fredag 14 januari 2011

Nyttigare chokladbollar


Har precis gjort en halv sats av dessa chokladbollar. Dom står just nu i kylen och blir lite hårdare. Smakade lite på smeten och det kändes lovande. Dock inte lika goda som "riktiga" chokladbollar.


DU BEHÖVER:
——————

  • 2½ dl kvarg/kesella (1 %)
  • 1 skopa proteinpulver med chokladsmak
  • Havregryn
  • Kokosflingor
  • Sötningsmedel efter smak
  • Kakao efter smak
  • Ev. mörk choklad 86 eller 70 %
Blanda kvargen med chokladpulvret och släng därefter i havregryn tills konsistensen blir lagom. Ha eventuellt i lite mer kakao om du vill ha mer chokladsmak. Gör små bollar av smeten och rulla de sedan i kokosflingor eller kakao.  Låt stå kallt någon timme innan servering. Lika lätt som chokladbollar fast väldigt mycket nyttigare och fullproppat med proteiner!

Om du nu vill lyxa till bollarna lite ytterligare kan du doppa ner dom i smält choklad (86% eller 70%), sedan stoppa in i kylen innan servering…

Receptet kommer från http://candydarling.shapemeup.se

Inga kommentarer:

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek