fredag 6 maj 2011

Kycklingfilé och tabouleh

 Kycklingmarinad:
2 msk  Sambal olek (i receptet står det harissa)
2 msk olivolja
1 msk flingsalt

Tabouleh - ingredienser:
2 dl bulgur
4 dl vatten
1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
3-4 tomater, urkärnade, i tärningar
1 paprika, finhackad
2 dl bladpersilja, hackad
2 dl mynta, hackad

Dressing:
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 citron, rivet skal och pressad saft
3 msk olivolja
3 krm svartpeppar
2 krm salt


Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen.

Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minuter på varje sida. Servera tillsammans med tabouleh och yoghurt 10%.

Tabouleh: Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.

Blanda dressingen på rödlök, vitlök, citronskal och citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bulguren och vänd ner grönsaker och kryddgrönt.






Det här är ett recept som min mamma gjorde för två somrar sen och både jag och Niklas tycker att det är väldigt gott, så idag ville vi testa det själva. Det blev väldigt lyckat måste jag säga. Vi köpte en engångsgrill på ÖB (för 10 kr) och satte oss ute på gräsmattan här nedanför och grillade. Det blir ju så mycket godare att grilla! Vi hade även halloumi till, eller grilloumi var det, men det var inte så stor skillnad. Jag kan verkligen rekommendera att ha t.ex. yoghurt, som det står i receptet, till (vi hade kvarg), för kycklingen blir ganska stark och då kan det vara skönt med något svalkande. 

Nyttigt och gott!

Inga kommentarer:

Follow this blog with bloglovin

Follow Ida Leek