dags att kliva upp och gå en morgonpromenad i det fina vädret.
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 8 april 2011

Fredagsmys

Kvällens snacks!

Fyra dagar kvar

Nu är det bara fyra dagar kvar på VFU:n. Tråkigt. Jag skulle gärna vara kvar mycket längre. När jag slutade åkte jag till gymmet och körde ett ryggpass. Det blev inget vidare bra, men det är väl kanske bättre än ingenting alls. När jag var klar ringde jag till Niklas och så handlade vi lite. Medan jag väntade på att han skulle komma gick jag in på klädaffären bredvid Ica och så hittade jag ett par jeans för halva reapriset. 150 kr! Likadana som två par av mina andra jeans, fast en annan färg. Perfekt!

Sen blev det lite mat, kyckling, äggnudlar, mangocurrysås, paprika och tomat och nyss kom jag hem från en löprunda. Så här såg den ut idag:

7 min lätt jogg
2x6 min snabbt
2x6 lugnt
5 min nedjogg

6 km kom jag ungefär. GPS:n ville inte komma igång, så jag fick mäta efteråt.

torsdag 7 april 2011

Smoothie

Blev sugen på något sött nyss och tänkte att en smoothie skulle sitta fint. Mango, jordgubbar, blåbär, banan, lite vatten och proteinpulver. Godare än godis!

London del 4

 Lika bra frukost som dagen innan...

 Våran hemstation


 Piccadilly circus
 Green park

Lite shopping
Det kommer bilder på det sen någon gång

Det här var sista dagen och då gick vi på Oxford street och Regent street. Massa fina och dyra affärer som man knappt vågar gå in i.

Sveriges värsta bilförare

Jag hade ingen lust alls att skriva igår. Efter VFU:n cyklade jag till gymmet och körde ett armpass, sen hem, äta och så vidare till Kungsör för möte. Det gick väldigt fort. Jag åkte lite efter fem och kom hem lite efter sex. Typ halv sju gick jag på en liten promenad och sen slöade jag i soffan bara.

Vi kollade på sista avsnittet av Sveriges värsta bilförare igår (som vi missade när vi var i London). Det är verkligen sjukt att vissa har fått körkort.

tisdag 5 april 2011

Twins

Niklas har lagt ut den på facebook, men det här är bland det gulligaste och roligaste jag har sett.

Regnlöpning

 Så klart skulle det börja regna när jag tänkt att jag skulle ut och springa/gå. Jag tog mig i alla fall ut och det blev lite blandat med löpning, intervaller och gång. Mycket skönt! Speciellt att komma in. Nu blir det dusch!

London del 3

 Hyde Park 



 Ett coolt träd

 Ett fint träd

 En fin fågel

 Hyde Park

 Hyde Park



På kvällen var vi på stand up med Doug Stanhope i Leicester square och där fanns det tre olika Ben and Jerry's-barer. Så det kunde vi ju inte låta bli att köpa.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek