torsdag 29 april 2010

En tiotimmarsdag

Idag har det varit en lång dag. Jag klev upp 7:30, åkte med tåget som gick 8:41. Fixade musiken till lektionen som jag och en till ska ha imorgon. Det tog rätt lång tid, ungefär två timmar. Sen åkte vi till skolan, hade föreläsning i en idrottshall. Den var inte så väldigt givande, men helt okej. Efter det var det dags för dans. Salsa var det idag. Det var faktiskt väldigt roligt och inte alls så svårt som man kan tänka sig. Vi slutade ungefär 17:00 idag och jag skulle åka tåg hem. Självklart är tåget försenat, ungefär en kvart tror jag det blev innan tåget åkte. Ett tåg som är försenat har ganska låg prioritet så vi fick stanna två gånger för tågmöte. Klockan 19:00 var jag hemma ungefär. En tiotimmarsdag. När jag kom hem åt jag och sen skulle Niklas åka inlines så jag hängde på med cykeln. Det var väldigt skönt ute faktiskt.

Imorgon ska jag ha min lektion. Jag ser inte riktigt fram emot det, men det ska nog gå bra.

onsdag 28 april 2010

Tv-onsdag


Onsdagar är en bra tv-dag. Det som är dumt är att det är fyra bra program samtidigt. Hur gör man då? ;) Tre av dom går i och för sig att kolla på på internet efteråt. Play-funktionen är bra!

P.S. Andra avenyn är ett sånt där program som jag inte tycker är speciellt bra, men som jag inte kan sluta kolla på.

måndag 26 april 2010

Fotbad och Harry Potter

Idag hade vi student ledda lektioner. Det var rätt roligt. Sista lektionen hade perspektivet "fysisk träning". Skönt att få springa lite i skolan så jag slipper göra det när jag kommer hem sen. Fast det blev bara i 18 minuter ungefär. Jag kom hem vid ett, åt, satt vid datorn lite, började läsa sista Harry Potter-boken (som jag inte har läst än). Lite efter fyra åka Niklas till Västerås då gick jag en promenad till Ica, jag gick en liten omväg så det skulle ta lite längre tid. Jag kom på att jag ville äta kyckling så jag köpte en grillad kyckling. Det blir även det lunch imorgon och säkert någon mer dag.

Nu håller jag på att baka ett surdegsbröd (ja, jag glömde följa upp själva surdegen här efter första dagen som jag skrev förut. Men jag tror i alla fall att den blev bra) och så har jag haft ett fotbad. Skönt!

Einstein - världens minsta häst

Så sjukt söt. Läs mer här.

söndag 25 april 2010

Pizzabakning!

Ikväll har vi bakat pizza!

Långpromenad på g!

I fredags var jag i skolan. Vi spelade handboll och sen började jag och Elin skriva på vårat arbete. Vi kom rätt långt faktiskt. När jag kom hem hade jag tänkt att jag skulle ut och gå efter att jag hade ätit, men då började det regna. Så det blev ingen promenad.

Igår var jag ut och gick på morgonen sen åkte jag till Kungsör och grillade hamburgare i 2, timmar på "Företagscupen". Det var inte allt för roligt men det gick rätt fort ändå. När jag kom gick jag en sväng till Lidl och handlade lite frukt och för att vi skulle göra fruktsallad med vaniljvisp på kvällen. Gott!

Idag har jag inte hunnit göra så mycket än. Jag har diskat och ätit frukost. Men nu ska jag ge mig ut på en långpromenad! (Ska kolla på ett Scrubs-avsnitt först)

torsdag 22 april 2010

Gymnastiken går framåt!

I morse klev jag upp tidigt, 06:35. Usch. Det är inte roligt att kliva upp så tidigt. Jag tänkte att jag skulle få sova ut imorgon, men jag ska upp lika tidigt då också...

Idag hade vi seminarium. Det gick bra. Fast vi hade inte delat upp klassen så bra, så det var nog bara fyra stycken på seminariet efter oss. Kul för dom. Fyra stycken plus en lärare. Lite stelt kanske. Efter seminariet tränade jag på gymnastiken i ungefär 40 minuter. Första försöket "överkastet" klarade jag! Och sen klarade jag det flera gånger, men inte varje gång. Det känns jäkligt skönt att jag kan det nu. Självklart var det inga lärare där idag heller, så jag kanske kan visa upp det imorgon efter bollpasset.

Vid 16:45 åkte jag till gymmet. Idag var det rätt mycket folk där. Jag har i och för sig aldrig varit där vid 17-tiden förut. Idag körde jag mest armar, så nu orkar jag knappt lyfta armarna. Skönt!

Nyss har vi ätit mat, kebabkött, pasta, mangoraya och en massa grönsaker. Mycket gott!

Hon från äldreboendet i Kungsör ringde förresten idag. Hon sa att hon hade fått "jättefina referenser om mig" och att jag kunde få jobb om jag ville!

onsdag 21 april 2010

Surdeg 1

Jag har länge tänkt göra surdeg, och idag tog jag tag i det!


Dag 1, morgon

1 dl ljummet vatten
0,5 dl rågmjöl

Gör så här:

  1. Dag 1, morgon. Rör ihop vatten och mjöl i en plastburk som rymmer minst ½ liter. Lägg ett lock (men skruva inte fast det). Ställ burken på ett varmt ställe, gärna 20-25 grader.
  2. Låt blandningen stå i 3 dygn. Skaka försiktigt på burken morgon och kväll.

Fortsättning följer...

Snö och löpning

I morse var det inte direkt nåt kanonväder, men tillräckligt bra för att springa i. Jag tog på mig springkläder, åt frukost och sen väntade jag ungefär 2,5 timmar för att frukosten skulle lägga sig lite (jag åt rätt mycket). Precis när jag ska gå och ta på mig skorna så ser jag att det har börjat snöa. Kul. Men jag trotsade snön och stack ut och sprang ändå. Började med 1 km i motvind och snö i ansiktet. Jag sprang i alla fall rätt fort för att vara jag idag, det blev precis 6 min/km. 6,2 km på 37 min och 15 sekunder. Idag fick jag inte ont någonstans heller, vilket jag typ alltid brukar få. Det är antagligen för att jag är ovan, så jag hoppas att det släpper.

Jag hade tänkt gå till gymmet idag också, men jag har ingen lust att gå utanför dörren något mer idag.

måndag 19 april 2010

Idag hade vi som sagt dans. Det var ganska roligt ändå och jag tror inte att resten av danslektionerna kommer att bli så tråkiga heller.

Idag har jag varit på gymmet en sväng. När jag gick dit kalibrerade jag Nike+ för promenader och det blev riktigt bra. När jag har mätt på en karta på internet har det blivit 3,24 km och den mätte 3,25. Det kan man nog inte klaga på. Hoppas att det blev lika bra med löpningen bara. Det får vi se imorgon!


Nu ska jag kolla på Guldfeber!

Jag ska förresten vara med på en utmaning där man ska gå 50 timmar på 10 veckor. Alltså 5 timmar/vecka. Gå in här och kolla.

söndag 18 april 2010

Kalibrering

Idag klev vi inte upp förrän halv elva ungefär, åt frukost, gjorde ingenting speciellt till två ungefär. Då kom Katrin och Func hit och fick massage. Så nu är jag uppe i sex helkroppsmassager, bara fyra kvar. Nån frivillig?

Nu har jag varit ute och sprungit två km. Jag har kalibrerat om Nike+. Hoppas att det blev bättre den här gången. Vet inte när jag ska ut och springa nästa gång, troligen på tisdag.

Imorgon är det skola igen, dans. Jippie... Jag sak stanna kvar och träna på gymnastiken också om det är ledigt. Fast då måste jag vänta en timme, för det är lunchpass där mellan tolv och ett.

lördag 17 april 2010

Första rundan med Nike+


Nu har jag varit ut på min första runda med Nike+, dock blev det inte så bra. Jag sprang 4,4 km och den visade att jag sprang 5,15 km. Inte så bra. Jag var ut igår och kalibrerade den, men det blev inte så bra tydligen. Jag gjorde om kalibreringen direkt efter jag sprungit klart idag så jag ska ut imorgon och testa om det stämmer bättre då.

fredag 16 april 2010

Löpartights och nytt nagellack

Det blev inget gym idag och det har inte blivit någon promenad än, men jag tror att det blir en efter Talang. Niklas var iväg till Köping och flög lite och då passade jag på att gå i lite affärer. Först var jag och köpte lite frön till blommor som vi ska ha på balkongen när dom blir lite större. Sen var jag in och köpte nagellack på Kicks. Efter det var jag in på Inter sport för att leta efter löpartights, som jag har velat ha länge, och jag hittade ett par som jag tyckte verkade vara bra. När jag hade hittat dom gick jag och kollade lite på springskor och då helt plötsligt såg jag att dom hade Nike+sportkit och jag kunde inte låta bli att köpa det! Så imorgon måste jag ut och testa det.




Nu under kvällen har vi ätit tacos och planterat en massa frön som förhoppningsvis kommer bli blommor sen.

Imorgon är det SM-finalerna i innebandy!

Fler besökare?

Igår hade vi föreläsning om kursplaner och en massa sånt, det var en rätt vettig föreläsning men inte så rolig. Sen hade vi en innebandylektion som var väldigt rolig. Speciellt när vi spelade. Undrar vad det blir för bollsport nästa lektion?

Idag är jag ledig. Mycket skönt! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Det kanske blir en sväng till gymmet och en promenad. Det blir nog ingen löpning idag i alla fall. Jag känner mig rätt slut i benen sen igår faktiskt.

Jag blev nyss medlem på nån sida för att man ska få fler besökare. Testade mest för kul, så vi får väl se om det funkar. http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=IdaLeek

onsdag 14 april 2010

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Idag har jag varit i skolan, vi hade seminarium. Det var rätt enkelt och det var även rätt roligt. Ett av dom bättre seminarierna i alla fall. Efter det hade jag tänkt träna på gymnastiken, men salarna var upptagna. Typiskt! Så jag fick sitta där och vänta i två timmar på att en som jag/vi skulle planera med till innebandylektionen imorgon.

Nyss har jag varit ute på en promenad. Gick en ny runda idag och det blev 5,8 km och 53 minuter. Mycket bra! Det känns som att jag har kommit igång med min egna träning ganska bra nu! Fast promenad är kanske inte så mycket träning... Det får i alla fall duga för idag.

söndag 11 april 2010

Omelett

Idag blev det omelett med tomat, ruccola och färsk basilika och persilja till lunch. Mycket gott!

Har nyss varit ute på en promenad. Ca 8,5 km och en timme och tjugo minuter. Det är sjukt skönt ut när solen kommer fram på riktigt!


Jag såg mina första tussilago för i år. :)

Niklas är i Västerås och har sin uppflygning nu, hoppas att det går bra. Det tror jag nog att det gör. Nu ska jag kolla på "Fuskbyggarna" och sen ska jag försöka plugga lite till seminariet på onsdag.

fredag 9 april 2010

Bra dag!

Idag har jag gjort rätt många vettiga saker. Klev upp runt nio, åt frukost, gick en omväg till gymmet, gymmade, handlade jäst till pizzabakningen, tvätta, diska, läsa en tidning som jag köpte, hämta tvätten, diska en gång till och sen fixa pizzadegen. Sen kom Niklas hem, han har jobbat idag, och då blev det pizzaätning. Bra dag!

Ser inte riktigt fram emot morgondagen. Jag ska till Kungsör, för det är KIBK-dag. Vi ska springa och samla in pengar, jag får väl se det som träning. Jag skulle i alla fall ut och springa imorgon. Efter det ska vi sopsortera.

Håller på att fixa lite ny springmusik nu. Någon som har något tips?

torsdag 8 april 2010

Onda vader och innebandy

Igår åkte jag till Örebro för att gå på en föreläsning. Jag tog halv åtta tåget och när jag kommer till Örebro har de gjort om busstiderna och bussarna. Nu passar det inte alls med tågen. Tur att jag inte åker så mycket tåg och buss längre. Jag kom i alla fall till skolan typ tjugo i nio och vi började kvart över åtta. Efter föreläsningen gjorde jag och han som jag ska ha en lektion med klart planeringen och sen åkte jag hem.

Senare på kvällen var jag på gymmet. Det finns ingen musik där än, så det kändes som att det var en lite konstig stämning där inne.

Idag har vi haft en två praktiska lektioner, exempellektion 3 och boll 1. På bollen var det innebandy idag. Väldigt roligt var det eftersom jag inte tränat på ett tag nu. På nästa bollpass är det också innebandy och då ska vi som spelar eller har spelat innebandy hjälpa till lite med grundspel och sånt.

Nyss har jag varit ute och sprungit. Det gick bra först, men sen började vaderna dra ihop sig och då var det kört. Till slut fick jag ingen kraft alls, så jag var tvungen att stanna och stretcha lite och sen gick jag i ca 6-700 meter. Jag som skulle springa fort! Jag får låta bli att köra vadpress med 40 kg dagen innan nästa gång...

tisdag 6 april 2010

HLR - instruktör

Idag var det dags för skola igen, det kändes inte riktigt bra. Börjar bli less på allt nu. Först hade vi föreläsning och sen hade vi HLR och AED hjärtstartar-instruktörsutbildning. Det var inte speciellt svårt och det är inte speciellt svårt att hålla i en utbildning. Det är bara att sätta på en DVD och sen svara på frågor om det blir några. Men det är alltid bra att ha något extra i CV:t.


Jag borde ut och gå eller springa eller nåt annat bra. Men jag har ingen lust. Jag blir alltid så trött när jag kommer hem sent från skolan. Imorgon ska jag i alla fall gå till gymmet när jag kommer hem från skolan. Det blir nog en promenad också förhoppningsvis.

måndag 5 april 2010

Bilder från 1 april










Det blev bara bilder i torsdags när vi var till Gävle på Heartbreak hotell och åt mat och kollade på Idol-Calle.

I Arboga igen!

Nu är jag tillbaka i Arboga igen efter fem dagar i Söderhamn. Det har varit väldigt roligt att vara där men det är ändå skönt att komma tillbaka igen. Det som är mindre skönt är skolan, men nu är det bara två månader kvar tills det är sommarlov. Sommarlovet kommer förhoppningsvis bestå av jobb. På måndag ska jag på intervju i Kungsör på ett ålderdomshem där. Jag hoppas att jag får det!

Den här veckan har det inte blivit mycket till träning, så nu måste jag försöka att ta igen lite. Den här veckan blir det heller inget godis eller liknande eftersom det har blivit alldeles för mycket av det förra veckan. Nu har gymmet jag går på flyttat och fått helt nya grejer, så jag måste dit och kolla hur det ser ut också. Det är lite längre än vad det var innan, men det är fortfarande inte speciellt långt dit. En lagom liten cykeltur när jag har fixat min cykel.

Det kommer lite bilder från påsken sen!

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek