måndag 29 juni 2009

Helgen i Loos











Det var en mycket rolig helg. Mycket mat och mycket aktiviteter. Bland annat brännboll, volleyboll, lite fotboll och fiske.

torsdag 25 juni 2009

Tranan igen

Nu var det ett tag sen jag skrev, men jag har inte haft någon ork att skriva.

I tisdags vad jag och Emelie ut till stugan hela dagen. Det var roligt och trevligt. Jag vann på krocket tre gånger i rad.

Igår var vi först till Färsjön i typ två timmar. Nu är det faktiskt riktigt skönt i vattnet där. Sen åkte vi hem till Emelie och åt lunch där. Det var mycket gott. Sen cyklade vi ner på stan för att gå på Erikshjälpen och systemet. Det känns som att vi var överallt.

På kvällen igår var jag, Emma, Sandra och Emelie på Tranan igen. Det var roligt igen, förutom att dom spelade så dålig musik. Martina var där innan vi åkte också.












Idag åker jag till Alfta, eller ikväll. Längtar!

måndag 22 juni 2009

Spring, stan, bad

Jag sover alldeles för länge nu. Jag har inte klivit upp före tio på jättelänge. Jag ska försöka ändra på det nu. Imorgon måste jag i alla fall kliva upp ungefär halv nio för då ska jag och Emelie åka till stugan och sola och så över dagen.

Idag har jag varit ute och sprungit. Jag skulle springa ungefär 8 km, upp på Hällmyra och så, men jag vet inte riktigt om det blev det. Det var ju så många vägar att välja på. Jag sprang i alla fall i 45 minuter, så det borde ha blivit runt 7-8 km i alla fall. Sen åkte jag ner på stan med Emelie för att hon skulle lämna CV:n lite överallt och vi gick runt lite i affärerna på stan. När vi var klara på stan åkte vi och badade i Färsjön och det var inte så kallt nu. Det var så att man kunde ligga i ett tag faktiskt.

söndag 21 juni 2009

Mina!


Nu är dom mina! Tack vare min snälla kompis, Emelie. :)

Imorgon ska jag springa 8 km, så långt har jag aldrig sprungit i hela mitt liv. Dock ska jag inte springa i dom här skorna.

Midsommarhelgen






Nu är jag hemma från stugan. Det var rätt segt att vara där när det var kallt och regnigt, men på midsommarafton blev det ju i alla fall lite sol. Då var vi en sväng till "festplatsen" och kollade. Det var mest småbarn och föräldrar där. Inte så konstigt kanske.

När vi kom tillbaka igen skulle mamma och John ha ner ett träd och de slutade inte riktigt som dom ville. Trädet hamnade på boden, men den klarade sig och det var tur att det var den som kanske ska rivas och byggas om snart. Jag och John gick förresten och badade också. Det var 13 grader i vattnet, fast det visste vi inte förrän vi hade kommit upp.

Igår var jag ut och sprang. Jag sprang 5 km på 30:18. Jag förstår inte riktigt hur det gick till, för det borde vara jobbigare att springa där än här eftersom det är mer backar och sånt i stugan.

Idag har jag legat och solat lite och klippt gräsmattan med en handjagare för att den andra gick sönder trodde vi. Men det var bara skarvsladden det var fel på, för mamma bytte sladd och då fungerade den.

torsdag 18 juni 2009

Bilder från igår











Det var riktigt roligt igår. Först var vi hemma hos Sandra och spelade "Med andra ord" och lite "Jag har aldrig". Sen åkte vi till Tranan och där var det också skitkul. Synd att dom stängde klockan ett bara. Det negativa var att jag fick ont i fötterna. Hehe.

onsdag 17 juni 2009

Kista

Igår var jag till Kista och shoppade lite. Det jag ville ha var en bikini från HM och sandaler från Vagabond och inget av det fanns. Jag köpte i alla fall en klänning och ett linne.

Nu har jag varit på ungdomsmottagningen, apoteket och systemet och snart ska jag ut och springa. Ikväll blir det i alla fall Tranan, hoppas att det blir roligt!

måndag 15 juni 2009

Rallybrudar

Både idag och igår har varit riktigt sega dagar. Eller den här har gått rätt fort ändå. Jag har i alla fall varit ute och sprungit. Det gick inte riktigt lika fort som i fredags, men helt okej. Annars har jag kollat på "Close to home" och ska antagligen göra det igen snart kanske. Eller spela betapet som jag har börjat med igen.

Kollade på "Rallybrudar" igår. Den var rätt så rolig faktiskt.

lördag 13 juni 2009

Diabilder

Satt nyss och kollade lite på diabilder i nån grej och knäppte lite kort på vissa. Mest på mig själv. Haha. Här kommer några:






Jag och Emil

Jag och pappa

Blåmesungar






När jag och mamma kom hem nu såg jag att det var fåglar på marken och mamma höll nästan på att köra på dom för att dom inte förstod att dom skulle flytta på sig. Men det var ju ungar. Jag flyttade på dom och satte upp dom i trädet där dom andra ungarna satt. Dom var jättesöta och skriker hela tiden efter mat. Vi såg i alla fall mamman och pappan.

Vad händer idag då?

Igår var jag och Emelie till Sandra en sväng och spelade lite spel (ovanligt). Det blev inte så länge eftersom Sandra skulle börja jobba halv tio. Då åkte jag och Emelie ner på stan och kollade lite. Vi kändes oss rätt gamla där just då. Det var mest en massa småfjortisar som gick runt och såg coola ut och trodde att dom var fulla. I alla fall vissa. Så där blev vi inte länge. Vi åkte vidare till McDonalds, jag köpte en milkshake och Emelie en kaffe. Vi satte oss där och spelade en omgång Skip-Bo. När vi var klara där åkte vi till Färssjön för Emelie skulle bada. Kallt. Sen åkte vi hem.

Jag var så trött igår, vet inte varför. Jag sov liksom till halv tio.

Idag blir jag nog mest hemma. Ska åka iväg en sväng med mamma snart bara.


Christian Kjellvander - When the mourning comes, mycket bra låt!

fredag 12 juni 2009

5 minuter snabbare

Har nyss varit ute och sprungit och sitter nu här svettig och äter jordgubbar och ett äpple och dricker vatten. Jag sprang fem minuter snabbare än vad jag gjorde i måndags (då 38 minuter, nu 33). Det känns riktigt bra. Jag tvekade väldigt länge om jag över huvud taget skulle ut och springa eftersom det är så dåligt väder men det var riktigt skönt väder att springa i.

torsdag 11 juni 2009

Packa åsnan

En padda vi hittade på vägen hem

Packa åsnan

Det blev i alla fall JH igår. Det var rätt tråkigt så vi var inte där så länge. Innan var vi här och kollade på fotbollen, spelade en massa spel och drack vin. Det var mycket trevligt. Vi spelade Skip-Bo, Uno, Alfapet, TP och Packa åsnan (som inte gick då där jättebra).


Det var rätt tungt att kliva upp i morse. Jag var ju så smart att jag hade bokad tid hos Synsam 10:15. Efter att jag hade varit där gick jag runt på stan lite och sen gick jag och Emelie upp och kollade på studenterna. Det kan verkligen inte vara kul att ta studenten idag. Jag är verkligen glad att jag gjorde det förra året. Efter det åt vi på Amore och där blev jag bjuden på tårta hemma hos Emelie av Kerstin så då åkte vi dit. Där spelade vi lite kort och jag fick lära mig att spela Whist.

Ikväll blir det bara en lugn hemmakväll.

onsdag 10 juni 2009

Uscha

Idag är det kallt och regnigt. Jag ska nog snart försöka ta mig ut och springa. Idag blir det lite intervaller. Rätt svårt att göra själv, men det ska nog gå bra.

Sen måste jag till systemet för vi ska troligen gå ut idag. Vi vill helst åka på Tranan men vi har ingen skjuts hem. Det är ju billigt där idag. Hoppas att det blir lite bättre väder ikväll också.

Annars händer det nog inget speciellt idag.

Igår fick jag tillbaka skatten. Det var rätt skönt eftersom det är dom enda pengarna jag får nu typ.

tisdag 9 juni 2009

Första löprundan hemma

Nyss var jag ute och sprang min första löprunda hemma. Det blev ca fem km på ungefär 38 minuter. Det kändes rätt bra hela tiden, men ibland kom det tunga bitar. Jag har även gjort hoppövningarna vi ska göra. Jag skulle egentligen ha gjort det här igår, men då var jag ju borta hela dagen nästan.

Nu blir det dusch och sen ska jag ner på stan och göra en massa saker.

Idag fyller mormor år och när mamma kommer hem ska vi åka dit och hälsa på.

måndag 8 juni 2009

Gävle

Idag har jag och Emelie varit till Gävle. Vi åkte dit vid tio och på stationen träffade jag Asta, som jag inte har träffat sen i somras nån gång. Så det var roligt. En annan rolig sak är att hon är brunett och jag typ blondin nu. Vi sa alltid att jag skulle se ut som en ryss om jag var blond, men som tur var/är gör jag inte det (hoppas jag). Vi träffade även Erika som skulle till Gävle.

Jag hittade typ ingenting som jag ville ha först och Emelie hittade rätt mycket, fast det var nog mest för att hon skulle köpa en massa presenter. På Indiska köpte jag örhängen och ett hårband. Det sista vi gjorde var att gå in på Lindex för att döda lite tid och då hittade jag den här kläningen.

Lindex Shop Online - Klänning

lördag 6 juni 2009

SJ igen

Kollade min mail nyss och jag hade fått mail från SJ. Jag får tillbaka 442 kr och det är 20 kr mer än jag betalade. Det är i alla fall nånting som är bra med SJ.

SJ

Gårdagens tågresa blev inte alls speciellt skön eller rolig. Först var det väldigt tungt att bära packningen till stationen. När jag kom dit stod det att tåget var fem minuter försenat tills det skulle komma (tåget står där i tio minuter och går sedan tillbaka, Arboga är slutstationen), sen stod det att det skulle gå fem minuter sent och till slut säger de i högtalarna att tåget är inställt. Kul.

Det skulle då komma en buss från Kungsör (där tåget blev inställt ifrån), men jag bestämde mig för att ta ett annat tåg som också går till Stockholm. Den resan gick bra tills vi nästan var framme i Bålsta. Då säger dom at dom bara kan köra 30 km/h för "avsyning av spåren. Vad är det för idiot som kommer på att de ska göra det på en fredag när det är mest folk som åker? När vi nästan var framme i Stockholm sa dom att spåret var trasigt istället. De säger olika saker hela tiden, det känns som att de inte vet varför ibland. Om spåret skulle vara trasigt borde det väl inte vara det så långt? Resan från Arboga till Stockholm tog en timme längre + den tid jag fick vänta på det andra tåget som var ca 40 minuter.

När jag kom fram till Stockholm gick jag till tåget jag skulle byta till (som jag egentligen skulle ha åkt medför två timmar sen) och frågade en tant där om det bara var att gå in och sätta sig. Hon svarade surt: "Näe, det kan du ju inte göra". Hon skickade vidare mig till en annan tant och så fick jag en ledig plats.

Hela resan tog sex timmar istället för fyra. Ingen rolig fredag förutom att jag fick sommarlov.

Idag ska jag städa mitt rum och åka till Team Sportia för att köpa nya springskor.

fredag 5 juni 2009

Snart dags!

Snart dags för avfärd hemåt. Jag ser inte riktigt fram emot vandringen till tågstationen och på tåg centralen i Stockholm. Min packning är alldeles för tung. Jag ser inte riktigt fram emot resan heller. Roligt och skönt att åka X2000 i alla fall.


Nu är allt i skolan avklarat. Skönt! Jag har klarat allt under hela året. Inget som jag ligger efter med eller måste komplettera. Mycket bra!

torsdag 4 juni 2009

Orienteringsbanor

Idag har vi fått prova sätta ut orienteringsbanor. Det är inte lätt kan jag säga. Det är en massa saker man ska tänka som jag inte orkar skriva här. Det var nog nyttigt att få prova sätta ut en själv.

När jag kom hem sov jag en stund och snart ska vi äta spagetti och köttfärssås. Senare blir det lite mys eftersom det är sista gången vi ses innan jag åker. Lite grann imorgon också kanske.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek