lördag 28 februari 2009

Sista seriematchen

Idag var det sista seriematchen och tror ni jag kunde strunta i att vara med på den? Nej. Det kändes inte nånting i foten under matchen och än känns det inte som att det har blivit värre än innan. Vi förlorade matchen med 6-4, men vi var klart bättre än dom. Vi vann skotten med 50-30.

Det blir i alla fall inga skidor imorgon, även om det hade varit skönt att åka en gång innan vi åker till Idre. Det kommer nog att gå bra ändå.

Ikväll ska vi äta godis och kanske kolla på tv om det är nåt bra. Mr Bean vet jag att det är i alla fall. :)

fredag 27 februari 2009

Konståkning och stukad fot

Dagen började med ett skridskopass och där fick vi börja med att sätta ihop ett konståkningsprogram två och två. Det var rätt roligt faktiskt. Sen spelade vi rinkbandy. Det var också rätt roligt, förutom att det finns vissa som tar allt för seriöst ibland. Det vi gör på våra lektioner är till för att vi ska lära oss hur vi kan göra när vi är klara, inte för att vi ska visa upp oss och visa att vi är bäst. I och för sig visar man inte att man är bäst om man åker och håller i motståndarnas armar.

När det var klart var det dags för bollektion och efter typ en halvtimme av lektionen vrickade jag foten. Det kändes inte så farligt så jag var med på en gång nästan, men efter en stund kände jag att det inte gick att vara med. När lektionen var slut kunde jag gå som vanligt, fast det gjorde pyttelite ont.

Efter lunchen hade vi första hjälpen-lektion. Först gick han igenom hur man skulle kunna bära/få ut någon om det brinner och då skulle han visa den första på mig. Han lyfte upp mig så att jag låg över hans axel och när han skulle sätta ner mig tänkte jag inte på att jag hade ont i högra foten och satte ner den först och det skulle jag inte ha gjort.

Nu gör det skitont och jag kan typ inte gå på foten och vi har våran sista seriematch imorgon....

Idag ska vi i alla fall äta Ben and Jerrys-glass, Chunky monkey.

torsdag 26 februari 2009

Jobba i Söderhamn?

Idag ringde chefen från Björkbacka till mig. Hon såg att jag hade sökt jobb inom vården i år också och dom vill helst ha såna som har jobbat där tidigare. Jag vet inte hur jag ska göra.. Det känns dumt att lämna Niklas här ensam hela sommaren och det känns dumt att tacka nej till ett jobb. Det vore nog roligt att bo i Söderhamn i sommar..

Längdskidor och städning

Idag sov jag till elva ungefär. Det var riktigt skönt att få sova ut för en gångs skull. Efter att jag hade ätit frukost städade och diskade jag. Och vid två åkte jag iväg till Medåker och åkte längdskidor faktiskt. Det var rätt jobbigt, för spåren var så mjuka. Det var svårt att hålla sig i själva spåret. Jag åkte ungefär en halvtimme och det var rätt roligt. Jag kände att jag ville prova att åka en gång innan vi åker till Idre. Jag kanske hinner åka en gång till också, jag ska försöka hinna.

onsdag 25 februari 2009

Långfärdsskridskor

Idag har vi åkt långfärdsskridskor. Isen var inte direkt perfekt eftersom det har varit plusgrader ett tag nu. Den var väldigt mjuk och på vissa ställen var det till och med vatten. Väldigt mycket vatten. Jag har aldrig åkt förut och först när man ställde sig på skridskorna kändes det väldigt vingligt och det var lite svårt att åka, men jag fick nog in tekniken till slut. Det var skönt att ha stavar i alla fall, för i vattnet gick det typ inte att åka, där fick man staka sig fram. Vi åkte ungefär 1,4 mil. Självklart var det i alla fall en som ramlade i vattnet.

När jag kom hem var det bara att äta och sen åka iväg på träningen, så nu är jag rätt trött.

Nu är det bara en och en halv vecka kvar till Idre!

söndag 22 februari 2009

Pilgrim

Gårdagen var rolig. Man vet aldrig vad som kan hända när de här människorna är med. Haha. Det är bara att se på bilderna.



På dagen var jag, mamma och John in till stan. Jag köpte ett armband, halsband och örhängen från Pilgrim för mitt presentkort på Guldfynd. Jag, eller mamma, köpte även längdåkningsstavar.

fredag 20 februari 2009

Stockholm

11:35 gick tåget mot Stockholm. När jag klev på var det lugnt och skönt på tåget, bara jag och en till som satt på övervåningen i den vagnen. När vi kom till Eskilstuna var det skitmycket folk som klev på och självklart ska dom värsta sätta sig där jag sitter. Fyra "killar" och en "tjej" (dom var äldre än att kallas tjejer och killar) satte sig på andra sidan gången och satt och drack öl och pratade om fester och sånt dom hade varit på. Håller man på så även fast man är så pass gammal? Rätt tragiskt.

När jag kom fram gick jag till Lenas jobb och satt där typ en timme, sen tog jag tunnelbanan hem till dom. När jag kom dit la jag mig och soffan och kollade lite på tv och halvsov. Det var skönt.

När mamma och John kom åt vi. Det var riktigt gott. Nån slags kycklingcanneloni.

Imorgon blir det en sväng på stan och sen kalas/fest på kvällen.

torsdag 19 februari 2009

Examinationsdag

Idag har det varit en väldigt aktiv dag. Jag klev upp ungefär halv sex. Det var väldigt nära att jag inte orkade åka till första lektionen, men jag tog mig upp i alla fall och det är jag glad för. Nästa tåg var försenat en timme ungefär. Första lektionen var bad. Det var en rätt bra lektion, men man blir ju så trött av att bada så det är dumt att ha den först.

Halv elva var nästa lektion då var det i en gympahall, vi fick springa rätt mycket. Efter lunch var det dags för min grupp att ha lektion och det gick nog rätt bra tror jag. Det kändes så i alla fall. Sist var det dags för utelektionen och då var alla trötta och då fick vi springa mest. Jobbigt.

När jag kom hem åt jag först, sen somnade jag i typ en och en halv timme.

Imorgon åker jag till Stockholm. Det ska bli roligt. :)

onsdag 18 februari 2009

Första tavlan


Niklas och min första tavla har kommit upp på väggen.

Svårt att ta mig upp

Dom två senaste veckorna har jag haft så sjukt svårt att ta mig upp ur sängen. Det går bara inte att ta sig upp när klockan ringer, även om det är halv tio. Idag låg jag kvar typ 45 minuter till. Jag är nog egentligen inte riktigt trött, men det är så skönt att bara ligga.

Nu ska jag äta lite och sen måste jag skriva...

måndag 16 februari 2009

Isvak






Nu är isvaken avklarad. Jag trodde faktiskt att det skulle vara kallare än vad det var. Efteråt var det i alla fall fötterna som var värst. Dom blev varma när jag kom hem ungefär, men det var en rolig upplevelse. Det blev inte så jättemånga bilder eftersom jag var tvungen att springa och byta om när jag hade hoppat i.

söndag 15 februari 2009

Helgen

I fredags var jag till min VFU-skola och träffade min handledare. Det kommer nog att bli bra att vara där. Hon är på tre olika skolor, det kanske är jobbigt, men det är bra att få se lite olika miljöer. Vi ska hålla i 8-10 lektioner i veckan och just när vi ska ha VFU har dom bad hela tiden. Det känns inte allt för kul.

Igår spelade jag match. Vi vann med 10-4. Det var en rolig match, förutom att jag fick spela back. När jag kom hem åt vi tacos, det var gott som vanligt. Sen åt vi choklad och smultronhjärtan och kollade på tv och myste i soffan.

Idag har vi inte gjort något speciellt. Spelat tv-spel typ. Hehe. Nu håller vi på och tvättar. Sen kanske vi kollar på Beck eller nånting, eller jag i alla fall.

Imorgon ska vi ha islivräddning... Kallt. Hade det funnits nånstans där man kan byta om och värma sig hade det varit okej, men nu ska vi byta om ute. Det gäller att ha varma kläder med sig.

torsdag 12 februari 2009

Örebroshopping



Idag var jag ledig igen, först städade jag lite och så. När Niklas kom hem åkte vi till Örebro. Först till Net on Nets lagershop för Niklas skulle köpa en mp3-spelare. Sen vidare till Mariebergs köpcentrum. Först åt vi på Max sen gick jag till Stadium för jag skulle kolla på kängor som jag ska ha till hösten när vi ska till fjällen och vandra. Där fanns det ett par, men jag ville kolla på Intersport också. Där hittade jag dom som jag har kollat på förut och jag köpte dom. Dyra, men sånt som jag måste ha. Jag köpte även en jacka (den på bilden, fast en röd) som jag velat ha länge och nu var det halva priset. När jag var klar där gick vi på Ikea och köpte lite smågrejer och en stor ram som vi ska sätta en massa bilder i och sist var vi på Willys och handlade. Det blev en dyr dag.

onsdag 11 februari 2009

Änder

Idag har jag varit ledig och vi är typ klara med vår lektion nu. Lektionen har varit klar, men inte den skriftliga delen, men du är den som sagt det.

Det blev ingen slingning idag, för jag hittade ingen sån färg på Konsum. Jag ska kolla på Ica imorgon. Jag har i alla fall klippt mig idag. Det fanns en tid precis när jag kom in dit. Det är så skönt att få bort håret. När jag gick hem från klippningen gick jag efter ån. När jag gick där upptäckte jag att alla änder följde efter mig och när jag stannade, stannade dom också och så stod dom där nere och lät. Det var verkligen hur många som helst.

tisdag 10 februari 2009

Skola, skola, skola

Det var ett tag sen nu, men jag har typ inget att skriva förutom vad jag gör i skolan, för jag gör absolut inget annat. Det skulle vara att att träna och spela match då. Den här veckan har vi hittills stått på händer (haft gymnastik alltså), haft två föreläsningar (en om issäkerhet och en om barn och styrka), badat och haft tema 3. Tema 3 bestod idag av hur man kan få in vanliga ämnen i idrotten och idag var det matte. Det var rätt roligt och lagom jobbigt, vi var rätt trötta efter badet. Det gick oväntat bra att stå på händer. Vi stod i så mycket själva utan fick mest träna på att komma upp och sedan falla bakåt på en matta och träna på att spänna kroppen som man måste gör då.

Jag måste göra någonting åt mitt hår, jag blir galen snart. Imorgon ska jag gå och beställa tid, för då är jag ledig. (Jag är ledig ända tills på måndag och då blir det isvak...) Jag ska även prova att göra slingor själv, om jag vågar. Men det ska jag nog göra. Kanske.

lördag 7 februari 2009

Vinst!

Idag blev det äntligen en vinst! Vi körde nästan över Lindesberg. Hehe. Vinst med 7-2 och jag gjorde två mål. Det var riktigt skönt. Vi hade herrarnas tränare idag, för alla (tre) våra tränare var borta idag, och det var nog det bästa hittills. Det var riktigt roligt att spela idag. Det som även var roligt var att deras "skyttedrottning", som leder poängligan, inte gjorde nåt mål och var inte alls bra heller.

fredag 6 februari 2009

Hemtentan och Bonka-Bonka

Jag klarade hemtentan som vi gjorde i mitten av januari. Det känns riktigt skönt att slippa ha en massa rester. Jag skulle verkligen inte ha tid att plugga till en ny hemtenta nu. Vi ska planera lektionen vi ska ha och så måste vi snart börja skriva på den skriftliga examinationen, men det kommer nog att gå bra.

Idag hade vi AFA (anpassad fysisk aktivitet) igen. Det var mycket bättre idag. Det var lite mer strukturerat. Det roligaste var när vi fick spela fotboll med en amerikanskfotboll av gummi. Det var nästan livsfarligt när man fick på en fullträff, men sjukt kul eftersom man inte visste vart bollen skulle ta vägen.

Vi har även haft dans idag. Vi fick göra en massa rytmiksaker och så fick vi använda plastflaskor som instrument. Vi hade även dom till en dans som kallades för bonka-bonka. Det är lite svårt att förklara hur den går till. Vi fick prova på lite andra danser också, troika, zig-zag-marsch och så var det lite annat. Det var rätt roligt i alla fall.

Troika

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Emelie.

Plot:
- Gå in i mappen mina bilder
- Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
- Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
- Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanadeDet här är en bild från när jag och Niklas var på Korfu 2007. Vet inte vad det är för slags blomma. :p

Jag vet inte riktigt vilka som läser, så alla som vill får ta utmaningen.

tisdag 3 februari 2009

Rekryteringsenheten

I morse, ca 07:05 ringde min mobil. Det enda jag såg var att det stod 05... nånting. Det var rekryteringsenheten här i Arboga. Jag skickade in ansöka dit förut, men jag har inte fått något svar och i morse ringde dom och frågade om jag kunde jobba på en skola idag. Det är ju bra att jag "inne" där nu, men dom hade faktiskt kunnat säga till om jag fått jobb där eller inte. Fast jag kommer typ inte kunna jobba nånting där i alla fall, eftersom jag är i skolan nästan varje dag nu. Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag kryssade i vart jag ville jobba nånstans heller, för om det var hemtjänsten så kan det ju bli på helgerna också. Det vore bra.

Cirkustema

Idag hade vi först "tema 2" och idag var det cirkustema. Vi fick prova på en massa olika jongleringssaker och sånt och så fick vi bygga pyramider, av oss själva. Lite annat också, men det är svårt att förklara. Sen hade vi föreläsning om barn och natur, det var rätt intressant, men typ handlade typ om exakt samma saker som vi gick igenom på gymnasiet.

Imorgon ska vi börja planera våran lektion, examinationen. Jag hoppas att det blir bra och att vi kommer överens om vilket tema vi ska ha..

Här kommer en lite film på Chilla.

måndag 2 februari 2009

Cha cha slide

Idag hade vi första danslektionen. Det var rätt roligt faktiskt. Vi fick göra lite olika lekar och dansade vi "cha cha slide". Det var nog roligaste. Sen var det dags att gå ut i skogen igen. Idag handlade det om "vilda lekar". Vi fick börja med att brottas två och två och jag fick så klart vara med en av dom största killarna. Det var inte allt för lätt att får ner honom och han fick ner mig hur lätt som helst. Sen fick vi göra en massa fler "kamp-lekar".

Idag blev det ingen träning för mig. Orkade inte, plus att jag är lite förkyld också. Det blev lite innebandy på tv:n istället. :)

söndag 1 februari 2009

Match

Match idag, gick inte så bra. Förlust med 8-2. På ett sätt var det rätt väntat, fast så ska man kanske inte säga. Jag spelade typ ingenting i tredje för att spara mitt lår till matcherna i veckan, en på torsdag och en på söndag tror jag. På torsdag blir det lite stressigt, om jag inte får vara med den andra klassen.

Nu blir det bandy!

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek