onsdag 30 april 2008

Nya skor!

Provet på religionen gick nog rätt bra tror jag. Kändes så i alla fall.

Idag har jag fått mina skor som jag har beställt. Var rädd att jag inte skulle få dom idag, för då hade jag fått vänta så länge. :p Jag har inte hämtat dom än, men jag ska åka och handla med mamma sen. Jag fick sms om att dom hade kommit precis när jag kom hem. Dom hade inte kunnat skicka det typ tio minuter tidigare? Jaja, det är bra att dom kom i alla fall. :)


Skola

Ska snart till skolan. Orkade inte åka på naturen, för vi skulle i alla fall jobba själv. Tror inte man behövde gå dit heller.

Snart har vi samhäll. Vi fick nån uppgift av Lars som ingen förstår. Det är ju bra. Hehe. Sen har vi religionsprov, etik och moral. Det kommer nog inte bli så svårt. Bara att skriva vad man själv tycker.

Sen idag vet jag inte riktgt vad jag ska göra. Det blir nog något till slut.

tisdag 29 april 2008

Kyrkbyn

Såklart glömde jag kameran hemma, men det blev lite bilder med mobilen istället.


Hampus var en riktig expert på tv-spel

John spelar Guitar hero

John och Hampus spelar fotboll

Haha. Här vet jag faktiskt inte vad dom gör


:)

Skön dag

Idag hade jag bara två lektioner. Började 7:45 och slutade 9:55. Då gick jag till mammas jobb och hämtade bilen och åkte sen hem till Niklas. Han skulle på gym, men jag orkade inte följa med idag. Då passade jag på att släppa ut degusarna, vilket inte var så smart. De började bråka på en gång. Jag förstår in varför. Dumma djur. Hehe. I alla fall en av dom.

Senare idag ska John och jag åka till Malin. Hampus fyllde år i går, så det blir lite kalas. Han ville tydligen ha vattenballonger. Hehe. Vi ska nog köpa något mer också. Känns inte som att vattenballonger är särskilt dyra.

måndag 28 april 2008

Måndag

Idag fick vi tillbaka våra prov på naturkunskapen. Jag vet helt säker på att jag inte skulle klara det, men jag hade två poäng från VG. Hur jag lyckades med det är en fråga som aldrig kommer att besvaras. Haha. Jag tyckte verkligen att provet var svårt. Jag hoppas att det räcker till ett VG i kursen. Nu har vi bara några smågrejer kvar tror jag.

Idag på Bf:en slutade vi klockan 13:00 ungefär, vilket kan låta skönt. Om man inte har en idrottslektion 14:45. Det var lite drygt faktiskt. Idag skulle min grupp ha ridning, men det kan inte jag vara med på eftersom jag är allergisk. Jag hade boxercise med den andra gruppen istället. Det var roligt.

Nu har jag kommit hem från den sista, troligen, innebandyträningen för i år. Det känns ganska skönt. Jag tränar i alla fall själv nu.

På lördag åker jag till Stockholm igen. Den här gången är det cup. Lövet cup heter den. Det kommer troligen att bli skitkul. Sån här cool logga har dom. ;)

söndag 27 april 2008

Söndag

Idag har jag inte gjort något speciellt egentligen. Jag och Niklas var på gym i morse, eller inte i morse kanske. Halv 12 ungefär. Sen vet jag inte riktigt vad vi har gjort. Vid tre gick vi till stan och handlade lite.

Imorgon blir det nog den sista innebandyträningen för i år, för mig i alla fall. Det kommer kännas meningslöst att åka till Bollnäs sen. Eftersom det inte är några fler matcher. Jag hoppas att det blir en bra träning.

Alfta

Igår, ungefär kl. 11:00, åkte jag och Niklas till Alfta. Fast först svängde vi in på Dollar Store, för vi skulle köpa någonting åt Niklas mamma. När vi kom till Bollnäs åkte vi så klart till Mobackes en sväng också. Niklas köpte två trädgårdsvivor och en ros, som han senare skulle plantera i sitt land i Alfta.

När vi kom dit vet jag inte riktigt ad vi gjorde, men lite senare åkte vi ner till lägenheten och hämtade lite möbler och sånt. När vi skulle åka tillbaka så gick lastbilen sönder. Oväntat. ;) Så det blev lite försenat med allt, eller vad man ska säga. Till slut fick dom igång den i alla fall och allt står på plats. Vi åkte hem ungefär åtta. Det blev alltså en heldag i Alfta. :)

Niklas planterade så klart sina blommor också.


Sotis

Vad är det för en snygg bil? ;)

Oskar

Bröderna
Niklas i sitt land

fredag 25 april 2008

Bowling

Idag har jag och Niklas äntligen bowlat. Det har vi sagt i ungefär fyra år att vi ska göra. Det gick inte så värst bra, men det var roligt ändå. Känns som att man inte har den rätta tekniken. Hehe.

Jag låg ute i solen i ca. två timmar idag. Hoppas att jag har fått lite färg i alla fall. Vid 13:30 gick jag ner på stan, skulle lämna några papper på Länsförsäkringar. Sen gick jag runt och kollade lite, och så träffade jag Emelie och Jenny. Då gick jag runt lite med ett tag. När vi var klar gick jag och Emelie och hämtade min cykel, som jag inte orkade ta hem igår, på skolan och cyklade hem.

Imorgon ska vi åka till Alfta och hjälpa Niklas mamma och pappa flytta in i nya huset. Måste säga att det huset är riktigt snyggt. Det är så luftigt. Hehe. Jag kanske inte kommer hjälpa till så mycket, men jag kan ju alltid, kanske, leka lite med Oskar .

Soldag

Blev inge Gävle idag. Får se om det blir imorgon.

Ledig idag, vad ska man hitta på? Jag ska nog lägga mig ute och sola sen när det har blivit sol på baksidan. Senare, när Niklas har slutat, ska vi kanske spela bowling. Hoppas på det i alla fall.

Går runt och tränar att gå i mina balskor nu. Hehe. Det går riktigt bra, om ja får säga det själv. Jag har aldrig gått i ett par högklackade skor förut. Dom är ca. 7,5 cm höga. Det är ju inte så jättehögt, men det duger gott och väl för mig.

torsdag 24 april 2008

24


Jag kom på att det är den 24:e idag. Det betyder att det är 4 år och 4 månader idag. :)

Och jag hittade denna otroligt snygga bild. ;)


Rolig träning

Idag var det för en gångs skull en rolig träning. Det var ett tag sen det var roligt nu. Vi tränade på lite power play inför cupen och jag ska tydligen spela längst bak då. Det är ganska tråkigt, men roligt att få spela i power play i alla fall.

När vi skulle sätta i gång och spela power playet säger Maria, som spelade i boxen: Men vi är ju bara fyra. Det kanske inte låter så roligt, men det var i alla fall riktigt roligt då.

Imorgon kanske jag ska åka till Gävle och fixa tatuering, får se om någon vill följa med mig. Kanske blir på lördag också. Jag vet inte riktigt när dom har öppet och så, skulle kolla om det är drop in. Så jag ska ringa dit imorgon och fråga. Jag vill få det gjort någon gång och hoppas att det blir bra.

Torsdag

Ja, då var man hemma efter ännu en skoldag. Kan inte påstå att denna dag inte heller har varit speciellt krävande. Vi skrev lite på Bf och hade ett prov, som inte var allt för svårt. Sen efter lunch gick vi till Östra Berget och gjorde ingenting. Sen slutade vi. Väldigt skönt måste jag säga.

Idag hoppas jag på träning, men jag åker nog inte om det blir lite folk. Det borde det inte vara eftersom vi ska på cup nästa helg. Hoppas det blir roligt. Det borde det bli. :)

Det börjar verkligen bli vår nu. Det var väldigt varmt idag när vi var ute och gick. Fast blåser lite kallt fortfarande, men inte så farligt.

onsdag 23 april 2008

Cykeltur

Jag och Niklas tog en cykeltur runt Vågbro typ. Sedan åkte vi ner på stan och köpte glass. :)



Tidiga dagar

Nu är äntligen svenskan helt slut. Kom ganska nyss hem från skolan, där vi har skrivit nationella i Svenska B. Vet inte riktigt hur det gick. Får hoppas på att det blev bra.

Det har blivit två dagar i rad nu som jag har slutat runt 10. Det är rätt skönt. Imorgon blir det nog dock en ganska lång dag eftersom det är Bf hela dagen. På fredag är det bara samhäll nu. Börjar 10:10 och slutar 11:10. Det är också ganska skönt. Det märks att det börjar ta slut på skolan på riktigt nu. Det känns som att jag aldrig är skolan.

Imorgon är det Bf-prov, natur- och friluftsliv. Det är verkligen hur mycket som helst. Det är inte så jättesvåra saker, men det är i alla fall mycket.

Nu ska jag nog sätta mig ute i solen och plugga lite.

tisdag 22 april 2008

Så här kan innebandystraffar gå till. ;)





Provet gick skit känns det som. Jag tycker att det var lite konstiga frågor, sen vet jag inte om det var jag som fattade fel. Vi får väl se på resultatet senare.

Efter provet slutade jag. Jag kommer alltid att sluta 9:55 på tisdagar nu. Svenskan är i princip slut. På tisdagar är den i alla fall helt slut. Nu har jag legat ute. Tänkte läsa texterna till nationella imorgon, men jag somnade.

Jag tänkte ut och gå eller något också, men jag vet inte vart jag ska gå.


Idag fyller Åsa år. Grattis! :)

måndag 21 april 2008

Måndag

Var på gym en sväng imorse, men det var så tråkigt. Jag gick därifrån ganska fort. Sen var det BF som gällde. Inte direkt kul. Känns som vi har gått igenom det där tusen gånger snart.

Efter det blev det bowling på idrotten. Det var riktigt roligt. Jag har spelat bowling typ två gånger i hela mitt liv. Jag kan inte påstå att jag var bra, men jag lyckades i alla fall med tre strikar.

Nu är jag hemma efter innebandyträningen. Det var inte så roligt idag. Men det får duga.


Nu ska jag plugga på nkB-provet.

söndag 20 april 2008

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Ganska skönt faktiskt.

Här kommer lite bilder från igår:



Damfinalen

IKSU vann


Herrfinalen

Warberg vann

lördag 19 april 2008

SM-final

IKSU vann mot Balrog damfinalen, det var nog rättvist. Lagen var rätt jämna. I herrfinalen vann Warberg över AIK, vilket inte alls var rättvist. AIK skulle ha vunnit. De spelade bra mycket bättre. Tråkigt. Det kanske kommer lite bilder senare. Kan inte lägga in dom nu eftersom jag inte har min egen dator.

När jag kom hem blev det någon gryta till mat. Det var gott. Senare, typ en och en halv timme sen, gick jag och Emil ner till värdshuset här nere och träffade två av hans kompisar. Jag drack ett glas vitt vin. Sen gick vi.

Imorgon ska jag på stan och se om jag hittar kläder och skor till studenten. Jag får hoppas på det.

Nu ska jag nog lägga mig.

fredag 18 april 2008

Stockholm

Nu är jag äntligen framme i Stockholm. Bussresan gick bra. Fast i slutet var det en kille bakom mig som pratade skithögt i mobilen, med värsta stockholmskan. Skitdrygt.

Snart blir det mat. Någonting med lax skulle det bli. Gott. Senare skulle vi gå ner på värdshuset här nere och träffa Wilins. Lenas kompisar, eller vad man ska säga. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på idag. Kolla på Talang 2008 kanske.

torsdag 17 april 2008

Utedag

Idag har vi haft ännu en utedag med Bf, och vi kommer troligen ha det varje torsdag. Det är ganska skönt, slipper sitta och skriva hela dagarna. Idag gick vi till Tupptjärn. Fint väder och allt. Vi gjorde några lekar, eller övningar, och fikade. Det var rätt roligt idag också. Ligga och krypa i skogen. Hehe.

Idag blir det träning. Hoppas det kommer ganska många idag också.

Imorgon kl. 12:15 åker jag till Stockholm. På lördag ska jag titta på SM-finalen i innebandy i Globen. Har aldrig gjort det förut, så det kommer nog bli roligt. På söndag ska jag troligen gå på stan och se om jag hittar någon klänning till sudenten.

onsdag 16 april 2008

Lugnsjön

Det blev inte en riktigt vilodag. Jag tog en promenad till Lugnsjön, och knäppte lite bilder.




Posten

Idag fick jag reda på att jag har fått jobbet på Björkbacka. Frågan är om jag vill det. Jag får ändra mig i alla fall. Jag har även sökt jobb på posten idag. Skickade mail för ungefär en timme sen. Då får jag jobba som "sommarbrevbärare". Jag tror att det skulle passa mig lite bättre faktiskt. 25 april är sista anmälningsdagen, så det är bara att vänta nu.

Idag är det vilodag för mig. Jag har sån fruktansvärd träningsvärk under armarna, eller vad man ska säga. I morse kunde jag nästan inte klä på mig, för det gör så ont att lyfta armarna. Jag vet inte riktigt vad jag har gjort för något som tränar där heller. Mamma trodde att det kunde ha blivit lite inflammerat, eftersom jag har så ont.

Det är ingen Grey's anatomy idag heller. Jäkla skithockey! Orka ha bäst av sju matcher. Det är lite väl många. Det borde räcka med bäst av fem i alla fall. Hockey är överskattat.

tisdag 15 april 2008

Desperate housewives

Idag börjar Desperate housewives!

Muntliga, svenska nationella

Jag tror att det gick ganska bra på svenskan. Det lät så på Inger i alla fall. Jag hade ju en text som hette Prinsessan som aldrig blev svarslös, och två gånger lyckades jag säga försvarslös istället för svarslös. Haha. Fast Inger tyckte att jag redde ut situationen bra.

Det blev lite gym idag också. Jag fick i alla fall 30 minuter på löpbandet. Jag är helt slut i mina ben från gårdagens idrottslektion. Det är skönt att känna att jag har gjort någonting.

Jag har satt upp som mål att jag ska träna minst tre gånger i veckan till studentveckan. Hittills har det gått bra i alla fall, och jag tror att det kommer fortsätta så. Jag ska heller inte äta godis, eller inte för mycket i alla fall. Helst ingenting, för då blir det bara att man tar mer än man tänkt sig. Hehe.

måndag 14 april 2008

Niklas

Jag kan inte förstå att man kan skratta så mycket åt ett tv-program. Vi tittar på 100 höjdare nu och han skrattar typ åt allt. Men det är bra att han är glad :)


Innebandy

Nu har jag tränat klart och kommit hem. Vi spelade mot några killar idag också, men de började bli lite sur idag och spelade fult. Så nu ska vi inte spela något mer mot dom nå mer.

Idag fick jag en present av Åsa. Absolute Leek 2008, alltså en skiva. Hon tänkte att eftersom jag och Emma lyssnar på så olika musik, så skulle vi ha en skiva som vi kan lyssna på i bilen till träningarna. Haha. Tack så mycket! ;) Emma fick också en, Emmas powerhits 2008. Hon kommer säkert bli jätteglad imorgon när hon får den.





Nu hoppas jag på att det blir cup också. Vi ska åka till Stockholm, Tumba. Om ett till lag anmäler så blir det cup. Ett litet ynka lag borde det finnas i Stockholm. Annars är det dåligt.

Besökare

Nu har jag helt plötsligt 76 besökare. Det tar sig. Haha. Det måste vara Niklas fel. ;)

Nu ska jag åka till bussen och sen träna. Har nyss haft ett motionspass på idrotten, så är jag slut redan innan träningen. Det blir säkert bra. Hehe.

söndag 13 april 2008

Niklas blogg

Alltså det är sjukt många som läser Niklas blogg. Just nu har han haft det 434 olika besökare på tre dagar. Dock bara nio första dagen. Samma kan han läst flera gånger, men det registreras bara en gång tydligen. För den känner av IP-adressen eller något sånt. Tror jag i alla fall. Jag förstår inte vart alla läsare kommer ifrån. I och för sig så är det många från andra länder, och det förstår jag verkligen inte varför dom kommer dit. Dom lär ju inte förstå vad det står. Det är ganska coolt att det är så många i alla fall. Så kommer jag med mina 45 besökare. Hehe.

Imorgon hoppas jag i alla fall på att det blir innebandyträning!

Klar!

Nu har jag äntligen kommit på vad jag ska prata om på svenskan. Jag har även skrivit klart PM:et och vad jag ska säga på det muntliga. Det känns mycket skönt att jag är klar. Jag hoppas att det blev bra också, jag kommer säkert ändra lite. Jag valde i alla fall eviga sagomotiv och en text från häftet, Prinsessan som aldrig blev svarslös, och Törnrosa.

Chilla

I morse vaknade jag och Niklas av att någon av degusarna skrek, det var Chilla. Först gick jag upp och kollade om det hade hänt kanske något speciellt, det hade det inte inte. Så jag gick och la mig igen och hon var var tyst ganska länge till. Typ en halvtimme senare började hon skrika igen, då gick jag upp och så gav jag dom mat. Då var hon kanske tyst i en halvtimme till. Sen skrek hon igen, Niklas gick upp såg ingenting, gick och la sig igen. Sen en gång till, då gick Niklas upp igen och då upptäckte han att ena ögat hade klibbat igen. Har ingen aning om hur eller varför. Det fixade sig i alla fall och nu har hon varit tyst sen dess. Så det måste har varit därför hon skrek.
Nu blir det gym!

lördag 12 april 2008

Puma

Niklas har köpt nya skor idag :)

Enchiladas

Snart ska jag och Niklas laga mat. Det blir enchiladas idag. Gott. Sen ska vi hem till mig och fika. Jonas och Carro är här, dom ska på någon fest på Ferdinand idag.

Sen vet jag inte vad jag ska hitta på, eller vi kanske jag ska säga. Hehe.

fredag 11 april 2008

Betapet

Nu går det ganska bra på betapet igen. Har den högsta ratingen någonsin nu. Alltså för mig själv. Jag har nu 1482. :) Betapet är som scrabble. Det är faktiskt ganska lärorikt. Jag lär mig lite nya ord ibland. Haha. Det är ju bra.

Test

Haha. Jag gjorde ett test där det står hur gammal jag kommer bli ungefär.

"Mycket bra resultat !

Du har goda chanser att leva längre än dom flesta. Du har en sund livsstil och både njuter av livet och samtidigt lever livet. Precis som man ska göra. Som en tankeställare så gå gärna igenom frågorna en efter en och tänk noga igenom om det går att förbättra ytterligare. Som du redan vet är livet härligt och kanske kan det bli ännu bättre. Skriv gärna och berätta för oss hur det gått för dig och om denna test betytt någonting för dig. Vi är intresserade av att det går bra för dig. Jag önskar dig lycka till. Vill du veta hur din framtid blir enligt astrologin? Titta då på länkarna till höger. Hälsningar Rolf Ekberg. PS Det finns en viktig faktor som vi bara delvis räknat med i denna test. Det är läkarvetenskapens framsteg inom dom närmaste åren. Vi står inför flera genombrott inom många medicinska områden och om du själv kan bidra med att förlänga ditt liv i bara ETT år så kanske det betyder att du får ta del av något medicinskt framsteg som förlänger livet i TIO år eller mer. Tänk på det! "

Din förväntade livslängd är: 115 år.

Det ser ju positivt ut för mig. ;)

blogg.se

Jag funderar på att skaffa en blogg på blogg.se istället. Man kan ändra om mycket mer då. Göra den mer "personlig". Hehe. Och så finns det en massa statistik och så. Det känns lite dumt det också, nu när ja börjat skriva här. Så vi får se hur jag gör. :)

Gym

Snart blir det gym igen. Eller snart och snart. När Niklas slutar, ungefär vi tre kanske. Det är mycket möjligt att det blir senare också. Det har alltid en tendens att bli så när det gäller Niklas jobb. Hehe.

Nu har jag varit till Björkbacka. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag vill ha jobbet för att det är bättre än att inte ha något jobb alls, men jag skulle hellre jobba på ett dagis. Jag vet inte vart eller till vem man ska höra av sig till då. Jag tror inte att jobba med gamla människor är riktigt min grej. Är det ingen som vet något annat bra jobb som skulle passa mig under sommaren?

Ikväll blir det myskväll, eller vi ska kanske äta hemma hos mig först. Det har vi inte riktigt bestämt än. Det vore skönt att slippa laga mat i alla fall. Eller hur? ;)

Imorgon ska jag kanske åka till Gävle med Madde och Lunkan. Ska kolla lite hur mycket det kostar med tatuering och så. Kanske hitta min balskor också, eller en studentklänning.

torsdag 10 april 2008

Tränat

Det blev ingen innebandyträning idag för mig. Så jag gick på gymmet istället. Jag kände mig lite ensam där. Det var bara en massa killar. Fast när jag kom dit var det inte så jättemånga där, men när jag skulle gå, vid 19:30, då började det komma fler. Tur att jag gick då. Haha.

Imorgon har vi svenska igen. Då ska vi helst vara klara med PM:et. Jag har inte börjat än och vet typ inte vad jag ska skriva om. Jag börjar få lite panik. Det brukar i alla fall bli bra till slut, så jag får hoppas på det den här gången också. Madde håller på att ge en massa förslag på vad jag ska skriva och det behöver jag.

Imorgon ska jag äntligen, eller vad man ska säga, till Björkbacka och prata om hur det blir i sommar. Lite nervöst. Hittar inte riktigt, men det ska nog inte vara några problem.

Utedag med Bf

Kom nyss hem från utedag med Bf. Vi har lekt lite lekar, fikat och åkt pulka i Kungsbacken. Jag måste säga att det var riktigt roligt. Jag är lite småblöt. Hehe. Men det är så det ska vara. Jag förstår inte att det kan vara så kul att åka pulka.

Senare idag blir det troligen träning. Mamma har tagit bilen även fast hon stänger idag och jag sa att jag skulle ha bilen idag. Jag får hoppas på att hon slutar lite tidigare.

Jag vill vet hur det blir till hösten nu, inte vänta till sommaren. Det är jobbigt att inte veta. Jag hoppas att jag kommer in i Stockholm.

onsdag 9 april 2008

Tråkigt

Åh, skithockey. Ingen Grey's anatomy idag. Tråkigt. Jag får väl kolla på Top Model istället då.

Skitväder

Måste det bli likadant varje år? Alltid i april, när man börjar få vårkänslor, kommer det snö. Skitdrygt. Okej om det kommer lite snö, men inte så här mycket. Det värsta är inte snön, utan slasket som blir när snön smälter.

Idag blir det en träningsfri dag. Skönt, fast ändå lite segt. Det kanske blir lite sit ups sen eller nåt. Imorgon är det i alla fall innebandyträning. Då måste jag köra själv dit, för Sigge skulle inte träna. Det är skönt att köra själv ibland. Då kan man lyssna på den musik man vill. Men det är jobbigt att köra om det är en massa snö. Så jag hoppas att det smälter.

Imorgon ska vi ut i skogen med Bf. Jippi. Alla kommer att bli dyngsura. Jag ska då inte bli sjuk i alla fall. Vi får stoppa plastpåsar på fötterna. Hehe. Vi kommer säkerligen att gå ut, eftersom det inte blev någonting förra veckan. Då var dom lite less och det förstår jag.

Religion

Jag har precis skrivit klart min uppsats. Har ingen aning om hur det blev. Det vet man aldrig när man har Stellan. Jag hoppas i alla fall på att det blir bra.

Nu ska jag ha svenska. Kul, inte. Vi ska börja skriva någonting till nationella provet. Inte så kul det heller. Jaja. Det är bara att göra det.

tisdag 8 april 2008

Äntligen!



Nu har jag hittat mina blivande balskor!

Tisdag

Jag råkade skriva "träningsvärk" med "e" igår. Det var inte riktigt meningen. ;)

Idag har jag varit på gym igen. Jag, eller vi kanske jag ska säga, var inte där så länge idag. Men det är alltid något. Jag har fortfarande träningsvÄrk, så det var jobbigt att göra vissa saker.

Idag har vi fått våra studentmössor. Nu börjar det kännas på riktigt att det snart är slut. Nästa vecka ska vi börja med nationella provet i SvB. Vi börjar med det muntliga. Imorgon ska vi börja skriva "PM" till det. Vi ska prata i fem minuter bara. Jag trodde i alla fall att det skulle vara 10 minuter, men det gör inte mig något. V. 17, då ska vi skriva uppsats. Vi har fem timmar på oss. Jag kommer troligen inte att sitta så länge.

måndag 7 april 2008

Måndag

Idag har det äntligen varit innebandyträning. Vi spelade mot några killar. Vet inte riktigt vad det var för några. Vi vann med typ 12 - 8 eller nåt. Det var roligt.

Idag har jag sån träningsverk efter gymmet igår. Skönt. Det blir även gym imorron efter skolan.

Idag har jag pratat med tanten, som heter Marie Norgren, på Björkbacka. Jag ska dit på fredag efter skolan. Ska försöka att hitta dit också. Hehe. Det ska nog inte vara så svårt i lilla Ljusne. Jag måste fråga om man måste göra allt, även om man bara är vikarie. Det hoppas jag att man inte behöver.

Näe, nu ska jag kolla på "100 höjdare".

söndag 6 april 2008

Söndag

Idag har jag och Niklas varit på gym. Jag körde slut på mina armar. Hehe. Jag kunde typ inte schamponera håret efteråt. Det var i alla fall skönt att köra sluta på sig.

Nu försöker jag hitta klänning till studenten. Jag har hittat nån på en amerikansk sida. Det kanske är lite dumt att beställa därifrån om jag inte kan ha den. Det blir lite dyrt och krångligt. Jag ska åka till Stockholm den 18 april, så jag får leta lite där också. Det skulle vara roligt att ha något som ingen annan har. Det går inte att köpa nån i Gävle i alla fall.

Den där tanten, eller vad det nu är, på Björkbacka är i alla fall svår att få tag på. Jag försökte ringa nån gång i torsdags och nån i fredags men inget svar. Jag får väl fortsätta prova. Det vore bra om hon ringde istället eftersom hon själv sa att hon var svår att få tag på. Jaja, det är väl bara att ringa om jag ska få det där jobbet.


lördag 5 april 2008

Högskoleprovet

Ja, då har jag gjort högskoleprovet för andra gången. Det gick rätt mycket bättre den här gången är förra. Den här gången får jag ungefär 0,6 eller något liknande. Om jag inte har räknat helt fel fick ja 54 poäng. Det är engelskan som skiter sig för mig. Skulle jag vara lite bättre på det skulle det höjas lite till. Nu får jag hoppas på att jag slipper göra det en gång till.

fredag 4 april 2008

Begravning

Idag har det varit begravning för farmor. Förstår fortfarande inte att det har hänt. Det känns så sjukt att hon bara är borta så där. Känns lite jobbigt att jag inte hade träffat henne sen min födelsedag också, men det är inget att göra åt nu. Jag tycker verkligen inte om begravningar, det är så jobbigt. Jag tänker bara på en massa andra jobbiga saker och andra begravningar som har varit, och då blir det ännu värre. Det var i alla fall en bra begravning, inte en massa joll.

Snart kommer Emelie hit, vi ska kolla lite på film och äta pop corn eller något annat gott. Vet inte vad vi ska kolla på för film, antagligen någon bra. Hehe.

Imorgon är det högskoleprovet igen. Hoppas på att det går lite bättre den här gången. Niklas tyckte jag skulle satsa på 1.0, men så mycket får jag nog inte. ;) Då ska jag ha mycket tur.

Nu funderar jag nästan på att söka GIH i första hand i stället. Alltså i Stockholm. Jag tror att den skolan är lite bättre och jag har chans på att komma in där också. Då behöver jag inte historian, men det är lika bra att läsa den ändå. Åh, jag har sån beslutsångest nu. Det blir säkert bra till slut.

torsdag 3 april 2008

Jobbigt att välja

Nu har jag hittat en sån där KY-utbildning som jag skulle kunna tänka mig också, "Friskvård & Hälsoutveckling". Det här får man t.ex. göra:
* Kost rådgivning , Samtalsmetodik, Coaching, Styrketräningsinstruktör
* Personlig tränarutbildning
* Hälsoprofilbedömning med testledarutbildning, Egen entreprenörskap med marknadsföring och säljteknik,
* Ledarskap med fokus på projektledning, Friskvårdsekonomi
* Hjärt & Lungräddning, Strukturerat arbetsmiljö arbete

*Lärande i arbete (praktik) sammanlagt 27 veckor på företag eller organisation

Det låter så roligt. När man är klar med den där verkar det som att man kan bli massa olika saker. Jag måste i alla fall bestämma mig snart.

Imorgon ska jag som sagt till syon, som ska hjälpa mig att söka olika saker. Jag måste läsa HiA om jag ska bli idrottslärare i Gävle också. Får se om ja får läsa det på CFL, annars får jag i alla fall inte gå i Gävle. Jäkla töntigt att lägga till historia. Det har det inte varit förut. Vad ska man med historia till som idrottslärare? Det förstår inte jag.

Det där andra som jag har hittat är i Uppsala och börjar inte förrän i Januari. Det skulle kanske vara skönt att jobba lite innan jag börjar gå i skolan igen. Vi får se hur det blir.

Idag skulle vi ha varit ute i skogen med Bf, men det finns såna veklingar i min klass. Till slut var vi bara fem stycken som skulle gå ut och då blev det inget. Det blev i alla fall en promenad på en timme. Det var skönt. Så idag har jag gått ca 1 timme och 20 minuter. :) Det är bra för min och Niklas tävling också. Haha. Vi ska tävla om vem som kan gå ner fem kilo först, eller något liknande. Jag kommer nog att vinna det där. ;)

onsdag 2 april 2008

Trött, trött, trött

Det känns så meningslöst att gå till skolan just nu. Det känns som att allt är klart redan. Det enda viktiga som är kvar, det är nationella provet i SvB. Dom andra kurserna gör vi nästan ingenting känns det som. Det skulle vara på Bf då, men det går nog inte att komma ifrån. NkB är det också en massa, men det är mycket nytt som jag måste lära mig. På samhällen gör vi absolut ingenting, och det har vi inte gjort på hela året nästan och på religionen håller på vi att skriva om något valfritt inom religion. Idrotten också förstås, men det räknas inte riktigt. Det är alltid roligt.

Jag har alltid velat gå och lägga mig i tid för att det är skola dagen efter. Men nu är det inte lika viktigt längre tror jag. Vill aldrig gå och lägga mig nu för tiden.

På fredag ska jag till syon och söka till högskolan. Ska söka idrottslärare till Gävle, Falun och Stockholm tror jag. Jag vill komma på något mer också, men jag vet inte vad det skulle vara. Sjukgymnast då. Kommer jag inte in på idrottslärare så kommer jag inte in på sjukgymnast heller.

Nu sitter jag hos Niklas och väntar på att mamma ska sluta, så hon kan hämta mig.

tisdag 1 april 2008

Genetik

Har inte riktigt förstått mig på det där, men nu har det börjat klarna lite. Det känns ganska skönt med tanke på att jag ligger på gränsen till VG i naturkunskapen. Så jag måste få bra på nästa prov om jag ska få VG.

Det blir ingen träning på torsdag heller. Den verkar vara inställd, vet inte varför. Tråkigt. Jag som skulle hämta mitt pris som jag vann på lotterna då. Det skulle John köpa av mig, så nu kommer han nog inte bli så glad. ;)

Fick mail igår från kommunen om jag var intresserad av att jobba på Björkbacka i sommar. Jag svarade på mailet, men har inte fått något svar. Jag ska nog ringa dit imorgon och höra om dom har sett mitt svar. Jag är kanske inte så sugen på att jobba där, men det är i alla fall bättre än ingenting. Frågan är hur bra man tjänar där, men så dåligt kan det inte vara.

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek