söndag 18 januari 2009

Pastasås med squash, morot och basilika

Idag testade jag och Niklas en ny pastasås som jag hittade. Det blev rätt gott faktiskt. Vi hade dock ingen squash. Det är lite roligare att ha en sås än att bara äta ketchup till pastan.

Receptet kommer från matklubben.se.
------------------------------------------------------------

För 3-4 personer.

Ingredienser

1 stor squash
2-3 stora morötter
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl matlagningsgrädde eller motsvarande
Basilika (färsk eller torkad)
Svartpeppar
Salt


Gör så här
Skiva squash och morötter tunt, förslagsvis med hjälp av matberedare. Skiva också vitlöken tunt.

Fräs morötterna en stund i olivolja. Tillsätt squash och vitlök och fräs vidare tills alla grönsakerna är lagom mjuka. Det går fortare om man lägger lock på stekpannan/grytan. Rör om då och då.

Tillsätt grädde, salt och peppar. Låt koka ihop någon minut, smaka av och tillsätt basilikan på slutet. Tanken är att grädden mest ska glasera grönsakerna, inte att grönsakerna ska bada i grädden.

Servera med pasta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello girl!
vad roligt att du hittade på min blogg till sist:) nu blir de great att ha lite mer att läsa ;D
/Elin Hydén

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek