tisdag 31 maj 2011

En dag kvar!

Nu är det bara imorgon kvar och sen är det sommarlov! Om jag nu inte får skriva om mitt arbete för det är nog typ det sämsta jag har skrivit. Hade noll motivation och kom inte alls på vad jag skulle skriva. Så det är bara att hoppas på att det går bra ändå.

Idag har jag varit till Örebro en sväng och fixat fältstudien, så nu är den också klar. Ingenting efter mig den här terminen och det känns så jäkla bra. När jag kom hem la jag mig ute på balkongen och sov en stund och nyss har vi fått i oss lite mat. Senare blir innebandyträning för att känna lite på klubban innan vi åker på cup.

Nu blir det balkongen igen!

måndag 30 maj 2011

Testpilot - Kesella


Jag blev en av dom utvalda till att testa Kesella med smak av hallon och rabarber. Jag har redan testat hallon, så nu ska jag testa rabarber. Hoppas att den är lika god!

Upp i tid

Idag kom jag upp i tid, 7:40 var jag uppe. Det var ett tag sen jag kom upp då. Satte igång datorn och började skriva lite på uppgiften som ska in idag. Har kört fast lite nu, men det kommer nog. Har nyss städat lite, så nu är det fint här. Det behövdes verkligen. Idag blir det bara vila och plugg fram tills träningen ikväll. Jag känner mig ganska mör i från gårdagens milrunda. Kanske kan bli lite solning idag till och med?

söndag 29 maj 2011

Veckans träning - Vecka 21

Måndag: Löpning, 5,5 km
              Adidas miCoach styrketräning
              Försäsongsträning - Kondition + styrka

Tisdag: Vila!

Onsdag: Löpning - Intervaller, 5,6 km

Torsdag: Gym, rygg

Fredag: Löpning, 5,3 km
            Försäsongsträning - Löpning ca 5 km + intervaller 25 meter x10

Lördag: Skogspromenad, ca 2 timmar (Jag och Niklas körde lite orientering)

Söndag: Cykel/Skogspromenad, ca 1 timme (Samma som lördag)
             Löpning, 10 km (Mål 2011)


Det har inte blivit mycket styrketräning den här veckan heller, men det lockar helt enkelt inte att gå till gymmet just nu. Jag sticker hellre ut och springer och då får det vara så. Jag får vara nöjd med den här veckan eftersom jag klarade ett av min mål för det här året.

Första milen!

 Kom nyss hem från en springtur. Idag skulle jag springa i 55 minuter enligt Adidas miCoach, men när jag hade sprungit i 55 minuter tänkte jag att nu kan jag lika gärna springa en mil och det gjorde jag. Första gången någonsin! Dessutom klarade jag mitt mål att springa den på 60 minuter. 10,07 km på 59:48 min, vilket innebär 5:56 min/km. Det måste jag säga att jag är nöjd. Fast jag känner att jag skulle kunna springa fortare om jag inte skulle få ont..

lördag 28 maj 2011

Skogspromenad

Idag har jag försökt komma igång med sista uppgiften för den här terminen och jag har kommit igång ganska bra. Mitt på dagen var jag och Niklas ut i skogen för att hitta några kontroller till Naturpasset eftersom det ska lämnas in imorgon.Två timmars skogspromenad blev det. Inte illa! När vi kom hem åt vi och sen la jag mig i soffan och sov typ en timme. Sjukt skönt var det. Nyss kom jag hem från en liten promenad till Ica och kom hem med lite godis. Ja, jag orkar inte med Dukan längre. Det behöver i och för sig inte betyda att man äter godis, men jag tycker att det blir för enformigt och krångligt att jag och Niklas måste äta olika saker och en massa annat. Från och med nu äter jag det jag är sugen på, men med måtta! Jag har ändå gått ner två kg sen i söndags, som jag antagligen kommer gå upp när jag äter mer kolhydrater igen, men det är väl sånt man får ta. 

fredag 27 maj 2011

Löppass nr 2

Det blev ett till löppass idag. Först sprang vi ca 4 km och där blev det intervaller på ca 25 i uppförsbacke x10 och sen fortsätta springa i ca 1 km. Det började göra lite ont när vi sprang sista kilometern, men jag har märkt att det inte gör lika ont om jag springer med tuggummi. Kanske borde fortsätta med det?

Fick hem mitt paket med lite nya kläder från Nelly idag, det råkade bli ett blått tema den här gången.

Capish Sports Bra W Seam SEK 299, Drop Of Mindfulness - NELLY.COMPlay Bend Boxer Tank SEK 149, Only Play - NELLY.COM




2-In-1 Tempo Shorts SEK 399, Nike - NELLY.COM


Nu blir det film!

Ont!

Har nyss varit ute och sprungit. Det kändes så lätt och bra i början och jag kände verkligen att det skulle kunna bli en bra tid idag, men så kommer det onda. Det är så tråkigt. Det gör ont vid revbenen, ondare än håll och det sitter längre in än om man får håll. Någon mer som har samma problem? Det går liksom inte att springa för det gör så ont. Kanske borde kolla upp det? Jag tycker inte om att gå till någon doktor...

torsdag 26 maj 2011

Skor!

Dessa ska jag köpa när skattepengarna kommer!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Gym och Dukan-bröd

Snart bär det av till gymmet och idag blir det ett riktigt pass. Har inte kört ett "riktigt" pass på ca två veckor tror jag, så det ska bli skönt.

Nu på morgonen har jag bakat Dukan-bröd och det blev väldigt gott måste jag säga.

4 bitar (ät max två under Cruisefasen
  • 2 msk fiberhusk
  • 4 msk havrekli
  • 2 msk kesella 1%
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 msk sötningsmedel
  • 1/2 tsk bakpulver




Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Häll smeten i en mikrosäkerform och täck den med plastfolie. Gör några hål och sätt i den i mikron på full effekt i ca 5 minuter. Låt brödet sedan svalna lite och skär det sedan i fyra bitar. Gott att rostas innan ätning!

    Jag hade även i 1 msk linfrön och 1 msk psylliumfrön.

    Nu är det dags att byta om och dra till gymmet!

    onsdag 25 maj 2011

    Biggest Loser


    Sitter och kollar på Biggest Loser UK och tänkte direkt att tränaren där är lik Jillian, men när man kollar så här så var dom inte så lika ändå. Men några likheter finns det nog ändå!

    Shit vad vissa av dom är stora!

    Dagens middag


    Idag har jag fått ätit grönsaker och idag blev det två kycklingklubbor, blandsallad, tomat och tzatsiki till middag. Sjukt gott var det!

    Intervallöpning


    Kom ganska nyss hem från en springtur och idag blev det lite intervaller. Först uppvärmning (eller vad man nu ska kalla det) i 11 minuter, sen 25 sekunder fort, 1 min jogg x10 och sen 10 minuter i lugnt tempo. Det gick rätt bra, förutom att jag inte riktigt kommer upp i det tempo jag ska ha under det där 25 sekundrarna. De två första gick bra, när den tredje kom var det ganska mycket uppför och sen blev jag väl trött eller nåt. Jag har i alla fall sprungit och det är nöjd med!

    tisdag 24 maj 2011

    Jobbdag

    I dag vid halv tio ringde min mobil, det var rekryteringsenheten här i Arboga. Hon sa att hon hade sett att jag hade fått pappret från belastningsregistret och att hon sett att jag hade bra betyg i idrott på gymnasiet. Hon undrade om jag kunde hoppa in som idrottslärare idag på eftermiddagen och självklart kunde jag det. Hon visste alltså inte att jag pluggar till idrottslärare. Hon blev i alla fall positivt överraskad när jag sa att jag gjorde det och att hon hade haft tur som hade fått tag på mig. Så det blev jobb idag 12 - 15:30. Det gick bra, förutom att det började spöregna och jag blev dyngsur och frös resten av tiden. Nu hoppas jag på fler dagar!

    Idag vid halv sju ringde mobilen igen och då var det chefen från Kungsör. Vad vill hon nu? Hon sa att hon hade gjort klart schemat och att hon skulle skicka dom till mig nu. Jaha. Jag som trott att jag inte skulle få jobba där eftersom hon inte hört av sig. En positiv överraskning i alla fall!

    En bra jobbdag!

    Träningsvärk?

    Ja, lite kanske. Igår på träningen hade vi en ny tränare som körde ett lite annorlunda upplägg på träningen och träning som jag/vi inte är vana vid. Först uppvärmning ca 15 minuter, sen hoppa vi jämfotalängdhopp (vi hoppade även en gång i slutet för att se om vi hoppade längre när vi var varma eller kalla, jag hoppas 13 cm längre när jag var varm!). Efter det var det lite crossfit-inspirerad träning, t.ex. burpees, bergsklättraren (fast inte samma som om man söker på den på youtube), chins och liggande chins. Under tiden vi gjorde det gick vi två och två och sprang t.ex. idioten.

    Det var en rolig och jobbig träning. Idag har jag mest träningsvärk i vaderna och bröstmusklerna, men jag känner även lite i magen. Skönt!


    Testpilot - Findus World Selection


    Dags att anmäla sig till en till testpilot och den här gången gäller det Findus World Selection.

    Gör det du också!

    måndag 23 maj 2011

    Två dagar med Dukan

    Nu har det gått två dagar med Dukan och jag trodde att jag skulle känna mig tröttare än jag gjort. Det har känts rätt bra faktiskt. Jag tycker dock att det är ganska tråkigt att bara äta protein och det ska bli väldigt skönt att få lägga till grönsaker på torsdag. Hittills har det blivit väldigt mycket keso och jag känner mig rätt trött på det just nu, men det kommer nog att bli en del keso imorgon också.

    Hittills har jag ätit:
    Lax
    Keso
    Tonfisk
    Nötfärs
    Kyckling
    Kalkon
    Kvarg
    Naturell yoghurt
    Ägg

    Och självklart har jag druckit mycket vatten och ätit en matsked havrekli varje dag.

    Just ja, det har blivit två proteindrinkar också. 

    Veckans träning - Vecka 20

    Måndag: Adidas miCoach styrketräning
                  Löpning + innebandy

    Tisdag: Vila

    Onsdag: Löpning/promenad
                 Adidas miCoach styrketräning

    Torsdag: Morgonpromenad
                  Löpning

    Fredag: Löpning (intervaller) + styrka

    Lördag: Innebandy

    Söndag: Inlines

    Lite för lite styrketräning den här veckan, men jag får väl öka det lite den här veckan istället. Mitt schema förstördes lite pga helgens aktiviteter, men det gör absolut ingenting!

    söndag 22 maj 2011

    Om mig

     Jag har ingen lust att skriva något idag, så jag slänger in en lista som jag tog från Camilla.

    MAT
    Favoritmat? Hm, spagetti och köttfärssås, kyckling, lax. Allt!
    Är det nåt du absolut inte äter? Fiskbullar
    Bästa snabbmaten? Hamburgare
    Favoritpizza? Vegetarisk eller med kyckling, banan, ananas och curry på.
    Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Näe
    Gillar du senap? Yes!
    Tycker du om kaffe? Näe
    Vilken är din favoritglass? Ben and Jerry's New york super fudge chunk eller Caramel chew chew
    Vilken är din favoritdrink? Rosa pantern
    Vad drack du senast? Vatten
    Vilken är din favoritfrukt? Banan eller ananas
    Var köper du dina matvaror ifrån? ICA eller Willys
    Vad var det senaste du åt? Grillad kyckling med keso och kvarg
    Choklad- eller vaniljglass? Chokladglass, helt klart!
    Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin
    Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Niklas, vi åt pizza
    Är du bra på matlagning? Jorå
    Pepsi eller Coca Cola? Pepsi max
    Tycker du om kinamat? Ja
    Vad dricker du helst till frukost? Juice, gärna Proviva
    Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ja, i mat men inte om jag köper någon slags godis.


    BLANDAT
    Föredrar du havet eller pool? Havet!
    Vad spenderar du helst pengar på? Roliga saker
    Välj ett ärr på din kropp? Magen
    Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Handlingslista
    Vad köpte du senast?: Keso, kesella, grillad kyckling, naturell yoghurt
    Anväder du icq eller msn?: MSN
    Brukar folk säga att du ser äldre ut än du är? Näe! Tvärtom.
    Har du rakat dina ben någon gång? Ja, några gånger kanske. :p
    Vilken åldersgräns tycker du det ska vara på systembolaget? Jag är lite kluven här
    Cigaretter då? Cigaretter borde inte finnas
    Borde man få röka på pubar? Näe, absolut inte
    Vad är det för färg på din ytterdörr? Brun
    Favoritlåt just nu? Volbeat - Fallen
    Vad ska du göra härnäst? Kolla på film och äta kvällsmat
    Är dina föräldrar gifta eller skilda? Inget av det
    Är du cool? Haha. Vilken fråga. Självklart!
    Har du åkt moped någon gång? Ja
    Har du rökt jordnötsskal någon gång? Näe
    Kan man vara vän med sitt ex? Ja
    Vad har du i din väska? Hjärtats hudsalva, plånbok, nycklar, vattenflaska, solglasögon
    Använder du huvtröjor? Ja, det är skönt att dra upp luvan när man sitter i soffan och myser
    Kan du vissla? Lite
    Hur många stolar står kring ditt köksbord? 3
    Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Spelar ingen roll
    Kan du kasta macka? Ja
    Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Kan jag inte påstå
    Tycker du om att krama folk? Det är väl mysigt. :)
    Tränar du? Japp!

    lördag 21 maj 2011

    Avlsutningsfest

    Snart dags för avlsutningsfest!

    torsdag 19 maj 2011

    Osäker

    Har suttit och kollat runt lite om Dukan-dieten nu och det verkar vara rätt många som blir trött och inte orkar så mycket. Vilket är ganska självklart eftersom man inte äter speciellt mycket kolhydrater i början. Därför känner jag mig lite orolig för hur det ska gå. Jag ska i alla fall testa i minst en vecka. Eftersom det är olika faser kan man ju alltid hoppa över andra fasen och gå till den tredje lite före det är tänkt. Vi får se helt enkelt.

    Har varit ute och sprungit nyss. Det kändes mycket bättre idag än igår och snart ska jag nå mitt mål att springa 5 km på 25 minuter!

     Syns det vart motvinden började?

    Provdag


    Idag blev det en skön morgonpromenad på drygt 50 minuter. Väldigt skönt väder var. Lagom varmt, lite väl blåsigt bara. Jag älskar verkligen att gå vid vattnet och i skogen och gärna en kombination av båda.

    Idag kommer jag köra en provdag med Dukan, förutom middagen. Då blir det spagetti och köttfärssås!

    tisdag 17 maj 2011

    På söndag!

    Har suttit och kollat på en massa Dukan-recept och jag känner mig så taggad till att börja! På söndag drar det igång. Jag vet att det kommer bli svårt att hålla ibland, t.ex. när vi ska på cup i Falun, men det är väl bara att göra det bästa av situationen och köra på bättre när jag kommer hem igen.

    Anledningen till att jag börjar på söndag är att vi har avslutningsfest med innebandyn på lördag och jag vet inte riktigt vad det kommer att serveras för mat plus att det kommer antagligen bli lite alkohol. Jag har i alla fall bestämt ett datum och det är ju alltid en början!

    Nu ska sötsuget bort och magrutorna fram! ;)

    Less

    Jag är rätt less på skolan just nu och därför kommer kanske bloggen hamna lite i kläm, så det blir nog inte så många inlägg.

    Två veckor kvar!

    söndag 15 maj 2011

    Veckans träning - Vecka 19

    Måndag: Orientering
                  Innebandy + styrketester

    Tisdag: Orientering

    Onsdag: Romerska ringar + Axlar

    Torsdag: Vila

    Fredag: Morgonpromenad
                Försäsongsträning - löpning, styrka, spänst

    Lördag: Löpning
                Blandade övningar på gymmet
                Powerwalk 

    Söndag: Började Adidas miCoachs styrketräningsprogram

    I början av veckan kändes det inte speciellt lockande att gå till gymmet pga det fina vädret. Det känns så tråkigt att vara inne då. Det känns mycket bättre med promenader och löpning då. Jag är i alla fall nöjd med denna veckas träning!

    Styrkeprogram

    Idag har jag testat att börja köra ett styrkeprogram med Adidas miCoach också. Det kändes roligt att testa något nytt och det var en del nya övningar. Det blir jute lite variation mot för den vanliga träningen. Detta program håller på i tre veckor och det är tre pass i veckan. Idag så passet ut så här:

    5 min Pillar Preparation - Lite olika övningar för att bli varm

    5 min Movement Preparation - Lite fler övningar för att bli varm

    Ca 30-35 min styrketräning

    Bänkpress med hantlar

    Armhävningar med "hopp"

    Latsdrag (det står att man antingen kan använda stång eller handtag)

    Kasta medicinboll över huvudet (tyvärr finns det ingen medicinboll på gymmet, men jag körde med en fitnessboll. Det blir inte alls samma sak, men jag kom på efteråt att jag kan kör med en viktskiva istället)

    Bröstflye

    Shoulder horizontal extension (Se bild)

    Pull down - Standing Straight Arm Cable
    Typ latsdrag fast stående.

    Curl to overhead press - Hittar ingen bra bild, men man har två hantlar som man startar med vid bröstet ungefär. Medan du lyfter upp den ena ovanför huvudet tar du ner den andra, sedan tillbaka till utgångsläget och upp med andra armen och ner med den du lyfte först osv.

    Reverse Crunch


    Jag ska i alla fall köra på det här programmet i tre veckor nu och se om det känns någon skillnad.

    lördag 14 maj 2011

    Pasta med kyckling och basilika

    Idag åt vi något som vi brukade äta ganska ofta förut, men nu var det länge sen. Pasta med basilika och kyckling. Här finns receptet. Vi har gjort om det lite. Det är väldigt gott i alla fall!

    Adidas miCoach

    Igår kollade jag på lite nya träningsprogram på mobilen och hittade Adidas miCoach. Jag kände att jag behövde testa något nytt för att öka motivationen till löpningen lite. Idag testade jag det för första gången och jag tycker att det är bättre än Runkeeper. På miCoach kan du välja träningsprogram utifrån dina egna förutsättningar, så du slipper alltså göra ett eget. Det var även väldigt peppande att höra att man sprang lite för sakta, då var det bara att öka. För man vill ju inte höra den där rösten en gång till. Den här ska jag fortsätta med!

    15 nya poäng!

    I morse hade jag fått två nya trevliga mail.

    Frukost med cocos


    Klev nyss upp och sitter nu och kollar på Disneydags och äter frukost. Naturell yoghurt med kvarg, müsli, lite nötter och så testade jag att ha på lite cocos, vilket blev bra, och rågform med kaviar och ägg. 

    Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Gymmet kanske? Lite löpning? Vi får se helt enkelt. 

    fredag 13 maj 2011

    Träningsmusik


    Volbeat - Fallen

    Jag har fastnat för den här låten nu och kan typ inte sluta lyssna på den. Jag tycker även att den passar bra att träna till.

    Talang

    Blogger har ju legat nere hela dagen och det är även några inlägg som har försvunnit. Hoppas att dom kommer tillbaka.

    I morse var jag ut på morgonpromenad. Det var ett tag sen jag gjorde det, så det var väldigt skönt. Nyss kom jag hem från innebandyträningen, eller ja, vi tränar inte så mycket innebandy just nu. Först lite uppvärmning, sen lite lugn jogging medan de andra körde coopertest och sen lite styrka och spänst.


    Nu ska jag äta lite hemmagjord pizza och kolla på Talang!

    torsdag 12 maj 2011

    Lugnet efter stormen

    Det känns som att ett lugn har spridit sig i min kropp. Igår kväll var jag helt död och det kändes som att jag höll på att få influensa eller något liknande. Dessa två dagar har verkligen tagit på mina krafter. Det kanske låter överdrivet men så är det. Nu har jag bara den där j*kla fältstudien som jag aldrig får svar på efter mig och det känns inte alls lika jobbigt som att ha t.ex. orienteringen kvar.

    Har nyss ätit lite frukost och nu måste jag sätta igång och läsa det sista till seminariet idag, som min grupp ska inleda och hålla i lite grann.

    onsdag 11 maj 2011

    Nya kläder!


    Jag hade ju sån tur att mina GIH-kläder kom precis när jag var där och visade upp ringarna idag.  Det känns som att jag hade kunnat ta en storlek mindre nästan, men det är lite skönt att dom är stora också. Kläderna var ganska mycket försenade och pga det fick vi 200 kr på Intersport och då passade jag på att använda det på en gång.


    Jag köpte dessa shorts på Intersport, 350 kr, men eftersom jag hade 200 kr blev det bara 150. Perfekt! Shortsen är från Nike.

    Ännu ett mål uppnått

    Nu är hela idrotten klar! Jag klarade alltså ringarna idag! Det gick väldigt smärtfritt och bra. Så nu kan jag bock av  ännu ett mål för 2011.

    Jag kanske borde testa köra de andra målen också eftersom det har gått så bra hittills den här veckan?

    Två dagar fyllda med nervositet

    Kom nyss hem från gymmet. Körde två axelövningar och tränade på ringarna. Hade tänkt köra mer axlar, men jag kunde inte koncentrera mig. Vid halv ett ska jag visa upp ringarna. Hoppas att jag kan det tillräckligt bra! Fy, inte bra med två dagar fyllda av nervositet. Det kanske blir en sväng till gymmet igen när jag kommer hem.


    När jag har visat upp ringarna blir det en sväng på stan för att köpa en belöning för att jag klarade orienteringen igår och kanske en till om jag klarar ringarna.

    tisdag 10 maj 2011

    Dukan

    Har nyss suttit och läst 46 sidor om Dukan. Det är en slags diet som inte går ut på att man ska gå ner så snabbt som möjligt utan att man ska ändra sin livsstil. Jag är väldigt sugen på att testa detta och tror nog att jag kommer göra det om typ två veckor. Till en början (1-10 dagar, beroende på hur mycket man vill gå ner) äter man bara protein för att sedan gå över till att lägga till grönsaker, men du ska fortfarande ha några dagar i veckan där du äter bara protein. Sedan kommer en konsolideringsfas, där du får lägga till stärkelse och ha en - två festmåltider/vecka. Till slut kommer stabiliseringsfasen och där finns det inga instruktioner på hur du ska göra. Det enda kravet är att du ska ha en dag per vecka som du enbart äter protein.

    Jag känner verkligen att detta skulle passa mig och jag tycker att det skulle vara roligt att testa.

    Mål 2011

    Nu är jag helt slut! Har precis ätit mat, korv stroganoff (jag vill att det ska sitta ihop med det gör det tydligen inte) och bulgur. Nu ska jag ta mig en dusch och sen måste jag läsa. Ikväll ska jag fira att jag klarade orienteringen med glass. Det är jag värd! Det känns så sjukt skönt! Nu kan jag även bocka av ett av mina mål 2011 ----->

    Jaaaaa!

    Orienteringen klar!
    Published with Blogger-droid v1.6.8

    Tenta!

    Har nyss blivit klar med tentan på kost-kursen som jag läser. Jag tror att det gick bra, om det nu blev sparat på rätt sätt... Så då var en sak avklarad för idag, nu är det bara en viktig sak kvar. Hoppas, hoppas, hoppas!

    Nu måste jag äta nåt och sen ska jag nog antingen ut och gå, gå till gymmet eller sätta mig ute på balkongen.

    måndag 9 maj 2011

    Nervös!

    Imorgon kan bli en av dom bästa dagarna i mitt liv, om det går som jag vill och det vet jag inte än. Jag är så sjukt nervös just nu, men jag vet ju att jag kan. Jag måste bara våga lite på mig själv och det är inte det lättaste att ändra på bara så där.

    Idag på träningen fortsatte vi med testerna och vi gjorde bland annat Harres test som de har som intagningsövning på på Polishögskolan.

    Kullerbytta, acceleration, riktningsförändringar, hopp och snabba nedhukningar i ett visst mönster. Höjden på hindren är 76 cm för kvinnor och 84 cm för män. Maxtid 16 sekunder för kvinnor och 15 sekunder för män.

    Sen gjorde vi även situps, armhävningar och chins. Jag blir så arg när jag inte klarar chinsen...

    Orientering

    Idag har jag varit ute och orienterat igen. Jag hade ju sån tur igår när jag sökte på orientering och Arboga på google igår. Jag hittade Naturpasset. Alltså det är en bana som är uppsatt här i Arboga med väldigt många kontroller, så man kan inte ta alla på en gång. Tror det var 40 kontroller. Så igår stack jag och Niklas ut i skogen och tränade lite och det kändes riktigt bra. Idag har jag som sagt varit ute igen och idag körde jag själv och jag hittade alla! 11 kontroller på ca 70 minuter. Vissa satt inte speciellt långt ifrån varandra, men om man tar fågelvägen till alla kontroller blir det 3-3,5 km runt i alla fall. Jag sprang inte hela tiden heller.


    Resten av dagen blir det bara lite plugg och ikväll är det träning. Jag tar ledigt från gymmet idag.

    söndag 8 maj 2011

    Veckans träning - Vecka 18

    Måndag: Morgonpromenad
                  Innebandy + beeptest

    Tisdag: Powerwalk

    Onsdag: Morgonpromenad
                 Axlar
                 Inlines

    Torsdag: Coopertest + styrka

    Fredag: Armar
                Inlines

    Lördag: Vila

    Söndag: Morgonpromenad
                 Orientering 

    Jag är riktigt nöjd med den här veckans träning. Det jag saknar lite är löpningen, men det har kommit in lite löpning nu när förssäsongsträningen har börjat. Jag hade en liten svacka med gymmet ett tag den här veckan, men det löste sig till slut och motivationen kom tillbaka. Nu är det bara att fortsätta likadant nästa vecka!

    Testpilot - Kesella

    Nu har jag hittat en till sak man kan bli testpilot för. Kesella! 
    Varför inte? 

    Sol!

    Det blev varken gym eller promenad innan vi åkte till Köping igår, men det gjorde inget. Idag blev det däremot en dryg timmes morgonpromenad i solskenet. Det var riktigt skönt ute. Nu har jag legat ute på balkongen en stund och nu ska jag till gymmet och köra ett ryggpass. Favorit!

    lördag 7 maj 2011

    McFlurry

    McFlurry med daim apelsin!
    Published with Blogger-droid v1.6.8

    Hungrig!

    Den senaste veckan har jag vaknat vrålhungrig varje morgon nästan, alltså så hungrig att det gör ont i magen nästan, och då går det inte att gå några förefrukostpromenader. Inte idag heller. Nyss har jag ätit yoghurt med keso, blandade nötter och torkade bär (samma som igår) och två mackor med kalkon på. Nötter och torkade bär på yoghurt/fil kommer nog att bli en av mina favoritfrukostar.

    Idag kommer det nog att bli en promenad och kanske gym. Senare ska vi i alla fall iväg till Köping och flyga och så är det cruising, så vi ska kolla på lite bilar.

    Ha en bra lördag!

    The ultimate gift

    Kom på att jag är ju medlem på Voddler och det finns faktiskt en hel del bra filmer där nu. Ikväll har jag kollat på den här filmen. Har ni inte sett den, sen den!

    fredag 6 maj 2011

    Goodlife - Mint temptation flavour

    Nu har jag testat den tredje och sista smaken som var mintsmaken och den smakar verkligen som After Eight. Även den här har samma konsistens som de andra två, vilket är bra. Det är svårt att välja vilken som är godast, men om jag måste välja så blir det nog Caramel coco flavour och efter den kommer mint.  

    Tummen upp för Goodlife!

    Kycklingfilé och tabouleh

     Kycklingmarinad:
    2 msk  Sambal olek (i receptet står det harissa)
    2 msk olivolja
    1 msk flingsalt

    Tabouleh - ingredienser:
    2 dl bulgur
    4 dl vatten
    1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
    3-4 tomater, urkärnade, i tärningar
    1 paprika, finhackad
    2 dl bladpersilja, hackad
    2 dl mynta, hackad

    Dressing:
    1 rödlök, finhackad
    1 vitlöksklyfta, finhackad
    1 citron, rivet skal och pressad saft
    3 msk olivolja
    3 krm svartpeppar
    2 krm salt


    Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklinglårfilén. Knyt ihop påsen och gnid in kycklinglårfilén ordentligt. Ta upp kycklingen ur påsen.

    Lägg kycklingen på grillen och grilla i 5-6 minuter på varje sida. Servera tillsammans med tabouleh och yoghurt 10%.

    Tabouleh: Koka bulgur i vatten enligt anvisningen på förpackningen, men lägg i en buljongtärning i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.

    Blanda dressingen på rödlök, vitlök, citronskal och citronsaft, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bulguren och vänd ner grönsaker och kryddgrönt.






    Det här är ett recept som min mamma gjorde för två somrar sen och både jag och Niklas tycker att det är väldigt gott, så idag ville vi testa det själva. Det blev väldigt lyckat måste jag säga. Vi köpte en engångsgrill på ÖB (för 10 kr) och satte oss ute på gräsmattan här nedanför och grillade. Det blir ju så mycket godare att grilla! Vi hade även halloumi till, eller grilloumi var det, men det var inte så stor skillnad. Jag kan verkligen rekommendera att ha t.ex. yoghurt, som det står i receptet, till (vi hade kvarg), för kycklingen blir ganska stark och då kan det vara skönt med något svalkande. 

    Nyttigt och gott!

    Städning

    Idag har det varit fullt upp hela dagen. Jag hade tänkt ta en morgonpromenad, men jag blev så hungrig så jag var tvungen att äta. Innan jag åt började jag städa. Rensade ut lite vinterskor ur garderoben och skor som kunde slängas och plockade undan lite. Sen blev det frukost. Yoghurt med keso, nötter och torkade bär och ett ägg. Sen fortsatte jag att städa och vid tolv åkte vi till ÖB och handlade lite. Bland annat nytt duschdraperi, schampohållare, nya ljus (se bild) och godis till imorgon. Sen vidare till sopstationen och slängde skorna + en jacka som jag rensat ut och sen till Ica för att handla lite till maten till ikväll. 

    När vi kom hem igen blev det lite lunch. Tacos! Rester från igår. Och sen var det bara att ta fram dammsugaren och göra det sista. Jag har även bytt sängkläder och det är bland det bästa som finns. Ikväll blir det lite grillning och nu ska jag äntligen iväg till gymmet.


    Förresten, vår lilla kamera har gått sönder och därför blir det mycket bilder från mobilen och inte så bra kvalité.


    torsdag 5 maj 2011

    Ny kategori: Träningsmusik

    Idag har jag kommit på en ny sak till bloggen. Jag ska börja lägga ut lite låtar som jag tycker om att träna till och då blir det nog mest anpassat för löpning. Jag börjar med två låtar:


     
    Queen - Don't stop me now 


    Alphabeat - Fascination


    onsdag 4 maj 2011

    Axelpasset

    Det blev ett axelpass på gymmet idag i alla fall! Jag åt lite lunch och efter det mådde jag bättre och efter gymmet mådde jag ännu bättre. Så här såg passet ut:

    Hantelpressar 4 set

    Kabeldrag bakåt med rep 4 set

    Militärpress 4 set

    Hantellyft åt sidan 4 set

    Kryssdrag 4 set

    Sen har jag även varit ut på en första riktig tur med inlinesen (vi åkte i typ 10 minuter igår kväll). Idag åkte jag i en halvtimme och shit vad jobbigt det var, men roligt. Det kommer det bli mer av!

    Goodlife - Caramel coco flavour

    Den här smaken var nog snäppet godare än Chocolate fantasy. Först kommer det en smak som liknas Plopp eller Center och sen kommer det en god eftersmak av cocos. Mycket gott!

    Konsistensen på den här är lika som choklad, alldeles lagom mjuk.

    Varför har jag inte hittat dom här tidigare?

    Farligt!

     Det är inte bra att sitta och kolla på såna här sidor


    Jag blir alldeles för sugen på att baka någonting. Det var väldigt längesen jag bakade något gott också, vilket inte gör saken bättre. På lördag kanske?

    Follow this blog with bloglovin

    Follow Ida Leek