torsdag 30 april 2009

Chilla på balkongen

Idag har jag än så länge skrivit en fråga på hemtentan och börjat lite smått på nästa, cyklat i ca en timme och suttit ute och solat. När jag satt ute tog jag ut Chilla så hon fick vara ute också. Hon var inte lika rädd som sist men hon tycker om att ligga under en tröja eller nåt.








Senare ikväll ska vi nog gå och kolla på nån brasa nånstans, annars blir det inget speciellt.

onsdag 29 april 2009

Phish Food

Idag har det varit en rätt slö dag. Jag har inte gjort speciellt mycket, typ diskat, plockat bort tvätten, gjort rent buren och gjort en och en halv fråga på hemtentan. Det är kanske en del, men jag hade kunnat göra mer. Imorgon ska jag i alla fall försöka göra klart två och en halv fråga till på hemtentan, sen har jag en fråga kvar som jag inte kan göra än för jag har inte den texten.

Ikväll ska vi äta Ben and Jerry's, Phish food. :)

tisdag 28 april 2009

Jordgubbar och badminton

Dagen började med badminton. Det var rätt kul och jobbigt. Sen var det dags att åka hem igen och då la jag mig på balkongen och låg där i tre timmar ungefär. Jag har ingen aning om jag har blivit brun eller inte, jag hoppas på lite i alla fall.

Vid fem åkte Niklas iväg till Västerås och då började jag med att tvätta. Efter en lite stund kom jag på att jag har varit sugen på jordgubbar ett tag och att jag såg att det fanns för 20 kr på Konsum. Jag cyklade dit och när jag kom fram och skulle kolla så att jag hade pengarna hade jag inte det. Jag hade lagt ifrån mig dom hemma. Jag cyklade tillbaka och hämtade pengarna, så jag köpte mina jordgubbar i alla fall. Det var inte världens godaste jordgubbar, men det får duga.

måndag 27 april 2009

Mycket bra dag!

Idag har det varit en mycket bra dag. I morse åkte jag i shorts till skolan och utan jacka, vilket säger att det är varmt ute. I skolan spelade vi pingis och det var skitkul. På slutet körde vi kungabordet/vinnarbordet och jag lyckades hamna på kungabordet från början och jag tror inte riktigt att killarna min klass var beredda på att få stryk av mig. Haha. Så det var roligt. Sen lyckades jag få ha seminarium idag också och då har jag bara en lektion imorgon och slutar klockan tio. Sen är jag ledig fram till måndag. Långhelg! Fast jag ska verkligen göra klart hemtentan under den här veckan eftersom vi börja flytta nästa vecka.

När jag kom hem var maten klar och jag hade fått min freebra och lite smycken som jag köpte för ett presentkort som jag fick för jättelänge sen. Sen gick jag en promenad till Ica för att hämta ut freebra:n.




Det enda dålig hittills är att tåget var försenat.

söndag 26 april 2009

Laserbehandling

Jag är så sjukt sugen på att göra laserbehandling på ögonen så jag slipper linserna. Det skulle vara så värt det. Fast det låter lite läskigt, alltså själva behandlingen. Man kommer känna att det luktar bränt och man är vaken. Det går i alla fall fort, ca 5 - 10 minuter. Åh, jag vill, jag vill, jag vill!

Avslutning och cykeltur

Kvällen igår var riktigt rolig, fast det kändes som att det var många som inte var där. Vi åt kinamat och det var riktigt gott.


Ganska nyss kom jag och Niklas hem från en cykeltur på ca en och en halv timme. Vi har cyklat i nån skog nånstans. Hehe. Vi såg tre ormar, två snokar och en huggorm. Tyvärr hann jag inte knäppa något kort på dom. Till slut kom vi ut på gamla E20 och efter den vägen finns det ett matställe och där stannade vi och köpte en varsin twister. Sen åkte vi hem.

Nu blir det lite pasta och kanske skriva på VFU-uppgiften så att den blir helt klar. Jag vet dock inte om jag har gjort helt rätt på den. Allt är så himla luddigt jämt. Alla tolkar allt olika och det är väldigt dumt att det går att tolka det på olika sätt.

lördag 25 april 2009

Fetaostsallad och älglik

I morse började jag städa lite grann men jag kom inte så långt, det var så tråkigt. Vi åkte istället iväg och slängde tidningar och kartonger och pantade flaskor och sånt. Sen åkte vi iväg till ett ställe där det finns en fornborg. Det ligger vid vattnet och det finns bävrar där, så vi tänkte att vi skulle få se nån sån. Fast det fick vi inte.






När vi sedan gick på en annan stig gick Niklas upp en bit i skogen och hittade det här, ganska äckligt men rätt coolt också. Det är ett älglik.



När vi kom hem gjorde jag i ordning en fetaostsallad, mycket gott!

Ikväll blir det avslutningsfest med innebandyn!

fredag 24 april 2009

Kycklinggryta med fetaost

För 6 - 8 personer

Ingredienser

900-1000 g kycklingfilé i bitar
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
2-3 tsk oregano
500 g krossade tomater
3-4 dl matlagningsgrädde
200-300 g fetaost i bit eller tärningar

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem sedan med vitlök, salt och peppar. Häll över krossade tomater och matlagningsgrädde och låt puttra tills kycklingen är genomstekt.

Tärna eller bryt ned fetaost och strö över oregano och låt bli genomvarmt. Grytan är klar när osten börjar bli lite \"seg\".
Servera med ris eller bulgur och en grönsallad.
---------------------------------------------------------

Det här har vi ätit idag och det var riktigt gott. :)

Kontrakten klara

Seminariet idag kändes rätt onödigt, som många andra. Det var i alla fall roligt att träffa alla igen. Efter seminariet träffade jag hon som ska flytta in här. Vi skrev på kontrakten och sånt. Så nu är det klart. Sen åkte jag till tåget.

När jag kom hem gick jag och Niklas ut och gick en sväng.



Nyss var vi även och fixade kontrakten till lägenheten som vi ska flytta till. Så nu är allt klart. Nu får det bli fjärde maj!

torsdag 23 april 2009

Sista dagen

Idag var det som sagt sista dagen på VFU:n. Det känns lite sorgligt. Imorgon är det seminarie och skolan börjar igen. Det känns inte så jättekul. Vi har orientering att se fram emot och det är inte riktigt min starka sida. Det ska i alla fall bli roligt att träffa dom andra i klassen igen.

VFU-uppgiften går framåt i alla fall. Nu har jag bara lite mer än en halv sida kvar att skriva, men jag tar en lite paus nu för att komma på något mer. Jag fortsätter nog efter "Hjälp, jag är med i japansk tv-show!". Niklas sa att det var många som tyckte att det var dåligt, men det är skitkul ju. :)

Det är förresten skitvarmt idag! Eller har varit i alla fall..

onsdag 22 april 2009

Resultat av Flap Jack


Gott blev det! Det är något ni borde prova. Receptet finns på länken i förra inlägget.

Flap Jack

Håller nu på att baka en "nyttig" kaka (eller vad man nu ska säga att det är). Flap Jack heter dom i alla fall. Dom är i ugnen nu, får se hur det blir.

Resultat snart!

Det står still

Jag försöker verkligen skriva på VFU-uppgiften men det står still. Jag vet inte alls vad jag ska skriva. Det får vänta tills imorgon när jag har pratat med min handledare om hur det har varit.

Idag sov jag till tio ungefär sen gjorde jag typ inget vettigt förrän Niklas kom hem, eller jo, jag diskade. Sen planterade jag blomman som vi köpte igår och så planterade jag om några av Niklas växter. Det är ganska roligt faktiskt. Förutom att det blir så skitigt på balkongen.

tisdag 21 april 2009

Freebra


Nyss beställde jag en sån här på freebra.se, hoppas att den passar och är bra.

Näst sista dagen

Idag var jag i alla fall på VFU:n igen fast jag har fortfarande ont i halsen. På torsdag är det sista dagen och det känns tråkigt. Jag hade gärna stannat kvar fram till sommaren. Jag ser heller inte fram emot att skriva VFU-uppgiften. Jag får inget sammanhang i det jag skriver. Jag vet ungefär vad jag ska skriva men allt blir bara huller om buller.

Idag när vi var i badhuset var det en kille i trean som frågade:
- Ska du och Andreas börja på våran skola när Julia slutar här?
- Jag: Näe, det tror jag nog inte.
- Han: Hoppas!

Haha. Kul om hon kommer gå i pension innan vi är klara. Hon är 35 nu. Det är ju kul att man är omtyckt i alla fall. :)

När jag hade varit hemma ett tag kom rörmokaren hit och fixade våran dusch som har droppat och nu i slutet nästan runnit hela tiden. Efter det åkte jag och Niklas till Köping för vi skulle handla på Willys. Fast först hamnade vi på någon blomaffär och vi köpte en ny blomma till balkonglådan och så köpte Niklas nåt som han ska ha i sin kaktuskruka (som inte finns än).

måndag 20 april 2009

Miniträdgård


Här är mina och Niklas första blommor i blomlådan på balkongen. :)

Husdjur


Den här spindeln har bott här/där sen i måndags när vi kom hem från Söderhamn, det var i alla fall då vi såg den först. Vi har trott att den skulle dö snart eftersom den inte äter nånting. I morse när jag gick på toa såg jag att det satt fast nånting i nätet. Sen hörde Niklas att det till och med låter när den äter. Äckligt! Vi får nog ta bort den snart så den inte lägger ägg eller något annat otäckt.

Lägenheten såld!

Nu är det klart. Lägeneheten är såld. Vi får 10 000 kr för den och det var det vi köpte den för så det får duga. Det känns väldigt skönt att slippa oroa sig för det här längre.

Idag är jag hemma, ont i halsen och hade nog feber i morse fast det känns bättre nu. Drygt att bli sjuk nu när jag äntligen kommit igång med träningen lite grann i alla fall.

Gladiatorsandaler


Sitter och kollar runt lite efter sandaler. Dom högst upp till vänster vill jag nog ha helst. Eller dom där guldiga. Det vore rätt coolt. Eller båda kanske? :p

söndag 19 april 2009

Mys


Chilla var mysig ikväll :)

Tvätt och cykeltur

Idag sov vi till halv elva, ganska länge för att vara oss. Klockan tolv var det dags att tvätta och då åkte vi även iväg till ett ställe som heter Herrfallet men där var vi inte så länge.. När vi kom hem igen började jag (äntligen!) skriva på uppgiften om VFU:n. Jag skrev inte så mycket men det är en början i alla fall.

Nu på kvällen var jag och Niklas ut och cyklade en sväng.



Hoppas att min klänning kommer imorgon!

lördag 18 april 2009

Första springturen

Nyss var jag på första springturen för i år. Till en början kändes det bra, men efter ett blir det jobbigt med andningen. Det är så drygt för jag blir inte trött i kroppen. Jag sprang i alla fall i ca 30 minuter.

Jag har även börjat med FunBeat igen. Jag har satt upp som mål där att jag ska träna minst tre gånger i veckan och då är det löpning och styrketräning som räknas.

Nu blir det dusch och sen SM-finalerna i innebandy.

fredag 17 april 2009

Gräddhyllan

Idag har jag varit på badhuset hela dagen igen. Nu är det bara en vecka kvar, rätt skönt fast vi ska skriva en massa om VFU:n sen.

När jag kom hem åkte vi och handlade och vid tre åkte vi på en cykeltur där vi aldrig varit förut. Det fanns en massa fina hus där, så det är nog "gräddhyllan" i Arboga. Vi åkte lite i skogen också, på ett ställe fick vi vända för det var så dålig stig.

Ikväll blir det tv:n (talang kanske) och kanske lite ostkrokar. :)

torsdag 16 april 2009

Kontrakt

Vi har nummer 95 på våran lägenhet men har nummer 83 på förrådet. Det har vi haft hela tiden och även hon som bodde här innan hade det. Säkert många innan det också. Nu har han som bor på nummer 83 skrivit en lapp att han ska bryta upp vårat lås på söndag. Varför komma på nu att han ska ha samma nummer som på lägenheten?

Nyss ringde jag till vice värden och jag ska gå till något kontor och hämta kontraktspapper mellan 19 - 20. Jag ska även fråga lite om det där med förråden.

Innan jag ringde dit var en till här och kollade på lägenheten. Hon var intresserad. Så nu skulle vi gärna vilja veta om den andra vill ha den eller inte men vi sa att hon fick fundera över helgen.

Idag var det rätt lugnt på VFU:n. Vi hade först en vanlig lektion och sen tre stycken i badhuset. Jag hade vattenbasket.. rätt segt fast lätt att hålla i.

Nu blir det Scrubs!

onsdag 15 april 2009

UK Marilyn Dress


Den här skulle jag ha fått i födelsedagspresent av Niklas, men han fick ett mail om att den var slut. Idag gick jag in på Nelly och kollade lite på rean och såg att den fanns igen. Jag köpte den på en gång. När jag sen skulle sno bilden efter typ en kvart var inte klänningen kvar längre. Hoppas att jag hann köpa den innan den tog slut!

Två visningar

Hon som skickade mail igår ska komma och kolla idag. Jag fick även ett till mail igår och hon ska komma och kolla imorgon. Det känns bra. Då kanske man kan få lite mer för lägenheten, om båda vill ha den vill säga.

Idag är jag ledig. Jag går mest runt och städar lite eftersom hon ska komma och kolla idag. Jag borde ringa till vicevärden och fråga om det är någon skillnad att flytta inom samma hus, men det borde det inte vara.

Nu längtar jag bara tills vi får börja flytta!

tisdag 14 april 2009

Dålig start - bättre slut

I morse hade jag ingen positiv känsla när jag vaknade. Jag var trött och höll på att försova mig för att Niklas stängde av min klocka innan jag hann vakna riktigt av den. Men jag vaknade riktigt typ fem minuter senare.

Dagen började på badhuset, där det var varmare än vanligt. Inte roligt. Linserna blev helt cp av att vara där inne och det typ rann svett i pannan. Sen åkte vi till en av skolorna och jag hade dom två sista lektionerna och det var nog det bästa dittills idag.

När jag kom hem la vi ut lägenheten på blocket och för ca tio minuter sen fick jag ett mail av en som vill komma och kolla. Hoppas att hon vill ha den så vi slipper oroa oss för att inte bli av med den. Det lät positivt i mailet i alla fall.

måndag 13 april 2009

Woho!

Nu är det typ klart att vi ska flytta till lägenheten bredvid. Dom andra hade inte hört av sig så vi får ta den om vi vill.

Imorgon ska vi nog lägga ut den vi har nu!
Någon som vill ha en lägenhet i Arboga? ;)

Hemma igen

Då var man hemma igen då. Rätt skönt.

Igår var jag och mamma och hälsade på mormor, vi gick runt Forsgården och sen satt vi i solen ett tag. Sen åkte jag till Niklas i Alfta. Där tog jag och Niklas en liten promenad till skogen.







Idag vid halv elva började vi resan hemåt och det regnade som vanligt när vi ska åka hit eller dit. När vi kom hit var det nästan sol och mycket varmare. Skönt.

Imorgon är det VFU som gäller igen.

Bilder från helgen











Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek