tisdag 31 mars 2009

Angående undersökningen till höger ---->

Niklas tycker att jag är dum som har i diskmedlet innan jag fyller på med vatten för att det blir så mycket skum då. Jag tycker att det ska vara skum när man diskar. Hehe. Och om man inte har strålen på så hårt om man har i diskmedlet innan så blir det lagom med skum. Så det så.

Luftgitarr

Idag började dagen med två lektioner på badhuset. Den här veckan ska vi börja med lite livräddning, så det blir inte bara samma saker som förra veckan. Sen hade jag en lektion och efter det hade Andreas två lektioner. Rätt skön dag ändå. Alla dagar går så sjukt fort och jag blir så sjukt trött när jag kommer hem. Idag var nog första dagen jag inte sov direkt när jag kom hem. Jag hoppas att det går över så att det inte blir så hela livet. Jag tror att man vänjer sig.


Här kommer två bilder sen Emelie var här:


Vi skulle gå ut på krogen, men det var typ inge folk så vi sket i det.

Niklas spelar luftgitarr, tror jag

Det finns en video också, alltså när Niklas spelar luftgitarr, men den ska vi nog inte visa. Haha.

måndag 30 mars 2009

Ny vecka

Då har en ny vecka startat. Idag hade jag mina två första egna lektioner och det gick riktigt bra om jag får säga det själv. Jag gjorde samma sak på lektionerna och det blev väldigt olika resultat på alla lekarna. Den ena gruppen var sex fler än den andra, så allt gick mycket snabbare på den andra osv. Jag och Andreas hade en lektion tillsammans också och det gick också bra. Vi hade ungefär samma som i torsdags och då var dom bara tio stycken. Det var rätt stor skillnad mot idag, lekarna fungerade mycket bättre idag än i torsdags.

Nästa vecka är det lov!

Sluta äta onyttigt?


Jag ska än en gång försöka äta mindre onyttiga saker. Det brukar hålla ett tag, men sen avtar det mer och mer. Jag har bestämt att jag bara får äta godis och sånt fredagar och lördagar och då inte jättemycket dom dagarna heller. Är det någon som vill hänga på?

Jag ska även börja springa igen, nu när träningarna är slut.

fredag 27 mars 2009

Snö..

Första veckan av VFU:n är nu avklarad. Det känns skönt. Bara tre veckor kvar. Det kommer nog gå skitfort och sen är det bara en månad kvar tills det blir sommarlov. Eller ja, jobb.

Varför ska det snöa nu för?

Snart blir det pizza i alla fall. :)

torsdag 26 mars 2009

Nystädad bil

Idag hade vi vår första lektion. Det gick rätt bra. Det är så mycket man kan tänka på, men det är svårt att tänka på allt från början. Det var i alla fall bara tio elever i den där klassen. Sen har vi varit på badhuset hela dagen. Det var lite roligare idag, vi fick ha hälften av grupperna och göra en sak och vår handledare den andra hälften. Imorgon blir det badhuset hela dagen...

Igår på träningen blev jag fälld, eller vad man nu ska kalla det, och jag landade på båda knäna och fick foten jag gjorde illa förut under mig. Jag fick lite ont i foten på en gång, men det var inte så farligt så jag fortsatte spela. I natt har jag haft så sjukt ont i knät, varje gång jag har rört mig har det gjort ont. I morse när jag skulle på toa kunde jag typ inte sätta mig och så kunde jag inte ta på mig strumpan heller. Hehe. Nu känns det bättre i alla fall, men det kommer säkert bli sämre igen när det har stelnat igen.

Nyss var vi och tvättade och städade bilen och handlade, så nu blir det bara att kolla på tv eller liknande.

onsdag 25 mars 2009

Våffeldagen

Idag har jag varit ledig. Jag har städat, diska, planerat lektionen till imorgon och kollat på Gossip girl. Det har varit en skön dag. Nyss åt vi våfflor, eftersom det är våffeldagen idag och snart blir det troligen årets sista träning.

(Glömde göra bilden mindre, så den blir skitstor när man trycker på den)

Jag har förresten beställt en pulsklocka också. Jag känner att jag behöver nåt för att komma ut och springa nu när träningarna är över och jag tror att detta kan göra det roligare för mig.

måndag 23 mars 2009

Första semlan för i år


Dålig och tråkig bild, men det får duga.

Första dagen på VFU:n

Måste bara säga att helgen var väldigt trevlig. :) På lördagen var vi till Marieberg i Örebro och shoppade lite. Jag köpte en klänning, en skjortklänning och ett par skor. Hittade tyvärr ingen bild på skjortklänningen och jag orkar inte knäppa kort.


Klänning från Gina Tricot

Skor från Din Sko

Idag var det första dagen på VFU:n. Dagen gick skitfort och det var rätt roligt. Det blir nog ännu roligare när vi börjar hålla i egna lektioner. Den första blir på torsdag och den ska jag och Andreas, som går i min klass, hålla i tillsammans.

Idag blir det träning. Orkar egentligen inte, men det är näst sista träningen för i år..

torsdag 19 mars 2009

Hjärt- och lungräddning

Idag började vi med att ha hjärt- och lungräddning. Vi fick kolla på en DVD och ha en docka framför oss som vi skulle göra likadant på som dom på DVD:n. Det är sjukt vad man ska trycka hårt på en vuxen människa när man gör hjärtmassage. Man ska trycka ner bröstkorgen typ 5-6 cm och det är inte speciell stor chans att man INTE bryter några revben. Om man skulle vara vaken när någon gjorde så på en själv skulle det nog göra sjukt ont. Vi fick även se hur det går till med en hjärtstartare, fast vi fick ha en låtsas. Så nu har jag ett kompetenskort på att jag kan HLR.

Sen hade vi ett seminarium. Det var rätt roligt, för att vara ett seminarium. Sen var det lunch och efter lunchen hade vi volleyboll. Idag var det en från Svenska volleybollförbundet som hade lektionen och det handlade om "kidsvolley". Det är tydligen nån dansk som har kommit på detta och det är helt enkelt en förenklad version av volleyboll. Man får greppa bollen, men man måste tänka att den är het så man inte håller i den för länge. Det bästa av allt med den här lektionen var att alla fick en varsin volleyboll.

onsdag 18 mars 2009

Vårtecken

Nu är jag klar med seminarieuppgiften också. Skönt. Nu börjar det snart bli dags för att börja planera lite idrottslektioner också, eftersom vi börjar VFU:n på måndag.

Idag när jag och Niklas gick hem från våran lilla promenad såg vi dessa blommor. Jag har ingen aning om vad det är, men det är ett vårtecken i alla fall.

(Bilderna är tagna med min mobil, därför värdelösa)

.
Imorgon ska jag upp tidigt, så nu blir det läggdags snart.

tisdag 17 mars 2009

Solen!

Nu är jag äntligen klar med mina planeringar. Det känns faktiskt rätt bra och jag hoppas att det har blivit bra. Nu har jag bara en seminarieuppgift som ska vara klar på torsdag...

Idag var vi ute på första lektionen. Det var typ en "upplevelselektion". Vi fick känna och lukta och en massa sånt, alltså använda sinnena och hela kroppen för att uppleva naturen. Det var rätt roligt och framför allt var det skönt att vara ute i solen. Sen hade vi bollspelslektion och vi började med nät- och väggspel. Vi fick hålla på lite med volley boll (utan nät) och så fick vi spela minitennis. Det var helt klart roligast.

Imorgon är jag ledig. Mycket skönt. Fast det blir kanske inte allt för mycket ledighet eftersom jag måste läsa också.. Niklas är också ledig, så vi måste åka till Köping och köpa ett till täcke eftersom Emelie kommer hit på fredag. Och det ska bli sjukt roligt!

måndag 16 mars 2009

Examination: Skridskor

Idag hade vi examination i skridskor. Det var inte någon svår utmaning direkt. Det kändes rätt onödigt att vara där. Han borde ju ha sett om man kan eller inte innan. Några som klarade sig, fast jag tycker att det var lite tveksamt.

Sen hade vi seminarium inför VFU:n. Det kändes också rätt onödigt, men det är väl sånt som måste göras bara.

Idag blir det träning i alla fall. Det känns skönt att träna lite på riktigt igen, även om längdskidåkningspassen i Idre var riktigt jobbiga ibland.

söndag 15 mars 2009

Idre



Det har varit en vecka jag aldrig kommer att glömma. Vädret har inte varit det bästa, men det har varit okej. Det har varit rätt fysiskt jobbigt, alla har varit helt döda efter passen. Speciellt efter längdskidåkningen och när vi åkte på tur på fjället. Det har varit en del skador och lite annat, t.ex. glas i fötterna, operera bort blindtarmen och skadade knän. Jag har dock klarat mig från det mesta, vilket har varit skönt. Jag fick lite ont i ryggen i fredags när vi åkte 1,5 mil på längdskidor bara, men det är det ända.

Nu ska vi läsa litteraturen och planera ett längdskidåkningspass och ett utförspass tills på onsdag. Känns lite stressigt.

Hemma igen

Nu är jag äntligen hemma igen. Det har verkligen varit hur kul som helst, men det är skönt att komma hem också. Jag orkar inte skriva något nu, men imorgon kommer det troligen lite bilder i alla fall.

fredag 6 mars 2009

Basket

Snart är det dags! Tror att jag har packat det mesta nu. Kommer vara nervös att jag har glömt något...

Det kommer alltså vara rätt dött här i typ en vecka, kanske kommer något kort inlägg under veckan.

Idag har vi haft seminarium och haft basketlektion. Det var rätt roligt faktiskt, även fast jag inte tycker att basket är så roligt.

Nu ska jag kolla på tv och se till att allt blir packat.

torsdag 5 mars 2009

Lasagne och lån

Idag var det basket som gällde. Det var rätt roligt, och jag kan det mesta redan. Sen var det en som skulle visa hur man vallar skidor, men jag hann inte kolla så länge för jag var tvungen att gå till tåget.

När jag kom hem åt jag och handlade och sen var det dags att göra lasagne som ska med till Idre. Jag ska aldrig mer laga mat åt så många personer, inte än på ett tag i alla fall.

Nu har jag fixat lån. Vet inte riktigt när och om jag kommer få det. Jag hoppas att det blir så fort som möjligt och att jag får det.

Imorgon slutar jag fem, och då kommer jag hem sent... Det känns lite jobbigt eftersom vi åker på lördag morgon.

onsdag 4 mars 2009

Storstenshöjden








Idag bar det av till Storstenshöjden. Det var lite för varmt för att det skulle vara perfekt, men det dög. Vi började med att åka ett åk i barnbacken, men jag kände på en gång att det kanske var lite för lätt ändå. Sen blev det bara bättre och bättre och till slut kändes det riktigt bra. För det mesta i alla fall. Jag vågade till och med hoppa (kolla på filmen) om man nu kan kalla det där hoppa.


tisdag 3 mars 2009

Choklad- och bananmuffins



Dom blev riktigt goda. :)

Mycket ändringar nu

Det kändes så tråkigt med svart och jag vet inte hur jag vill ha det, så det blev vitt. Det blir säkert nån mer ändring snart.

Löpning

Idag hade vi en lektion som ingen, från början, visste vad den skulle handla om. Det var löpning i olika former. Först fick vi gå ihop tre och tre och så skulle en ha ögonbindel och de andra två skulle stå på varsin sida och hålla armkrok. Sen skulle dom springa runt med den med ögonbindel och det var skitläskigt att inte se vart man springer. Det sprang ju liksom runt hur många som helst i salen och man hörde bara en massa ljud. Efter det skulle vi gå ihop två och två och så var det en bana man skulle springa. Den ena skulle starta typ två sekunder före den andra och så skulle den försöka jaga ikapp den första.

Vissa saker vi gör låter kanske lite töntiga, men gör trots allt det gör för att få idéer tills vi blir klara och till VFU:n.

Efter vi hade sprungit det där fick vi springa 30 meter och ta tid. Jag sprang typ långsammast av alla, men jag förbättrade i alla fall min tid varje gång (vi hade tre försök). När vi var klara med det fick vi sätta på oss pulsklockor och springa så att vi hade en puls på 80% av maxpulsen i 20 minuter. Det var rätt skönt att springa i det tempot. Jag ska nog skaffa mig en pulsklocka, då kommer jag kunna springa bättre än vad jag har gjort hittills. Jag tror att det blir roligare att springa då också, för då ser man lättare om man förbättrar sig.

Imorgon ska jag och Niklas åka skidor i Örebro, eller det ligger typ två mil utanför. Storstenshöjden heter det. Fast först blir det upp och tvätta klockan sju...


måndag 2 mars 2009

Saker att se fram emot

7 - 14 mars - Idre
20 - 22 mars - Emelie kommer hit
3 - 13 april - "Påsklov". Har VFU då, så då får vi vara lediga
9 - 13 april - Vara i Söderhamn
5 juni - Sommarlov!

Jag hoppas att det dyker upp något annat roligt mellan april och juni också.

söndag 1 mars 2009

Roliga saker 2008

Januari: Min 19 årsdag
Februari: Skridskor med Niklas och Emelie
Mars: Innebandyavslutning
April: SM-finalerna i innebandy
Maj: Lövet Cup
Juni: Studenten
Juli: Järvzoo
Augusti: Lars Winnerbäck i Gävle
September: Inget speciellt
Oktober: Inget speciellt, skogspromenad
November: Bandy i Västerås
December: Julafton

Vasaloppet

Idag stod klockan på 7:45, men inte vaknade vi då. Eller jo, halvt. Vi skulle kolla på starten på Vasaloppet, men det blev inget av med det. Vi, jag mest, kollade nästan på hela loppet. Fast jag satt vi datorn och gjorde lite annat medan. På ett sätt skulle jag vilja åka Vasaloppet någon gång, men ändå inte. Jag skulle inte ha tålamod till att åka hela.

Det har inte hänt så mycket idag. Vi var ute och gick en halvtimme bara.


Nyss kollade vi på "Herre på täppan". Det var rätt bra, fast lite töntigt. Nu blir det Beck.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek