tisdag 31 januari 2012

Veckans träning - Vecka 4 2012

Måndag:
Innebandy

Tisdag:
Gym

Onsdag:
Gym
Innebandy

Torsdag:
Gym
Promenad, 6,09 km
Snowboard

Fredag:
Vila

Lördag:
Vila

Söndag:
Löpning - intervaller, 7,21 km

En lite lugnare vecka, men dom behövs ibland dom också.

måndag 30 januari 2012

Alla papper klara för imorgon!

Idag var det en tidig morgon igen. Föreläsning 8:15 - 10:00. Idag handlade det om "bråk" och det var en del knepiga saker. Hoppas att det reder ut sig imorgon eller nu när Niklas kommer hem. Efter skolan gick jag direkt till gymmet och körde rygg och biceps. Det kändes helt okej, förutom att jag kanske ätit lite för lite under dagen.
  • Latsdrag
  • Sittande rodd
  • Smala latsdrag
  • Tryndrag (baksida axlar)
  • Rygglyft
  • Cablecurls
Jag hade tänkt köra en till bicepsövning, men energin tog helt enkelt slut.  Sen hem, äta diska och sova. Jag blir verkligen helt slut av att kliva upp så tidigt, så jag sov i cirka 1,5 timme.


Har precis fixat klart alla papper och referenser till imorgon. Jag är lite nervös, men jag hoppas att det går bra och att jag inte missade något som hon sa att jag skulle ta med.

Nu: ladda för innebandyträning!

söndag 29 januari 2012

Born to be wild

Nu har det varit tyst några dagar, men i fredags åkte jag till Örebro vid halv elva och sen när Niklas slutade åkte vi till Stockholm till min kära moster. Igår var vi på Naturhistoriska riksmuséet och Cosmonova. Det var roligt och bra. Det känns som att jag och Niklas höjde medelåldern där inne ganska mycket. Det var bara en massa barnfamiljer.  Efter filmen gick vi på stan en sväng, men det blev inget köpt. Vid åtta åkte vi mot Arboga igen.

Den här filmen såg vi

Idag har jag varit ute och sprungit och kollat på herrarnas match. Nu ska jag räkna lite matte och sen blir det Wallander.

torsdag 26 januari 2012

Teknikbacken


Idag när Niklas kom hem åkte vi till Teknikbacken i Arboga, skidbacken alltså. Det var inte så mycket att hänga i julgranen och inte värt pengarna.

Imorgon ska jag till Örebro en sväng, sen vidare mot Västerås och sen ännu mer vidare mot Stockholm!

Jobb på gång!

Idag klev jag upp vid halv nio och åt frukost. Satt och slöade en stund och räknade lite matte. Vid halv tolv gick jag till gymmet och idag körde jag ben och mage:
  • Knäböj 
  • Benpress
  • Utfall med en fot på bänk
  • Liggande lårcurl
  • Knäindrag på boll
  • Crunches på boll
Det kändes riktigt ordentligt i benen när jag gick upp för trapporna här hemma.

Jag satt och kollade på en av Arne Dahl-filmerna och plötsligt ringer mobilen. Okänt nummer. Vem kan det vara? Men jag bestämmer mig för att svara och det gjorde jag rätt i. Förra veckan sökte jag jobb på Västerås bemanningstjänst och det var dom som ringde. Så på tisdag ska jag dit på intervju. Hoppas att det går bra!

Nu blir det en promenad och en sväng på Ica!

onsdag 25 januari 2012

Axlar och bröst

Idag var det tidig föreläsning igen, fast inte fyra timmar den här gången. Bara två. Det var alldeles lagom. Skönt att sluta tio dessutom. Kom fram med tåget 11:20 ungefär och då gick jag direkt till gymmet. Nu har jag slutat med schemat jag gick efter och kör lite vad jag känner för. Idag blev axlar och bröst och det kändes riktigt bra. Jag orkar knappt lyfta armarna just nu.

Nu ska jag vila en stund, sen funderar jag på lite löpning. Fast det är ju innebandyträning ikväll. Jaja, vi får se!

tisdag 24 januari 2012

Veckans träning - Vecka 3 2012

Måndag: 
- Promenad, 6 km
- Gym
- Löpning med laget innan träning, 4,16 km
- Innebandy

Tisdag: 
- Löpning, 5 km
- Gym

Onsdag:
- Promenad, 4,7 km
- Innebandy

Torsdag: 
- Gym

Fredag:
- Promenad, 6,48 km
- Innebandy

Lördag:
- Gym
- Skridskor
- Tennis

Söndag:
- Löpning - Intervaller

Jag är väldigt nöjd med den här veckan. Blandad träning, plus att jag provade på att spela tennis vilket jag inte gjort tidigare. Eller jo, en gång i Los på en asfaltsplan. Men det räknas inte riktigt, och inte mjuktennis heller. Det var i alla fall riktigt kul!

8 år!

Det gick inte allt för bra på mötet igår. Flyttningen kommer nog få vänta ett tag, för jag måste jobb först. I alla fall om vi ska få flytta till något som kommer känna oss nöjda med.

 Bild från 6 juli 2005

Idag firar vi 8 år tillsammans. Det är helt sjukt! Så ikväll ska vi ut och äta och ha det mysigt. Men innan dess blir det träning och plugg.

måndag 23 januari 2012

Bolånemöte

Jag har inte orkat skriva Veckans träning än, men det kommer senare under dagen.

Ny jeansen är på idag!

Idag ska vi på vårt första bolånemöte. Nervöst! Vi ska dit klockan två, men jag ska åka 11:20. Jag får väl gå runt på stan en sväng.

Är så sjukt sugen på att boka tatueringstid nu. Måste göra det snart!

söndag 22 januari 2012

Snölöpning

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Klev upp vid nio och åt frukost och slöade lite. Vid halv tolv åkte jag iväg och skickade några saker jag sålt på Tradera och sen iväg till Kungsör för sopsortering. Sen har jag bara ätit lunch, slöat vid datorn, kollat på skidor och spelat Wordfeud. (Om nån vill spela: _Leeken_). Nyss kom jag hem från en löprunda. Idag körde jag samma intervallpass som jag gjorde förut och det kändes lite lättare idag faktiskt. Tyvärr tryckte jag på fel knapp när jag skulle starta klockan och upptäckte det cirka en km efteråt.


Nu blir det dusch och sen ska jag försöka hitta något roligt att kolla på. Wallander ikväll i alla fall!

lördag 21 januari 2012

Kycklingsallad och Pepsi max

Växande axel?

Det blev vinst med 6-2 igår. Så jäkla skönt. Nu är vi klara för att få spela i kvalserien. Så nu är det bara att köra på och se till att vinna matcherna så att vi kan gå upp i tvåan.


 En liten axel som tittar fram?

Har precis varit på gymmet och kört lite överkroppsövningar. 
  • Hantelrodd
  • Bröstpress med hantlar
  • Liggande tricepspress med stång
  • Bicepscurls med stång
  • Sneda crunches på boll
Det kändes riktigt bra idag. Jag körde ett set mer på varje övning än vad jag brukar göra, så nu orkar jag knappt lyfta armarna. Nu ska jag få i mig lite mat och sen ska vi till Köping och åka skridskor.

fredag 20 januari 2012

Tagga för match

Idag har jag inte haft något att skriva om, det har jag egentligen inte nu heller. Jag klev upp vid nio och sen satt jag bara och slöade en stund och sen vek jag lite tvätt och diskade. Vid halv tolv gick jag och Niklas ut på en promenad och vi blev borta i 75 minuter ungefär. Nyss kom vi hem från handling och om en stund ska jag sätta igång med maten.

Nu: tagga för match!

torsdag 19 januari 2012

Strong is the new skinny


Satt och kollade lite på fitnessguru.se och hittade detta. Jag vill ha! Det finns även i rosa, men vitt passar mig bättre.

Matematik och gym

Föreläsningen var verkligen intensiv. Vi/jag satt och skrev i fyra timmar ungefär. Eller ja, vi hade tre pauser också så det blev inte riktigt fyra timmar. Det var länge i alla fall. Jag tror nog aldrig att en föreläsning har gått så fort. Det går inte att slappna en sekund för då hinner du inte med och skriva. Eller jo, det gör man kanske, men det blir inte lika bra. Det känns i alla fall som att det här kommer vara givande och att jag kommer klara det.

Efter föreläsningen träffade jag Markus och vi skrev ut C-uppsatsen, la in den på diva (en databas där alla uppsatser finns) och lämnade in den. Så nu är det bara att vänta på vad vi får för betyg.


När jag kom hem gick jag direkt till gymmet och körde ben och avslutade med en magövning.
  • Knäböj
  • Raka marklyft
  • Utfall
  • Liggande lårcurl
  • Knäindrag på boll
Jag hade tänkt att jag skulle ut och springa också, men det är verkligen svinhalt ute så det får nog vänta till imorgon. 

Tidigt...

Det var verkligen länge sen jag var vaken så här tidigt. Det är nog mer än ett halvår sen. Fast jag känner mig inte så trött just nu, men det kommer väl under dagen. Föreläsning i fyra timmar, om matte...

Published with Blogger-droid v2.0.2

onsdag 18 januari 2012

Ägg


Satt och bläddrade i Icas tidning Buffé och hittade lite intressant om ägg. Bland annat:
  • ägg  innehåller väldigt många olika och bra vitaminer och antioxidanter som kan förebygga till exempel gråstarr. 
  • ekologiska ägg innehåller mer jod, vitamin B12, folat och selen 
  • datummärkningen på kartongen gäller för ägg som står i rumstemperatur (alltså håller dom mycket längre om dom står i kylskåpet)
  • proteinet i ägget är av högsta kvalitet som går att uppmäta i naturliga livsmedel

Mer ägg åt folket!

Dags att sätta igång


Idag blir det nog vila från gymmet. Det är ett benpass som gäller, men jag känner mig slut i benen och låter dom vila tills ikväll till innebandyträningen i alla fall. Har väldigt mycket att göra idag också. Jag har inte riktigt insett att det var så mycket vi ska göra tills imorgon... Så, dags att sätta igång att läsa och räkna.

tisdag 17 januari 2012

Juice och jeans

 Idag har jag som sagt varit i skolan. Innan skolan gick jag på stan en sväng. Jag har varit ute efter nya jeans ett tag och precis när jag var på väg till bussen gick jag förbi Levisbutiken och såg att det var jätterea på vissa jeans. Och jag hittade ett par för 270 kr. Det kallar jag fynd! 70% rea.


När jag kom hem låg det ett brev till mig och i brevet fanns det kuponger på ett halvårs förbrukning av Tropicanajuice. Jag var med på en tävling på den här bloggen och jag lyckades vinna. Inte illa!


Morgonlöpning

Idag startade jag dagen med löpning, 5 km blev det idag. Det gick helt okej, men inte jättefort. Jag har i alla fall satt upp som mål att springa 5 km på 25 minuter på Vårruset. Antingen i Örebro eller i Västerås, vi får se vilket det blir.

Har fått i  mig frukost och sitter och vilar en stund innan jag ska iväg till gymmet. Senare ska jag iväg på första föreläsningen på mattekursen. Segt att börja 15:15 och sluta 17, för jag kommer hem 18:30 då. Jag hinner i alla fall träna på förmiddagen och det är det jag gillar bäst.

måndag 16 januari 2012

Redo!

Redo för mattekurs!

Veckans träning - Vecka 2 2012

Måndag: Gym
               Löpning (med laget innan innebandyträning) 4,77 km
               Innebandy

Tisdag: Löpning 4,77 km
            Promenad 2,67 km

Onsdag: Promenad 3,02 km
             Gym
             Innebandy

Torsdag: Promenad 4,06 km

Fredag: Löpning - intervaller 7,12 km
            Gym

Lördag: Skridskor

Söndag: Promenad 3,1 km

Morgonpromenad


 Idag startade jag dagen med en morgonpromenad. Det var inte igår. Väldigt skönt i alla fall. Nu har jag precis fått i mig lite frukost. Yoghurt med kvarg, äpple, linfrön och solroskärnor, en rostad macka med ost och ett ägg. Jag älskar frukost!

Igår var vi på fyra visningar. Tre stycken var typ som radhus och en en lägenhet. Lägenhet vill vi absolut inte ha, vilket vi kände direkt när vi gick in där. Det blir för instängt. Det är så mycket saker som snurrar i mitt huvud nu. Hur mycket kommer vi få lånelöfte på? Kommer jag få jobb sen? Det löser sig nog till slut...


Nya hårbandet

Igår var vi äntligen på Erikslund en sväng. Jag hade ett presentkort på Stadium som gick ut snart. Jag passade på att köpa ett nytt hårband och korta tights att ha under shortsen. 33 kr fick jag betala. Fynd!

lördag 14 januari 2012

Skridskor


Idag har vi åkt skridskor igen och det blev match idag också. Idag körde jag med pulsklockan på hela tiden och det är ganska intressant att se hur pulsen ser ut. GPS:n var också på och jag åkte nästan 9,5 km på 1 timme och 20 minuter.

Nu har vi ätit tacopaj och nu blir det bara lugnt i soffan och framför tv:n och datorn. Vi måste bara planera vilka visningar vi ska på imorgon.

fredag 13 januari 2012

Årets första intervallpass

Idag hade jag klockan på halv åtta. Snoozade två gånger och tänkte att nu ska jag kliva upp. Tror ni jag lyckades med det? Näe, självklart inte. Varje dag blir det så här och varje gång vaknar jag runt halv nio. Det är som att min kropp är inställd på att kliva upp då. Det måste vara julen som satt sina spår. Jag klev i alla fall upp, tog en proteindrink, klädde på mig och stack iväg.   


  Intervallpasset jag körde idag

Jag har hittat ett intervallpass i Fitness Magazine som jag ville testa. (Se bild ovan). Jag körde två varv och tänkte att det fick räcka eftersom det var mitt första intervallpass för året och det var länge sen jag gjorde det sist. Jobbigt var det i alla fall. Fast jag kom nog inte riktigt upp i så hög puls som jag önskat.

Dagens pulskurva

Biggest Loser 11

 Olivia


 Hannah

Har precis kollat klart på Biggest Loser-finalen och jäklar vad snygga Hannah och Olivia blev. Två riktigt bra inspirationskällor!

torsdag 12 januari 2012

Löpning blev promenad

Idag var det riktigt kallt ute. Dock blev det inte så mycket löpning, men en promenad på knappt 40 minuter. Alltid bättre än någonting alls. Det får gärna bli  varmt nu så man slipper alla kläder!

Bild från i maj 2011

Imorgon före frukost får det bli en rejäl runda istället.

En termin kvar!

Nu är sista seminariet på höstterminen avklarat och nu är det bara en termin kvar på min utbildning. Det känns så sjukt och det har gått så sjukt fort. Jag har snart pluggat i fyra år. FYRA år. Har kollat på lite jobb och den finns en del nu, men dom jag ju inte söka eftersom alla tjänster som finns inne nu är för vårterminen.

Den första kursen på den här terminen är en mattekurs och det känns ganska kul att få göra något lite annorlunda mot för vad jag gjort tidigare under utbildningen. Jag tror nog att det kan bli ganska roligt. Jag har dessutom fått höra att läraren ska vara väldigt bra. Det värsta med kursen är att det är dyra böcker. Har köpt böcker (2 stycken) för lite över 800 kr.

Nu ska jag ladda inför löpning!

onsdag 11 januari 2012

Puls på gymmet


Idag hade jag pulsklockan på mig på gymmet. Kurvan går väldigt upp och ner och jag kommer i bra mycket högre puls på gymmet än under en promenad/powerwalk. Under en promenad kommer jag knappt över 100. Måste försöka gå lite fortare, men det är svårt. Jag tycker att jag går rätt fort ibland i alla fall.

Nu blir det nåt att äta och sen tagga för innebandyträning!

Onsdagsfrukost

Jaha, då var snön borta igen då. Fast nu kan det lika gärna bli vår och varmt tycker jag.


Idag blev det två mackor med ägg och ost på och till det egenpressad apelsinjuice som Niklas fixade igår kväll. Mums! Idag ska jag till gymmet och annars ska jag inte göra något speciellt, bara fixa klart examinationsuppgiften till imorgon.

tisdag 10 januari 2012

Nya tightsen och dagens mat


Nya tightsen som jag fick av Niklas i födelsedagspresent.


Förr skrev jag ganska ofta vad jag ätit under dagen och idag tänkte jag göra det igen.

Frukost: Naturell yoghurt med kvarg, äpple, nötter och linfrön och ett ägg (som vanligt nästan)

Lunch: Spagetti och köttfärsås

Mellanmål: Dreambar

Middag: Kyckling i ugn med ris, grönsaker och mangoraya

Kvällsmål: Keso med mango och nötter (ska äta snart)

Tävling - Tropicana juice


Jag är med och tävlar om ett halvårs förbrukning av Tropicana juice på bloggen Frukostera. Klicka på länken för att vara med du också!

Vinterlöpning

Innan löpningen

På torsdag är det sista seminariet på höstterminen och idag har jag nästan gjort klart uppgiften. Så skönt! Tog en liten paus i pluggandet med en rätt kort och lugn löprunda. Innan löpningen drack jag en halv, lite mer kanske, Celsius och det var ju sjukt gott. Vet inte om det var inbillning men nästan på en gång kände jag att jag fick världens energi, vilket jag även kände under löpningen. Så, tummen upp för det! Dock är Celsius ganska dyrt och är nog inget jag kommer köpa speciellt ofta.

Efter löpningen

Väl hemma drack jag upp resten och testade en Dreambar med smak av jordgubbe. Den var riktigt god. Den innehåller kanske egentligen lite väl mycket socker, men det kan jag nog stå ut med de få gånger jag köper/äter bars.

måndag 9 januari 2012

Nytt i träningsskafferiet

Idag har det varit en riktigt seg dag. Har bara varit på gymmet en sväng och haft innebandyträning på kvällen. Tvättat har jag i och för sig också gjort. Annars har jag bara segat hemma.


I torsdags beställde jag lite nytt proteinpulver och lite annat smått. Idag kom det. Har precis testa det med smak av jordgubbe och jag tycker att det smakade riktigt bra. Inte för sött och inte för konstgjort.

söndag 8 januari 2012

Veckans träning - Vecka 1 2012

Måndag: Promenad 4,7 km
              Innebandy

Tisdag: Promenad 3,79 km
            Promenad 2,72 km

Onsdag: Löpning 5,79 km
             Gym
             Innebandy

Torsdag: Gym

Fredag: Promenad 6,36 km                                    

Lördag: Gym

Söndag: Skridskor/Bandy

Då var det dags att börja med Veckans träning igen och jag tycker att jag har fått en riktigt bra start på det här året. Jag hade gärna fått ihop fyra pass på gymmet, men det blev inte så. Jag körde i alla fall de flesta av övningarna jag kör eftersom jag satte ihop två pass igår.

Bandy!

Idag åkte vi till Köping för att åka skridskor. Första gången för den här säsongen, vilket är väldigt dåligt gjort av oss. När vi hade åkt i ungefär 40 minuter kom det en kille och frågade om vi ville vara med på tvåmålsspel. Det ville vi ju så klart! Det var riktigt roligt och det var väldigt längesen jag spelade "på riktigt". Ungefär 50 minuter spelade vi. Roligt att spela mot såna som kan spela.

Bild från marklyften igår

När vi kom hem åt vi pannkakor. Jag åt med keso och hjortronsylt. Mums! Vid fem ska vi på bio och sen blir det nog bara lugnt i soffan. 

lördag 7 januari 2012

Kvällsgym

 Husvisningen gick bra. Vi var ganska nervösa innan eftersom vi inte visste hur det skulle gå till. Som tur var var det fler som kom dit samtidigt. Det såg ut ungefär som vi tänkt oss, men rummen och tomten såg ganska mycket mindre ut än på bilderna. Jag/vi skulle kunna tänka oss att bo där, men troligtvis kommer vi vänta ett tag till. Nu har vi i alla fall börjat titta på allvar.

Tyvärr blev det inget Erikslund efteråt, men kläderna på Gina Tricot finns nog kvar ett tag till.


När vi kom hem beställde vi mat, jag åt kyckling i bröd och det var faktiskt riktigt gott. Jag tänkte att det i alla fall inte var lika onyttigt som pizza och jag var inte sugen på sallad bara. Efter maten blev jag sugen på att gå till gymmet och jag hade i alla fall inget speciellt att göra, så vid sex gick jag dit. Jag körde ihop två pass, men hoppade över en övning.



Nu är jag hemma igen och precis avnjutit en proteinsmoothie, gjord på mango, hallon, jordgubbar, mjölk, vatten och vaniljproteinpulver. Nu blir det Gladiatorerna!

Husvisning


Nu åker vi på vår första husvisning och sen ska vi kolla runt lite på andra områden. Efter det blir det en sväng på Erikslund!

Active Sports

Som många andra redan skrivit har Gina Tricot kommit med en Sportkollektion och här är några av mina favoriter:



Jag älskar verkligen tightsen! Jag ska försöka lura Niklas till Erikslund  idag så att jag kan kolla in kläderna på riktigt.

fredag 6 januari 2012

Födelsedagspowerwalk

 Idag vaknade jag upp med träningsvärk i princip överallt. Ben, mage, bröst och triceps. Hade tänkt att jag skulle springa idag, men det gick inte så det blev en powerwalk istället. Shit vad kallt det var, i alla fall om händerna. Jag skulle ha tagit tjockare vantar.



Jag vaknade av att min käre sambo kom in och sjöng för mig och så fick jag lite presenter. Bland annat tightsen jag hade på mig idag när jag gick. Det är vintertights, alltså lite tjockare och varmare än vanligt. Precis vad jag önskat mig! Jag fick även ett par till tights, bild kommer senare.

Niklas är och flyger nu, när han kommer hem blir det lite lunch och sen bowling troligtvis. Ikväll ska vi äta tacos och senare blir det efterrätt.

torsdag 5 januari 2012

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek