torsdag 29 mars 2012

Sista tvätten


Idag kör vi sista tvätten i Arboga och det ska bli så skönt att ha egen tvättmaskin och torktumlare. Ska nu äta lite frukost, min vanliga frukost fast med apelsin i yoghurten och utan ägg tyvärr. Kanske blir det löpning idag, kanske inte. Känner mig rätt sliten nu. Det blev ganska mycket igår. Löpning, gym och innebandy. Jag ska i alla fall försöka göra det sista som går att göra hör hemma för nu är det bara en dag kvar!

onsdag 28 mars 2012

Sista gympasset avklarat

Så var sista passet avklarat och det känns lite vemodigt, men också kul att börja träna på ett nytt gym. Idag körde jag rygg och mage:
  • Latsdrag 5 set
  • Stångrodd 5 set
  • Smala latsdrag 4 set
  • Rygglyft 4 set
  • Omvänd pec-dec 3 set
  • Sit-ups 4 set
  • Knäindrag på boll 3 set
  • Sneda crunches på boll 4 set 
Det är så skönt att gå från gymmet piggare än när jag kom dit! Jag har inte fått så mycket vettigt gjort här hemma idag och jag vet inte om det kommer bli nånting heller. Nu ska jag i alla fall vila en stund och sen får vi se om jag orkar ta tag i något.

Veckans löpningsschema

Idag började jag dagen med löpning och det var samma pass som jag körde i söndags, alltså fartlek. Direkt när jag började springa kände jag att benen inte riktigt ville följa med och var tunga, så det gick lite långsammare än i söndags. Det kan ju inte gå bra varje gång. När jag kom hem åt jag frukost och sen dess har jag legat i soffan helt utslagen. Nu börjar jag bli hungrig igen och funderar på att äta lunch nu, men det känns lite väl tidigt.

När jag börjar dagen med att springa är jag hungrig nästan hela dagen sen. Inte så jättebra kanske, men det är ju ett bevis på att förbränningen kommer igång i alla fall. (Hoppas jag).

Jag och Emelie efter Tjejmilen 2011

Så här ser veckans löpningsschema ut:

Tisdag 25 min jogg – avsluta med sex koordinationslopp.
Torsdag Fartlek: 10 min jogg, följt av 15 min fartväxlingar, 5 min jogg.
Lördag 20 min jogg – avsluta med sex koordinationslopp.
Söndag 40 min jogg (varvat med gångpauser om du inte orkar).


De två första passen är alltså redan avklarade. Dagarna kommer ändras lite den här veckan och jag jag tror inte att jag kommer hinna eller orka med fyra pass den här veckan. Tre ska jag nog orka med eftersom att jag är hemma imorgon. På fredag ska jag först jobba 8-13 och sen börjar flytten. Äntligen! 

tisdag 27 mars 2012

Vilodag

Nu är jag hemma från skolan igen, eller jag kom hem för två timmar sen ungefär. Har sovit en stund och nu ska jag börja torka ur skåpen i köket så att det är gjort. Senare idag ska till Vasahallen och kolla när herrarna i Kungsör möter Arboga. Heja Kings! Innan det kanske det blir en promenad, annars blir det en promenad dit och hem. Vila från löpning och styrketräning blir det i alla fall idag.

Träningsvärk

Idag har jag träningsvärk i axlar och triceps och det känns så skönt! Däremot har jag inte träningsvärk i bröstmusklerna där jag alltid brukar få det. Nu ska jag snart cykla till tåget och det blir sista gången jag åker tåg från Arboga. Det kommer nog kännas lite konstigt att åka förbi här sen utan att kliva av. Men mest roligt!

 Axlar

 Näe, nu måste jag packa det sista.

måndag 26 mars 2012

Dagens mat och träning

Dagens mat:
- Frukost: Yoghurt med kvarg, nötter, äpple och havreringar och ett ägg
- Mellanmål (efter träning): Proteingdrink
- Lunch: Pasta, makrill i tomatsås, keso, paprika och ett ägg
- Middag: Köttbullar och makaroner
- Kvällsmål (efter träning): Proteindrink och en äggmacka

Dagens träning: 
- Morgonpromenad 46 min
- Gym (axlar, triceps och bröst)
- Löpning 25 min

Kall morgonpromenad

Startade dagen med en morgonpromenad även idag och idag var det lite kallare ute, ungefär 1 grad bara. Har ätit frukost och kollat på Desperate Housewives och ska snart packa lite till. Sen blir det nog en sväng till gymmet. Vet inte riktigt hur det kommer gå eftersom jag lyckades skära mig i handen igår...


Nu börjar det närma sig flytt, bara fyra dagar kvar!

söndag 25 mars 2012

Fartlek

Nu börjar det bli tomt i garderober och skåp och det mesta ligger i kartonger. Skönt att vara ute i ganska god tid i alla fall. Det är nog färdigpackat för idag i alla fall. Sopsortering och löpning är också klart för idag och löpningen idag bestod av 10 min uppvärmning, 10 min fartlek och 5 min nedjogg. Jag ökade även den sista minuten för det är svårt att låta bli när man snart är framme.


Fartlek - växla mycket lätt mellan olika farter genom att ta sikte på olika objekt i naturen en bit bort, som ett träd vid ett krön ett par hundra meter bort, en hel nerförsbacke, till nästa korsning, eller varför inte löparen som du ser framför dig? Den naturliga fartleken saknar mer fast struktur, till skillnad från intervallöpning.

Scott Sportster 45

Det blev inget Hallsta igår, men däremot åkte vi till Västerås och kollade på cyklar. I veckan fick jag hem reklam om att det var 20% på cyklar fredag till söndag på Intersport och jag var i behov av en ny cykel. Jag visste ungefär vad jag ville ha och jag hittade en sån. Den här hade kostat 7000 kr men var nedsatt till 6000 och sen 20% på det så det blev bara 4800 kr. Tyvärr kommer jag inte få cykla på den förrän till helgen eftersom vi inte har någon dragkrok på bilen.



Nya cykeln!

Idag har jag varit på en morgonpromenad och resten av dagen kommer bestå av packning, sopsortering och löpning.

lördag 24 mars 2012

Lördagsgym

I dag klev jag upp strax efter åtta, tog en proteindrink och cyklade sen till gymmet. Värmde upp med 5 set marklyft  och sen blev det mag- och ryggövningar. Efter gymmet cyklade jag och köpte nybakat bröd och kyckling till ikväll.

 Lördagsfrukost

Nu ska jag snart duscha och sen ska vi till Hallstahammar och kolla på lite möbler och sen till Västerås. Bara sex dagar kvar nu!

torsdag 22 mars 2012

Bananpannkaka


Testade nyss något nytt som jag läst att många äter på olika bloggar. Bananpannkaka. Väldigt enkelt att göra. Knäck ett ägg och skiva en banan. Ha i den skivade bananen i ägget och mosa bananen. Stek sedan i en stekpanna. Till pannkakan åt jag keso, hallon och jordgubbar. Tummen upp!

Jag är på g!

Redovisningen idag gick bra. Nu är det bara att hoppas på att själva arbetet är bra också. Vi var inte så många grupper så vi lutade ungefär en timme och en kvart tidigare och så hade jag sån tur att det är en i min grupp som åker bil och kunde skjutsa mig till stationen. Detta gjorde att jag kom en två timmar tidigare än det var tänkt. Jag skulle ha kommit hem om en kvart ungefär. Dagens första bästa! När jag kom hem ringde jag till han som har hand om garageplatserna på Syrenvägen och på måndag ska Niklas träffa honom och få nycklar och sånt. Allt börjar ordna upp sig nu och det känns så skönt.


Vid fem bytte jag om och stack ut och sprang och det kändes inte som att det gick så fort, men det blev en helt okej tid. 5,76 km på 32 min och 11 sek, vilket ger 5,35 min/km. För en vecka sen sprang jag ungefär samma sträcka på 6,03 min/km och det är ju klar förbättring. Dagens andra bästa!

Torsdag hela veckan

Då var det torsdag igen. Torsdagar har blivit något speciellt för oss. Det känns som att det alltid är torsdag. Veckorna. går så fort!

Idag hade jag tänkt ut och springa på morgonen men halsen spökar lite fortfarande så det får antingen vänta till ikväll eller imorgon kväll. Har precis ätit grahamsgrynsgröt och det var mycket gott och mättande. Halv tio går tåget mot Örebro och slutseminarium för redovisning av fältstudien.


 Livet i vår lägenhet blir mer och mer kaos för varje dag och snart är det mer som är packat än som inte är packat. Nu är det bara en vecka och en dag kvar. Nyss var det sju veckor kvar. Det känns så roligt!

onsdag 21 mars 2012

Varm promenad

 Har nyss varit ute på en promenad. Det var verkligen sjukt varmt idag.  Halsen känns bättre så det blir innebandyträning ikväll. Måste passa på nu när det bara är en gång i veckan, plus att jag kommer att ha längre att åka ett tag sen. Annars idag har det inte hänt mycket. Diskat lite och försökt plugga lite, men det är svårt att koncentrera sig. Jag vill göra så mycket annat.



Imorgon är det äntligen sista seminariet på mattekursen!

Sommarfavorit

Igår när jag var och handlade blev jag sugen på jordgubbar och fick med mig det hem. Idag blev det en sommarfavorit till frukost. Naturell yoghurt med keso, jordgubbar, linfrön, pumpafrön och blandade nötter och ett ägg. Mums!


Igår efter löpningen började halsen kännas konstig och i morse när jag vaknade kändes halsen svullen och det gjorde ont. Jag vill inte bli sjuk igen!

tisdag 20 mars 2012

Vårruset


Idag började jag mitt träningsprogram till Vårruset och 5 km på 25 minuter. Programmet startade med 20 minuter jogg och avsluta med 6 koordinationslopp, vilket inte är så jobbigt men jag tog i ganska mycket idag och det blev 3,6 km på 20 minuter.

Så här ser programmet ut för resten av veckan:

Torsdag 35 min jogg (varvat med gångpauser om du inte orkar).
Söndag Fartlek: 10 min jogg, följt av 10 min fartväxlingar, 5 min jogg.

måndag 19 mars 2012

Maria Wern

Seminariet idag var nog det mest meningslösa hittills, tur att det bara är ett kvar nu. När jag kom fram med tåget gick jag direkt till gymmet. Jag hade tänkt köra armar och bröst, men när jag började blev jag sugen på axlar så det blev triceps, bröst och axlar.
  • Triceps pushdown med rep
  • Kickbacks
  • Tryndrag
  • Drag till hakan 
  • Fjärilen 
  • Cable Cross-overs
 Efter gymmet gick jag hem, tog en proteindrink och sen somnade jag i soffan en timme. Vid sju tog jag en promenad på drygt 45 minuter och nu sitter jag här och kollar på Maria Wern. Imorgon blir det jobb från 8-15!

Sista seriematchen

Efter lördagens löprunda

I lördags spelade vi sista seriematchen för i år och det blev vinst med 8-5. Riktigt skönt att vinna sista matchen. Efter matchen var det fest med herrlaget och det en väldigt rolig kväll. Igår var jag trött och seg hela dagen och fick inte mycket gjort.

Idag ska jag till skolan för kursens näst sista seminarium, sen är mattekursen klar och det känns väldigt skönt. Jag börjar bli lite less på det här nu. Jag är i och för sig ganska trött på allt som har med plugga att göra.

lördag 17 mars 2012

Ben och mage

 Igår jobbade jag mellan 8 och 12 och sen åkte jag hem med två-tåget och gick till gymmet. Det blev ben och mage.
  • Knäböj, 5 set
  • Raka marklyft, 5 set
  • Utfall med fot på bänk, 3 set
  • Knäindrag på boll
  • Crunches på boll
  • Fällkniven på bänk
 Bild efter gårdagens gym

Idag har jag en sån där lagom träningsvärk i både benen och magen. Nu blir det lite morgonlöpning!

torsdag 15 mars 2012

Snart tio veckor kvar

Bild från dagens morgonpromenad

I morse klev jag upp strax före sju och var ut på en morgonpromenad. Underbart uppvaknande! Då var det soligt och skönt, när jag kom hem igen började det bli molnigt och nu verkar det som att solen är på väg tillbaka. Det kanske blir en kvällspromenad sen också?

Idag har vi i princip gjort klart fältstudien. Bara lite småfix kvar. Nu är det bara en vecka kvar på den här kursen och sen är det bara en halv termin kvar, vilket innebär att det är tio veckor kvar tills jag tar examen. Underbart!

onsdag 14 mars 2012

Första gympasset på nästan två veckor

Dagens "efterträningmål".

Äntligen har jag varit på gymmet! Senast jag var där var förrförra torsdagen, alltså nästan två veckor sedan. Alldeles för länge sen, men så blir det ibland. Idag har jag varit i skolan en sväng och skrivit på vår fältstudie. Nu måste jag snart packa väskan och gå mot tåget och sen blir det innebandyträning. Endorfinerna är på G idag!

söndag 11 mars 2012

Dålig vecka

Den här veckan har varken varit bra matmässigt eller träningsmässigt, så det kan bara bli bättre och det ska det bli. Tyvärr blir det inget gym imorgon eftersom jag kommer vara i skolan hela dagen, men på tisdag är jag ledig och då är det dags igen. Längtar efter att få träningsvärk! På tisdag är det 12 dagar sen jag var på gymmet senast. För länge!

lördag 10 mars 2012

Vårtecken



Jag var ute och städade lite på balkongen och upptäckte att det har börjat växa i balkonglådorna. Våren är på gång!

Rastlösheten kommer smygande

Igår jobbade jag mellan åtta och ett. Roligt! Sen åkte jag ut till Ikea och gick runt där och funderade på saker som ska köpa sen när vi har flyttat och det finns ju en massa roliga saker.

Jag känner att jag håller på att bli frisk nu, för nu börjar rastlösheten smyga sig på och jag vill bara komma ut och springa eller gå till gymmet. Idag ska jag i alla fall spela match så det får räcka för idag. Bloggandet kommer förhoppningsvis bli bättre nästa vecka igen, då jag hoppas på att kunna träna igen!

torsdag 8 mars 2012

Desperate Housewives

Igår var jag ännu mer sjuk än jag var i tisdags. Förutom några timmar när jag lyckades gå ut en promenad och sedan få lite plugg gjort. Men efter det var jag helt död igen och på kvällen hade jag 37,8 grader. Det är ganska mycket för att vara jag eftersom jag oftast ligger strax över 36.

Idag är jag däremot mycket piggare och idag har jag och två till som jag ska skriva ett arbete med, varit och gjort en liten fältstudie på en skola. När jag kom hem var jag däremot helt slut och låg i soffan i några timmar och sov en timme ungefär.

Igår började jag kolla på Desperate Housewives igen, från första säsongen och det är ju så bra! Jag kommer knappt ihåg nånting. Imorgon blir det i alla fall jobb. Längtar!

tisdag 6 mars 2012

Vitaminer

Försöker piggna till med lite c-vitaminer.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sjuuuk

Det är så typiskt att jag blir sjuk nu när jag får börja jobba. Var bokad 11-16:30 idag på ett fritids, men det skulle jag aldrig ha orkat idag. Har kollat på två avsnitt av Homeland och ett avsnitt av Pretty little liars och klockan är bara tio. Hur ska denna dag sluta?

Jag vill ut i det fina vädret! Kanske kan gå ut en sväng ändå. Om jag orkar.

Näe, nu blir det nog ett till avsnitt av någonting.

måndag 5 mars 2012

Träningsguiden och visdomständer

Mina visdomständer har gjort ont sedan i torsdags-fredags nånting och igår hade jag riktigt ont. Halv tolv fick jag tid idag, så det var bra i alla fall. 1150 kr fattigare gick jag därifrån och inom några veckor ska jag få en remiss till Västerås för att ta bort ALLA visdomständer. Det ska bli skönt att få bort dom.


Det känns som att jag blir sämre och sämre för varje minut som går. Ska försöka sova lite snart... Något som var lite av en överraskning var att Träningsguiden kom in genom brevinkastet. Nu har jag i alla fall något att läsa (det har jag egentligen alltid, men det är inte lika roligt (kurslitteratur)).

Hälsingland

I helgen har jag varit i Hälsingland och hälsat på. I fredags var jag först till skolan för att ha seminarium och sen åkte jag till Västerås och sen åkte vi vidare därifrån till Söderhamn. Niklas åkte med bilen till John och jag stannade hos mamma och fick mat. Kycklinggryta och pasta. Det ska jag helt klart testa att göra själv nån gång.

I lördags vaknade jag klockan sju och var pigg. Klev upp och åt frukost och strax innan nio blev det en löprunda. Vid 12 åkte vi till Alfta och på kvällen var det kalas i Edsbyn. Igår hade jag match klockan ett så vi åkte ganska tidigt. Det blev vinst med 8-5! På kvällen kände jag mig helt slut och jag är inte speciellt pigg idag heller. Så idag blir det nog vila hela dagen...

torsdag 1 mars 2012

Kycklingfilé med vårens smak


Som Icakortskund fick vi hem något nytt senast vi fick vårt bonusbesked. Kommer inte riktigt ihåg vad det stod men man fick i alla fall rabatt på två nya saker på Ica, bl.a. kycklingfilé med vårens smak. Smaken var ramslök. Det har jag aldrig hört talas om faktiskt. 


Jag brynte kycklingen i stekpannan och sedan in i ugnen på 175 grader tillsammans med lite potatis och grönsaker. Det blev riktigt gott!

Njutarpromenad

 Det blev ingen löpning idag, men en promenad. Jag tänkte att det var lika bra att vila låret så mycket det går. Det var ingen snabb promenad utan en "njutarpromenad". Jag gick utan att lyssna på något, vilket jag brukar tycka är tråkigt men inte idag. Det var så skönt att bara gå och det blev nästan en timme till slut. Innan jag gick hem gick jag och satte mig i solen nere vid ån en stund. En riktig njutardag!

Vakna av sig själv

Igår kväll ställde jag ingen klocka för jag tänkte att jag skulle vakna i tid ändå och det är ju alltid skönare att vakna av sig själv än av ett alarm. Strax innan åtta vaknade jag. Perfekt! Klev upp efter några minuter, klädde på mig och drog iväg på en morgonpromenad även idag. Det är ju så skönt nu när det är ljust ute.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Tror inte att det blir något gym, för det är ben som står på schemat och det kommer nog inte fungera med mitt lår som fortfarande gör ont. Kanske lite löpning?

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek