söndag 21 mars 2010

Nyttiga muffins med kaffe & mörk choklad

ca 15 st

2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
1/2 dl hackad mandel
1-2 msk flytande honung
2 tsk bikarbonat
5 msk grovhackad mörk choklad, minst 72% kakaohalt
1/2 dl rapsolja
1 dl naturell lättyoghurt vanilj
1/2-1 dl avsvalnat kaffe
2 stora mogna bananer
2 uppvispade ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, vaniljyoghurt, mosad banan, mörk hackad choklad och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek