-------------------------------------------------------
Double chocolate muffins
För 15 personer.
I dessa amerikanska muffins har man inte sparat på krutet.
Rikligt av två sorters choklad gör dem till en given favorit!
Rikligt av två sorters choklad gör dem till en given favorit!
Ingredienser
100 g smör eller margarin2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad
Garnering: Ev . florsocker
Muffinsformar av papper eller aluminium , gärna hög modell
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen i äggvispet och rör sedan ner matfettet.
Hacka de båda chokladsorterna grovt. Rör ner chokladen i smeten.
Ställ muffinsformar på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Sikta ev florsocker över muffinsen strax innan de ska serveras.
---------------------------------------------------Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen i äggvispet och rör sedan ner matfettet.
Hacka de båda chokladsorterna grovt. Rör ner chokladen i smeten.
Ställ muffinsformar på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Sikta ev florsocker över muffinsen strax innan de ska serveras.
Annars har det inte hänt mycket idag. Jag har läst lite till seminariet som vi har på torsdag i alla fall. Det går mycket lättare att läsa om det här än det vi läste om förut. Det här är i alla fall intressant. Just nu handlar det om genus.
Just ja, vi har kollat på bandy också. Sverige tog VM-guld. Det var roligt. Utklassning av Ryssland nästan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar